Evolucija vs Kreacija

Pa nije v erzija nego je tako.
Ko to tvrdi da je Bog stvorio svemir pre 6000 godina?

Svemir je mozda star milinonima, milijardama , bilijardma goodina mi to neznamo.

Nasa zemlja sa svojim suncevim sistemom je stvorena pre oko 6000 godina.

Medjutim udaljenost planeta ne svedoci o nikakvoj starosti svemira, nego o Evoluciojskoj zabludi velikog praska.

Oni koji veruju u veliki prasak nista drugo i nisu culi da bi mogli drugacije.
ti u stvari hoces da kazes da je bog stvarao parcijalno svemir, pa ako je tako zasto bi zemlja bila stvorena pre oko 6000 god.?

ti u stvari hoces da kazes da je bog stvarao parcijalno svemir, pa ako je tako zasto bi zemlja bila stvorena pre oko 6000 god.?
A zasto da nije?

Bog stvara stalno tokom vremena planetu po planetu:

1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. 2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

Nasa zemlja je bila pusta i bez oblicja a onda je Bog poceo da stvara na njoj zivot.

Imamo mnostvo planeta u svemiru koje su puste i bez oblicja.

Zapazite da Bilija opisuje prvobitno stanje anse zemlje u kojem se nalze mnoge nama poznate planete danas!!!

Najverovatnije ce Bog tokom vreemna stvoriti i na njima zivot kada on misli da je to potrebno.

U svemiru postoji milioni, milijarde svetova kao nasa zemlja, koje je Bog stvarao tokom vremena i naravno ljudska bica na njima.

Pa i mi ne radjamo decu odejdared nego jedno po jedno.

Rodimo dete , odgajamo ga i vaspitavamo i uzivamo u tome.

Onda posle odredjenog vremena opet.

Tako mozemo da shvatimo i Bozje stvaranje.

Jedan diskutant je ovde nedavno rekao da mu je zena ovih dana rodila sina i da ce se posvetiti tome da nece dolaziti vise ovde ili retko.

On ce uzivati u svom stvorenju, i uzivace u izlivanju svoje ljubavi tom stvorenju.

Mi smo stvoreni po Bozjem oblicju.

1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.

Imamo mnoge slicne karakteristeke sto se tice stvaranja sa svojim tvorcem.

MISLIM NA ONE KARAKTERISTIKE KOJE NISU GREHOM ISKVARENE.

Bog nam je dao mogucnost udela u stvaranju.

On je zapoceo a mi smo nastavaili.

Mi uzivamo u onome sto stvaramo.

Bilo da je to zivot, nasa deca; ili nesto sto smo tvorili svojim rukama ili umom.

Sposobnost stvaranja, projektiranja nam je data od naseg tvorca koji je sam projektor svega stvorenog.

Tako i mi imamo potrebe i sposobnost stalnog stvaranja I NAPREDOVANJA.

Covek ne staje u svom stvaranju on uzviva u njemu.

On ne stvori nesto i tu je stao, on stvara dalje.

On uziva u posledici svojeg stvaranja.

Tako I Bog a mi smo takvi kao on u tom pogledu.

Naravno da je greh ucinio da je mnogo toga Bozjeg u nama izbledelo ili se izopacilo, ali govorim o karakteristikama koje su jos dobre i vidljive.

Bog je dao sposobnosti stvranja coveku i zeni i ujedinio ih u jedno:

1.Mo 2:24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.

Tako ta dva bica uzivaju u zajednickom stvaranju, kao da su jedno.
Bilo da stvaraju decu bilo da stvaraju nesto materijalno.
Stvarnaje, projketiranje je Bozji dar coveku, muzu i zeni.
Kroz takve stavri mozemo jos bolje da shvatimo naseg tvorca.

Jedinstvo koje vlada izmedju muza i zene ili koje bi trebalo da vlada, je pokazatelj jedinstva koje vlada u Bogu.

Muz i zena ne stvaraju sami za sebe, nego zajedno.
Stvaranje zene je i muzevlejvo stvaranje i stvaranje muza je i zenino stavranje.
Oni su jedna celina i potrebni su jedan drugome.
Najveci dar stvaranja u kojem imaju zajednickog udela i koji ih objedinjuje u ostalom svom stvaranju su deca.

STO SE TICE STAROSTI ZEMLJE OVDE SAM PISAO JEDAN MALI DEO O TOME:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29705-DOKAZI-DA-JE-NASA-PLANETA-U-STVARI-MLADA-PLANETA-!!!

