insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
TE je jedna od najbolje dokazanih činjenica u nauci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znati o cemu se prica, a ipak misliti da znas nije nista pametnije.веровати у случајност је доказ глупости.
коме још није јасно шта разликује човека од остатка и није човек.

TE je jedna od najbolje dokazanih činjenica u nauci.

теорија = чињеница![]()
Teorija u nauci predstavlja model koji najviše odgovara činjenicama.A to što mi reč teorija izjednačavamo sa rečju hipoteza je posledica našeg neznanja.Reč teorija u nauci ima potpuno drugačiji smisao nego u svakodnevnom životu.
Pa sad,ne znam zašto je izabrana baš ta reč,možda zna neko drugi.па зар нису могли неку другу реч да употребе него да нас овако збуњују?
Teorija u nauci predstavlja model koji najviše odgovara činjenicama.A to što mi reč teorija izjednačavamo sa rečju hipoteza je posledica našeg neznanja.Reč teorija u nauci ima potpuno drugačiji smisao nego u svakodnevnom životu.

Moze da bude, ne mora da znaci! Eto, to je teorija!
To bi bilo tačno da ja na osnovu toga izvlačim zaključke ili koristim kao argument, a to ne činim, tako da nisi u pravu.kaliburne, razocharan sam tvojom mocji dedukcije, sve vreme optuzhujesh devojku za argumentum ad misericordiam, i tako chinish obichnu "straw man fallacy"..
Ne, nije.теорија = чињеница![]()
Hm, možda bi bilo bolje da se nauči šta koja reč znači?па зар нису могли неку другу реч да употребе него да нас овако збуњују?
Šta ne mora da znači,da je TE istinita?To je činjenica svidelo se to nama ili ne za koju postoji veliko broj dokaza...što se ne može reći za kreacionizam.
Petre, TE nije cinjenica (kao i nijedna druga teorija). I to ce reci cak i svi ozbiljni naucnici (evolucionisti, biologicari...) - ovde ubrajam i one koji brane Teoriju evolucije. Oni kazu da je ona tacna, ali da jos uvek nije utvrdjeno kako se desava i da im nedostaju linkovi. Znaci, danas u 21. veku oni ovo izjavljuju, a Darwin je tu teoriju napisao pre 150 godina. Mnogi zato i smatraju da se u ono vreme Darwinova teorija vise oslanjala na pretpostavke na osnovu nekih obzervacija, nego na stvarne dokaze. Na nauci je da tek otkrije da li je ova teorija tacna ili ne.
A neke persone samo zbunjuju ljude pricama kako je TE dokazana i kako naucna teorija nema isto znacenje kao kad u obicnom govoru koristimo rec "teorija", pa ljudi pomisle da naucna teorija znaci cinjenica, a ona to nije.
Evolucija je činjenica, a teorija evolucije je model koji je opisuje.Petre, TE nije cinjenica (kao i nijedna druga teorija).
Zapravo reći će da je teorija evolucije druga najbolje dokazana naučna teorija i da je zaista moguće da će u budućnosti ista biti menjana, ali da ta promena neće iznositi više od 1%.I to ce reci cak i svi ozbiljni naucnici (evolucionisti, biologicari...) - ovde ubrajam i one koji brane Teoriju evolucije.
Ne izjavljuju, nego ti izvaljuješ.Oni kazu da je ona tacna, ali da jos uvek nije utvrdjeno kako se desava i da im nedostaju linkovi. Znaci, danas u 21. veku oni ovo izjavljuju, a Darwin je tu teoriju napisao pre 150 godina.

