Evolucija vs Kreacija

Pa i ja se divim tvom beskonacnom neznanju i gluposti. Nitko do sada nije mogao usporedjivati teoriju evolucije i Boga. To su neusporedivi pojmovi.
Slažem se da su sami pojmovi neuporedivi, ali njihovo delovanje jeste uporedivo. Uzgred, ne postoji ništa što sprečava božanstva da delaju preko evolucije.

Kada bi mislio malo logicnije, onda bi dosao do zakljucka da teleologija i tolika ljepota u univerzumu nisu djelo nikakvih evolucija, radilo se tu o kozmoloskoj ili bioloskoj.
Po kojoj to logici? :ceka:

Vi ateisti nemate nikakvih racionalnih objasnjenja za svoje teorije. To je sve dio besciljnosti i besmisla, a ljudi jednostavno zele smisao i cilj u zivotu.
Zato je vasa depresivnost ocividna i u virtualnom prostoru. Ona je je vas brand.:dash:
Prvo, na ovom podforumu, ja sam najdalje od ateiste što je moguće.
Drugo, materijalni nalazi i prirodni zakoni po tebi nisu osnova na kojoj se prave racionalna objašnjenja. Šta onda jeste osnova za racionalno objašnjenje, ako ne ono što možemo da merimo?!
Treće, na koji način povezuješ besmisao i besciljnosti sa teorijom evolucije?!

Princip mutacije i selekcije pod dejstvom evolucionog pritiska, koji zajedno dovode do stvaranja nove vrste. Ovde uočavamo (od kreacionista koji ne razumeju teoriju evolucije) toliko traženi prelazni oblik.
Bas upravo te evolucijske mehanizme kritiziraju sami evolucionisti, kao Jerry Fodor i Massimo Piattelli-Palmarini. "Selection for" je intencionalni akt i trazi jednog ciljno orijentiranog aktera, sto su evolucionisti zaboravili, prenoseci svoje iskustvo u eksperimentiranju sa zivotinjama i biljkama na prirodu i njezine odnose. U uzgoju je selekcija dio covjecjeg rada, ali tko selektira u prirodi i odredjuje sto je dobro, a sto lose. Osim toga, svaka mutacija je povezana sa devastiranjem izvorne informacije i predstavlja deficijentnost, a ne dobitak u informaciji. Ni Darwin ni njegovi ucenici nisu bili u stanju reci, koji su pravi mehanizmi evolucije. Skinners Behaviorizam i evolucionizam funkcioniraju po istom losem principu. Oba modela rade po istom principu, generatora i filtera, pomocu kojih se trebaju objasniti svi procesi i problemi u razvoju. Generator funkcionira po principu slucaja (mutacija!), a filter je egzogen, tzv. prirodna selekcija. I kako je Behaviorizam u potpunosti zakazao, tako je zakazala i evolucionisticka selekcija. Mutacija i prirodna selekcija nisu u stanju, ili su precjenjeni njihovi ucinci u kreaciji fenotipova. U cijeli sistem je ugradjena ciljna orijentacija, koju su evolucionisti prenijeli iz umjetne selekcije, i tako ovim mehanizmima udahnuli potenciju koju oni kao takvi ne posjeduju.
Naime, produkcija mutacija se odvija slucajno, ali se slucajno ne-odvija i razvoj fenotipa. Naime, prije nego li se slucajna mutacija stavi na raspolaganje prirodnoj selekciji, ona podlijeze uplivu i utjecaju razlicitih intriznicnih faktora, koji oblikuju fenotip, po epigenetskim obrazcima. Zato su kod selekcije i veliki vremenski periodi, od kojih evolucionisti ocekuju prava cudesa, potpuno zanemarivi. Selekciju mi mozemo usporediti sa ustimavanjem klavira, ali ne i sa melodijom muzike, koja ima drugi izvor. Zato prirodna selekcija nije u stanju selektirati izolirane osobine, nego iskljucivo komplekse od razlicitih osobina, a to onda nisu vise isti mehanizmi mutacije i selekcije, o kojima tupe evolucionisti.
Zato teorija evolucije nije u stanju ispravno objasniti visoko kompleksne i optimalno izgradjene strukture zivota, jer se to ne moze dogoditi preko ovih evolucijskih mehanizama, i posebno ne preko njihova tzv. gradualistickog procesa.
1) Prvo, imamo prirodne zakone u okviru kojih je abiogeneza ne samo moguća, nego i verovatna.
Koje iracionalno misljenje! Da li je itko, ikada i igdje vidio kako prirodni zakoni kreiraju zivot? NE! Osim toga, i sam S. Hawking se pita u odnosu na to: :..........."tko udahnjuje dah zivota formulama i zakonima, da postane ono, sto oni opisuju?" Zakoni ne kreiraju nista, nego se radi o informaciji po kojoj se procesi u univerzumu odvijaju. A i ti zakoni moraju imati svog zakonodavca, jer nigdje se nije naslo zakone, bez zakonodavca.
2) Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju da je abiogeneza izvodljiva pod određenim uslovima. Problem je što postoji ne jedan već više mogućih scenarija za abiogenezu. Moje je mišljenje da problem abiogeneze nećemo moći jednoznačno da rešimo sve dok ne uporedimo život na Zemlji sa oblicima života na nekoj drugoj planeti, po mogućstvu u najranijim stadijumima. Onda ćemo verovatno moći da neke od predloženih hipoteza abiogeneze odbacimo.
Kada ces poceti logicno misliti? Jos uvjek vrijedi maksima biogeneze: "omne vivum ex vivo!" Abiogeneza bez inteligencije nije moguca! Upada li ti to u oci? Ljudi, dakle inteligencija je uzrok tim eksperimentima, jer se neodvijaju slucajno. To je intencija! Tvoji argumenti niti su prirodoznanstveni, niti filozofski niti logicni, oni su jednostavno puckoskolsko naklapanje pseudoznanstvenih bajki.

