Nisi mi odgovorila.

U redu je sto trazis rupe, mene zanima da li postoji neki dokaz, argument koji si ti spremna da razmotris a da potvrdjuje TE. Govorila si o karikama koje nedostaju, ali to je samo delimicno tacno. Evo konkretno, kako zamisljas da izgledala prelazna karika koja bi potvrdila TE?
Osnovna pretpostavka evolucije je
promena, ona ne mora da ide u pravcu slozenog organizma. Po meni virusi spadaju u najbolje prilagodjene oblike zivota, a isto vremeno su najprostiji, medjutim i oni se stalno menjaju.
Postoji ogroman broj vrsta koji je izumro, ako se ne varam 98% vrsta koje su postojale na Zemlji su izumrle. To se desava iz vise razloga.
Prirodne kataklizme toliko promene okruzenje, da je vecini organizama nemoguce preziveti.
Druge vrste su bolje prilagodjene okolini, lakse dolaze do hrane, daju vise i/ili snaznije potomstvo od druge vrsta koja koristi isti izvor hrane.
Doslo je do manje promene u okruzenju i savrsena prilagodjenost okolini je nestala... itd.
Postoji puno razloga zasto jedna vrsta ima problem da opstane i to se stalno desava.
Covek je specificna zivotinja, razvijanjem svesti, on je prilagodljivost okolini preneo da visi nivo. U pocetku sve manjkavosti je nadoknadjivao koristeci adaptacije koje razvile druge zivotinje a u novije vreme prilagodjava okolinu svojim potrebama. To je velika evolutivna prednost, ali ne i neogranicena, ako se priroda dovoljno promeni i mi cemo izumreti ili biti svedeni na brojnost koju sada ima panda.
Niko ne kaze da je evolucija poboljsanje, vec
promena za koju neke vrste imaju potencijal, a druge nemaju. Kad se istrosi potencijal za prilogodjavanje sledeca promena dokrajci vrstu. Ne postoji staticno sagledavanje sveta, sve se menja oko nas, druge vrste, samo okruzenje usled tektonskih pokreta, erozije, klimatskih promena itd.