Nauka je već otkrila da je ova teorija tačna. A to što "mnogi" smatraju je samo kreacionistički trik u komunikaciji.Mnogi zato i smatraju da se u ono vreme Darwinova teorija vise oslanjala na pretpostavke na osnovu nekih obzervacija, nego na stvarne dokaze. Na nauci je da tek otkrije da li je ova teorija tacna ili ne.
Kada si lako zbunljiva...A neke persone samo zbunjuju ljude pricama kako je TE dokazana i kako naucna teorija nema isto znacenje kao kad u obicnom govoru koristimo rec "teorija", pa ljudi pomisle da naucna teorija znaci cinjenica, a ona to nije.

Utvrdjeno je kako se evolucija desava, tj. na koji nacin.
I dalje mi ne odgovoras, kakav dokaz ocekujes, koji ce po tebi dokazati da evolucija postoji?
Prica oko reci "teorija" je samo prazna igra recima, bez ikakvog smisla i znacaja. Nije neoubicajeno da jedna rec ima vise znacenja.
Kosa, kao dlake na glavi, kao alat za kosenje, kao kosina na putu.....
Šta ne mora da znači,da je TE istinita?To je činjenica svidelo se to nama ili ne za koju postoji veliko broj dokaza...što se ne može reći za kreacionizam.
теорија би могла да буде
а) чињеница
б) теорија
в) хипотеза
г) претпоставка
д) посматрање
ђ) излагање
е) ебем ли га

Cinjenica i hipoteza ne bi mogla da bude.
Pretpostavka moze, posebno kad se kaze "U teoriji moze"
Ne znam kako si dosao do posmatranja i izlaganja
ebem li ga svakako moze da bude.![]()
сад ми је мало јасније
теорија је ебем лига једна претпоставка
посматраш галапагоску корњачу и излажеш како мајмун еволуира у данашњег човека

сад ми је мало јасније
теорија је ебем лига једна претпоставка
посматраш галапагоску корњачу и излажеш како мајмун еволуира у данашњег човека
стараћу сеvidis kako znas.
A moze da bude i naucna teorija.![]()
Vidiš, kornjače, npr. uopšte nisu evoulirale, stare su nekoliko miliona godina, praistorijske životinje. Izgleda da za kornjače ne važe zakoni teorije evolucije![]()
полако с*ти милиони.
U jeziku laika, no, naučna teorija je model nekog fenomena, formiran na osnovu prirodnih zakona.теорија би могла да буде
б) теорија
в) хипотеза
г) претпоставка
Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije?Vidiš, kornjače, npr. uopšte nisu evoulirale, stare su nekoliko miliona godina, praistorijske životinje. Izgleda da za kornjače ne važe zakoni teorije evolucije![]()

Ako nema dokaza da li to znači da to nije istina?
Ako čovek ukrade, i ako nema dokaza da je ukrao, da li to znači da taj čovek nije ukrao?
I dalje, ako postoji dokaz da je čovek ukrao, da li to znači da je čovek ukrao, ili dokaz može biti laž, obmana, podmetnut?
P.S. Onako je kako veruješ.
Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije?![]()

A ako neko insinuira, a nema hrabrosti da otvoreno iznese svoj stav, jer je svestan da za isti nema argumenata, onda je taj neko veoma ljigav lik, koji jedno propoveda, a drugo čini, kao što mu njegova vera nalaže.![]()
Doboro je da na kraju doneses ispravan zakljucak. Njega "koriguju", druge kaznjavaju nekakvim negativnim poenima, pa cak i banuju. Dokaz da je sve relativno; I taj caliburn je veoma veoma relativan.I jos nesto korisnice Caliburn,
Vidim da je tvoje odgovore upucene meni azurirao moderator zbog vredjanja i neprimerenog obracanja, sto znaci da si mi se obracao mnogo ruznije nego sto ovde korisnici mogu da vide. Znas, i psihologija je jedna nauka, a ona kaze da ljudi u raspravama i diskusijama pribegavaju vredjanju kad nemaju argumente i kada su isfrustrirani. Vredjanjem sam dovoljno govoris o sebi i svojim "dokazima". Stoga smatram da nisi dostojan sagovornik i necu dalje odgovarati na tvoje poruke.