Evolucija je providna laž

mozes li to malo da obrazlozis?

Sudeci po niku tesko da ce moci da obrazlozi. Radi se o prostom verskom ubedjenju a ne o zakljucku izvedenom iz razmisljanja ,tako da ...

Koga stvarno zanima tema neka pogleda moj, vec spamom zatrpan post, sa prethodne strane a koji problemu evolucije prilazi na jedini ispravan nacin.. ni darvinovsko mehanicisticki ni kreacionisticki, vec na jedino ispravan nacin.... bergsonovsko vitalisticki.

Hitler je verovao u tu teoriju evolucije !! Neznam da li dalje trebam da opisujem kakvi ljudi guraju tu teoriju? Naravno niko za sad ne zvekće oružjem ali naravno cilj je da se vlada svetom iz jednog centra, i iz jedne glave. Verovatno i da se uspostavi vladavina ljudi koji su "najveći hit" evolucije, a teorija evolucije bi imali naučnu potporu da vladaju "nižim vrstama".

Neznam ja pojedinosti niti se time zamaram, ali jednostavno osećam da nešto ne štima, i da se nešto kuva. Naročito zbog nelogičnosti u teoriji evolucije a na osnovu činjenica koje uvidjam.

Ali imaš po internetu na hiljade sajtova i to od strane raznih naučnika koji iznose činjenice protiv teorije evolucije. Ovde sam ja izneo jednu moju ali verovatno nisam prvi koji je do te ideje došo. Garant ima u vezi te ideje mnogo analiza. Neznam engleski ali verujem da ima
JA SAM EVOLUIRAO. TI NISI.

Еволуција је истина.
Еволуција се примењује!
Квантна механика је тачна онолико колико је то дефинисано вероватноћом квантномеханичког догађаја, популацијом честица и дужином радње.
Квантна механика се примењује!
Увек је лакше веровати у нешто него учити и разумети!
:bye:.

Teorija koja mene licno vredja, vredja moju inteligenciju i inteligenciju ostalih. Darvinova teorija se temelji na prelaznim oblicima zivotnih vrsta. Evo vam jedan citat iz knjige J. Douglas Kenyon - Zabranjena povijest:

"Temelj Darwinove teorije je jednostavan, možda čak pretjerano pojednostavljen. Život na Zemlji razvio se kroz niz bioloških promjena slijedom nasumičnih genetskih mutacija, djelujući zajedno s prirodnom selekcijom. Jedna se vrsta s vremenom postupno mijenja u drugu. Darvinizam je jedina znanstvena teorija koja se predaje diljem svijeta, ali još nije dokazana prema strogim mjerilima znanosti. Postoji obilje fosila drevnih oblika i obilje novijih. Naprimjer, pronađeni su fosili ranih i izumrlih primata, hominida, Neandertalaca i Homo sapiensa, ali nema fosila prijelaznog oblika između čovjekolikog majmuna i čovjeka. . Sličnu situaciju imamo i s pojavom cvatućih biljaka, Darwinove Ahilove pete.

Boldovan deo govori sve. Ne moze lav evoluirati u kokosku, ne moze slon da evoluira u konja ,niti moze majmun u coveka! Ne postoji fosil koji dokazuje evolucioni prelaz majmuna u coveka, jer je majmun vrsta za sebe a covek vrsta za sebe. Dakle, karika koja nedostaje je laz koja treba da kompletira ceo puzzle lazi o evoluciji.

Citat sa jednog sajta:

"U podzemlju Britanskog prirodnjačkog muzeja nalazi se jedan fosil ljudskog skeleta, iskopan iz depozita na Grande Teri, delu karipskog ostrva Gvadalupa. On još leži čvrsto uglavljen u bloku krečnjaka teškom dve tone, koji je čvršći od mermera za statue. Uglavio se tu dok je taj krečnjak još bio tečan, a njegovo pokopavanje bilo je iznenadno, izazvano nekom katastrofom, čemu su dokaz sklop kostiju i visoki organski sadržaj stene neposredno oko njega. Telo se još nije bilo raspalo kad je počelo njegovo zatrpavanje, što znači da su te kosti iste starosti kao i stena. Ništa tu ne bi bilo neobično da moderna geologija nije odredila da ta stena potiče iz miocena, perioda od pre 12 - 25 miliona godina, kad, po teoriji evolucije, na Zemlji ne samo da nije bilo ljudi, već ni njihovih navodnih majmunolikih predaka!

