To što neko pitanje nema 100% siguran odgovor i dalje nije dovoljan razlog da ne tragamo za pravim odgovorom. Popunjavanje rupa mitologijom je (možda?) imalo smisla nekada, kada bolje nije moglo, a ljudi si hteli da znaju jednako kao što žele i danas.
Reci mi šta je sada tvoje opravdanje za objašnjavanje prirode i prirodnih zakona kojekakvim bajkama?
Abiogeneza je prethodnica evoluciji.
da bi znao odgovor na neko pitanje mora u samom pitanju da bude sadrzano 50 posto odgovora... postoje naravno pitanja na koje nikad nijedan zivi stvor zvani covek nece dobiti odgovor ma koliko se upirao da do njega dodje...i kao sto jednom rekoh i ako kojim cudom do njega i dodje nece imati kome da ga saopsti... da bi razumeo svu kompleksnost ovoga sto govorim moras da se vratis daleko u proslost kada su ljudi izmislili tocak pa mislili da su time uhvatili boga za onu stvar. do danas su izmislili milion drugih stvari i jos su na istom stupnju svesti a ja bi rekao jos nizem, jer kad covek utripuje da je bog zahvaljujuci tome sto moze da menja klimu ili da unistava do temelja sta mu se god prohte bas zahvaljujuci tom naucnom napretku, onda se postavlja samo jedno pitanje: da li je covecanstvo dostojno ikakvog napretka?... mislim pre svega duhovnog a tek posle onog trivijalnog - tehnoloskog koje je svuda oko nas. ljudi su zdravije razmisljali kada su bili liseni danasnjeg konformizma jer su svet posmatrali onako kako ga i treba posmatrati. danas ti je sve uvijeno u plast licemerja i ljudi postaju zavisni od necega sto zovemo tehnoloski razvoj na ime koga unistavaju sve sto im po njihovom misljenju onemogucava dalji konstruktivizam tog puta. to je pogubna logika ali u takvom svetu nazalost danas zivimo. zato i atetisticki nacin sagledavanja svega a posebno kosmologije ne moze doneti nista dobro ovom svetu dok se covek ne postavi na pravo mesto bilo uz pomoc bozanskih sila, bilo uz pomoc civilizacija koje su na milion puta visem razvojnom nivou nego sto smi mi.
mitologija i kultovi imaju nesto u sebi sto nijedan ozbiljan naucni um nikad nece tek tako prenebregnuti iako ce ga naravno odbaciti u svom istrazivanju. svaki zivi stvor, a ovde mislim pre svega na ljude koji imaju nesto u glavi a nisu na razvojnom stupnju jedenja, yebanja i sranja ce kad tad poceti da razmislja o bogu i veri jer ce uvideti da mu nauka nije u zivotu pruzila odgovore na ono sto je od zivota ocekivao kazem opet pre svega u duhovnom smislu. jednom zadojen crv sumnje u bilo sta je jako tesko isterati iz covekove glave i zato ce vera i religije potojati jako dugo i posle nas i nasih potomaka.
meni ne trebaju dokazi za bilo sta. istorija je prepuna primera ljudi koji su hiljadu puta bili stvaralacki kreativniji ili mudriji od nas i koji su se bilo u umetnosti ili cak nauci kad tad pozabavili ovim pitanjem. meni je taj njihov crv sasvim dovoljan da znam da ne razumem niti cu ikada razumeti samu sustinu bozanskog principa u coveku. jedino sto razumem to su delovi onih sila koji taj princip po svaku cenu zele da devastiraju i od ljudi stvore nesto sto nije nalik onome ko nas je sve stvorio. i protiv takvih se treba boriti svako na svoj nacin, sa umecem i znanjem, teoloskim pa i naucnim ako zelis. jer da bi pobedio protivnika moras da budes ne samo duhovno cistiji vec i verziraniji od njega samog materijom kojom se on ponosi.
Poslednja izmena od moderatora: