Express Entry / Expression of Interest Canada

Iskreno, kao neko sa 28 godina zivota, 4 godine radnog iskustva u struci, visokim obrazovanjem, ielts ocenama clb 9 i sa nepunih 400 poena ne nadam se previse Kanadi. Neka ga moj profil, tu gde jeste, a ja polako pocinjem sa ucenjem nekog drugog jezika, i planovima za neku drugu, pristupacniju zemlju....pa sta bude i gde bude, bice!
Sretno svima! :)

Ni ja, imam 303 boda...MM i ja visokoobrazovani, 15 godina rada u struci, doduse IELTS 7.0 (ali i da je bolji ne bi mnogo uticalo na ukupan CRS)...Zaglavljeni smo u EE pool-u i trenutno sam na vezi sa Recruiter-om koji me je zvao i nahvalio cv, te cekam vesti imam li neke sanse za posao jer nam je job transferability odlican (MM je art director, a ja graficki dizajner)

Da li zaista neko iz EE pool-a dobije posao...? Nisam bas optimisticna... :(

A, kažu Kanada je pristupačna, ...

Cini mi se da je bila pristupacnija dok se radilo na oldfashion nacin. Jeste trajalo dugo, ali si makar bio u kontaktu sa drugim ljudskim bicem tj. immigration officer-om pa si mogao da pokazes ko si i sta si...ovako si samo broj. Tako da je ceo ovaj EE sistem jako neefikasan i kontradiktoran - zele visokokvalifikovanu radnu snagu, a potpuno su nepristupacni.

Vidim da je EE poceo sa 800 bodova, pa su rapidno spustali kriterijume. Zaboga, ko moze da ima 800?? Doktor nauka od 25 godina sa 10 godina radnog iskustva, IELTS-om 9.0 i gomilom rodjaka koji su kanadski drzavljani??

Okrenu nam se priča od totalnog optimizma do prilčno teškog pesimizma. Nažalost.

Volio bih da me neko demantuje, ali kako ja shvatam najnovije vijesti, mislim da se neće ništa promijeniti tokom 2016., jer prema ovome:

"The department of Immigration, Refugees and Citizenship Canada confirms approximately half of admissions from this group (federal skilled workers, skilled trades and the Canadian experience class (applying under the express entry system)) in 2016 are expected to come from Express Entry, while the remainder of admissions will include applications on inventory who applied prior to the launch of Express Entry on January 1, 2015."

U brojevima, radi se o 59.000 ukupno, pola od toga ide kroz EE 29500, ako su dva izvlačenja mjesečno, kao do sada po izvlačenju pozivaće oko 1230 kandidata, tj. kao do sada, tako da ne vidim ni mogućnost da se i broj potrebnih CRS bodova spusti, jer za za ovaj broj izdatih ITA u svim dosadašnjim izvlačenjima našlo se tih 1000-1500 ljudi koji su imali preko 450 CRS bodova.

Iskreno se nadam da griješim, i stvarno bih volio da me neko ispravi.

Iskreno, kao neko sa 28 godina zivota, 4 godine radnog iskustva u struci, visokim obrazovanjem, ielts ocenama clb 9 i sa nepunih 400 poena ne nadam se previse Kanadi. Neka ga moj profil, tu gde jeste, a ja polako pocinjem sa ucenjem nekog drugog jezika, i planovima za neku drugu, pristupacniju zemlju....pa sta bude i gde bude, bice!
Sretno svima! :)

Meni je to malo cudno da nemate preko 400 bodova. Zena i ja smo sakupili 468 bodova na master i bachelor diplomu, 5 odnosno 3 godine radnog isksutva, ielts clb 9 odnosno clb 8 i sa po 30 godina zivota, i nemamo nikakvu rodbinu u Kanadi. Mi smo dobili vizu, tako da nije nemoguce...

