Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad i ti "resili" se Djentilea , a Djentile mozda i ponajbolji bek u Evropi.

Inace ja se secam prosle godine kada sam gledao finale italijanskog plej ofa igralis su Dinamo Sasari i Redjo Emilia, 7 utakmica finalna serija, zaista prelepa kosarka , puno lepih poteza, akcija, trojki, puno talentovanih igraca , ali nazalost takve ekipe nemaju sanse u Evropi, narocito kad igraju protiv tih "mesarskih" ekipa tipa Olimpijakos, Efes, Panatinaikosi slicni , koji igraju kao da ce crci ako prime neki kos i cije su utakmice cesto mucne za gledanje, ono samo se biju pod kosem i non stop seku igru faulovima, nema igre, nema tecnosti, nema lepih poteza, nema nicega, samo to idiotsko besomucno jurenje rezultata.

Njima prošle godine falila jedna lopta da dodju do finala.......
Ove su još jači, i da imaju samo malkice normlanog trenera, lagano do finala sa CSKA.
Ali dobro, tebi je rekao Pašutin.........:hahaha:

I Fener će VERUJTE MI, do titule! :hahaha::hahaha:
Možda i hoće kada ga proguraju na F4, a Željku daju još desetak dvadeset miliona za pojačanja.
Večeras ga Blat izuo iz cipela, sa realno samo malo iznadprosečnom ekipom.

Druze ti si prvo jedna velika kosarkaska neznalica, koja je puna mrze, blage veze o sportu nema i iskopleksirana ameba..

Pa taj pasutin, kurbanov i ostali rusi sigurno sa tobom ne bi 10 sec proveli.. Samo sam naveo primer, a ti se drzis za njega jer nemas argumente i neznalica si.. Daj mi argument po kome je najveci trener Evrope svih vremena los trener? A izvini ta darusafaka ima budzet od 1,2 miliona ili kao i fener? Totalno si nerealan, neobjektivan i pun kompleksa, to nije dobro za tebe druze jer ces i u zivotu biti takav.

Inace koliko vidim teo je nocas imao 7,8 izgubljenih lopti, sto je katastrofa, a i los je bio..dobio onu rampu minut pred kraj.. Csk je realno veceras imao dosta veliku pomoc sudija od starta mecu, ogromnu..

Inace kad Fener osvoji E. L. u Maju oces ikada ovde ostaviti komentar na temu kosarke?Nikad titulu nmz da uzme ekipa koja igra vrhunski od starta, vec dize formu, a fener ce biti u top formi kad bude trebalo.
Sramota je sto niko 20 dana u Srbiji nije dao informaciju kako je Bogdanovic.

Danas mi se cini da mi Fenerbahce mozda mogao da iznenadi CSKA u Moskvi, mislim CSKA igra i dalje bez Teodosica i De Koloa, a Fener isto nije nimalo slaba ekipa, cak nesto i ne moze da se kaze da ima slabiji roster od CSKA, u losoj su seriji ali opet i taj niz mora jednom da se prekine.

Takodje kvota 4,40 , vredi pojuriti.

Ma rek´o Kosta da Fener ni k*rcu ne valja, nemas ti pojma.

- - - - - - - - - -

Druze ti si prvo jedna velika kosarkaska neznalica, koja je puna mrze, blage veze o sportu nema i iskopleksirana ameba..

To svakako. z:lol:

Pa taj pasutin, kurbanov i ostali rusi sigurno sa tobom ne bi 10 sec proveli.. Samo sam naveo primer, a ti se drzis za njega jer nemas argumente i neznalica si.. Daj mi argument po kome je najveci trener Evrope svih vremena los trener? A izvini ta darusafaka ima budzet od 1,2 miliona ili kao i fener? Totalno si nerealan, neobjektivan i pun kompleksa, to nije dobro za tebe druze jer ces i u zivotu biti takav.

Inace koliko vidim teo je nocas imao 7,8 izgubljenih lopti, sto je katastrofa, a i los je bio..dobio onu rampu minut pred kraj.. Csk je realno veceras imao dosta veliku pomoc sudija od starta mecu, ogromnu..

Inace kad Fener osvoji E. L. u Maju oces ikada ovde ostaviti komentar na temu kosarke?Nikad titulu nmz da uzme ekipa koja igra vrhunski od starta, vec dize formu, a fener ce biti u top formi kad bude trebalo.
Sramota je sto niko 20 dana u Srbiji nije dao informaciju kako je Bogdanovic.

Pa da nisi ovde od juče onda bi verovatno znao zašto ja smatram Obradovića neznalicom.
Još je poslednjih godina popravio svoje trenersko znanje, ali u vreme dok je prvo sa Partizanom, pa sa Huventudom te sa Realom osvajao Evrolige bio je daleko od bilo kakve pameti vezane sa košarkom.
A argumente oko toga ja sam već nekoliko puta navodio, taksativno za svaku sezonu i svaki meč, i nemam nameru da dalje o tome pričam.
Ako te zanima, ti potraži u istoriji.
Što se tiče osvajanja Evrolige, obzirom na budžet kojim raspolaže, ne bi me čudilo da je osvoji.
Ali to nikada neće promenti ČINJENICU da ne može prići ni blizu jednom Kairju Pešiću te njeogvoj doduše reprezentativnoj tituli sa jednom Nemačkom, ili Maljkoviću sa njegoovom jednom titulom sa Limožom i Ostrovskim.
Samo t ajedna titula vredi košarkaški više od svih njegovih.
A tvoji argumetni o košarci su smešni.
Ja za argumente ne uzimam priču VERUJTE MI, i slično.......
I uvek PRE mečeva dajem svoje procene, koje posle mogu da se provere.
Evo deset godina sam ovde, pa se može proveriti šta sam sve govorio.
A ti si jedan BALAVAC, po stažu ovde, i argumentovati sa VERUJTE MI, postaješ smešan.
Da ne pričam koliko postaješ smešan sa pričom o Pašutinu, a evo sad i Kurbanovu.......
Ja sam u životu upoznao i poznajem trenere tog kalibra znanja o košarci kakav Pašutin nikada neće postati.
Pa šta?
A bauštelac je posebno smešan sa svojom naknadnom pameću.
Valjda zato što svoje nema.

Poslednja izmena:
Pazi ja sam samo objektivan, valjda jer sam trenirao toliko dugo, volim kosarku, imam je u malom prstu i postujem svakog ko je kvalitetan igrac, trener i nebitno mi je da li igra za cz ili partizan, posebno kad se radi o reprezentaciji za razliku od drugih.. Ja sam samo naveo primer, jer mi je covek rekao da ce ga bogdan dostici za par god, a on je trenirao tea toliko dugo i zna bolje i od mene i tebe.. Ne hvalim se, samo kazem.. Trenirao je mene i radonjic, rekao da odavno nije videl talentovanijeg igraca od mene, upoznao sam masu starih legendi jugoslovenske kosarke pa ns pricam.. Zato sto sam bio neradnik i nemam pravo, samo sam naveo banalan primer i nisam mislio nista lose u tome..

Nikako nmz biti sreca uzeti titulu evrope,moze da dodje klivledn sad i igra E. L. bez dobrog trenera je nece uzeti.. Covek je osvojio toliko titula, a nije imao najvece budzete.. Pa taj i taj csk galaktikosa je dobio u finalu.. Covek do prosle god nikad nije izgubio finale, a realno prosle god su mu ukrale titulu sudije.Svi pominju taj euro u srbiji, pa svako ko ima informacije, prati i nesto zna i misli normalno zna da su igravi krivi, da su bili neprofesionalci i da je on tu najmanje kriv. Ja imam argumente na osnovu rezultata, svaki evropski igrac, trener, analiticar, pa i cistacica u nekoj skoli zna da je zeljko neprevazidjen, ali ti mrzis partizan i sve sto je njegovo pa ti je delija kari bolji.. Ti razmisljas klinacki i nerealno.. Pa ako pricas o timu onda ga je taj kari imao sa reprezentacijom, a inace jako postujem karija i dobar je trener.

