Evolucija vs Kreacija

Stručnost da je zemlja mlada? :lol:

Taj "stručnjak" trenutno leži na desetogodišnjoj robiji zbog finansijskih mućki. Zbog krađe, tako reći. A znamo - ko krade, taj i laže. :mrgreen:

A "stručnost" je zaradio tako što je platio 25$ za diplomu preko pošte.

Taj strucnjak lezi isto zbog cega i tvoja zemlja i ti sa njome strada, zbog novog svetskog poredka, a ti si slep i nevidis to.

Covek je udario na novi svetski poredak i morao je da bude uklonjen.

U zemlji u kojoj se ne placa porez na Misionarski rad izmisle coveku porez odjedared?

Osim toga mozes li ti da pobijes sto covek govori.

Pored toga to isto goori Dr. Walter V. koga sam takodje gore izneo na njega nerece nista???

Naravno malo mudrije izokola ne udara direktno na svetski poredak jer bi i on otisao.

Svaka zemlja svaki pojedinac ko se susprotivi novom svetskom poredku, na bilo koji nacin bice demokratski uklonjen.

Novi svetksi poredak je toliko ljudi obmanuo i zaslepio da mu sami pomazu pa i ovde kako vidimo???????????????????

Ko je bio u Postojinskoj jami (ili u bilo kojoj pećini sa ukrasima) mogao je da se uveri u postojanje stalaktita od nekoliko metara. A pošto su merili koliki je godišnji rast, ispada da je za formiranje takvih potrebno bar nekoliko stotina hiljada godina. E, sad će neki naučnik odmah da sklepa instant teoriju: Pre potopa, izdvajanje rastvorenog krečnjaka iz vode bilo je nekoliko hiljada puta brže, pa su se ukrasi formirali za samo stotonak godina. Dokaz- pošto u starom zavetu piše da je Zemlja stara 6000 godina, mora da je tako bilo...

A zasto da nije?

Bog stvara stalno tokom vremena planetu po planetu:

1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. 2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

Nasa zemlja je bila pusta i bez oblicja a onda je Bog poceo da stvara na njoj zivot.

Imamo mnostvo planeta u svemiru koje su puste i bez oblicja.

Zapazite da Bilija opisuje prvobitno stanje anse zemlje u kojem se nalze mnoge nama poznate planete danas!!!

Najverovatnije ce Bog tokom vreemna stvoriti i na njima zivot kada on misli da je to potrebno.

U svemiru postoji milioni, milijarde svetova kao nasa zemlja, koje je Bog stvarao tokom vremena i naravno ljudska bica na njima.

Pa i mi ne radjamo decu odejdared nego jedno po jedno.

Rodimo dete , odgajamo ga i vaspitavamo i uzivamo u tome.

Onda posle odredjenog vremena opet.

Tako mozemo da shvatimo i Bozje stvaranje.

Jedan diskutant je ovde nedavno rekao da mu je zena ovih dana rodila sina i da ce se posvetiti tome da nece dolaziti vise ovde ili retko.

On ce uzivati u svom stvorenju, i uzivace u izlivanju svoje ljubavi tom stvorenju.

Mi smo stvoreni po Bozjem oblicju.

1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.

Imamo mnoge slicne karakteristeke sto se tice stvaranja sa svojim tvorcem.

MISLIM NA ONE KARAKTERISTIKE KOJE NISU GREHOM ISKVARENE.

Bog nam je dao mogucnost udela u stvaranju.

On je zapoceo a mi smo nastavaili.

Mi uzivamo u onome sto stvaramo.

Bilo da je to zivot, nasa deca; ili nesto sto smo tvorili svojim rukama ili umom.

Sposobnost stvaranja, projektiranja nam je data od naseg tvorca koji je sam projektor svega stvorenog.

Tako i mi imamo potrebe i sposobnost stalnog stvaranja I NAPREDOVANJA.

Covek ne staje u svom stvaranju on uzviva u njemu.

On ne stvori nesto i tu je stao, on stvara dalje.

On uziva u posledici svojeg stvaranja.

Tako I Bog a mi smo takvi kao on u tom pogledu.

