evolucija VS kreacija

a kad ce kreacionisti da nam kazu
- svemir je nastao tako i tako
- zivot je nastao tako i tako
???
ili je po 1000 put potvrdjeno da se citava kreacionisticka nauka bazira na trazenje pravopisnih gresaka kod evolucionista i pristalica velikog praska?

Hm, ma to ovi naši malo zaostaju... kao i obično... Papa Jovan je priznao evoluciju... doduše na malo čudan način ali je ipak priznao...

danas gledam na tv-u kako je na redovnom zasedanju saveta evrope parlament pozvao drzave da u skolama ne propagiraju kreacionizam, vec teoriju evolucije. yupiiiiiiiiiiiii :P:P:P

Ma to ti se samo priviđalo. Nisi ti to video. No, za svaki slučaj, ako si ipak video, da mi ovde neke upitamo kakva je sad pa to zavera. Verovatno protiv nas, jer smo mi u naše škole uveli 12 godina učenja verske nastave a iz mnogih struka se izbacuje hemija fizika,.....

a kad ce kreacionisti da nam kazu
- svemir je nastao tako i tako
- zivot je nastao tako i tako???
А где пише да за све мора постојати објашњење и то по сваку цену. Зар није поштеније рећи: "Немамо за сад одговор на та питања", него измишљати и бламирати се којекаквим теоријама (заправо хипотезама) о непостојећој еволуцији.
ili je po 1000 put potvrdjeno da se citava kreacionisticka nauka bazira na trazenje pravopisnih gresaka kod evolucionista i pristalica velikog praska?
Ово је за сваку похвалу. Почео си дакле да примећујеш грешке. Ок, за почетак "правописне", али како будеш био објективнији, приметићеш и оне суштинске.

А где пише да за све мора постојати објашњење и то по сваку цену. Зар није поштеније рећи: "Немамо за сад одговор на та питања", него измишљати и бламирати се којекаквим теоријама (заправо хипотезама) о непостојећој еволуцији.

u redu. blamiranje, izmisljanje.
da kazemo da je teorija evolucija glupava, idiotska, imbecilna, najgluplja i najkretenskija.
bez obzira na sve to - ona je za sada NAJBOLJA.
ja cekam da kreacionisti ponude bolju....

svaka druga teorija koja je nastala od same osnove kreacionizma je bez ikakvih činjenica,a kada ih pitaš kako/zašto/zbog čega ne znaju da objasne...teorija evolucije,takva kakva jeste nudi najpotpuniji i najlogičniji odgovor na neka pitanja.jednom mi je profesorka pričala na času da bi trebalo da izbace teoriju evolucije iz udzbenika jer niko normalan više ne veruje u to :shock: kakva gomila gluposti!

u redu. blamiranje, izmisljanje.
da kazemo da je teorija evolucija glupava, idiotska, imbecilna, najgluplja i najkretenskija.
bez obzira na sve to - ona je za sada NAJBOLJA.
ja cekam da kreacionisti ponude bolju....
Као прво, не видим како лаж може бити најбоља? У чему најбоља, за шта најбоља? За масовну индоктринацију?
А друго, о тој "теорији" се не говори као о могућем или "најбољем" објашњењу, па ето народе изволите и слободно проучите и друга објашњења која ћемо вам понудити и онда лепо сами просудите шта је истина? Не, она се намеће, брутално и систематски, као да је то готова ствар, не дајући простора у медијима за било шта друго. Ако то није покушај масовне хипнозе и "brain washing-a", онда не знам шта јесте.
Ako u Bibliji pise da je Zemlja stvorena pre 6000 godina, ko smo mi da to proveravamo?
А ко каже да не треба да провераваш или да је Библија некакав неприкосновени ауторитет? Сувише значаја дајеш Јеврејима и њиховим писаним траговима. Више пута сам нагласио да постоје и многи други сачувани списи и предања широм планете који сведоче у прилог стварања и да креационизам не треба везивати само за библијски извештај.

Btw, према мојим сазнањима Земља је стара најмање 10000 година. До те цифре сам дошао упоређујући одређене природне процесе (попут слабљења магнетног поља наше планете) и начина како су саграђени бројни древни споменици (попут пирамида у Гизи или Централној Америци) који описују изглед небеске сфере за одређени датум отприлике у време које сам поменуо. Ово питање је још увек отворено, али оно што је сигурно јесте да званична верзија људске историје нема везе са памећу (нити добрим намерама оних који то форсирају).

super, jos jednom si potvrdio da kreacionizam nema blage veze ni sa naukom ni sa zivotom, i da se zasniva jedino na raznim zaverama i glupostima - na primer bas to oko magnetnog polja :) da li treba ponoviti da nema nista da ponudi u cilju opravdavanja svog postojanja?

