ti u stvari hoces da kazes da je bog stvarao parcijalno svemir, pa ako je tako zasto bi zemlja bila stvorena pre oko 6000 god.?
A zasto da nije?
Bog stvara stalno tokom vremena planetu po planetu:
1 U početku stvori Bog nebo i zemlju. 2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Nasa zemlja je bila pusta i bez oblicja a onda je Bog poceo da stvara na njoj zivot.
Imamo mnostvo planeta u svemiru koje su puste i bez oblicja.
Zapazite da Bilija opisuje prvobitno stanje anse zemlje u kojem se nalze mnoge nama poznate planete danas!!!
Najverovatnije ce Bog tokom vreemna stvoriti i na njima zivot kada on misli da je to potrebno.
U svemiru postoji milioni, milijarde svetova kao nasa zemlja, koje je Bog stvarao tokom vremena i naravno ljudska bica na njima.
Pa i mi ne radjamo decu odejdared nego jedno po jedno.
Rodimo dete , odgajamo ga i vaspitavamo i uzivamo u tome.
Onda posle odredjenog vremena opet.
Tako mozemo da shvatimo i Bozje stvaranje.
Jedan diskutant je ovde nedavno rekao da mu je zena ovih dana rodila sina i da ce se posvetiti tome da nece dolaziti vise ovde ili retko.
On ce uzivati u svom stvorenju, i uzivace u izlivanju svoje ljubavi tom stvorenju.
Mi smo stvoreni po Bozjem oblicju.
1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.
Imamo mnoge slicne karakteristeke sto se tice stvaranja sa svojim tvorcem.
MISLIM NA ONE KARAKTERISTIKE KOJE NISU GREHOM ISKVARENE.
Bog nam je dao mogucnost udela u stvaranju.
On je zapoceo a mi smo nastavaili.
Mi uzivamo u onome sto stvaramo.
Bilo da je to zivot, nasa deca; ili nesto sto smo tvorili svojim rukama ili umom.
Sposobnost stvaranja, projektiranja nam je data od naseg tvorca koji je sam projektor svega stvorenog.
Tako i mi imamo potrebe i sposobnost stalnog stvaranja I NAPREDOVANJA.
Covek ne staje u svom stvaranju on uzviva u njemu.
On ne stvori nesto i tu je stao, on stvara dalje.
On uziva u posledici svojeg stvaranja.
Tako I Bog a mi smo takvi kao on u tom pogledu.
Naravno da je greh ucinio da je mnogo toga Bozjeg u nama izbledelo ili se izopacilo, ali govorim o karakteristikama koje su jos dobre i vidljive.
Bog je dao sposobnosti stvranja coveku i zeni i ujedinio ih u jedno:
1.Mo 2:24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.
Tako ta dva bica uzivaju u zajednickom stvaranju, kao da su jedno.
Bilo da stvaraju decu bilo da stvaraju nesto materijalno.
Stvarnaje, projketiranje je Bozji dar coveku, muzu i zeni.
Kroz takve stavri mozemo jos bolje da shvatimo naseg tvorca.
Jedinstvo koje vlada izmedju muza i zene ili koje bi trebalo da vlada, je pokazatelj jedinstva koje vlada u Bogu.
Muz i zena ne stvaraju sami za sebe, nego zajedno.
Stvaranje zene je i muzevlejvo stvaranje i stvaranje muza je i zenino stavranje.
Oni su jedna celina i potrebni su jedan drugome.
Najveci dar stvaranja u kojem imaju zajednickog udela i koji ih objedinjuje u ostalom svom stvaranju su deca.
STO SE TICE STAROSTI ZEMLJE OVDE SAM PISAO JEDAN MALI DEO O TOME:
http://forum.krstarica.com/entry.php/29705-DOKAZI-DA-JE-NASA-PLANETA-U-STVARI-MLADA-PLANETA-!!!
Naravno da u Bbliji ne pise,: ZEMLJA JE STARA TOLIKO I TOLIKO GODINA. Takva tvrdjenja je smejurija.
Na osnovu mnogih dogajdajaj koji su nam u Blbiji dati, na osnovu Geneoloske liste u Bibliji mnozenja ljudi posle Adama, na osnovu pisanja Biblije na osnovu arheoloskih otkrica i mnogih pokazatelja koji su opisani na linku, zna se da je odprilike stara oko 6000 godina.
Danas u svim narodima imamo sacuvanu pricu o potopu jer je ona prepricavana od generacije do genracije i kod svih naroda je ona stara nesto oko 4.500 godina sto takodje pored mnogih faktora potvrdjuje starost zemlje na oko 6000 godina.
Naravno tim 4500 godina dodamo i predpotopno vreme i opet dolazimo na oko 6000 godina.
Ali kao sto rekoh, to nije jedini faktor.
Problem je sto su mnogi indoktrinirani jos u skolama i imaju problem sa velikim ciframa koje su im utisnute u glavi jos u skoli.
Oni su manipulisani ciframa koje su samo teorija.