Kako ti može biti logično da od nežive materije nastane život ako apsolutno ništa ne ukazuje na to?
Mašta nema šta da traži u nauci, kraj priče.
Apsolutno ništa?! Neće biti.
Prvo, imamo prirodne zakone u okviru kojih je abiogeneza ne samo moguća, nego i verovatna.
Drugo, imamo više eksperimenata koji pokazuju da je abiogeneza izvodljiva pod određenim uslovima. Problem je što postoji ne jedan već više mogućih scenarija za abiogenezu. Moje je mišljenje da problem abiogeneze nećemo moći jednoznačno da rešimo sve dok ne uporedimo život na Zemlji sa oblicima života na nekoj drugoj planeti, po mogućstvu u najranijim stadijumima. Onda ćemo verovatno moći da neke od predloženih hipoteza abiogeneze odbacimo.
Mašta nema šta da traži u nauci?! Pa da li si ti normalan?!
Da nema mašte, još uvek bi smo žvakali lišće i grickali ostatke lešina koje ulove velike mačke.
Xaxaxa.. o kojim zakonima ti pričaš? Zakon da od ničega nastaje nešto? Xaxaxa...
Bitno da se obe strane pozivaju na slučajnost.
O prirodnim zakonima u slučaju teorije evolucije.
Što se slučajnosti tiče i teorija igara se poziva na slučajnost, ali nema veze ni sa teorijom evolucije ni sa teorijom Velikog praska.
Xexexe.. lik si nema šta.
Ne bih te sada dirao da me nisi ovoliko prozivao.
Ja sam te pitao kako je
nastala informacija, a ne kako se menja. Imamo "Caliburn", imamo mutaciju u "Claibunr", i to je dokaz nastanka slova.
Prozivao? Za šta? Zato što nećeš da isplatiš ono što si obećao?
Šta da ti radim kada si bez karaktera.
Navedeni primer je dokaz nastanka nove reči, a ne slova.
Analogija primeru koji si dao je da je mutacija dokaz nastanka nukleotida DNK, što je naravno besmislica.
Primetimo koliko veze s vezom nema to što pišeš.
Ako nova informacija nije identična staroj, onda je nastala informacija.
Znaš šta je rekao sudiji na suđenju? Parafraziram: "Sudija, znamo da je u ovom trenutku spremno bar 1000 ljudi da plati moj porez, ali ovde je nešto drugo u pitanju."
Kako da ne... ljudi prosto hrle da plaćaju porez dokazanim prevarantima i lažovima.
Uzgred, Kent Hovind je rekao je i da ljudi koji dovode u sumnju teoriju evolucije dobijaju otkaze.
Međutim, takav slučaj nije zabeležen. To Kenta Hovinda čini lažovom.
Imamo dve figure, obe su nastale od gline. Za jednu se tvrdi da je oblikovao čovek - intelekt, a za drugu se kaže da je nastala sama od sebe nakon milione godina. Ako su ovo dve iste stvari, onda ja i ti diskutujemo na različitim jezicima.
Niko ne tvrdi da je ova potonja nastala sama od sebe. To je smo još jedna u nizu vrlo jadnih pokušaja kreacionista da teoriji evolucije pripiš nešto što ista ne kaže i onda da diskredituju to što su joj sami pripisali.
To je posledica raznih patologija, sklonosti ka kriminalnim radnjama i neznanja - glavnim osobinama kreacionista.
Priznajem da nisam čitao sve postove sa ove teme, ko će gubiti toliko vremena, čitam uglavnom one koji su meni upućeni, pa ako te ne mrzi ti me samo citiraš i postavi linkić.
Na primer:
http://forum.krstarica.com/showthre...s-Kreacija?p=10799480&viewfull=1#post10799480
Ne razumem pitanje.
Za nastanak planete Zemlje imamo vrlo pouzdana merenja hemijskih elemenata i fizički model.
Kakve veze sa religijom imaju spektralne linije?
Big Bang.
Teorija Velikog praska to ne kaže.
Pokušaj ponovo.
Šta je ovde dokazano molim te?
Dobijaš odmah novac ako odavde iščeprkaš dokaz za teoriju evolucije.
Princip mutacije i selekcije pod dejstvom evolucionog pritiska, koji zajedno dovode do stvaranja nove vrste. Ovde uočavamo (od kreacionista koji ne razumeju teoriju evolucije) toliko traženi prelazni oblik.