Naravno da je greh ucinio da je mnogo toga Bozjeg u nama izbledelo ili se izopacilo, ali govorim o karakteristikama koje su jos dobre i vidljive.

Bog je dao sposobnosti stvranja coveku i zeni i ujedinio ih u jedno:

1.Mo 2:24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.

Tako ta dva bica uzivaju u zajednickom stvaranju, kao da su jedno.
Bilo da stvaraju decu bilo da stvaraju nesto materijalno.
Stvarnaje, projketiranje je Bozji dar coveku, muzu i zeni.
Kroz takve stavri mozemo jos bolje da shvatimo naseg tvorca.

Jedinstvo koje vlada izmedju muza i zene ili koje bi trebalo da vlada, je pokazatelj jedinstva koje vlada u Bogu.

Muz i zena ne stvaraju sami za sebe, nego zajedno.
Stvaranje zene je i muzevlejvo stvaranje i stvaranje muza je i zenino stavranje.
Oni su jedna celina i potrebni su jedan drugome.
Najveci dar stvaranja u kojem imaju zajednickog udela i koji ih objedinjuje u ostalom svom stvaranju su deca.

STO SE TICE STAROSTI ZEMLJE OVDE SAM PISAO JEDAN MALI DEO O TOME:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29705-DOKAZI-DA-JE-NASA-PLANETA-U-STVARI-MLADA-PLANETA-!!!

Naravno da u Bbliji ne pise,: ZEMLJA JE STARA TOLIKO I TOLIKO GODINA. Takva tvrdjenja je smejurija.

Na osnovu mnogih dogajdajaj koji su nam u Blbiji dati, na osnovu Geneoloske liste u Bibliji mnozenja ljudi posle Adama, na osnovu pisanja Biblije na osnovu arheoloskih otkrica i mnogih pokazatelja koji su opisani na linku, zna se da je odprilike stara oko 6000 godina.
Danas u svim narodima imamo sacuvanu pricu o potopu jer je ona prepricavana od generacije do genracije i kod svih naroda je ona stara nesto oko 4.500 godina sto takodje pored mnogih faktora potvrdjuje starost zemlje na oko 6000 godina.
Naravno tim 4500 godina dodamo i predpotopno vreme i opet dolazimo na oko 6000 godina.
Ali kao sto rekoh, to nije jedini faktor.

Problem je sto su mnogi indoktrinirani jos u skolama i imaju problem sa velikim ciframa koje su im utisnute u glavi jos u skoli.
Oni su manipulisani ciframa koje su samo teorija.

Занимљиво, први пут ћу условно и делимично да се сложим са Гласником. Београдски рабин је у емисији Агапе рекао да постоје списи (у крајњем на основу Библије) који тврде како је свет (али који?) стар 15.000.000.000 година (занимљива подударност), те како је било више стварања.
Е сад, да је Бог стварао свуда хоминиде, то ми делује као Стар Трек; мада је то добро дело лошије фантастике (неки ето разликују појам сци-фи од појма научне фантастике)...
А то да децу не рађамо одједном ми пре делује као елеменат теистичке еволуције - замислите, праведници, има и тога:mrgreen:
Па што не би Бог створио прво амебе, па глисте, па мекушце, рибе, водоземце... Најзад, најефикаснији начин стварања је створити механизам. И пустити га у погон. А то је ипак еволуција.
Еволуција је здраворазумска идеја. Особине се преносе генима, способнији опстаје. Просто и једноставно! Посумњаћу у то кад ме неко убеди да му је свеједно да ли ће његова деца бити стварно његова или комшијина (и ако успут докаже да је нормалан). Или ако неко мисли да је сасвим свеједно што се његова ћерка виђа и има озбиљне планове са сином серијског убице...
А рабин? На крају рече како ћемо тек кад дође Спаситељ (Јеврејима Он још није дошао) знати коначне одговоре, но њему је сасвим комотно у свету старом 6.000 година. Поштујем и такав избор.

Dokaz za ovo je to što mi nisi čestitao na detetu, što bi svaki normalan čovek uradio. Zavist i gorčina te jedu....