3) Mašta nema šta da traži u nauci?! Pa da li si ti normalan?! Da nema mašte, još uvek bi smo žvakali lišće i grickali ostatke lešina koje ulove velike mačke.
Pa vecina tzv. znanstvenih teorija nije nista doli masta i spekulacija. Evidentan je tehnoloskih razvoj, ali na duhovnom polju smo ostali u starom vjeku, jer zastupamo teoriju starih Sumerana i Egipcana o nastanku zivota iz "blata", tj. iz "pra-juhe".

O prirodnim zakonima u slučaju teorije evolucije. Što se slučajnosti tiče i teorija igara se poziva na slučajnost, ali nema veze ni sa teorijom evolucije ni sa teorijom Velikog praska. :roll:
Sve objasnjavate slucajem, koji onda dobiva atribute svemoci i sveznanja, a to mi je nesto suspektan pristup znanosti; koja se zeli rijesiti Bozje svemoci i sveznanja. Da li tu upada u oci, da od gotovine pravite veresiju?:hahaha:

Ako nova informacija nije identična staroj, onda je nastala informacija.
NE! Sve izvrcete po volji i zelji, a time si kopate argumentativni grob. Ako se dogodi neka mutacija u genomu, onda je ona povezana sa gubitkom prvotne informacije. Dakle, mutacija je deficijentnost, a ne dobitak informacije. Zato su sve mutacije u fenotipu BOLEST. Medicinski potvrdjeno!

Uzgred, Kent Hovind je rekao je i da ljudi koji dovode u sumnju teoriju evolucije dobijaju otkaze. Međutim, takav slučaj nije zabeležen. To Kenta Hovinda čini lažovom.
Iako nisam obozavatelj Hovindovih teorija, ali mu se jedno mora priznati: on je dotukao i porazio evolucionisticke diskutante, odnosno diletante, dakle dva ateista i jednog krscanina, do noge. To da ljudi koji se suprostave teoriji evolucije na univerzitetima ili dobivaju otkaz, ili ih se izolira. Dokaz za toa imamo svuda po svijetu.

To je posledica raznih patologija, sklonosti ka kriminalnim radnjama i neznanja - glavnim osobinama kreacionista.
Zasto bezpotrebno vrijedjas ljude?
Za nastanak planete Zemlje imamo vrlo pouzdana merenja hemijskih elemenata i fizički model.
Kada bi samo znao, koliko parametara je moralo biti ispunjeno, da zivot na zemlji moze egzistirati, zacjelo bi zasutio. To nije slucajno tako! Zasto zemlja ima magnetsko polje, koje je stiti od svemirskog zracenja? Slucaj?
Kako i sam vidis, tvoja pseudoznanost stoji na klimavim nogama. Osim toga, neznate logicno misliti, ili svijesno lazete, "tertium non datur."
Facit: On ima pravo, a ti si u krivu. Nisi mu u stanju ponuditi niti jedan validan argument za teoriju evolucije. Ti si time postao obicni looser.:dash:

Zar si toliki naivac, da mislis da mogu postojati bilo koji dokazi o evoluciji, a da ih se nebi moglo falsificirati?
Ovaj, ja sam uspešno praktično primenjivao principe teorije evolucije u radu, tako da i da nema nijednog dokaza za teoriju evolucije, ona u praksi funkcioniše.
Osim toga, po tebi, više stotina hiljada naučnika i istraživača, različitih veroispovesti, širom sveta, učestvuje u najvećoj zaveri u ljudskoj istoriji i ide okolo i falsifikuje fosile, rezultate spektralnih merenja, rezultate radioaktivnog datiranja, rezultate svih onih naučnih disciplina iljudskih delatnosti u kojima ne bi smo mogli da mrdnemo da nema teorije evolucije... :think:
Šta si ono pisao o besmislicama i nelogičnosti? :mrgreen:

Covjece, tebi nije poznato, da znanost ne uci ISTINU, nego plauzibilnosti i aproksimacije, pa je onda i vise nego evidentno, da si ti gubitnik, a on ima pravo.
Znanost, kao što je lepo ime samo kaže uči znanje, a ne istinu. Istina je relativan pojam.
Jeste, ja sam gubitnik što umesto da zagovaram jedno od brojnih mogućih tumačenje jednog jevrejskog mita, zapravo zagovaram nešto što sam u praksi proverio i uverio se da radi.

"The opposite of a fact is falsehood, but the opposite of one profound truth may very well be another profound truth."
Niels Bohr

"Suprotnost činjenici je laž, ali suprotnost jedne duboke istine može lako biti druga duboka istina."
Nils Bor

1) Slažem se da su sami pojmovi neuporedivi, ali njihovo delovanje jeste uporedivo. Uzgred, ne postoji ništa što sprečava božanstva da delaju preko evolucije.
Po kojoj to logici? :ceka:
2) Prvo, na ovom podforumu, ja sam najdalje od ateiste što je moguće.
Drugo, materijalni nalazi i prirodni zakoni po tebi nisu osnova na kojoj se prave racionalna objašnjenja. Šta onda jeste osnova za racionalno objašnjenje, ako ne ono što možemo da merimo?!
Treće, na koji način povezuješ besmisao i besciljnosti sa teorijom evolucije?!
Pa kada se slazes, zasto to usporedjujes? Ako pogledas u E. Britanici sto stoji pod pojmom teistickog Boga, a sto pod pojmom teorija evolucije, onda ti nikada vise nece pasti na pamet praviti takve usporedbe.
2) Pa ti si zastupao misljenje, da su prirodni zakoni kreativni i mogu kreirati po volji sto ih takorec volja. To su antropocentricne gluposti evolucionistickih pseudoznanstvenika. Zakoni sami po sebi ne kreiraju nista.
A sto se tice besmisla i besciljnosti u evolucijskim procesima, to ti mogu objasniti na vrlo logican i jednostavan nacin. Ako bi ti u evoluciju uveo cilj i smisao, ti si onda postao TEIST. Onda evolucijski procesi nisu besmisleni, nego dobivaju svoj smisao, a cilj im je razvoj po Bozjem planu. Time bi tvoja evolucija dobila INTENCIJU, a to znaci, da bi iza nje morao stajati RAZUM.
Se compredre?:cool:

http://www.thisfabtrek.com/journey/africa/mauritania/20050912-nouadhibou/nouadhibou-cap-blanche-stranded-ship-08-4.jp

1 000 000 kasnije:

[IMG]http://www.freewallpapershq.com/wallpapers/Truck_4633.jpg

Toliko o dilemi kako je nastao kamion.[/QUOTE]

Da li su se tata brodić i mama brodić voleli jako jako mnogo, pa su napravili puno dece brodića, a ta deca brodići izrodili puno brodića i tako dalje..dok nakon milion godina njihovi potomci nisu izrodili kamione? Ne, tako da taj pokušaj opovrgavanja izgleda smešno.

