Koliko ovlas konstatacija koje su netacne, au. Vidi se da se bas i ne prati...
Grejndzer i Ertel su potpuno razliciti tipovi igraca, jedan je kamenjar koji je fizikalac, ne bas kreativan ali je ustrebao par stvari i jak je na lopti, dok je Ertel prototip plejmejkerskog picopevca, ima kreativnost, pregled, asistenciju, ali premekan u duelu i psihicki potpuno labilan. Danston je prototip olimpijakovski selektovanog snizenog centra-sivonje, Omic bi trebao da bude centar krsticevskog tipa, al dzaba mu kad nema pojma nego je sivonja sa belackom snagom. Takvi bi pre 10 godina razvijali kosarku u Bugarskoj, a danas igraju Evroligu jer dobrih igraca prosto nema... Dibler kao najcistiji moguci bek-suter nema veze sa Osmanom koji je cisto nisko krilo, igraju razlicite stvari. Deson Tomas je potpuno nedefinisan i beskoristan igrac, nedovoljnog kvaliteta za EL i bez prave uloge od kako je napustio Nanter, ako se dobro secam... Braun i Hanikat imaju poklapanja u vezi svoje atletike, samo sto je Braun igrac koji ima skoro sve, a Hanikat prosto nema talenta za nesto vise, on je prototip "modernog" igraca, sto znaci igrac koji trci i skace ko blesav, igra tranziciju, blokira i kuca, ali bez previse kreativnosti i mozga.
Larkin, Buboa i Hanga nemaju ni pola kosarkaskog talenta De Koloa i Teodosica, ja ne znam kako se obican crnac nedovoljno dobar za NBA, crnac iz jbnog Strazbura i garavi Madjar koji prolazi na nenormalnu atletiku mogu porediti sa bilo kojim ozbiljnim evropskim igracem. O ostatku tima da ne pricam.
Sto se tice kupovina Milera, Cirbesa i Kuzmica, eventualno je kupovina Cirbesa i njegovo iskoriscavanje na parketu blago iznenadjenje - jeste se videlo da je decko prosao neke skole, da je reprezentativac i evroligas sa klupe, ali je prosto limitiran i zavisan od tima, sto se vidi sad kad je u Makabiju i kad se nista ne vrti oko njega. Miler je do zadnjeg trenutka cekao ugovor u NBA, jos kad sam mu video fizikalije bilo je jasno da se radi o skolovanom igracu koji je "Durent za siromasnije". Prosto iskesiras oko pola milke, i dobijes to sto si dobio. A za Kuzmica sam odmah rekao ono sto su svi mogli da vide o njemu u reprezentaciji i PAO-u - jak u defanzivi na obrucu, kupi skokove na snagu, sivonja u napadu ali ako mu serviras loptu na izvolte, ukucace je i gotovo (Radonjic je vec izvezbao tu igru sa Marjanovicem i Cirbesom, tako da je to savrseno jasna stvar). Prosto, platis coveku oko 400 hiljada evrica i tvoj je da radi upravo to sto i radi. Velikog li iznenadjenja... Mozda za one koji bas i ne prate kosarku.