Meni je to malo cudno da nemate preko 400 bodova. Zena i ja smo sakupili 468 bodova na master i bachelor diplomu, 5 odnosno 3 godine radnog isksutva, ielts clb 9 odnosno clb 8 i sa po 30 godina zivota, i nemamo nikakvu rodbinu u Kanadi. Mi smo dobili vizu, tako da nije nemoguce...

Nije cudno, ja sam bachelor. Clb 9 za bachelore trenutno ne igra nikakvu ulogu, jer nemam 400 poena sa njim. Za Kanadu smo mi ocito neobrazovani jer nemamo master. Oglasa za posao u mojoj struci svaki dan izlazi gomila, ali I tu imam problem - treba mi njihova licenca koju nemam. A da se licenciram, e to je tek prica...Tako da trenutno za mene jeste nemoguce...da je po starom, ne bi bilo problema.
No, sta je tu je, ne ocajavajte ljudi! Nego trazite alternativu polako...pa ako se u medjuvremenu desi cudo I nesto promeni, lako cete nastaviti gde ste stali.

Ni ja, imam 303 boda...MM i ja visokoobrazovani, 15 godina rada u struci, doduse IELTS 7.0 (ali i da je bolji ne bi mnogo uticalo na ukupan CRS)...Zaglavljeni smo u EE pool-u i trenutno sam na vezi sa Recruiter-om koji me je zvao i nahvalio cv, te cekam vesti imam li neke sanse za posao jer nam je job transferability odlican (MM je art director, a ja graficki dizajner)

Da li zaista neko iz EE pool-a dobije posao...? Nisam bas optimisticna... :(

Ja bih pokusala svakako da podignem ocene na ieltsu, za svaki slucaj, da sam na vasem mestu. Dobicete na poenima, pa ako slucajno padne nivo crs poena opet imate vise sanse. Sto se posla tice, moje licno iskustvo je da su sanse jako male. Zavisi opet, od samog zanimanja dosta, ali naci nekoga voljnog da se mlati sa LMIA je zaista jako jako tesko.
Sad ispada da mracim temu, ali treba gledati realno na situaciju :(

Ja bih pokusala svakako da podignem ocene na ieltsu, za svaki slucaj, da sam na vasem mestu. Dobicete na poenima, pa ako slucajno padne nivo crs poena opet imate vise sanse. Sto se posla tice, moje licno iskustvo je da su sanse jako male. Zavisi opet, od samog zanimanja dosta, ali naci nekoga voljnog da se mlati sa LMIA je zaista jako jako tesko.
Sad ispada da mracim temu, ali treba gledati realno na situaciju :(

Svakako cu ponovo izaci na IELTS, samo da se malo odmorim od svog ovog jurcanja...
Koliko sam razumela za kandidate koji su u EE pool-u, LMIA se dobija besplatno...? Ispravite me ako gresim

Pozdrav svima, pošto sam u procesu spremanja engleskog i polaganja IELTSa a posle toga i svega ostalog, voleo bih da se malo uključim u temu. Čitajući prognoze za ovu godinu, mislim da ne treba toliko očajavati ali sa druge strane mislim da nije realno za očekivati da će se CRS spustiti ispod 450, barem ne do kraja ove godine. Nije lako ali mislim da nije ni nedostižno. Malo preteruju sa zahtevom vezanim za IELTS ali dobro, kao što neko reče ranije na temi, oni žele da uvezu kompletne , mlade ljude sa iskustvom i moraju da postoje određeni kriterijumi. Devojka i ja se spremamo, vežbamo engleski pa ćemo negde u junu, julu na polaganje. Posle toga sve ostalo i nadamo se najboljem :)

Takodje, dosta sam se raspitivao oko provincijske imigracije, konkretno Manitoba jer tamo imam prijatelje. U principu, ako nemate bliskog rodjaka tamo ili radno iskustvo ,job offer, šanse su praktično nikakve. Drugačiji je sistem bodovanja od provincijskog pa sam se ponadao ali ispada da ovi koji se prijavljuju za provincijski , svi imaju bliskog rodjaka u Manitobi i milion godina radnog iskustva :) Od indijskih foruma koji se tiču imigracije sam odustao jer veće paničare od njih nisam video...