I to nipošto nije usamljen primer. Svugde se uči, i smatra se naučnom činjenicom da je čovek evuluirao od neke vrste čovekolikog majmuna u toku poslednjih milion godina. Koriste se razne karte i dijagrami koji ukazuju na stepene takve evolucije. Ne govori se, međutim, o mnogobrojnim nalazima fosilizovanih ljudskih skeleta u geološkim slojevima koji se smatraju milionima godina starijim od onih u kojima se nalaze čovekovi navodni preci. Spomenućemo samo ljudske ostatke i do 200 miliona godina stare - kod Geli Hila, Ipsviča i Svanskomba u Engleskoj, u Kastenedolou i Olmou u Italiji, Abevilu, Fonteševadu i Klišiju u Francuskoj, Kanjeri u Južnoj Africi, Keiloru u Australiji i Načezu u SAD, zatim fosilizovane ljudske tragove iz perioda kembrija (pre 570 miliona godina), karbona (345 miliona godina) i jure (195 miliona godina) ..., kao i razna ljudska oruđa iz tih perioda."

Posle moja deca trebaju da uce da su nastala od majmuna?!?!

Zakljucak: Usled nedostatka dokaza, teorija se pobija!

Dakle, ukoliko je danasnji konj evoluirao, ako se ne varam, od ovog:

81270-004-3B7A77F2.jpg

u ovog:

horse-La-Comb-Shemal%5B1%5D.jpg

logicno je da je konj sa prve slike doziveo sutku sa pozornice evolucije. Ako je ikako preziveo, on je sada u rangu kriptida, jer zvanicna nauka ne veruje u njegovo postojanje i on se verovatno skriva ili po pecinama ili po sumama i prasumama. Ali ako smo mi evoluirali od majmuna, zasto su oni jos uvek ovde?! Medju nama?! Sta, za njih se sutka ne vazi?

Da vidim junake koji veruju u laz o evoluciji. Momci, sad je red na vase argumente.

Teorija koja mene licno vredja, vredja moju inteligenciju i inteligenciju ostalih. Darvinova teorija se temelji na prelaznim oblicima zivotnih vrsta.
A zasto te vredja?
Ona se temelji na mnogo vaznijim stvarima dok je prelazne forme samo jos dodatno potvrdjuju.
Evolucija ne kaze da je covek nastao od majmuna vec da covek i majmun imaju zajednickog pretka(nize primate).Dakle,covek i majmun su dve vrste koje postoje paralelno jedna sa drugom.

Poslednja izmena:
pronađeni su fosili ranih i izumrlih primata, hominida, Neandertalaca i Homo sapiensa, ali nema fosila prijelaznog oblika između čovjekolikog majmuna i čovjeka.
Ma ne!!!
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional/part2a.html#primate
Boldovan deo govori sve. Ne moze lav evoluirati u kokosku,
Pa lav tesko moye evoluirati u kokosku.Ali sta je to sto ce ga spreciti da se adaptira ukoliko za to bude postojao selektivni pritisak?

Poslednja izmena:
Zabranjena_Arheologija;16673248 "U podzemlju Britanskog prirodnjačkog muzeja nalazi se jedan fosil ljudskog skeleta:
Telo se još nije bilo raspalo kad je počelo njegovo zatrpavanje, što znači da su te kosti iste starosti kao i stena. Ništa tu ne bi bilo neobično da moderna geologija nije odredila da ta stena potiče iz miocena, perioda od pre 12 - 25 miliona godina, kad, po teoriji evolucije, na Zemlji ne samo da nije bilo ljudi, već ni njihovih navodnih majmunolikih predaka! [/B]

I to nipošto nije usamljen primer. Svugde se uči, i smatra se naučnom činjenicom da je čovek evuluirao od neke vrste čovekolikog majmuna u toku poslednjih milion godina. Koriste se razne karte i dijagrami koji ukazuju na stepene takve evolucije. Ne govori se, međutim, o mnogobrojnim nalazima fosilizovanih ljudskih skeleta u geološkim slojevima koji se smatraju milionima godina starijim od onih u kojima se nalaze čovekovi navodni preci. Spomenućemo samo ljudske ostatke i do 200 miliona godina stare - kod Geli Hila, Ipsviča i Svanskomba u Engleskoj, u Kastenedolou i Olmou u Italiji, Abevilu, Fonteševadu i Klišiju u Francuskoj, Kanjeri u Južnoj Africi, Keiloru u Australiji i Načezu u SAD, zatim fosilizovane ljudske tragove iz perioda kembrija (pre 570 miliona godina), karbona (345 miliona godina) i jure (195 miliona godina) ..., kao i razna ljudska oruđa iz tih perioda."