td050702.gif

svaka druga teorija koja je nastala od same osnove kreacionizma je bez ikakvih činjenica,a kada ih pitaš kako/zašto/zbog čega ne znaju da objasne...teorija evolucije,takva kakva jeste nudi najpotpuniji i najlogičniji odgovor na neka pitanja. jednom mi je profesorka pričala na času da bi trebalo da izbace teoriju evolucije iz udzbenika jer niko normalan više ne veruje u to :shock: kakva gomila gluposti!
Добро ти је рекла професорица. Иначе, еволуција не нуди ништа, она намеће своје небулозе кроз систематску цензуру и испирање мозга од малих ногу. То је чист атак на људску психу и стање колективне свести коришћењем огромне пропагандне моћи медија, нема то везе са науком.

super, jos jednom si potvrdio da kreacionizam nema blage veze ni sa naukom ni sa zivotom, i da se zasniva jedino na raznim zaverama i glupostima - na primer bas to oko magnetnog polja :)
Зашто је слабљење магнетног поља глупост? Btw, сличних процеса у природи на основу којим можемо проценити старост Земље има још пуно, овај сам само поменуо као пример.
da li treba ponoviti da nema nista da ponudi u cilju opravdavanja svog postojanja?
Да, нема ништа сем што опсервације из природе "вичу на сав глас" у прилог томе, као и сведочанства свих древних цивилизација.

Добро ти је рекла професорица. Иначе, еволуција не нуди ништа, она намеће своје небулозе кроз систематску цензуру и испирање мозга од малих ногу. То је чист атак на људску психу и стање колективне свести коришћењем огромне пропагандне моћи медија, нема то везе са науком.

molim??! tvoj stav jedino mogu da razumem ako si jedan od onih koji se bave raznim denzitetima i pokušavaju da saznaju koliko je vrsta vanzemaljaca posetilo Zemlju...
evolucija kao teorija ima puno rupa,ali mnogo manje nego kreacionizam...i kao što sam napisao,daje sasvim logične odgovore na neka pitanja...
inače, to što si napisao je bez ikakvih argumenata,ali nadam se da ćeš izložiti svoju teoriju o nastanku ko zna čega, pa da vidimo...

A mogu li ja da postavim našim dragim naučnicima samo nekoliko pitanja i da mi date razumljiv odgovor na njih!!!

Zašto čovijek ima više od 2000 genetskih grešaka ako smo se razvili evolucijom to jest više od 2000 mogućnosti za oboljevanje od različitih bolesti?????
Kako dokazujete to da kod ostalih sisara u prosjeku se nalazi do 10 grešaka pa samim time i nekoliko desetaka bolesti??????
Zar nije cilj evolucije da unaprijedi bilo koji organizam a ne da ga deevoluira??

A mogu li ja da postavim našim dragim naučnicima samo nekoliko pitanja i da mi date razumljiv odgovor na njih!!!

Zašto čovijek ima više od 2000 genetskih grešaka ako smo se razvili evolucijom to jest više od 2000 mogućnosti za oboljevanje od različitih bolesti?????
Kako dokazujete to da kod ostalih sisara u prosjeku se nalazi do 10 grešaka pa samim time i nekoliko desetaka bolesti??????
Zar nije cilj evolucije da unaprijedi bilo koji organizam a ne da ga deevoluira??

ajde pre nego pocnes da postavljas glupa pitanja prvo saznaj kako radi evolucija... ljudsko bice nastaje metabolisanjem DNK molekula, koji je svojevrsni kljuc po kom se obavljaju hemijski procesi koji vode od jednog sicusnog molekula do coveka, kita, slona, pacova, ili kaktusa. usled nesavrsene reprodukcije tog molekula (tj prepisivanja sa originala na kopiju) dolazi do mutacija, to jest do promena na kljucu, pa se pojavljuju odredjene karakteristike koje mogu biti dobre ili lose... lose su podloznosti bolestima, a dobre su na primer naspramni palac, ili ostar vid. prirodna selekcija ima tendenciju da forsira jake jedinke, koje su u stanju da se bore, dok slabe jedinke, npr one podlozne bolestima, imaju tendenciju da izumiru. ukratko, u pitanju je tek malo reda u haosu... zasto su ljudi podlozni bolestima? zato sto imaju intelekt da izmisle lekove koji ce ih leciti, pa nije doslo do eliminacije nepozeljnih lanaca DNK.

Za pocetak:
http://www.talkorigins.org/faqs/molgen/

I gde nadje cifru od 2000 genetskih gresaka - jel to zbog toga sto je godina 2007 AD :):) ?

