Jannči
Zainteresovan član
- Poruka
- 279
Lepo je videti vas, društvo
pišite kako ste se snašli i kakvi su utisci 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pozz minjaj,
Pa u prva 3 meseca EE programa bila je promo ponuda, i ko je tada napravio profil dobio je +50 CRS poena...
Salim se, naravno... postoji kalkulator, pa je lako videti kako se poeni dobijaju... kratak presek 450+ profila - Principal applicant je master, sa 3+ godina radnog iskustva, engleski CLB9+ sve 4, i do 35 godina... ako je sa spouse, onda je vazno da je i spouse najmanje bachelor i da ima CLB9+ vecinu ocena na engleskom.. to je otprilike to...
U Kanadu mozes da uneses max CAD 10 000 po osobi. E sada, ne znam kako to ide sa decom. Ali kao sto rekoh, niko nas nije pretresao niti su nam trazili nekakav dokaz. Jeste malo stresno kada znas da sav novac koji imas nosis sa sobom, ali nama je to bila jedina opcija u tom momentu.
Mi smo u Torontu.
- - - - - - - - - -
Mia, verovatno imas neki dokaz, papir da su ti priznali ispite? Mozda to da im prilozis?
Ja sam svojevremeno imala problema sa WES-om i uspela sam da ih dobijem preko telefona.
pozz minjaj,
Pa u prva 3 meseca EE programa bila je promo ponuda, i ko je tada napravio profil dobio je +50 CRS poena...
Salim se, naravno... postoji kalkulator, pa je lako videti kako se poeni dobijaju... kratak presek 450+ profila - Principal applicant je master, sa 3+ godina radnog iskustva, engleski CLB9+ sve 4, i do 35 godina... ako je sa spouse, onda je vazno da je i spouse najmanje bachelor i da ima CLB9+ vecinu ocena na engleskom.. to je otprilike to...
Ma nemam nikakav dokaz, oni to jednostavno priznaju i to je to. Bas sam im sad trazila da mi izdaju bilo sta da mi potvrde da su mi priznali te ocene i bilo je kao, pa nemamo sta da ti izdamo, jednostavno smo to priznali. Ne znam sta da radim, cini mi se da ce mi lakse biti da nadjem posao u Kanadi nego da verifikujem diplomu![]()
Hvala Boske
Eh da su delili tih 50 poena.
Racunala sam ja na taj kalkulator sto ima na sajtu i mi izadjemo oko 450 i malko vise , ali to sam sa nagadjanjem za engleski (ielts poeni).
I plasim se za radno iskustvo. Imamo i muz i ja po 3+ godine, ali kao sto sam vec napisala to su fitnes centri-rad na crno. Mogu nama da napisu da smo radili recimo 3 godine u jednom fitnes centru, ali onda bismo lagali ( a koliko je to pametno)? Ili priznaju recimo 3+ ali da nije ista firma ali da je isti posao? Hajte molim vas dajte savet sta raditi?
- - - - - - - - - -
I da jos 1 pitanje. Na tom kalkulatoru koji sam nasla, samo pitaju da li imas plus tri radnog iskustva. E sad, da li posle kad se pravi profil igra ulogu da li imas recimo 5 godina ili je samo bitno da imas plus 3?
Vazno je da poslodavac potvrdi sve sto pise na potvrdi koju je izdao, za slucaj da tokom Background check-a sluzbenici odluce da provere taj deo i pozovu ga. Takodje, potrebno je imati i dokaze za sve u vidu ugovora o zaposlenju ili o delu, paystub-a, radne knjizice, sta god vec moze da se smisli kao validan dokaz da je zaposlenje postojalo za slucaj da sluzbenici zatraze dopunu... koliko sam ja video na indijskom forumu dok sam pratio stanje, nisam video nijedan slucaj takve dopune, uglavnom su to bili pozivi poslodavcu.
za EE je vazno iskljucivo 3+ godine, ali se u eligibility fazi (skala 67/100) gleda i vise godina iskustva za poene... to kasnije ne znaci nista za CRS...
Ajmo ljudi vase razmisljanje na sledece: momak i ja skupa mozemo skupiti manje poena nego kada bih aplicirala ja kao pojedinac. Ukoliko bih ja usla u proceduru i dobila poziv,a nakon svega toga se vencala, da li bi to izvodljivo bilo da skupa odemo?
