Evolucija vs Kreacija

Teorija u nauci predstavlja model koji najviše odgovara činjenicama.A to što mi reč teorija izjednačavamo sa rečju hipoteza je posledica našeg neznanja.Reč teorija u nauci ima potpuno drugačiji smisao nego u svakodnevnom životu.

па зар нису могли неку другу реч да употребе него да нас овако збуњују?

kaliburne, razocharan sam tvojom mocji dedukcije, sve vreme optuzhujesh devojku za argumentum ad misericordiam, i tako chinish obichnu "straw man fallacy"..
To bi bilo tačno da ja na osnovu toga izvlačim zaključke ili koristim kao argument, a to ne činim, tako da nisi u pravu.

теорија = чињеница :sad2:
Ne, nije.
Bre, Sale, nemoj se praviš blesav, jer znam zasigurno da si bar jedno moje objašnjenje o tome šta je teorija u nauci pročitao. :roll:

па зар нису могли неку другу реч да употребе него да нас овако збуњују?
Hm, možda bi bilo bolje da se nauči šta koja reč znači? ;)

Šta ne mora da znači,da je TE istinita?To je činjenica svidelo se to nama ili ne za koju postoji veliko broj dokaza...što se ne može reći za kreacionizam.

Petre, TE nije cinjenica (kao i nijedna druga teorija). I to ce reci cak i svi ozbiljni naucnici (evolucionisti, biologicari...) - ovde ubrajam i one koji brane Teoriju evolucije. Oni kazu da je ona tacna, ali da jos uvek nije utvrdjeno kako se desava i da im nedostaju linkovi. Znaci, danas u 21. veku oni ovo izjavljuju, a Darwin je tu teoriju napisao pre 150 godina. Mnogi zato i smatraju da se u ono vreme Darwinova teorija vise oslanjala na pretpostavke na osnovu nekih obzervacija, nego na stvarne dokaze. Na nauci je da tek otkrije da li je ova teorija tacna ili ne.
A neke persone samo zbunjuju ljude pricama kako je TE dokazana i kako naucna teorija nema isto znacenje kao kad u obicnom govoru koristimo rec "teorija", pa ljudi pomisle da naucna teorija znaci cinjenica, a ona to nije.

Petre, TE nije cinjenica (kao i nijedna druga teorija). I to ce reci cak i svi ozbiljni naucnici (evolucionisti, biologicari...) - ovde ubrajam i one koji brane Teoriju evolucije. Oni kazu da je ona tacna, ali da jos uvek nije utvrdjeno kako se desava i da im nedostaju linkovi. Znaci, danas u 21. veku oni ovo izjavljuju, a Darwin je tu teoriju napisao pre 150 godina. Mnogi zato i smatraju da se u ono vreme Darwinova teorija vise oslanjala na pretpostavke na osnovu nekih obzervacija, nego na stvarne dokaze. Na nauci je da tek otkrije da li je ova teorija tacna ili ne.
A neke persone samo zbunjuju ljude pricama kako je TE dokazana i kako naucna teorija nema isto znacenje kao kad u obicnom govoru koristimo rec "teorija", pa ljudi pomisle da naucna teorija znaci cinjenica, a ona to nije.

Utvrdjeno je kako se evolucija desava, tj. na koji nacin.
I dalje mi ne odgovoras, kakav dokaz ocekujes, koji ce po tebi dokazati da evolucija postoji?

Prica oko reci "teorija" je samo prazna igra recima, bez ikakvog smisla i znacaja. Nije neoubicajeno da jedna rec ima vise znacenja.
Kosa, kao dlake na glavi, kao alat za kosenje, kao kosina na putu.....

Petre, TE nije cinjenica (kao i nijedna druga teorija).
Evolucija je činjenica, a teorija evolucije je model koji je opisuje.

I to ce reci cak i svi ozbiljni naucnici (evolucionisti, biologicari...) - ovde ubrajam i one koji brane Teoriju evolucije.
Zapravo reći će da je teorija evolucije druga najbolje dokazana naučna teorija i da je zaista moguće da će u budućnosti ista biti menjana, ali da ta promena neće iznositi više od 1%.

Oni kazu da je ona tacna, ali da jos uvek nije utvrdjeno kako se desava i da im nedostaju linkovi. Znaci, danas u 21. veku oni ovo izjavljuju, a Darwin je tu teoriju napisao pre 150 godina.
Ne izjavljuju, nego ti izvaljuješ.
Utvrđeno je kako se evolucija odigrava, a u vezi "nedostajućih karika" bilo bi lepo da nas uputiš na šta tačno misliš, a da nisu tekstovi iz popularne štampe. :ceka:

Mnogi zato i smatraju da se u ono vreme Darwinova teorija vise oslanjala na pretpostavke na osnovu nekih obzervacija, nego na stvarne dokaze. Na nauci je da tek otkrije da li je ova teorija tacna ili ne.
Nauka je već otkrila da je ova teorija tačna. A to što "mnogi" smatraju je samo kreacionistički trik u komunikaciji.

Kada si lako zbunljiva... :lol:

Utvrdjeno je kako se evolucija desava, tj. na koji nacin.
I dalje mi ne odgovoras, kakav dokaz ocekujes, koji ce po tebi dokazati da evolucija postoji?