( Ref 4 genetic conditions: http://www.kumc.edu/gec/support/ )

Ne znam tacno sada ko je lupio da je Zemlja stara 10k godina.... ili bar 10k godina svejdno taj broj nije ni za primiraisati.
Sta vi mislite kako je Zemlja nastala? Jel se samo stvorila a? Ili mozda neko misli da su naucnici dosli do teorije o velikom prasku jer im se moze da lupetaju.
Sada cu da ispricam ekstremno skracenu picu o velikom prasku do sad.
Pocinje eksplozijom tacke beskonacne gustine u beskonacno malom prostoru sa beskonacno velikom zakrivljenoscu prostor-vremena u kojoj ne vaze zakoni fizike. Onda BUM vrsi se ekstremno ubrzeno sirenje materije koja se sastoji od najjednostavnijih cestica koje dejstvorm raznih sila vremenom prelaze u vece i nastanu stabilni atomi. Atomi se pod uticajem gravitacije skupljaju u grupe oblaka koje se zarotiraju i nastaju galaksije i zvezde. Ataomi su ogromnom vecinom vodonika jer je on element sa najvecom sansom da nastane u takvim uslovima a drugi elemtni su se respadali pod uticajem zracenja koje je DOKAZNAO postojalu u ranom svemiru i jos uvek moze da se octia , to je taj cuveni sum na TV-u. Sada je manje zbog sirenja svemira i predstavlja mikrotalasno zracenje. U zvedama se atomi skuplajju i zagrevaju dok ne bude dovoljno toplo i gusto za fuziju vodonika u helijum pri cemo se osobadja energija koja sprecava zvezdu da se dodatno sazima pod uticajem gravitacije. Kasnije kada se potrosi H pocinje sagorevanje He u teze elemente sve dok se ne dodje do gvozdja . Gvozdje je takvo da zahteva dodatnu energiju da bi vrsilo fuziju u teze elemente a ne oslobadja se. Tako da zvezda nastavnja da se sazima dok ne predje odredjenu granicu gustine kada pocne gravitacioni kolaps. Tada kroz zvezdu prodje udar kooji skoro uvek rasprsi sve gornje slojeve zvezde pri kome se od govodja formira i nesto tezih elemenata. Jezgro zveda nekada jos kolabira u crnu rupu a nekada ne ali to sada nije bitno. Ovo su naravno samo zvezde ogromnih masa ostale ne ekspldiraju nego se ugase ( postanu druge stvari ) i sl ali i to je beside the point.
Od raspadnutih elemenata nastaju nove zvezde i planete. Sunce je zvezda druge ili trece genaracije i sadrzi neznatno ( 2%) tezih elemenata. Eto odalte potice Zemlja i svi elementi koje mi imamo na njoj.
E sada jel neko dovljno mentalno retardiran da misli da su svi ovi proracuni za DZ i da oni nemaju pojma jer je magnetno poslje oslabilo za 10 k godina a ne 13.5 milijardi godina koliko je trebalo od velikog praska do sad?
Teorija velikog praska je mnogo snaznija od evolucije i u njoj kada se bolje pogleda trenutni svemir koji mi vidimo ovakav kakav jeste ima savrsenog smisla. Postoje i tu naravno neodgovorena pitanja na koja mi nikako ne mozemo da damo odgovor jer ne mozemo da odemo "pre" praska a ni da prokluvimo njega jer u njemu ne vaze zakoni fizike sto je vec nekoliko pametnih ljudi reklo ako je iko citao knjige vezane za ovaj problem.

E sada kako BIg Bang iskljucuje delovanje bilo koje sile posle njega samog ( jer je apsolutno nepotrebna i sve ce se desiti logikom samo od sebe ) moramo da pretpostavimo da smo i mi nastali "nekako" logicnom mogucnoscu jer nema smisla da se sad tu neko odjednom pojavi i ne uradi nista drugo sem da stvori amebe. Evolucija daje odgovore na kao sto je neko pametan rekao NEKA pitanja. Iako to mozda vise i nije evolucija jer je princip prirodnog odabiranja najklimaviji u citavoj teoriji posto skoro da ne postoje eksplicitni dokazi za njega iako ima slucajeva gde je on sigurno faktor izgelda da nije i jedini faktor. Nesto fali , trenutno nemamo primere ( da ja znam ) morfoloske evolucije ( promene fizickog stanja jedinke tako da ona bude operativna ( znaci ne racuna se sestii prst ako nema funkciju ( ne moze da se pomera i sl ) isto kao i npr. beskorisna krila ) )

Moram da idem , poenta je u tome da iako postoje rupe ne treba da baltaimo celu teoriju i da odma pribegavamo religiji u nedostaku pitanje nego da verujemo da cemo vermoenom biti u stanju da ih popunimo a ako ne zamenimo postojecu novom teorijom kaja objasnjava nase postojanje.

Jesam malo skrenuo sa teme ali kako mrzim kad mi neko kaze da je Zemja stara 10 k godina..... Iance nisam jos stavio poluraspad atoma u kvantoj mehanici koji se koristi da odredjivanje starosi al ako neko bude pruzao otpor... :)

izvinjavam se što post nisam pročitao do kraja(možda bih trebao) ali teorija o velikom prasku je samo još jedna egoistična teorija ljudske civilizacije ravna onoj da se ceo svemir okreće oko Zemlje...moj stav je da je nebuloza misliti o nastanku svemira uopšte jer se nameće pitanje a šta bilo pre nastanka? da li je vreme uopšte postojalo?mnogo teških pitanja na koja niko nema odgovor...

...i tako odosmo u drugu temu,no,nema veze :mrgreen:

Back