Kakav rasizam ? Ako ti znas da ima rasizma u LDS, posalji zahtev Obami da zatvori crkvu, kada bude video da je pismo poslao sizif sa foruma krstarice, tog momenta ce zbraniti crkvu kao rasisiticku.
Koliko sam ja pročitao o mormonizmu, Džozef Smit je napisao u svom SF romanu "The book of Mormon" da je Bog
prokleo loše narode
crnom kožom. (što je i bio razlog za otvoreni rasizam u LDS do kraja sedamdesetih)
E sad ćeš ti reći da to nije tačno, a ja ću ti reći da pročitaš pažljivo 2 Nephi 5:21, Alma 3:6, 3 Nephi 2:14-15, itd.
Reci ti nama kakve veze ima ateizam sa naukom ? Ukoliko ne verujes, u kako ti kazes bajke , ne vidim ni jedan jedini razlog da zbog toga svojatas nauku kao ateisticku disciplinu .
Nije nauka "ateistička disciplina", ne znam odakle ti to. Ateizam je neverovanje u bogove, i ništa više.
Njutn je bio religiozan, pa je opet bio vrhunski naučnik, kao i mnogi drugi religiozni naučnici. Nauka i ateizam imaju samo implicitnu vezu u smislu da je ateisti nauka osnovni aparat kojim dolazi do istine. Naravno, govorim o prirodnim zakonima i o pozitivističkoj nauci, jer ateista u bogove ne veruje, tako da taj džoker "God did it" ne pije vodu što se tiče prirode i prirodnih zakona. Naravno, ateizam ne isključuje filozofiju i slične oblasti gde epistemološki aparat prevazilazi okvire naučnog pozitivizma.
Odakle ti pravo da religiju suprotstavljas nauci ?
Religija ima istoriju pogrešnih odgovora na pitanja prirode koja nas okružuje. Ako su grešili po pitanju kiše, gromova, bolesti, života, jednakosti - zašto misliš da su u pravu po pitanju abiogeneze?
Vodeci se "ateistickom" logikom...
Ne postoji "ateistička logika".
Pitanje "mitologije" ostaje otvoreno sve do momenta dok nauka ne bude imala instrumete da tu istu mitologiju dokaze ili opovrgne .
Nema nikakve potrebe opovrgavati nešto što se kosi sa svim prirodnim zakonima. Kao što ti ne možeš da opovrgenš postojanje Crvenkape, a jasno ti je da nemaš ni potrebe, tako i ateista nema potrebu da opovrgne postojanje Zevsa.