Express Entry / Expression of Interest Canada

Supriga i ja spremamo papire za WES i sad nedoumica oko vencanog lista za suprugu? Izvadili smo iz opstine onaj medjunarodni ali mi deluje smesno i citam da su neki odbijeni zbog toga tj. vraceni im papiri iz WES-a, pa se razmisljam da odradim prevod naseg srpskog vencanog lista za suprugu i to posaljem za WES. i drugo pitanje da li se u obe koverte stavlja vencani list za suprugu (koverta koju salje fakultet i koverta koju saljemo mi)?
Tnx

Supriga i ja spremamo papire za WES i sad nedoumica oko vencanog lista za suprugu? Izvadili smo iz opstine onaj medjunarodni ali mi deluje smesno i citam da su neki odbijeni zbog toga tj. vraceni im papiri iz WES-a, pa se razmisljam da odradim prevod naseg srpskog vencanog lista za suprugu i to posaljem za WES. i drugo pitanje da li se u obe koverte stavlja vencani list za suprugu (koverta koju salje fakultet i koverta koju saljemo mi)?
Tnx

Pozdrav
Mogu da ti prenesem nase iskustvo naime supruga je poslala u koverti sa master studija i vencani list (medjunarodni) i to je bilo ok oni su uradili evaluaciju ali posle jedno sedam dana joj je stigao mejl od wes-a da mora da uplati 80 ili 90 dolara da bi joj poslali neki dokument nazad i naravno uplatili smo i oni su nam poslali bas taj međunarodni vencani list, e sad mi smo pogrešili sto smo poslali original a trebali smo samo kopiju da pošaljemo. Tako da je moje mišljenje da treba da pošaljes kopiju međunarodnog vencanog lista uz diplomu na kojoj ti je zena promenila prezime i nećes imati nikakve probleme niti dodatne troškove.

Zdravo! Važno da ste ušli u proceduru pa sad kad bude. Prosečno vreme obrade je 5-6 meseci.

Na ovom liku se možete poigrati sa statistikom http://canadavisahelpcentre.com/sta...ulators-and-spreadsheets-for-the-data-hungry/
Prema datumu koji ste naveli, worst case je 20.6. Javite da li su pogodili :)

Na myCic kad se ulogujete, piše da ako vas ne kontaktiraju za 6 meseci, da se javite. Proverite u porukama.

Mi smo predali sve 28.4.2017. i naravno, i mi još čekamo. Ali bar smo dočekali poziv i predaju papira.

Sve najbolje! Javljajte kako ide.

Veliki pozdrav,

Hvala za link daysleeper78, takodje vam zelim da sto manje cekate!

Evo ima i ovaj sajt za proracunavanje i statistiku, ko hoce da pogleda kako napreduju aplikacije drugih ljudi u istom vremenskom periodu
https://myimmitracker.com/en/ca/tra...express-entry-permanent-residency-application

...nisam vise u toku na ovoj temi ali vidim u novinama naslov koji bi mogao nekima mnogo do pripomogne oko povecanja broja bodova:

As of June 6, 2017, candidates in the Express Entry pool who have a sibling in Canada may obtain additional points under the Comprehensive Ranking System (CRS). Another change involves additional points being awarded to candidates with proven French ability.

@coa1976

https://www.cicnews.com/2017/06/information-future-express-entry-draws-069240.html - informacija o kašnjenju

Recent months have seen a consistent trend of Express Entry draws occurring every two weeks on Wednesday morning. Following the previous draw on May 31, 2017, candidates in the Express Entry pool may have expected a further draw on the morning of June 14. As of the time of writing, no such draw has occurred — but candidates may be encouraged by the explanation from Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) as to why the next draw may occur later than candidates may have expected.

On June 6, 2017, IRCC introduced further improvements to the Comprehensive Ranking System (CRS) for Express Entry. Additional points were introduced for candidates in the Express Entry pool with a sibling in Canada, and for candidates with strong French ability.

At the time of those changes, IRCC stated that ‘the CRS scores of all profiles in the pool will be updated automatically before the next invitation round after the updates. This could take up to two weeks.’