Bog je svemoćan, može da stvara koliko hoće, da je suprotno ne bi bio Bog. .

Falično razmišljanje, to je klasična cirkulatorna logika. Kao npr ovo

scaled.php

Kao kad bih ja tvrdio sledeće:
Zmaj je stvarno biće i može da bljuje vatru. Da ne može da bljuje vatru ne bi bio zmaj. Dakle zmaj postoji i može da bljuje vatru. :neutral:
lele

1) Ovaj, ja sam uspešno praktično primenjivao principe teorije evolucije u radu, tako da i da nema nijednog dokaza za teoriju evolucije, ona u praksi funkcioniše.
U tome i lezi tvoja nelogicnost u argumentaciji. Ti jednostavno preselis svoja iskustva i eksperimentalno znanje, koje si sam stekao empirijom, gdje si ti akter svih radnji, na prirodu. I to nije dopustivo! Pogledaj moj upis, gdje sam ti to objasnio.

2) Osim toga, po tebi, više stotina hiljada naučnika i istraživača, različitih veroispovesti, širom sveta, učestvuje u najvećoj zaveri u ljudskoj istoriji i ide okolo i falsifikuje fosile, rezultate spektralnih merenja, rezultate radioaktivnog datiranja, rezultate svih onih naučnih disciplina iljudskih delatnosti u kojima ne bi smo mogli da mrdnemo da nema teorije evolucije... :think:
Ne samo da to rade, nego i zive na racun toga. Naravno, njihovi nalazi nisu svi lazni, nego su lazne interpretacije tih nalaza, jer se podesavaju "ideologiji" evolucionizma. Ako bi im poreznici uskratili novac za istrazivanja, ne vidim mogucnosti da idu naprijed. Da bi dobili dotacije od drzave za svoje lazi i bezplodna istrazivanja, oni su primorani frizirati svoje spoznaje i u eksperimentima dobivene nalaze. Jednostavno receno, oni lazu iz utilitarizma. Glavni "spiritus movens" njihovih pseudoznanstvenih istrazivanja je ideoloske, a ne znanstvene naravi. Ja cijenim pravu znanost, jer sam ju sam prakticirao, ali mrzim ideoloske lazi, na kojima su pristalice evolucionizma gradile svoje utopijske i krvolocne sustave. Konkretno komunizam, nacizam. Pogledaj sto su radili Mengele i Lyssenko!
Zato je tvoj "argumentum ad verecundiam" potpuno deplasiran.
Znanost, kao što je lepo ime samo kaže uči znanje, a ne istinu. Istina je relativan pojam.Jeste, ja sam gubitnik što umesto da zagovaram jedno od brojnih mogućih tumačenje jednog jevrejskog mita, zapravo zagovaram nešto što sam u praksi proverio i uverio se da radi.
Buduci da apsolutno znanje ljudima nije dostupno, onda je tvoja paradna rijec "znanje" potpuno isprazna. ISTINA je jedna jedinstvena. Ako ju relativiras, onda si izgubio, jer ne postoji vise nista, nasto bi se mogao u diskursu pozvati. To da mi ljudi nismo u stanju shvatiti ISTINU, nije dovoljan argument, da je ona relativna, tj. da ne postoji. To su obicna nelogicna lupetanja. Sve sto si u praksi provjerio da radi, je obicno vjerovanje i nista vise. Objektivnu Istinu nisu i stanju dokuciti, a samim tim niti apsolutno znanje, a sve drugo znanje je relativno i subjektivno. Drugacije receno, sve se svodi na obicno vjerovanje. Pogledaj kod D. Hume-a problem Indukcije.
"The opposite of a fact is falsehood, but the opposite of one profound truth may very well be another profound truth."
Niels Bohr
To je bilo izreceno u znanstvenom pogledu o istinskim iskazima, a na filozofskom pogledu o ISTINI.
Kako i sam vidis, N. Bohr ti nije posluzio kao argument protiv Boga, jer je Bohr bio vjerink.

1) Ovaj, ja sam uspešno praktično primenjivao principe teorije evolucije u radu, tako da i da nema nijednog dokaza za teoriju evolucije, ona u praksi funkcioniše.
U tome i lezi tvoja nelogicnost u argumentaciji. Ti jednostavno preselis svoja iskustva i eksperimentalno znanje, koje si sam stekao empirijom, gdje si ti akter svih radnji, na prirodu. I to nije dopustivo! Pogledaj moj upis, gdje sam ti to objasnio.