Verovatno nije sve tako prosto i jednostavno, sigurno je neko i o tome razmisljao,ali mozda neko ima nesto po tom pitanju da izneseRazmislja se o svemu i na razne nacine ))
Ma kakvi Mia... kod nas mora ceo krug da se obidje - prvo na stud sluzbu, pa kod sefa studentske sluzbe, pa kod prodekana, pa onda on izda nalog sefu stud sluzbe da napise custom potvrdu sa onim sto je istina - da su ti te papire koje si donela priznali kao taj, taj ,taj i taj ispit...
tako sam ja radio isto na FTN u NS za custom diplomu koja mi je trebala vezano za apsolventski staz, posto sam dugo bio apsolvent i preklapalo mi se sa radnim iskustvom - lepo sam im trazio da mi stave datum od kada vise nisam imao nikakve obaveze na fakultetu u vidu predavanja i vezbi, vec samo da polozim zaostale ispite (bas tim recima, ja sastavio potvrdu), i od pocetnog neckanja + komplikacije jer novi prodekan pojma nema gde udara pa slanja starom prodekanu, taj isti sef sluzbe je popunio sve bez problema...
Inace, na FTN postoji i poseban poziv na broj za Ostale potvrde, verujem da i na ostalim fakultetima postoji nesto slicno, tako da - ne odustaj, samo napred, i bice to sve ok...![]()
Ako PA ne navede spouse i ostale dependants u EE aplikaciji, samo PA dobija vizu... nakon toga mora da je aktivira, i da stekne uslove za Family Sponsorship, pa se onda obezbedjuje viza za ostale clanove porodice... mislim da je to sigurno procedura od godinu dana...
Dakle - ovo sto ste vi razmisljali nije moguce - moguce je ovako kako sam ja naveo, za detalje family sponsorship-a ne znam - sta je potrebno i koliko traje, ima sve na CIC sajtu...
Ma nije Srbija u pitanju, eh gde bi meni bio kraj da je Srbija u pitanjuEvo sta mi se desilo pre par nedelja, odem ja na moj fax u Beogradu u studensku sluzbu da uzmem neki dokument. Udjem, krenem da objasnjavam sta mi treba, zaustavi me sekretarica koja radi i kaze, Cekaj ti si ta i ta (kaze mi ime i prezime) i studirala si to i to od tad i tad. Sve je pogodila, ja sam ostala bez teksta, jer sam diplomirala 2003
Hvala Boske, u svakom slucaju smislicu vec nesto.
- - - - - - - - - -
Ovo sto je naveo Boske za zajednicku aplikaciju je jako bitno, bas taj problem se desio mojoj drugarici gde sam malo gore navela da sam zvala advokate, oni su radili odvojeno kao bitno samo da on dobije, ne znam ni ja sve detalje ali u braku su 10 godina, imaju dete od 9, on je u Kanadi sa working permit-om i vec godinu dana ne moze nju da dovede. Ako idete zajedno onda i radite sve zajedno i nece biti problema.
Pa postoje uslovi koje treba da ispuniš i mislim da je trenutno najlakše probati preko PNP Saskatchewan odnosno SINP evo link https://www.saskatchewan.ca/residen...chewan/saskatchewan-immigrant-nominee-program
Evo i za Morden http://www.mordenimmigration.com/#!skilled-worker-program/c1xlb
Da li mozda neko zna nesto o Phd stream? Situacija ke sledeca: drigarica je na doktorskim studijama, gradjevinski inzrnjer je u pitanju. Taman je dosla pred kraj i odluce da joj ukinu finansiranje projekta koji je sluzio kao istrazivanje za doktorat. Kako da je dovedemo ovde?![]()
cacuda,na koji od ponuđenih načina si izvršio uplatu WES-u?
Pozdrav Cacuda
Možete li nam reći kako ste skupili 468 bodova? Čisto da imamo neki orijentir. Da li ste aplicirali u paru? Koliko imate radnog iskustva? Diplome? Engleski?
Hvala![]()
I da još odgorovim na nedoumice oko novca koje su neki imali
Mi smo nosili keš sa nama jer je tako najlakše. Iz zemlje možeš da izneseš 10000 eura po osobi, a i u Kanadu možeš da uneseš i milion ako hoćeš, kao što je Boske rekao.
Nas niko na aerodromu nije pitao koliko para nosimo, a u Kanadi na aerodromu smo samo zapisali koliko para unosimo u zemlju i to je to.
Moje razmišljanje tj. predlog je da u srbiji promenite eure/dinare u kanadske dolare jer je sad najbolje vreme za to. Kanadski dolar ne može više da pada, može samo da ide gore. A puno ćete više izgubiti ako ih budete menjali ovde, u Kanadi, da ne govorim ako to uradite u bilo kojoj banci.![]()
Hej hej, dobrodosli... gde ste sleteli?
Samo da dopunim - ovih 10k eura je za neprijavljeno, sve iznad toga se mora prijaviti... konkretno za potrebe emigracije mozete i da iznesete milion, ako imate dokaz o poreklu novca... znaci da se prodala nekretnina, bla bla... ni nas niko nista nije pitao kad smo izlazili iz Srbije, ali dobro je biti pripremljen...![]()