Posle pola evroligaske sezone, cini mi se da je jedini plus novog formata (bar za nas gledaoce) to sto ima vise "sarenijih" rezultata, na pocetku je bilo i vrlo interesantnih utakmica. Medjutim, neke utakmice pocinju da budu zestoko negledljive, a bice ih sve vise kako se situacija na tabeli bude kristalisala. Takmicenje je poprimilo revijalni karakter, kao NBA regular season samo ni blizu tog kvaliteta, naravno. Pre samo pet godina je skoro svaka utakmica bila uzasno bitna, sada je bitna svaka peta, imam utisak - vecini.

Verovatno sam od pre 2,3 sezone vec rekao pa da se ponovim, kakva je sramota davati A-licence trecini ovih timova... Efes, Armani, Makabi... Povraca mi se od njihove kosarke, skoro kao od komentatorisanja Ilije Bombe. Al tako je to kad zatvaraju takmicenje, izvrnuli su celokupan smisao takmicenja u Evropi, sad vise nemaju odakle da uzimaju igrace i na sta da bace pare. Jos kad dignu salari kep i u NBDL pa i tamo pocnu da odlaze igraci... Dobro, onda ce moci da placaju milionima osrednje americke igrace, bice na sta da se bace pare.

Poslednja izmena:
Sinoć Olimpijakos raznese Fener, jednom može se slobodno reći prosečnom utakmicom..
I Fener da bude prvak Evrope?:hahaha::hahaha:
Ja bih pre tipovao na Darušafaku, sa Blatom..
Da ih malo poguraju zbog final4 u Istambulu i eto ih....Kupili Žižića, dečka koji bi po svim parametrima trebao da bude najbolji mladi igrač u Evropi poslednjih desetak godina, sasvim u ravni sa Dončićem.

Poslednja izmena:
Kakav je ludak onaj Ljulj. Luđi je od Teodosića. :lol: Labudova pesma evropske košarke.
Šteta što će u Evroligi za koju godinu igrati samo neki Džeksoni, Andersoni i ostali američki poluproizvodi koji ne mogu da se probiju u NBA...

Kakvo lupetanje!
Budžeti najboljih klubova Evroliga se približavaju budžetima NBA ligaša.
I pored toga što su ove godine NBA ligaši drastično promenili salary, opet će se godinama budžeti približavati.
Naravno, opredeljujuće je i dalje to što je tržište u Evropi i manje i siromašnije, ali će se svejedno za desetak godina,Evroliga približiti NBA
I u NBA ima raslojavanja po pitanju veličine tržišta i marketinškog potencijala, pa je nekim klubovima luxuri tax isplativ a neki nisu ni blizu salarija.
Nemojmo zaoraviti razlike u ekonomskoj moći, jer je recimo BNP Kalifornije veći od BNP-a Francuske.....

Kosarka u Evropi nezadrzivo klizi ka ambisu. Ovaj sistem je samo potvrda toga, smehotresna neuspela mini kopija Nba.

Nema sta da se doda. Uostalom, skoro svaki sport u kojem ima para je unisten. Koja budala gleda fudbal Barsa- Real sedam puta godisnje??? Nosite se bre u p*cku materinu... sad su i basket ussrali...pazi 30 utakmica u TOP 16, ma obavezno. Samo vise mogucnosti da se uzimaju pare, da se vara itd. Mislim, mene boli patka, napasem se para na kladzi svakako, ali sa sportom to vise veze nema.

Budžeti najboljih klubova Evroliga se približavaju budžetima NBA ligaša.