2) Osim toga, po tebi, više stotina hiljada naučnika i istraživača, različitih veroispovesti, širom sveta, učestvuje u najvećoj zaveri u ljudskoj istoriji i ide okolo i falsifikuje fosile, rezultate spektralnih merenja, rezultate radioaktivnog datiranja, rezultate svih onih naučnih disciplina iljudskih delatnosti u kojima ne bi smo mogli da mrdnemo da nema teorije evolucije... :think:
Ne samo da to rade, nego i zive na racun toga. Naravno, njihovi nalazi nisu svi lazni, nego su lazne interpretacije tih nalaza, jer se podesavaju "ideologiji" evolucionizma. Ako bi im poreznici uskratili novac za istrazivanja, ne vidim mogucnosti da idu naprijed. Da bi dobili dotacije od drzave za svoje lazi i bezplodna istrazivanja, oni su primorani frizirati svoje spoznaje i u eksperimentima dobivene nalaze. Jednostavno receno, oni lazu iz utilitarizma. Glavni "spiritus movens" njihovih pseudoznanstvenih istrazivanja je ideoloske, a ne znanstvene naravi. Ja cijenim pravu znanost, jer sam ju sam prakticirao, ali mrzim ideoloske lazi, na kojima su pristalice evolucionizma gradile svoje utopijske i krvolocne sustave. Konkretno komunizam, nacizam. Pogledaj sto su radili Mengele i Lyssenko!
Znanost, kao što je lepo ime samo kaže uči znanje, a ne istinu. Istina je relativan pojam.Jeste, ja sam gubitnik što umesto da zagovaram jedno od brojnih mogućih tumačenje jednog jevrejskog mita, zapravo zagovaram nešto što sam u praksi proverio i uverio se da radi.
Buduci da apsolutno znanje ljudima nije dostupno, onda je tvoja paradna rijec "znanje" potpuno isprazna. ISTINA je jedna jedinstvena. Ako ju relativiras, onda si izgubio, jer ne postoji vise nista, nasto bi se mogao u diskursu pozvati. To da mi ljudi nismo u stanju shvatiti ISTINU, nije dovoljan argument, da je ona relativna, tj. da ne postoji. To su obicna nelogicna lupetanja. Sve sto si u praksi provjerio da radi, je obicno vjerovanje i nista vise. Objektivnu Istinu nisu i stanju dokuciti, a samim tim niti apsolutno znanje, a sve drugo znanje je relativno i subjektivno. Drugacije receno, sve se svodi na obicno vjerovanje. Pogledaj kod D. Hume-a problem Indukcije.
Niels Bohr
To je bilo izreceno u znanstvenom pogledu o istinskim iskazima, a na filozofskom pogledu o ISTINI.
Kako i sam vidis, N. Bohr ti nije posluzio kao argument protiv Boga, jer je Bohr bio vjerink.

Falično razmišljanje, to je klasična cirkulatorna logika. Kao npr ovo

scaled.php

Kao kad bih ja tvrdio sledeće:
Zmaj je stvarno biće i može da bljuje vatru. Da ne može da bljuje vatru ne bi bio zmaj. Dakle zmaj postoji i može da bljuje vatru. :neutral:
lele
Na tvoju zalost, ti svoju argumentaciju nisi u stanju i argumentativno potvrditi. Da bi to mogao, morao bi preispitati sve povijesne slucajeve o zmajevima i vatri, ali to nisi u stanju, pa je tvoja analogija prazna.

Bas upravo te evolucijske mehanizme kritiziraju sami evolucionisti, kao Jerry Fodor i Massimo Piattelli-Palmarini. "Selection for" je intencionalni akt i trazi jednog ciljno orijentiranog aktera, sto su evolucionisti zaboravili, prenoseci svoje iskustvo u eksperimentiranju sa zivotinjama i biljkama na prirodu i njezine odnose. U uzgoju je selekcija dio covjecjeg rada, ali tko selektira u prirodi i odredjuje sto je dobro, a sto lose. Osim toga, svaka mutacija je povezana sa devastiranjem izvorne informacije i predstavlja deficijentnost, a ne dobitak u informaciji. Ni Darwin ni njegovi ucenici nisu bili u stanju reci, koji su pravi mehanizmi evolucije. Skinners Behaviorizam i evolucionizam funkcioniraju po istom losem principu. Oba modela rade po istom principu, generatora i filtera, pomocu kojih se trebaju objasniti svi procesi i problemi u razvoju. Generator funkcionira po principu slucaja (mutacija!), a filter je egzogen, tzv. prirodna selekcija. I kako je Behaviorizam u potpunosti zakazao, tako je zakazala i evolucionisticka selekcija. Mutacija i prirodna selekcija nisu u stanju, ili su precjenjeni njihovi ucinci u kreaciji fenotipova. U cijeli sistem je ugradjena ciljna orijentacija, koju su evolucionisti prenijeli iz umjetne selekcije, i tako ovim mehanizmima udahnuli potenciju koju oni kao takvi ne posjeduju.
Naime, produkcija mutacija se odvija slucajno, ali se slucajno ne-odvija i razvoj fenotipa. Naime, prije nego li se slucajna mutacija stavi na raspolaganje prirodnoj selekciji, ona podlijeze uplivu i utjecaju razlicitih intriznicnih faktora, koji oblikuju fenotip, po epigenetskim obrazcima. Zato su kod selekcije i veliki vremenski periodi, od kojih evolucionisti ocekuju prava cudesa, potpuno zanemarivi. Selekciju mi mozemo usporediti sa ustimavanjem klavira, ali ne i sa melodijom muzike, koja ima drugi izvor. Zato prirodna selekcija nije u stanju selektirati izolirane osobine, nego iskljucivo komplekse od razlicitih osobina, a to onda nisu vise isti mehanizmi mutacije i selekcije, o kojima tupe evolucionisti.
Na osnovu uzgoja pasa trdiš da je selekcija akt namere?! :hahaha:
Vidi ovako, ako gepard juri gazelu, brži gepard će uloviti više gazela nego spori gepard. Stoga će oni gepardi koji imaju osobine koje ih čine bolje prilagodljivim brzini imati veće šanse za ostavljanjem potomstva i propagacijom svojih gena, dakle svojih osobina kroz populaciju. S protokom generacija imaćemo sve brže i brže geparde sa sve uočljivim osobinama koje vode ka povećanju uspešnosti lova na gazele.

Na primeru populacije vrste guštera Podarcis sicula, koja na ostvru Pod Mrčaru nema pristup ishrani kojom se inače hrani (insektima), te je sa pretežno mesne ishrane prešla na pretežno biljnu, uočene su morfološke promene, promene u ponašanju i promene u fiziologiji. Pri tome, promene su bile toliko uspešne da je Podarcis melisellensis sada nestala, potisnuta vrstom Podarcis sicula.
Budi ljubazan, pa nam objasni gde je namera u ovoj selekciji?