Da vidim junake koji veruju u laz o evoluciji. Momci, sad je red na vase argumente.
Prvo navedi sajt sa koga je.Takodje u textu se ne spominje nijedan izvor uz pomoc kog bismo mogli da proverimo te tvrdnje.Dakle,potpuno je beznacajan sa te strane.

A zasto te vredja?
Ona se temelji na mnogo vaznijim stvarima dok je prelazne forme samo jos dodatno potvrdjuju.

Evolucija ne kaze da je covek nastao od majmuna vec da covek i majmun imaju zajednickog pretka(nize primate).Dakle,covek i majmun su dve vrste koje postoje paralelno jedna sa drugom.

Cini mi se da laz o evoluciji kaze da smo potekli od majmuna, a ne da imamo zajednicke pretke.

Hitler je verovao u tu teoriju evolucije !! Neznam da li dalje trebam da opisujem kakvi ljudi guraju tu teoriju? Naravno niko za sad ne zvekće oružjem ali naravno cilj je da se vlada svetom iz jednog centra, i iz jedne glave. Verovatno i da se uspostavi vladavina ljudi koji su "najveći hit" evolucije, a teorija evolucije bi imali naučnu potporu da vladaju "nižim vrstama".

Neznam ja pojedinosti niti se time zamaram, ali jednostavno osećam da nešto ne štima, i da se nešto kuva. Naročito zbog nelogičnosti u teoriji evolucije a na osnovu činjenica koje uvidjam.

Ali imaš po internetu na hiljade sajtova i to od strane raznih naučnika koji iznose činjenice protiv teorije evolucije.

Ne vredi druze, to su biolozi, geneticari, naucnici... Sve oni dokaze imaju... Samo ne mogu da dokazu kako od nezivog moze da nastane zivo, ali to je nebitno, jel, i kako to da mutacije do sada u praksi nisu uradile ni jedan pomak na bolje u organizmu koji mutira, nego samo na gore...
Velika je praznina ljudi koji misle da je sve na zemlji nastalo tek tako - slucajno. Milijarde zivih vrsta koji se razmnozavaju, koji su svako na svoj nacin savrseni...
i to tek tako nastalo, slucajno, samo od sebe....
Oni, mogu da pisu sta hoce, ja im u to necu verovati.
Njihovi dokazi su mrtvo slovo na papiru.

Teorija koja mene licno vredja, vredja moju inteligenciju i inteligenciju ostalih. Darvinova teorija se temelji na prelaznim oblicima zivotnih vrsta. Evo vam jedan citat iz knjige J. Douglas Kenyon - Zabranjena povijest:

"Temelj Darwinove teorije je jednostavan, možda čak pretjerano pojednostavljen. Život na Zemlji razvio se kroz niz bioloških promjena slijedom nasumičnih genetskih mutacija, djelujući zajedno s prirodnom selekcijom. Jedna se vrsta s vremenom postupno mijenja u drugu. Darvinizam je jedina znanstvena teorija koja se predaje diljem svijeta, ali još nije dokazana prema strogim mjerilima znanosti. Postoji obilje fosila drevnih oblika i obilje novijih. Naprimjer, pronađeni su fosili ranih i izumrlih primata, hominida, Neandertalaca i Homo sapiensa, ali nema fosila prijelaznog oblika između čovjekolikog majmuna i čovjeka. . Sličnu situaciju imamo i s pojavom cvatućih biljaka, Darwinove Ahilove pete.

Boldovan deo govori sve. Ne moze lav evoluirati u kokosku, ne moze slon da evoluira u konja ,niti moze majmun u coveka! Ne postoji fosil koji dokazuje evolucioni prelaz majmuna u coveka, jer je majmun vrsta za sebe a covek vrsta za sebe. Dakle, karika koja nedostaje je laz koja treba da kompletira ceo puzzle lazi o evoluciji.

Citat sa jednog sajta:

"U podzemlju Britanskog prirodnjačkog muzeja nalazi se jedan fosil ljudskog skeleta, iskopan iz depozita na Grande Teri, delu karipskog ostrva Gvadalupa. On još leži čvrsto uglavljen u bloku krečnjaka teškom dve tone, koji je čvršći od mermera za statue. Uglavio se tu dok je taj krečnjak još bio tečan, a njegovo pokopavanje bilo je iznenadno, izazvano nekom katastrofom, čemu su dokaz sklop kostiju i visoki organski sadržaj stene neposredno oko njega. Telo se još nije bilo raspalo kad je počelo njegovo zatrpavanje, što znači da su te kosti iste starosti kao i stena. Ništa tu ne bi bilo neobično da moderna geologija nije odredila da ta stena potiče iz miocena, perioda od pre 12 - 25 miliona godina, kad, po teoriji evolucije, na Zemlji ne samo da nije bilo ljudi, već ni njihovih navodnih majmunolikih predaka!