Da, čitao sam za Morden, to je dobra opcija za ljude koji imaju struku koja se traži, samo, to je malo mesto sa uskim spektrom traženih zanimanja tako da to otpada, barem u našem slučaju... Najviše bodova za Manitobu se dobija ako imate close relative vezu sa Manitobom ili radno iskustvo stečeno tamo. U prethodnim izvlačenjima prosek za Manitobu je bio oko 550 poena, možda nešto više. Ja sa radnim iskustvom od tri godine u Srbiji , master diplomom , 25 godina starosti i Clb 9 imam u najboljem slučaju 410 (drugačiji je sistem bodovanja tako da ovi poeni ne odgovaraju onima u standardnom express entry pool-u) tako da Manitoba zaista deluje nedostižno... U svakom slučaju ostaje nam express entry pool u koji nameravamo da se ubacimo pa ćemo videti. Nadamo se najboljem, tačne poene znaćemo posle IELTSA ali sa mojim CLB 9 smo na oko 460 poena, pozdrav svim dobrim ljudima sa ovog foruma koji svojim iskustvom čine da se mi novajlije u svemu ovome osetimo sigurnije :)

Pozdrav svima !!!!!

Ja sam novi clan ovde i takodje zainteresovan za odlazak u Kanadu, dosta toga znam, a jos vise onoga sto neznam :D
Naj vise me brinu finansije u dobijanje posla.... :( :( :(
Mislim jel ptrebno da prodam bubreg :D ili bi eventualno sa nekim kreditom od 6-8000eur 10 000eur da zavrsim posao, Znam da mnogo faktora uticu na to, ali da li neko vec ima okvirnu sumu, celokupnog iseljenja
Ja sam Ing. masinstva za oblast Hidraulika i Pneumatika trenutno sam na specijalistickim studijama (Informaticke Tehnologije u Masinstvu)
A devojka je Kozmeticar-visoka skola 6.stepen

Manitoba zaista deluje nedostižno... U svakom slučaju ostaje nam express entry pool u koji nameravamo da se ubacimo pa ćemo videti. Nadamo se najboljem, tačne poene znaćemo posle IELTSA ali sa mojim CLB 9 smo na oko 460 poena)

Ne razumem zasto uopce zelite u Manitobu, s tim bodovima cete sigurno dobiti ITA kroz koje izvlacenje kad im se malo sredi backlog. Onda mozete gde hocete!

Pozdrav svima i od mene :) Konacno procitah celu temu.
Pre svega hvala svima na moru informacija. Odlicni ste. Nadam se da cete uspeti u ostvarenju cilja - odlazak u Kanadu.
Cestitke clanovima koji su vec otisli i zapoceli nove epizode zivota tamo :D
Ja naravno imam pitanja, kao i svi koji su na pocetku sto se tice ove price.
Muz i ja imamo po 27 godina. Oboje zavrsili master na Fakuktetu sporta. Sto se tice radnog iskustva u struci, imamo ga, ali znato kako to ide u ovoj nasoj struci - jedan klub, drugi klub... malo fitnes... sve je to izmiksano. Naravno o prijavi da ne pricamo ( rad na crno), osim sto sam ja radila na faxu godinu ipo dana kao saradnik, ali sam bila prijavljena samo 1 godinu. I to je sve od legalnog radnog staza.
Za pocetak, evo nekih od mojih pitanjca:
-Da li je neko slao "difovske" diplome na WES?
-Kad se pravi CIC account potrebna je diploma i rezultati IELTS-a? Kada se ubacuje radno iskustvo? Shvatam da broj bodova zavisi i od radnog iskustva.
Hvala svima ;)

Back