Zato teorija evolucije nije u stanju ispravno objasniti visoko kompleksne i optimalno izgradjene strukture zivota, jer se to ne moze dogoditi preko ovih evolucijskih mehanizama, i posebno ne preko njihova tzv. gradualistickog procesa.
Potpuno netačno!
Ovo je poznati i pogrešni argument o evoluciji oka, koji kreacionisti vrlo često zloupotrebljavaju.
Međutim, jedino je problem u tome što kreacionisti uopšte ne poznaju teoriju evolucije, koju žele da kritikuju.
Što se tiče evolucije oka, teorija evolucije ima vrlo jasno objašnjenje, koje je između ostalog izneto i na ovoj temi:
Evolucija oka
Dakle, razvokk visoko kompleksne strukture koja je optimalna, kroz gradaciju. :bye:

Koje iracionalno misljenje! Da li je itko, ikada i igdje vidio kako prirodni zakoni kreiraju zivot? NE!
Osim toga, i sam S. Hawking se pita u odnosu na to: :..........."tko udahnjuje dah zivota formulama i zakonima, da postane ono, sto oni opisuju?" Zakoni ne kreiraju nista, nego se radi o informaciji po kojoj se procesi u univerzumu odvijaju. A i ti zakoni moraju imati svog zakonodavca, jer nigdje se nije naslo zakone, bez zakonodavca.
Ti ne znaš šta su prirodni zakoni, zar ne?
Prirodni zakoni ne kreiraju život, prirodni zakoni dopuštaju nastanak života abiogenezom.
Ukoliko se ne slažeš slobodno navedi koji prirodni zakon osporava mogućnosti abiogenze. :ceka:

Jes', kao što nema časovnika bez časovničara i bureka bez burekdžije... :roll:

Kada ces poceti logicno misliti? Jos uvjek vrijedi maksima biogeneze: "omne vivum ex vivo!" Abiogeneza bez inteligencije nije moguca! Upada li ti to u oci? Ljudi, dakle inteligencija je uzrok tim eksperimentima, jer se neodvijaju slucajno. To je intencija! Tvoji argumenti niti su prirodoznanstveni, niti filozofski niti logicni, oni su jednostavno puckoskolsko naklapanje pseudoznanstvenih bajki.
Koliko sam do sada imao prilike primetiti tebi nije baš najjasnije šta je logika, šta su prirodni zakoni i šta zapravo teorija evolucije govori.
Na osnovu čega tvrdiš da abiogeneza bez inteligencije nije moguća?
Što se tiče eksperimenata u vezi abiogeneze, niko ne upravlja tim eksperimentima, upravo je to i poenta - da se simuliraju uslovi za kakve pretpostavljamo da su bili u vreme nastanka života i vidimo šta će da se desi kada se eksperiment odvija.
U stvari, tebi nije jasna ni eksperimentalna metodologija u opštem slučaju, čim pišeš ovakve stvari.

Pa vecina tzv. znanstvenih teorija nije nista doli masta i spekulacija. Evidentan je tehnoloskih razvoj, ali na duhovnom polju smo ostali u starom vjeku, jer zastupamo teoriju starih Sumerana i Egipcana o nastanku zivota iz "blata", tj. iz "pra-juhe".
Jeste, sve je to mašta i špekulacija... kako je nastao računar kojim se koristiš i Internet koji ti služi za rasejavanje ovakvih budalaština, po tebi izgleda ili niko ne zna, ili je reč o špekulaciji i mašti... u stvari ti si u nekoj vrsti pseudorealnosti, poput one u naučno-fantastičnom filmu "Matrica". :mrgreen:

Sve objasnjavate slucajem, koji onda dobiva atribute svemoci i sveznanja, a to mi je nesto suspektan pristup znanosti; koja se zeli rijesiti Bozje svemoci i sveznanja. Da li tu upada u oci, da od gotovine pravite veresiju?
NE! Sve izvrcete po volji i zelji, a time si kopate argumentativni grob. Ako se dogodi neka mutacija u genomu, onda je ona povezana sa gubitkom prvotne informacije. Dakle, mutacija je deficijentnost, a ne dobitak informacije. Zato su sve mutacije u fenotipu BOLEST. Medicinski potvrdjeno!
Kakav slučaj? Kakva veresija?
Deder, otrezni se.
Prvo, ne objašnjava se sve slučajem, a drugo, slučaj ima svoje praktične primene u brojnim ljudskim delatnostima, pa je tvoje negiranje istog u suprotnosti sa realnošću.
Tebi nije baš jasno šta je mutacija, zar ne?
Mutacija je samo izmena redosleda nukleotida u DNK. Mutacijom se gubi prethodna informacija, ali se dobija nova.
Apsolutno je netačno da su sve mutacije deficijentnosti ili bolesti. I to jeste medicinski potvrđeno, a ne ovo što ti pišeš.

Iako nisam obozavatelj Hovindovih teorija, ali mu se jedno mora priznati: on je dotukao i porazio evolucionisticke diskutante, odnosno diletante, dakle dva ateista i jednog krscanina, do noge.
Kad? Gde? Koga? :confused:

To da ljudi koji se suprostave teoriji evolucije na univerzitetima ili dobivaju otkaz, ili ih se izolira. Dokaz za toa imamo svuda po svijetu.
Svuda po svetu?!
Lepo, onda ti neće biti teško da navedeš jedan iz Nemačke, jedan iz Perua, jedan iz Vijetnama i jedan iz S.A.D. :ceka:

Zasto bezpotrebno vrijedjas ljude?
Nije reč o vređanju, već o navođenju osobina.
Imali smo prilike do sada da se uverimo da su kreacionisti skloni raznoraznim kriminalnim radnjama, da ne znaju ne samo teoriju evolucije, već ne poznaju naučne principe i prirodne zakone, i na kraju kreacionisti imaju sklonost ka lažima i falsifikatima.
Ova tema je prepuna primera, kojijasno pokazuju opšti trend.
Dakle, nije reč o vređanju, već o ukazivanju na vrstu ponašanja.