Ti budzeti se ne menjaju godinama, CSKA i dalje ima na raspolaganju 35milki evara godisnje kao i uvek.

Jedina je razlika sto je trziste u Evropi jos jadnije, jer novi, mladi igraci slabo izlaze, a u USA odlaze takvi polovnjaci kao sto su Abrines ili Cipser. Tako imamo situaciju da se Makabi pojacava Koltonom Ajversonom, Cirbesom, DJ Silijem, Barselona Koponenom i nekim jadovima, a CSKA vise ne zna sta ce sa raznim korobkovima, kurbanovima i ostalim.

Situacija ce samo da se radikalizuje kad se poveca salari-kep i u NBDL, pa kad igraci shvate da mogu i tamo bolje da zarade nego u Evropi.

Naravno, za to je sama Evropa kriva, sa svojim vodecim organizacijama ULEB i FIBA - ULEB koji je na putu da sahrani evropsku kosarku, a FIBA koja je onako pozeljna opozicija kao u Cedina u srpskom parlamentu.

Stvar je prosta - niko nista ne pravi, a para za najbolje se nema, i to je to. Cao, djaci. Sad kupujte kalinice i kurbanove za tri miliona obestecenja.

Baš je obrnuto.....Da nema ULEB-a evropska košarka bi pod FIBA odavno propala.
ULEB se još uvek bori da opstane, i ovim projektom jedinstvene Evrolige na pravom je putu.
Naravno, svaki početak je težak, i svakako da i ovaj format takmičenja ima neke propuste, ali će se svakako ispravljati godinama.
Odlična je ideja formiranje Evrokupa kao drugog ranga po snazi, ali je suviše malo samo jedna karta za Evroligu odatle
Da su u pitanju dve ili tri bilo bi više vatre i u Evrokupu i u Evroligi oko ispadanja.
Takodje trenutno neki klubovi su u Evroligi privilegovani, te se takmičenje odvija po njihovim notama.....
To je držim anomalija samog projekta,koja će razvojem iste nestati, pa će biti sasvim moguće da i najbogatiji klub ispadne iz lige.
Kad je takmičenje ogromno, sa 16 ekipa(što je ze košarku mnogo) onda se moraju uvoditi novine, kao recimo u Premijer ligi i Chamionshipu , gde teorijskii i šesta ekipa iz druge lige može postati premijerligaš.
Ono što je do FIBA ostalo, reprezentativna košarka je na najnižim granama u svojoj istoriji.
Evropska prvenstva neće da organizuje niko, jer su neprofitabilna, ukinuli su prvenstva na svake dve godine, a i sama prvenstva prati ogroman broj otkaza najboljih igrača.

Za malko pa kao Jevropa :hahaha:...mada realno vrednost igraca debila u Jamerikama je tu negde, ali obrcu kintu na hot-dogu i koka koli. z:mrgreen:

Rank Team Current Value Revenue Operating Income
#1 New York Knicks $3 B $307 M $108.9 M
#2 Los Angeles Lakers $2.7 B $304 M $133.4 M
#3 Chicago Bulls $2.3 B $228 M $67.6 M
#4 Boston Celtics $2.1 B $181 M $57.4 M
#5 Los Angeles Clippers $2 B $176 M $20.6 M
#6 Golden State Warriors $1.9 B $201 M $57.6 M
#7 Brooklyn Nets $1.7 B $220 M $-5.7 M
#8 Houston Rockets $1.5 B $237 M $74.6 M
#9 Dallas Mavericks $1.4 B $177 M $24.3 M
#10 Miami Heat $1.3 B $180 M $20.8 M
#11 San Antonio Spurs $1.15 B $170 M $31.9 M
#12 Cleveland Cavaliers $1.1 B $191 M $24.8 M
#13 Phoenix Suns $1 B $154 M $21.8 M
#14 Toronto Raptors $980 M $163 M $23.5 M
#15 Portland Trail Blazers $975 M $157 M $4.1 M
#16 Washington Wizards $960 M $146 M $2.9 M
#17 Oklahoma City Thunder $950 M $157 M $20.9 M
#18 Sacramento Kings $925 M $141 M $4.2 M
#19 Orlando Magic $900 M $143 M $35.4 M
#20 Utah Jazz $875 M $146 M $27.5 M
#21 Denver Nuggets $855 M $140 M $26.3 M
#22 Detroit Pistons $850 M $154 M $16 M
#23 Indiana Pacers $840 M $138 M $19 M
#24 Atlanta Hawks $825 M $142 M $7 M
#25 Memphis Grizzlies $780 M $147 M $10.3 M
#26 Charlotte Hornets $750 M $142 M $3.7 M
#27 Minnesota Timberwolves $720 M $146 M $15.1 M
#28 Philadelphia 76ers $700 M $124 M $13.9 M
#29 Milwaukee Bucks $675 M $126 M $11.6 M
#30 New Orleans Pelicans $650 M $142 M $19.7 M

Veći problem je proizvodnja igrača. Od evropskih igrača trenutno mogu da se sastave dve dobre postave, a mlađih nema ni u najavi.
Španci nakon Rubija nisu proizveli igrača, Rusi imaju gomilu igrača zadatka, ali Krijapu ne mogu da dostignu, Grci tu i tamo imaju po nekog pleja i to je to, Turci se izduvavaju, Italijanu su odavno izduvani, Francuzi proizvode meso za NBA u Evropi ih nema (osim Dekoloa)... Svelo se sve na Balkan da iznedri nekog Jokića, Donića i Žižića, koji će brže bolje pale u NBA.

Spanci konstantni proizvode igrace , evo recimo Mirotic, braca Ernangomez , Abrines, Diop , ima tu jos nekih igraca , Italijani imaju mozda i najjacu generaciju u istoriji , Galinari , Belineli, Barnjani, Djentile, Datome ali iako ne uspevaju da to pretoce u neki rezultat kvalitet svakako postoji, mada ima Francuza i po Evropi , soim De Koloa , tu je i Rodrig Buboa, Mikel Zelabal, Fabien Kozer, Antoan Dio .......itd .

Sad igraca definitivno ima, ai evropska kosarka svakako jeste u krizi, pogotovo klupska.

Zvizdati Bogdanu i razumem, igrac je i kapiram.. Ali ovakvo skandiranje za jednog velikog coveka, Srbina, najboljeg naseg trenera i Evrope ikad je samo dokaz koliko ste vi delije bolesne, iskompleksirane, maloumne i koliko patite. Bolest nema granica

Misliš na onu istu bolest, kada je Djordjević doazio sa Barselonom i igrao produžetke u Beogradu a navijači mu psovali celu familiju, po redu, i još pride?
A ne, ti tada nisi bio ni rodjen.
A nisi ni poznavao Pašutina, pa ne možeš sad da daš mišljenje o tome.
A da pitaš Kurbanova o tome?:per:

Obradović veliki čovek?:hahaha:
Misliš veliki taman koliko i Mitrovićev sin.
Ni jedan ni drugi nisu puno ležali za gaženje na pešačkom.
Doduše Mitrovićev sin nije bio pijan, za razliku od Obradovića, pa je tu malecna razlika.:per:

Kad je Zeljko gazio nekog? Prvi put cujem za tu pricu? Nasi navijaci su i MIhajlovica kad je dolazio sa Lacijom protiv Partizana krajem 90-ih vredjali. TO je neki nas navijacki kompleks da nase ljude vredjamo kad nam se vrate sa suprotne strane umesto da im damo aplauz i zahvalimo se sto nasi tamo negde i prave uspehe. Sad sto tih uspeha ne bi bilo da nisu mrdnuli odavde je drugo, do nas je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back