Consequently, it may be some days until the next draw occurs, as IRCC is updating the CRS points score for all profiles in the pool. Candidates who stand to gain points as a result of the June 6 changes may be assured those points will be counted in their score for the next draw. Furthermore, contrary to the last time IRCC reformed the CRS on November 19, 2016, no candidates in the Express Entry pool lost CRS points as a direct result of the changes on June 6.

Pozdrav legende,
Dobio sam poziv da šaljem pasoš za Beč ????????????????????

Kao i uvek imam mali problemčić, ne znam koliko je medical validan 6m ili godinu dana?
Trenutno sam u NY i planiram da ostanem do Oktobra, a medical sam radio 23.01.2017, ako je 6m morao bih do 23.07 da budem u Kanadi, a to je nemoguće, mogu da pošaljem pasoš tek 09.07 za Srbiju, pa dok mi to ode za Beč...

CRS 459 ITA: 12.01.2017. App: 13.02.2017 AOR: 13.02.2017. Medical passed: 15.03.2017.

Drustvo poslao dokumenta u WES za mene i suprugu i danas je dostavljeno (slao preko Post Expressa EMS). Brine me sto pise kada je stiglo u Kanadu pise ovako:

"Date
2017/07/09

Time
13:16

Description
Item arrived in Canada damaged. Sent for further processing."

Kasnije je normalno procesuirano i danas isporuceno. Da li je neko imao slicno iskustvo i sta to znaci da li je nesto pocepano ili sta, bas sam se iznervirao?
Drugo pitanje za suprugina dokumenta posto je nastavnik Engleskog (radi u osnovnoj skoli) da li znaci nesto da sam poslao licencu koju ima posle polozenog drz ispita ? Poslao sam samo klasicno sto traze diplomu i spisak polozenih ispita.

Hvala

Sent from my iPad using Tapatalk

Drustvo poslao dokumenta u WES za mene i suprugu i danas je dostavljeno (slao preko Post Expressa EMS). Brine me sto pise kada je stiglo u Kanadu pise ovako:

"Date
2017/07/09

Time
13:16

Description
Item arrived in Canada damaged. Sent for further processing."

Kasnije je normalno procesuirano i danas isporuceno. Da li je neko imao slicno iskustvo i sta to znaci da li je nesto pocepano ili sta, bas sam se iznervirao?
Drugo pitanje za suprugina dokumenta posto je nastavnik Engleskog (radi u osnovnoj skoli) da li znaci nesto da sam poslao licencu koju ima posle polozenog drz ispita ? Poslao sam samo klasicno sto traze diplomu i spisak polozenih ispita.

Hvala

Sent from my iPad using Tapatalk

Da je bilo nekih problem, javili bi vam oni. Meni su odmah javili da je navodno paket stigao bez koverte i da ne mogu da obrade podatke. Na kraju se ispostavilo da su je zagubili.
Sto se supruge tice, ne treba im licenca jer oni rade ekvivalent strucne spreme. Pozdrav!

pozdrav svima .

Situacija je sledeca , nisam nikada razmisljao o odlasku u Kanadu do pre par dana kada sam preko rodjaka upoznao neke ljude iz Kanade koji me zovu da dodjem u Kanadu , pa sam seo malo sa komp da pogledam kako i sta i dosao sam do ove grupe .

Ako je neko voljan da me malo uputi kako je "najbolje" pokusati ...
Da li traziti turisticku pa posle traziti posao ili traziti radnu dozvolu odmah ?
Vidim da svi imate neka bodovanja pa me zanima kako da proverim koliko bih ja imao ?

Pozdrav svima,

Povremeno bacim pogled na ovu temu i izgleda da je skroz zamrla. Predpostavljam da je to zato što trenutno nema ljudi koji su u procesu dobijanja vize, što mi je jako čudno jer je poslednjih par izvlačenja bilo potrebno oko 415 poena za ITA.

Ima li nekoga ko je trenutno u procesu dobijanja vize, tj da već ima ITA ovde na forumu?