Zakljucak: Usled nedostatka dokaza, teorija se pobija!

Dakle, ukoliko je danasnji konj evoluirao, ako se ne varam, od ovog:

81270-004-3B7A77F2.jpg

u ovog:

horse-La-Comb-Shemal%5B1%5D.jpg

logicno je da je konj sa prve slike doziveo sutku sa pozornice evolucije. Ako je ikako preziveo, on je sada u rangu kriptida, jer zvanicna nauka ne veruje u njegovo postojanje i on se verovatno skriva ili po pecinama ili po sumama i prasumama. Ali ako smo mi evoluirali od majmuna, zasto su oni jos uvek ovde?! Medju nama?! Sta, za njih se sutka ne vazi?

Oni nemaju argumente, oni imaju medije.

Ako ne teorija evolucije, koja onda, teorija stvaranja možda :hahaha: ?
Da li je teorija stvarnja možda istinitija, da li ona ima dovoljno dobre dokaze?

Tvoj izbor sto verujes u tu laz. Na netu imas pregrst textova koji govore o pravom ljudskom poreklu. E sad, koliko su textovi istiniti, ne znam ali znam da je potrebna hrabrost za verovanje u te stvari. Licno verujem da je covek zasebna vrsta. I Biblija kaze da je covek stvoren po Bozijem liku, a ne tek tako. Dakle, religijom potvrdjujem moje verovanje. A da samo nastali od majmuna obezvredjuje religiju, a proguglaj malo o Darvinu.

Tvoj izbor sto verujes u tu laz. Na netu imas pregrst textova koji govore o pravom ljudskom poreklu. E sad, koliko su textovi istiniti, ne znam ali znam da je potrebna hrabrost za verovanje u te stvari. Licno verujem da je covek zasebna vrsta. I Biblija kaze da je covek stvoren po Bozijem liku, a ne tek tako. Dakle, religijom potvrdjujem moje verovanje. A da samo nastali od majmuna obezvredjuje religiju, a proguglaj malo o Darvinu.

U TE se ne veruje vec se sedne lepo i nauci.
Biblija kaze da je covek stvoren po Bozijem liku,a to znaci da je slobodno bice.Dakle,covek je taj koji je predodredjen da celokupnu tvorevinu obozi.
Biblija nije udzbenik biologije,hemije,fizike itd.I ako je tako posmatras,onda je 100% pogresna.Biblija se ne bavi naukom vec ontoloskim pitanjima.Dakle,TE ni na koji nacin ne obezvredjuje religiju.Ima na youtube-u jedno predavanje vladike Ignatija o odnosu TE i Postanja,pa ako zelis pogledaj.
I dobro si rekao:religijom potvrdjujem moje verovanje.Dakle,to sto ti mislis o postanku coveka nije naucna cinjenica vec tvoje verovanje.To je sustina kreacionizma.

Poslednja izmena:
Ako ne teorija evolucije, koja onda, teorija stvaranja možda :hahaha: ?
Da li je teorija stvarnja možda istinitija, da li ona ima dovoljno dobre dokaze?

Pravo u centar.Niko ne kaze da je TE 100% tacna.Medjutim,ona predstavlja najbolje moguce resenje do danas,dok se kreacionizam zasniva na lazima i poluistinama.Cak i da TE ne postoji,kreacionizam ne bi bio nista manje laz nego sto je danas.

Da bi postojalo Stvoreno - mora postojati Tvorac. Elementarno. :cool:

Tako pristalice teorije stvaranja objašnjavaju postanak sveta, to je sve stvorio tvorac-bog i tu je za njih kraj priče. Po njima ta priča ne podleže nikakvoj sumnji, nikakvoj kritici, dok se Teorija evolucije dovodi u pitanje.
Razlika između dve teorije je u tome što su se tvorci i pristalice TE trudili i još uvek se trude da nešto objasne i dokažu naučnim putem, dok ovi drugi zanemaruju nauku i odbacuju logiku.
Ništa nije u potpunosti dokazano a poebno nije dokazano ono što piše u bibliji.

Back