Prica oko reci "teorija" je samo prazna igra recima, bez ikakvog smisla i znacaja. Nije neoubicajeno da jedna rec ima vise znacenja.
Kosa, kao dlake na glavi, kao alat za kosenje, kao kosina na putu.....

теорија би могла да буде
а) чињеница
б) теорија
в) хипотеза
г) претпоставка
д) посматрање
ђ) излагање
е) ебем ли га

Šta ne mora da znači,da je TE istinita?To je činjenica svidelo se to nama ili ne za koju postoji veliko broj dokaza...što se ne može reći za kreacionizam.

Ako nema dokaza da li to znači da to nije istina?
Ako čovek ukrade, i ako nema dokaza da je ukrao, da li to znači da taj čovek nije ukrao?

I dalje, ako postoji dokaz da je čovek ukrao, da li to znači da je čovek ukrao, ili dokaz može biti laž, obmana, podmetnut?

P.S. Onako je kako veruješ.

Poslednja izmena:
теорија би могла да буде
а) чињеница
б) теорија
в) хипотеза
г) претпоставка
д) посматрање
ђ) излагање
е) ебем ли га

Cinjenica i hipoteza ne bi mogla da bude.
Pretpostavka moze, posebno kad se kaze "U teoriji moze"
Ne znam kako si dosao do posmatranja i izlaganja
ebem li ga svakako moze da bude. :mrgreen:

Cinjenica i hipoteza ne bi mogla da bude.
Pretpostavka moze, posebno kad se kaze "U teoriji moze"
Ne znam kako si dosao do posmatranja i izlaganja
ebem li ga svakako moze da bude. :mrgreen:

сад ми је мало јасније
теорија је ебем лига једна претпоставка

посматраш галапагоску корњачу и излажеш како мајмун еволуира у данашњег човека

сад ми је мало јасније
теорија је ебем лига једна претпоставка

посматраш галапагоску корњачу и излажеш како мајмун еволуира у данашњег човека

Vidiš, kornjače, npr. uopšte nisu evoulirale, stare su nekoliko miliona godina, praistorijske životinje. Izgleda da za kornjače ne važe zakoni teorije evolucije :D

Poslednja izmena:
vidis kako znas. :ok:

A moze da bude i naucna teorija. ;)
стараћу се
свака теорија може да буде научна:D
Vidiš, kornjače, npr. uopšte nisu evoulirale, stare su nekoliko miliona godina, praistorijske životinje. Izgleda da za kornjače ne važe zakoni teorije evolucije :D

полако с*ти милиони.

Петре, колико се мени чини с других форума, ти си православац, зар не?

Како ти, као православац који прихвата ТЕ, објашњаваш последице које постојање коадамита (Адамових савременика) има на настанак првог греха и пада човека и домострој спасења?

теорија би могла да буде
б) теорија
в) хипотеза
г) претпоставка
U jeziku laika, no, naučna teorija je model nekog fenomena, formiran na osnovu prirodnih zakona.

Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije? :dontunderstand:

Ako nema dokaza da li to znači da to nije istina?
Ako čovek ukrade, i ako nema dokaza da je ukrao, da li to znači da taj čovek nije ukrao?

I dalje, ako postoji dokaz da je čovek ukrao, da li to znači da je čovek ukrao, ili dokaz može biti laž, obmana, podmetnut?

P.S. Onako je kako veruješ.

A ako neko insinuira, a nema hrabrosti da otvoreno iznese svoj stav, jer je svestan da za isti nema argumenata, onda je taj neko veoma ljigav lik, koji jedno propoveda, a drugo čini, kao što mu njegova vera nalaže. ;)

Zašto misliš da kornjače nisu evoluirale i da za njih ne važe zakoni evolucije? :dontunderstand:

Pa ako nisu evoluirale za nekoliko miliona godina, kada će? :mrgreen:

A ako neko insinuira, a nema hrabrosti da otvoreno iznese svoj stav, jer je svestan da za isti nema argumenata, onda je taj neko veoma ljigav lik, koji jedno propoveda, a drugo čini, kao što mu njegova vera nalaže. ;)

Niti ko insinuira, niti nema hrabrosti, već svesno propoveda ono što u srcu oseća i što duša sneva. Rekoh da je onako kako veruješ. Ako Ti veruješ u teoriju evolucije, onda je za tebe teorija evolucije apsolutna istina, i Ti onda, u skladu sa teorijom evolucije, jesi nastao od majmuna. ;)

Poslednja izmena:
I jos nesto korisnice Caliburn,
Vidim da je tvoje odgovore upucene meni azurirao moderator zbog vredjanja i neprimerenog obracanja, sto znaci da si mi se obracao mnogo ruznije nego sto ovde korisnici mogu da vide. Znas, i psihologija je jedna nauka, a ona kaze da ljudi u raspravama i diskusijama pribegavaju vredjanju kad nemaju argumente i kada su isfrustrirani. Vredjanjem sam dovoljno govoris o sebi i svojim "dokazima". Stoga smatram da nisi dostojan sagovornik i necu dalje odgovarati na tvoje poruke.
Doboro je da na kraju doneses ispravan zakljucak. Njega "koriguju", druge kaznjavaju nekakvim negativnim poenima, pa cak i banuju. Dokaz da je sve relativno; I taj caliburn je veoma veoma relativan. :hahaha::hahaha::per::whistling:

Back