coa1976, mnogo biste mi pomogli kad biste mi najzad rastumacili to s kovertama.Nikako da se ispetljam.Evo sta me sve zbunjuje:
1.WES-u je potrebno poslati i prepis ocena tokom studiranja i prevod sudskog tumaca istog tog prepisa. A fakultet mora direktno sve da posalje--pecatirano, zapečaćeno. Kako onda ubaciti taj prevod? Da li a)prvo preuzmeš prepis sa faksa pa ga prevedeš pa opet moliš faks da ga pošalje ili b) preuzmeš prepis zapečaćen pa ga sam šalješ u koverti u koju ubaciš i prevod tog prepisa? U tom slučaju zar ne postavljaju pitanje kako si nosio na prevod nešto što je zapečaćeno?
- sa faksa uzmes spisak polozenih ispita sa ocenama i to prevedes i overis
- dokumentom sa WES sajta popune ponovo na faksu lupe pecat i sta treba i u tu istu kovertu ubacis prevedeno to sa ispitima, zatvoris kovertu i na preklopu ti udare pecat sa faksa (nece faks da salje ti je uzmi za sebe i ti je saljes), tu istu kovertu ubacis sa svojom kovertom u jednu veliku i sibas za Kanadu - ne zaboravi prevod vencanog lista (ja sam za suprugu ubacio prevod vencanog lista u obe koverte i sa faksa i njenu) i sve je proslo ok
2. Imam 2 fakultetske diplome. Ako fakulteti moraju zasebno i direktno da šalju moje prepise, kako onda da cela moja evaluacija bude o istom trošku (ako dokumenta stižu u etapama)?
- kao za jedan faks tako odradi za oba faksa i sve posebne koverte pa onda sve u jednu veliku i to saljes za Kanadu
3. Da li je najsigurnije ovo: Uzmem nezapečaćene prepise s faksova.Odnesem na prevod.Vratim ih faksovima na ubacivanje u istu kovertu s prevodom, pečatiranje,pečaćenje...:-D.Onda te dve zapečaćene koverte ubacim u jednu poštansku i pošaljem lično. Da li se to računa isto kao da je koverta s faksa otišla u poštu?
- DA, oni na faksu sve pecatiraju kad prevedes a ti uzmes i saljes sa svojom zajedno u jednu veliku kovertu
jeste zbunjujuce ali tako je opusteno i srecno
Dva faksa završih a ovo nikako da raspetljam. Pomagajte!