Ево ја ти честитам
animatedfireworks-14.gif

Рибе - захебан знак. Умало да има рођендан кад и ја :)

Theistic evolution or evolutionary creation is a concept that asserts that classical religious teachings about God are compatible with the modern scientific understanding about biological evolution. In short, theistic evolutionists believe that there is a God, that God is the creator of the material universe and (by consequence) all life within, and that biological evolution is simply a natural process within that creation. Evolution, according to this view, is simply a tool that God employed to develop human life.

Theistic evolution is not a scientific theory, but a particular view about how the science of evolution relates to religious belief and interpretation. Theistic evolution supporters can be seen as one of the groups who reject the conflict thesis regarding the relationship between religion and science – that is, they hold that religious teachings about creation and scientific theories of evolution need not contradict. Proponents of this view are sometimes described as Christian Darwinists.

This view is generally accepted by major Christian churches, including the Catholic Church, Eastern Orthodox Church and some mainline Protestant denominations; virtually all Jewish denominations; and other religious groups that lack a literalist stance concerning some holy scriptures.

Theistic evolutionists argue that it is inappropriate to use Genesis as a scientific text, since it was written in a pre-scientific age and originally intended for religious instruction; as such, seemingly chronological aspects of the creation accounts should be thought of in terms of a literary framework. Theistic evolutionists may believe that creation is not literally a week long process but a process beginning in the time of Genesis and continuing through all of time, including today. This view affirms that God created the world and was the primary causation of our being, while scientific changes such as evolution are part of "creatio continua" or continuing creation which is still occurring in the never ending process of creation. This is one possible way of interpreting biblical scriptures, such as Genesis, that seem to be in opposition to scientific theories, such as evolution.

http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution

Eto, pa vidite.
Posebno zanimljiv deo o hinduizmu je na odgovarajucoj temi.

A evo i statistika kako vernici razlicitih konfesija u USA prihvataju evoluciju.

Buddhist   81%
Hindu   80%
Jewish   77%
Unaffiliated   72%
Catholic   58%
Orthodox   54%
Mainline Protestant   51%
Muslim   45%
Hist. Black Protest.   38%
Evang. Protestant   24%
Mormon   22%
Jehovah's Witness   8%
Total U.S. population   48%

Taj strucnjak lezi isto zbog cega i tvoja zemlja i ti sa njome strada, zbog novog svetskog poredka, a ti si slep i nevidis to.
Interesantno je da se ti buniš protiv novog svetskog poretka!
Novi svetski poredak doveo je do obrazovnog sistema koji proizvodi nedoučene ljude bez ikakve opšte kulture koji lako nasednu na subotarske "mudrosti". Zato i može da im ih uvaljuje čovek bez elementarnog obrazovanja sa dopisnom doktorskom titulom plaćenom 25$.

Zatim, novi svetski poredak želi da relativizuje sve čvrste društvene strukture, uključujući tradicionalne crkve. Zato ohrabruje i potpomaže sekte, uključujući subotare i na taj način pokušava da relativizuje jednu od značajnih sprega koje na okupu drže narode i zajednice.

Osim toga mozes li ti da pobijes sto covek govori.
Naravno da mogu. Al ne mogu opet. Dosadilo mi je da stalno podmećete iste gluposti, pa da njih odgovaram, a onda da čujem nekakvu uvredu umesto kontraargumenta.
Pored toga to isto goori Dr. Walter V. koga sam takodje gore izneo na njega nerece nista???
Nisam to ni gledao. Još nekakva subotarska glupost, svakako.

Naravno malo mudrije izokola ne udara direktno na svetski poredak jer bi i on otisao.
Za razliku od ovog prvog, taj drugi ipak ima kakvo-takvo formalno obrazovanje. Jes da to obrazovanje (zoologija) nema nikakve veze sa medicinom, pa zato može da lupeta. Znanje mu ne smeta.

A šta reći o Walter Veithu koji je 1979 doktorirao zoologiju ali kojem je najvažnija knjiga Truth Matters u kojoj u svojstvu adventiste daje specijalna tumačenja biblijskih proročanstava, tumačenja o tome da li je Isus Mesija, da li je grešne prirode, tumačenja o tome gde idu mrtvi kada umru i tome slično.