Naravno da u Bbliji ne pise,: ZEMLJA JE STARA TOLIKO I TOLIKO GODINA. Takva tvrdjenja je smejurija.

Na osnovu mnogih dogajdajaj koji su nam u Blbiji dati, na osnovu Geneoloske liste u Bibliji mnozenja ljudi posle Adama, na osnovu pisanja Biblije na osnovu arheoloskih otkrica i mnogih pokazatelja koji su opisani na linku, zna se da je odprilike stara oko 6000 godina.
Danas u svim narodima imamo sacuvanu pricu o potopu jer je ona prepricavana od generacije do genracije i kod svih naroda je ona stara nesto oko 4.500 godina sto takodje pored mnogih faktora potvrdjuje starost zemlje na oko 6000 godina.
Naravno tim 4500 godina dodamo i predpotopno vreme i opet dolazimo na oko 6000 godina.
Ali kao sto rekoh, to nije jedini faktor.

Problem je sto su mnogi indoktrinirani jos u skolama i imaju problem sa velikim ciframa koje su im utisnute u glavi jos u skoli.
Oni su manipulisani ciframa koje su samo teorija.

Poslednja izmena:
Koliko je zemlja stara?

Odgovor: S obzirom činjenicu da je prema Bibliji, Adam bio stvoren šestog dana postojanja naše planete, na osnovu toga možemo da odredimo približnu starost zemlje, u odnosu na hronološke podatke o ljudskoj rasi.

Geneološka lista u Postanju, poglavlja pet do jedanaest, daje godine za koje su Adam i njegovi naslednici svaki izrodili sledeću generaciju u neprekidnom nizu nasledne linije, od Adama do Avrama. Određivanjem gde se Adam hronološki nalazi u istoriji i dodavanjem perioda koji se nalazi u Postanju poglavlja pet do jedanaest, postaje jasno da Biblija uči da je zemlja stara oko 6,000 godina, sa par stotina godina gore ili dole.

Šta je sa popularnom starošću od oko 4.6 biliona godina, koja je opšte prihvaćena od strane većine naučnika danas i koju uče u većini akademskih institucija? Ova starost je prvenstveno dobijena putem dve merne tehnike: radiološkog merenja i geološke vremenske skale. Naučnici koji se zalažu za mlađu zemlju, od oko 6,000 godina, insistiraju na tome da je radiološko merenje netačno jer se zasniva na seriji lažnih pretpostavki, dok geološka vremenska skala je netačna jer uzima u obzir cirkularno mišljenje. Čak šta više, oni pokazuju u pravom svetlu mitove vezane za staru zemlju, kao što je popularna zabuna da su potrebni jako dugi vremenski periodi za stratifikaciju, stvaranje fosila i formiranje dijamanata, uglja, nafte, stalaktita, stalagmita, itd. Na kraju, zagovarači teorije o mladoj zemlji daju pozitivne dokaze za mladu zemlju umesto dokaza za staru zemlju koje pokazuju u pravom svetlu. Naučnici koji zagovaraju teoriju mlade zemlje shvataju da su u manjini danas, ali insistiraju da će se njihov položaj promeniti tokom vrmena dok sve više i više naučnika budu preispitivali dokaze i podrobnije pogledali na trenutno prihvaćenu teoriju stare zemlje.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29705-DOKAZI-DA-JE-NASA-PLANETA-U-STVARI-MLADA-PLANETA-

Naučnici koji se zalažu za mlađu zemlju, od oko 6,000 godina, insistiraju na tome da je radiološko merenje netačno jer se zasniva na seriji lažnih pretpostavki, dok geološka vremenska skala je netačna jer uzima u obzir cirkularno mišljenje.

A koji su to ‚‚naučnici'' koji se zalažu za mlađu zemlju? Ko je od njih i kada dokazao da je radiološko datiranje netačno? Možeš li da nas uputiš na neko istraživanje ili na neke objavljene radove vezane za ovu problematiku?

A kako je moguce da si za par minuta ti procitala i obradila sve ove informacije koje sam izneo da bi se bavila drugima???

KENT HOVIND IZNOSI CINJENICE NAJMANJE SAT VREMENA A TI ZA 2 MINUTE SVE PROCITALA I PREGLEDALA?????????????????????

Da bi uopste mogla da izneses nesto drugo?????????

A ko je od naucnika evolkucionista bio na samom pocetku da bi mogao tacno da izracuna???

A zasto nisi trazila da se javi jedan takav?