Pozdrav svima,

Povremeno bacim pogled na ovu temu i izgleda da je skroz zamrla. Predpostavljam da je to zato što trenutno nema ljudi koji su u procesu dobijanja vize, što mi je jako čudno jer je poslednjih par izvlačenja bilo potrebno oko 415 poena za ITA.

Ima li nekoga ko je trenutno u procesu dobijanja vize, tj da već ima ITA ovde na forumu?
Pozdrav,
Da se nadovežem samo...
Danas sam dobio pasoš nazad iz Beča sa vizom. [emoji322] [emoji322] [emoji322]

Sve sam uspeo da završim uz pomoć mnogo dobrih ljudi sa ovog foruma, tako da sad želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli (ili na PM ili svojim postovima na ovoj temi)!

Ako ja mogu bilo kako da pomognem nekom, javite mi se slobodno. Temu nastavljam da pratim (u usa sam, pa nisam baš ažuran, ali uglavnom sve pročitam)

Još jednom, hvala svima (da vas ne nabrajam sad redom)! Vidimo se

CRS 459 ITA: 12.01.2017. App: 13.02.2017 AOR: 13.02.2017. Medical passed: 15.03.2017.
Request letter: 02.07.2017

Pozdrav svima,

Ja cekam vizu od decembra :(

Pozdrav svima,

Pozdrav,

Pa evo mi smo u procesu.
Dobili smo ITA pocetkom godine, aplicirali i sada cekamo.

Nadamo se da ce uskoro, pod uslovom da su nam sva dokumenta ok.

Verujem da ima jos ljudi koji su u procesu ali jednostavno nisu ovde prisutni.

@Pixi1984: koliko si cekao da ti vrate pasos iz Beca?

pozdrav svima .

Situacija je sledeca , nisam nikada razmisljao o odlasku u Kanadu do pre par dana kada sam preko rodjaka upoznao neke ljude iz Kanade koji me zovu da dodjem u Kanadu , pa sam seo malo sa komp da pogledam kako i sta i dosao sam do ove grupe .

Ako je neko voljan da me malo uputi kako je "najbolje" pokusati ...
Da li traziti turisticku pa posle traziti posao ili traziti radnu dozvolu odmah ?
Vidim da svi imate neka bodovanja pa me zanima kako da proverim koliko bih ja imao ?

Pozdrav,

Vecina ljudi ovde aplicira za kanadsku iseljenicku vizu kroz program Express Entry.
Bodovi mozes proveriti na CIC sajtu, trazi Comprehensive ranking system (CRS) criteria.

Boduju se godine, obrazovanje, jezik, radno iskustvo, zatim nivo jezika u kombinaciji sa obrazovanjem i nivo jezika u kombinaciji sa radnim iskustvom.

Sve je i detaljinije objasnjeno na predhodnim stranama.

Mozes takodjje da probas da dobijes provincisku nominaciju za jednu od provincija.
Svaka ima neki svoj program pa najbolje da iscitas sve detaljno.

Nemam saznanja u vezi odlaska sa turistickom ili radnom vizom.

Pozdrav,
Da se nadovežem samo...
Danas sam dobio pasoš nazad iz Beča sa vizom. [emoji322] [emoji322] [emoji322]

Bravo! Čestitam na vizi, sad samo preskoči iz USA u CA da se malo odmoriš od Trump-a :D

Ja cekam vizu od decembra

Na kraju si procesa, ne brini, kada se završi i to zaboravićeš na svo čekanje i nerviranje :)

Takođe @brodarac, muke su već prošle, sad samo poslednji korak i sve rešeno! Ajde neka vam što brže prođe ovo vreme čekanja.

Pozdrav,

Pozdrav
Da li neko prati provinciju Sask?
Citala sam da su prosirili listu defocitarnih zanimanja... da li je to jos aktuelno?
I, kako da se informisem o nacinu na koji apliciram (neko je pisao da se iz citavog sveta aplicira u isto vreme i da sve bude zavrseno/popunjeno za par minuta)...

Jeste probali na sajtu Sask provinicije?

http://www.saskatchewan.ca/resident...n-immigrant-nominee-program/apply-to-the-sinp

Svaka provincija ima na svom sajtu detaljno objasnjen proces prijave i zanimanja koje traze.

Back