Naravno knjiga je izdata u izdanju.... Stuttgart Scientific Publishers (Stuttgart Wissenschaftlicher Verlag) Od iste neutralne kako ti kaza, izdavačke kuće štampana je i ...The Genesis Conflict.

A nije li tebi zanimljivo da taj adventista redovno drži biblijske seminare...mislim kao doktor zoologije...

Pa čekaj, nisam li u pravu?

Da li je u LDS crkvi obavezno davanje priloga?
Da li je sledbenicima dozvoljeno popiti šoljicu čaja? Kog čaja? Sme li se popiti čaj od valerijane za lakši san? Ili je zabrana samo za teške čajeve, kao što su crni i zeleni? Kako to ide kod vas, reci nam?

Ja te stvarno pitam, možda se nešto promenilo u međuvremenu.... znam da do pre 30-tak godina crncima nije bilo dozvoljeno da budu sveštenici vaše crkve, ali se to promenilo, pa nekako računam da ipak idete u korak s vremenom...

Mnogo volim čaj i kafu, pa računam da možda jednog dana postanem podoban sledbenik... kad se promene vaši zakoni, kao npr. ova nesmotrena rasna diskriminacija velikog vizionara Džozefa Smita.

(Pitam se da li su mulati mogli da budu sveštenici, ili je zabrana važila samo za prave, "crne" crnce?)

Meni je poznato da masoni bijelci i dalje ne priznaju crnacke masonske loze. Nikako da uhvate korak s vremenom.
Ima raznih masonskih redova, u većini preovlađuju belci, ali ima i crnih (Prince Hall, recimo). Jedno je formalno priznavanje i nepriznavanje, a sasvim drugo je odnos između samih masona. Ni jedan pravi mason ti neće praviti pitanje oko toga, ti sukobi su uglavnom vezani za US, gde rasizam postoji i u državnim instiucijama, a kamoli u masonskim gde ne postoji "governing body" i gde se svako organizuje kako on hoće...

Inače sam čuo da u većini hrišćanskih denominacija žene ne mogu da budu sveštenici... ne znam kako je sa ljudima koji imaju primarne polne karakteristike oba pola (a svi znamo da ima i takvih)

Pa čekaj, nisam li u pravu?

Da li je u LDS crkvi obavezno davanje priloga?
Da li je sledbenicima dozvoljeno popiti šoljicu čaja? Kog čaja? Sme li se popiti čaj od valerijane za lakši san? Ili je zabrana samo za teške čajeve, kao što su crni i zeleni? Kako to ide kod vas, reci nam?

Ja te stvarno pitam, možda se nešto promenilo u međuvremenu.... znam da do pre 30-tak godina crncima nije bilo dozvoljeno da budu sveštenici vaše crkve, ali se to promenilo, pa nekako računam da ipak idete u korak s vremenom...

Mnogo volim čaj i kafu, pa računam da možda jednog dana postanem podoban sledbenik... kad se promene vaši zakoni, kao npr. ova nesmotrena rasna diskriminacija velikog vizionara Džozefa Smita.

(Pitam se da li su mulati mogli da budu sveštenici, ili je zabrana važila samo za prave, "crne" crnce?)

Naravno da nisu u pravu, sve sto si napisao do sada je komicno tj. tragi-komicno.
Moj savet ti je nadji neki posao, nemoj da mlatis praznu slamu po ceo dan.

Naravno da nisu u pravu, sve sto si napisao do sada je komicno tj. tragi-komicno.
Moj savet ti je nadji neki posao, nemoj da mlatis praznu slamu po ceo dan.
Ček ček... znači nije tačno to da je crncima bilo zabranjeno da budu sveštenici sve do pred kraj sedamdesetih?

Ovo u vezi kafe i čaja, to videh na http://mormon.org/faq/law-of-health/

Sad, ti kažeš da su sve to gluposti, znači da ovaj web sajt nije u skladu sa učenjima LDS? (iako izgleda tako)

Ajde malo nam objasni to temeljnije molim te, pošto nema ko drugi, ovde na forumu se jedino ti razumeš u učenja LDS.

P.S. Što se tiče posla, hvala na savetu, krećem od ponedeljka da tražim posao... :ceka:

Back