A ti jesi li videla neku od tih njihovih teorija uzivo?

Ja sam izneo cinjenice koje mogu da pomognu ljudima da pocnu da razmisljaju i drugacije.

Oni nemoraju da ostave svoje sadasnje stavove ali sada imaju i drugo orudje u svojim rukama a kada ga imaju tokom vremena ce svako naci istinu.

Istina se ne nalazi za 2 minute.

Kada covek poznaje i druge informacije on ih u buducnosti zapaza i posmatra.

Kada ih nezna one mu ostaju nezpazene.
Tako vremenom ima mnogucnost da posmatra i ove cinjenice koje ce vremenom pokazati svoju tacnost!

MISLIM DA BI I OVO BILA DOBRA TEMA ZA SVA OVA PITANJA ALI POD USLOVOM DA SE PROCITA A NE KAO TI NISI JOS NI PROCITALA A IMAS DRUGA PITANJA I TVRDJENJA?????

PRVO POBI SVE OVO NAVEDENO DA NIJE TACNO A KADA TO UCNIS JAVI SA ZA DRUGO:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29595-NEFILIMI-U-BIBLIJI-!

Ko nezeli da uzme vremna da pregleda navedene cinjenice, njega istina ne interesuje i taj nije dostojan dalje diskusije.

Cemu dalja diskusija???

Poslednja izmena:
GOORE IZNESENE INFORMCIJE I CINJENICE IMAJU SAMO TO ZA CILJ DA POKAZU DA KREACIONISTI To jest oni koji veruju u Bozje stvaranje imaju dovoljno dokaza da veruju u mladu zemlju i njeno stvaranje i da oni neveruju samo tako.

Ovo nije cilj da se oni koji drugacije misle ubede da ne veruju vise u svoje stavove.

Vec da se pokaze da i druga strana ima svoje dobre razloge.

Mnogi od vas nepoznaju ove cinjenice niti zele da ih upoznaju.
Dokaz toga je ova devojka gore Slekht.

Ona se odma javila da napdne sve izneseno posle par minuta sto pokazuje da navedene cinjenice nije ni pogledala ilis amo ovlas.

Kod nje se nesvesno javio odma odmbrambeni sitem da odbrani evoluciju koja je deo njenog mislenje.

Takve rekacije se javljaju kod ljudi koji su idoktrinirani a nazalost jesu jos u skolama od amlena.

Ovde nije cilj da se napadne ono sto vam je utisnuto od malena za sta niste krivi.
Vec da se pokazu i nasi razlozi.
A da li cete ih vi prihvatiti ili ne to je vas problem.

Vazno je da upoznate mnoge cinjenice koje niste znali.

A veme ce pokazti svoje.

Jer kada neznate te cinjenice one vam nikada nemogu biti od koristi.

Niti vremnom mozete da utvrdite da li su one tacne ili ne.

Kada kazem vremnom, mislm na to da cete cesce slusati o ovim cinjenicima u buducnosti i nece vam biti strane.

Dogadjaji i otrkica u buducnosti ce ih potvrditi ili pobiti a vi cete tada biti sveoci tome.
A kada ih ne poznajete nemozete biti svedoci.
A to ce vam pomoci da ih prihvatite ili potpunbo odbacite.

Ja ocekujem od vas da odbacite Evoluciju i prihvatite ove cinjenice i Kreacinozam kao sto ocekujem da ce muslimani Srbi koji su prihvatili Islam, kada cuju isotrijske cinjenice da su nekada bili Pravoslvni Srbi, sada odma odbaciti Islam i postati pravoslavni.;)

Oni nece prihvatiti, nego ce odma preci u odbranu Islama.

Indoktrinacija od malena radi svoju stvar.

EVO I OVO JE DOBRO:

http://www.rijeczivota.hr/novost/article/starost-zemlje-i-svemira/

Poslednja izmena:
A kako je moguce da si za par minuta ti procitala i obradila sve ove informacije koje sam izneo da bi se bavila drugima???

Jako brzo čitam i obrađujem informacije. Moje saučešće ako ti je to osećanje strano. :lol:
A i dosta puta sam naišla na te vaše ‚‚dokaze''.

Da bi uopste mogla da izneses nesto drugo?????????

A ko je od naucnika evolkucionista bio na samom pocetku da bi mogao tacno da izracuna???

A zasto nisi trazila da se javi jedan takav?

A ti jesi li videla neku od tih njihovih teorija uzivo?