Kada bi samo znao, koliko parametara je moralo biti ispunjeno, da zivot na zemlji moze egzistirati, zacjelo bi zasutio. To nije slucajno tako! Zasto zemlja ima magnetsko polje, koje je stiti od svemirskog zracenja? Slucaj?
Kako i sam vidis, tvoja pseudoznanost stoji na klimavim nogama. Osim toga, neznate logicno misliti, ili svijesno lazete, "tertium non datur."
Facit: On ima pravo, a ti si u krivu. Nisi mu u stanju ponuditi niti jedan validan argument za teoriju evolucije. Ti si time postao obicni looser.:dash:
Vidi ovako... problem onih zatupljenih ljudi koji su naseli na kreacionističke laži je to što (između ostalog) stvari posmatraju unazad - oni vide krajnji produkt evolucije i ubeđeni su da taj krajnji produkt nikako nije mogao da nastane slučajno. Međutim, ne uzimaju u obzir sve što je dovelo do krajnjeg produkta, niti šta sve nije stiglo do ovog trenukta.
U vezi tvoje opaske o Zemlji to znači da kreacionisti posmatraju život na Zemlji i usled njegove složenosti smatraju da je morala postojati namera pri nastanku Zemlje.
Međutim, nisu nastanak Zemlje i njene osobine posledica složeniosti života na Zemlji, već obratno - osobine Zemlje su dovele do nastanka i složenosti života. Da je Zemlja imala neke druge osobine, ne bi bilo ni života na njoj, ili ga bar ne bi bilo u ovom obliku.
Pogledajmo praktično nezimerno veliki broj planeta u Vaseljeni - na osnovu puke statistike je ne samo verovatno, već skoro sigurno da će se na nekoj od njih razviti život, i to upravo na onima koje su u stanju da podrže život.

Poslednja izmena:
Na tvoju zalost, ti svoju argumentaciju nisi u stanju i argumentativno potvrditi. Da bi to mogao, morao bi preispitati sve povijesne slucajeve o zmajevima i vatri, ali to nisi u stanju, pa je tvoja analogija prazna.

Ne moram da preispitujem nešto što prkosi dosad utvrđenim zakonima. Isto kao na primer, ne moram da vidim svaku od 7 milijardi osoba na Zemlji da bih znao da ne postoji čovek sa 99999 očiju.
Uostalom, nije tu bila poenta nego u tvrdnji koja se oslanja na samu sebe: zmaj može da bljuje vatru, jer da ne može ne bi bio zmaj :( To je analogija na Boga koji je svemoguć, a da nije svemoguć ne bi bio Bog. Capeesh?

Poslednja izmena:
Pa kada se slazes, zasto to usporedjujes? Ako pogledas u E. Britanici sto stoji pod pojmom teistickog Boga, a sto pod pojmom teorija evolucije, onda ti nikada vise nece pasti na pamet praviti takve usporedbe.
Budi ljubazan, pa navedi gde sam ja upoređivao božanstvo i evoluciju.
Uzgred, u Britanici nema poja teistički bog...

2) Pa ti si zastupao misljenje, da su prirodni zakoni kreativni i mogu kreirati po volji sto ih takorec volja. To su antropocentricne gluposti evolucionistickih pseudoznanstvenika. Zakoni sami po sebi ne kreiraju nista.
Ništa ja takvo nisam zastupao - što izmišljaš?!
Niti teorija evolucije tako nešto tvrdi.

A sto se tice besmisla i besciljnosti u evolucijskim procesima, to ti mogu objasniti na vrlo logican i jednostavan nacin. Ako bi ti u evoluciju uveo cilj i smisao, ti si onda postao TEIST. Onda evolucijski procesi nisu besmisleni, nego dobivaju svoj smisao, a cilj im je razvoj po Bozjem planu. Time bi tvoja evolucija dobila INTENCIJU, a to znaci, da bi iza nje morao stajati RAZUM.
Se compredre?:cool:
Gde ti vidiš besmisao i besciljnost u teoriji evoluciji?
Uporno pripisuješ teoriji evolucije stvari koje ona ne tvrdi i onda dematujući te stvari, a ne samu teoriju evolucije, tobože demantuješ i teoriju evolucije.
To je klasično prevarantsko pomagalo kreacionista.

Dakle, po tebi je nelogičnost to što ako vidimo da teorija evolucije funkcioniše u praksi, onda možemo da smatramo da je tačna?

Možeš li nam objasniti na koji tačno način zamišljaš da nekoliko stotina hiljada ljudi, širom sveta, različitih veroispovesti, učestvuje u jednoj zaveri, već nekih 150 godina? :ceka:
'aj nemoj mi se tu folirati - da si zaista naučnik ili istraživač ne bi pravio onoliko kardinalnih logičkih grešaka. Mislim, bar bi znao neke osnove logike.

Dakle, ako ne znamo komplentu matematiku, onda ne znamo ni da je 2+2 = 4?
Možeš li objasniti na osnovu čega tvrdiš da je ono što je provereno u praksi obično verovanje? :ceka:

Možeš li da navedeš ijednu moju poruku u kojoj pokazujem nameru da dajem argumente protiv boga? :ceka:

Jesam napisao, ali ti očito ne razumeš šta tu piše.
Nisam da napisao da nije postojala bilo kakva informacija, već da "DNK nije posedovala onu informaciju koju beležimo". To su dve vrlo, vrlo različite stvari.
Nije mi jasno kako si došao do zaključka da nije bilo živih bića.
Opet infantilno pokušavaš da se izvučeš. Ja te nisam pitao kako je nastala informacija koju beležimo, nego kako je nastala informacija uopšte. Samo izbegavaš odgovore jer ih nemaš.