Ja sam izneo cinjenice koje mogu da pomognu ljudima da pocnu da razmisljaju i drugacije.

Oni nemoraju da ostave svoje sadas nje stavove ali sada imaju i drugo orudje u svojim rukama a kada ga imaju tokom vremena ce svako naci istinu.

Istina se ne nalazi za 2 minute.

Kada covek poznaje i druge informacije on ih u buducnosti zapaza i posmatra.

Kada ih nezna one mu ostaju nezpazene.
Tako vremenom ima mnogucnost da posmatra i ove cinjenice koje ce vremenom pokazati svoju tacnost!

MISLIMD A BI I OVO BILA DOBRA TEMA ZA SVA OVA PITANJA ALI POD USLOVOM DA SE PROCITA A NE KAO TI NISI JOS NI PROCITALA A IMAS DRUGA PITANJA?????

PRVO POBI SVE OVO NAVEDENO DA NIJE TACNO A KADA TO UCNIS JAVBI SA ZA DRUGO:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29595-NEFILIMI-U-BIBLIJI-!

Ovaj, ti si taj koji napada naučno dokazane i prihvaćene činjenice, tako da si ti taj koji treba da ih pobija i da brani svoje stavove, a ne ja. A očigledno nemaš pojma šta govoriš. Ne znaš ni kako funkcioniše radioaktivno datranje, a tvrdiš da je netačno. :roll: Ne mora niko da ‚‚bude na samom početku'' da mogao tačno da izračuna.:lol: Prouči malo nuklearnu fiziku, pa se onda javi sa pitanjima.

Čuj, jesam li videla njihove dokaze? :lol: Ovaj, bavim se time, naravno da jesam ‚‚videla'', tako da ne treba da mi se javi još jedan takav, dovoljno sam ih čula.

Dakle, čekam da navedeš naučna istraživanja i radove koji su dokazali da je radioaktivno datiranje netačno. :ceka:

p.s. Nauči bar da pišeš pravilno. Kako misliš da će te iko ozbiljno shvatiti, ako nisi u stanju da savladaš osnovna pravopisna pravila. :confused:

Poslednja izmena:
Nemora da me uzme niko ozbiljno ja sam zavrsio skole u nemackoj i nikako da uzmem vreme da ucim nasu gramatiku.
Ako to nije dovoljno onda netreba niko da me uzme ozbiljno.
Osim toga ja nisam izneo nista svoje.

Iznesene su cinjenice i obrazlozene zasto, a kao sto sam rekao vreme ce pokazati.

Trazis od mene da dokazem nesto sto i oni koji koriste te metode izracinjavanja nemogu da dokazu.
Osim da su bili na pocetku evolucionisticke supe!!!

Ovde nije cilj dokazivanja nego uporedjivanja cinjenica a vreme ce pokazati!!!!!!!!!!

Neki od Srba su islamizirani drugi evolucionirani i jedne i druge je tesko vratiti nazad.

Ne negiram evolucionističku teoriju, nego način na koji je ti predstavljaš. Ova tvoja trabunjanja nemaju veze s' mozgom. Mislim, kada je iko tvrdio da je bio ‚‚na početku evolucionističke supe''? :lol:

A GDE SAM JA TO REKAO DA JE IKO TVRDIO DA JE BIO NA POCETKU EVOLUCIONISTICKE SUPE????????????????

Kazes moj pravopis a sama tvoja kultura govora, ponasanja je takodje pokazatelj pismenosti i pokazuje koliko je covek stvarno pismen i obrazovan i na kakvom se mentalnom nivou i kulture nalazi.

Pogledaj gore kako e obracas, trabunjanja, nema veze sa mozgom.
I to me krivo osudjujes da sam rekao nesto to nisam???

Poslednja izmena:
Ne znaš ni šta pišeš... :roll:

Pa rekao sam osim da su bili, to je provokantno pitanje ne tvrdjenje.

Jedino da su tamo bili mogli bi sami da dokazu svoje teorije i merenja.
Da neko tacno izmeri mora da zna tacan pocetak.

Za tacno merenje moras da znas tacan pocetak.
Ko to nezna nemoze tacno da izmeri.

Svanjihova merenja se baziraju na terojama.
Dsakle po principu, uzmimo u obzir da je to mnogo godina a onda im dodaju samo brojke.

Prvo bi oni morali da dokazu tacnost svojih merenja pa tek ja da ih obaram.
Ti trazis nesto od mene sto ni tvorci tih merenja nemogu da dokazu.
Razumes sta mislim?

Back