Dokaz evolucionog pritiska?
Imaš na stotine hiljade sati snimljenog materijala koji pokazuje evolucioni pritisak u prirodi.
Dokaz da je ev. pritisak selektovao mutacije.
Veliki kanjon?
Evo ti slike stratigrafskih slojeva Velikog kanjona, pa mi objasni kako tačno Veliki kanjon demantuje stratigrafiju:
Treba čitati i ono što nisu evolucionističke brošure. ;)

Svakako da Veliki kanjon ne ukazuje na Potop - stvarno ne razumem na osnovu čega si izneo taj zaključak.
Tako što je za nastanak takve formacije potrebna ogromna količina vode.

Ne znam odakle ti ovo, ali to što si napisao nije tačno.
Na primer, vreme poluraspada izotopa [SUP]87[/SUP]Rb je nešto malo više od 49 milijardi godina.

Nešto mi pade na um... :think:
... sad sam proverio odakle ti ovo - od Miroljuba Petrovića.
Ništa što on piše nije tačno.
Uspeo si sebe da prikažeš kao naivnu budalu. :klap:
Zavera.
I ovo je neko trabunjanje Miroljuba Petrovća, zar ne? Prepoznajem stil. :roll:
Nemoj gubiti i tvoje i moje vreme.
Čovek laže, jer se u navedenim studijama ne nalazi to što on tvrdi da se nalazi.
Zavera.

Da, teroija evolucije se naslanja na mutaciju i selekciju.
I na abiogenezu i veliki prasak.

:eek:
Bakterija nije vrsta. Imamo novu vrstu bakterije i svakako da nije reč o "istoj bakteriji"
Imamo istu bakteriju sa novim enzimom.

Imaju li tri ruke i pretke koji takođe imaju tri ruke i potomstvo koje takođe ima tri ruke? :roll:
Neamju,ali imaju veće grudne koševe i drugačiju boju kože, kao i potomstvo koje ima veće grudne koševe i drugačiju boju kože.

Niko nigde nije ni tvrdio da gušter rađaju ptice.
Ne daj Bože. To bi stvarno bilo glupo.
Znaš kako, za tebe i plavo može biti crveno, ali ne znači da je to tako.
Taksonomske kategorije su nešto što je vrlo precizno ustanovljeno i što je istovremeno bazirano na prirodnim zakonima, pa ukoliko želiš da diskutuješ o nečemu što se tiče živih bića moraš poštovati odgovarajuću nomenklaturu. Naravno, pod uslovom da želiš da te drugi razumeju i da ti razumeš druge.
Dakle, u biologiji se zna šta je rod, šta klasa, a šta vrsta.
Ukoliko ne znaš ove zaista osnvone pojmove, ne vidim na koji način možeš da razumeš teoriju evolucije ili da uopšte daš sebi za pravoda je krtikuješ
Gospoda evolucionisti su izmislili razne kategorije - vrsta,rod,porodica,red,klasa,kolo,carstvo kako bi zaglupljivali naivne i plasirali im svoje laži. Ujedno TE tako izgleda "naučnije".

Servant
Xaxaxa.. pa to je druže religija. Isto možemo tvrditi i za vanzemaljce, logično je i ništa nije otkriveno što bi osporilo tako nešto... i to je nauka?
Hahah :rotf:
Xaxaxaxa... e ovaj deo me ubedljivo najviše zasmejao.
Ima li išta smešnije od evolucioniste koji se sam saplete? A to na sreću ovih koji vole da se smeju nije retkost.
A argument je kada to kaže neki evolucionistički autoritet? Xaxaxaxa.... "Komp nije živ pa prema tome ne može da se razmnožava, ali mrtva materija koju koriste evolucionisti je živa i u stanju je čudo da napravi."
Odluči se već jednom, ili je biogeneza, il je abiogeneza.
Pa da, Večna Materija, prvo lice evolucionističkog božanstva i Svemoguća Šansa, druge lice. :lol:

Caliburn
Boigeneza ni na koji način ne osporava abiogenezu, tako da je u skladu sa logikom, tj. ne krši niakkve logičke zakone, tj. sasvim logično (kako se kolokvijalno kaže) da od nežive materije pod određenim uslovima može nastati život.
Da li je tako zaista i bilo ili ne, mi ne znamo. Međutim, ništa što je do sada otkriveno ne osporava tu mogućnost.
Znači, pošto do sada nije otkriveno ništa što opovrgava mogućnost da na Plutonu žive ljudi sa tri glave i pet ruku, onda to možemo nazvati "naučnom teorijom" i strpati ga u udžbenike? :worth:

Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju da je abiogeneza izvodljiva pod određenim uslovima.
Koji to eksperimenti? Pa čak i da postoje, oni se stvaraju u laboratorijskim uslovima i namerno ih je iniciralo inteligentno biće - čovek.

Apsolutno ništa?! Neće biti.
Prvo, imamo prirodne zakone u okviru kojih je abiogeneza ne samo moguća, nego i verovatna.
Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju da je abiogeneza izvodljiva pod određenim uslovima. Problem je što postoji ne jedan već više mogućih scenarija za abiogenezu. Moje je mišljenje da problem abiogeneze nećemo moći jednoznačno da rešimo sve dok ne uporedimo život na Zemlji sa oblicima života na nekoj drugoj planeti, po mogućstvu u najranijim stadijumima. Onda ćemo verovatno moći da neke od predloženih hipoteza abiogeneze odbacimo.
Mašta nema šta da traži u nauci?! Pa da li si ti normalan?!
Da nema mašte, još uvek bi smo žvakali lišće i grickali ostatke lešina koje ulove velike mačke.
Daj neki primer, šta samo mlatiš praznu slamu. :roll:
Kada diskutujemo o Bogu onda je nauka sve što može da se opipa i dodirne, a kada diskutijemo o teoriji evolucije onda je nauka sve što ti padne na pamet. :lol:
O prirodnim zakonima u slučaju teorije evolucije.
Što se slučajnosti tiče i teorija igara se poziva na slučajnost, ali nema veze ni sa teorijom evolucije ni sa teorijom Velikog praska. :roll:
"Zakon teorije evolucije".... xaxaxaxa...
...a ponajmanje sa naukom. :lol:
Prozivao? Za šta? Zato što nećeš da isplatiš ono što si obećao?
Šta da ti radim kada si bez karaktera.
Navedeni primer je dokaz nastanka nove reči, a ne slova.
Analogija primeru koji si dao je da je mutacija dokaz nastanka nukleotida DNK, što je naravno besmislica.
Primetimo koliko veze s vezom nema to što pišeš.
Ako nova informacija nije identična staroj, onda je nastala informacija.
Pa evo si blejao no-stop da ti se iznesu činjenice koje pobijaju evoluciju... mogao si samo da ćutiš i da veruješ, a ne da tražiš da te neko ovde kompromituje.
Kako je nastala DNK?
Kako da ne... ljudi prosto hrle da plaćaju porez dokazanim prevarantima i lažovima.
Uzgred, Kent Hovind je rekao je i da ljudi koji dovode u sumnju teoriju evolucije dobijaju otkaze.
Međutim, takav slučaj nije zabeležen. To Kenta Hovinda čini lažovom.
Pa ko će da ga zabeleži? Misliš javnost? Korumpirani mediji?
Niko ne tvrdi da je ova potonja nastala sama od sebe. To je smo još jedna u nizu vrlo jadnih pokušaja kreacionista da teoriji evolucije pripiš nešto što ista ne kaže i onda da diskredituju to što su joj sami pripisali.
To je posledica raznih patologija, sklonosti ka kriminalnim radnjama i neznanja - glavnim osobinama kreacionista.
Nego kako je nastala? Ako pomeneš intelekt pomenuo si Boga, a to ne smeš da izgovoriš ni pod razno.
Ok. Sad lepo postavi pitanja koja te interesuju na lepom Srpskom jeziku, da svako može da razume i prepozna besmislicu u vašoj teoriji.
Ne razumem pitanje.
Za nastanak planete Zemlje imamo vrlo pouzdana merenja hemijskih elemenata i fizički model.
Kakve veze sa religijom imaju spektralne linije? :dontunderstand:
Reče li to pouzdana? :lol:
To što ste do sada imali je religija - verovanje, pretpostavke i td.
Možda ima sad neko novije merenje za koje ja ne znam. :think:
Teorija Velikog praska to ne kaže.
Pokušaj ponovo.
Ni ja nisam rekao da pišem slovima, ali ipak pišem. :roll:
Princip mutacije i selekcije pod dejstvom evolucionog pritiska, koji zajedno dovode do stvaranja nove vrste. Ovde uočavamo (od kreacionista koji ne razumeju teoriju evolucije) toliko traženi prelazni oblik.
Prelazni oblik??? Daj ne sprdaj se. Sve je u domenu mikroevolucije, koju niko ne spori.
Pošalji domaću svinju u šumu, kroz četiri generacije dobićeš divlju svinju sa kljovama, i to je dokaz za teoriju evolucije?
Ako su ti ovo najbolji argumenti, o čemu više da pričamo?

Servant

Hahah :rotf:

Pa da, Večna Materija, prvo lice evolucionističkog božanstva i Svemoguća Šansa, druge lice. :lol:

Caliburn

Znači, pošto do sada nije otkriveno ništa što opovrgava mogućnost da na Plutonu žive ljudi sa tri glave i pet ruku, onda to možemo nazvati "naučnom teorijom" i strpati ga u udžbenike? :worth:

Koji to eksperimenti? Pa čak i da postoje, oni se stvaraju u laboratorijskim uslovima i namerno ih je iniciralo inteligentno biće - čovek.
Nema, nešto se preračuna. :lol:

Veoma cvrst argument, nema sta, ne vidim nacin da se pobije!
Zamisli sad kad bi svi oni kojima ti postavljas pitanja i trazis u
tacnine svaku sitnicu da ti objasne krenuli sa istim odgovorom
evolucija je svemocna moze da stvara sta hoce, da je suprotno
ne bi bila evolucija!

Iskreno divim se pojedincima na upornosti i trudu dok ti odgovaraju
na pitanja na koja ti ne zelis da cujes suprotan odgovor od onog
kakvog zamisljas u svojoj glavi.
Da li se oni nalazi u istoj poziciji kao ja? Kako onda možeš da nas izjednačavaš?
Oni za ono što tvrde kažu da je naučno, pa neka dokažu već jednom. Evo ja pozivam i tebe i sve ljude sa ove planete da to dokažu.
Ili jednostavno neka kažu da je to nova religija i kraj priče, niko ih neće dirati. Jednostavno veruju u to i svi srećni i zadovoljni. A ne da uče naivnu decu kako su im papagaji rođaci, da se deca zaglupljuju od malena.

Treba meni da se diviš što uopšte obraćam pažnju na vas. Uglavnom to radim sbog onih koji navrate ovde da iskanališu svoje mišljenje.

a servante koji su uopste dokazi da je sve nastalo od boga sem jedne knjige , i zbog te knjige koliko se ljudi poubijalo , da bi dosli na sta , i kako ako nas je bog stvorio , dopustio da postanemo ovakvi i sve unistimo , ne bi rekla , :think:
Čovek i bez te knjige može da počne da razmišlja, ja kažem da ti je sve u razmišljanju, savremeni čovek ne voli mnogo da misli, već dopušta da drugi misle za njega - profesori, doktori, i td.
Ta knjiga može samo da ti usmeri razmišljanje, ti si ta koja odlučuje da li je to dostojno i ispravno. Možeš i naukom da testiraš ono što se može testirati, istorijski, kako god hoćeš... kako god možeš da je testiraš... to te može samo uveriti u njenu tačnost.
Ko se poubijao zbog te knjige?
Ako si zainteresovana možemo preko pp da diskutujemo o tome, jer se mora krenuti redom, kako je sve počelo, izgledalo,.. Samo je potrebno biti objektivan i razmišljati, i spoznaja istine je neminovnost.

Back