Evolucija je providna laž

TE ima dosta problema i sa tim se slazu i evolucionisti. Sam Darvin se dosta kolebao, neki kazu da ju je pred smrt cak i odbacio. Meni je zanimljiv primer jedne ribe koja zivi na velikim dubinama i koja je za takve uslove zivota opremljena doslovno lampom. Ne postoji nacin da se do tako necega dodje evolucijom. Mnogo je jos takvih primera.

Ne, ne, gresis, sama je stvorila tu lampu za 1 000 000 godina :hahaha:
kao i objasnjenje evolucionista za morske sisare: kazu da su ribe izasle na suvo, postali najpre gmizavci, pa ptice, pa sisari, a neki sisari su se vratili u vodu posto nisu imali vise sta da jedu, pa su postali morski sisari :hahaha:
:hahaha::hahaha::hahaha:

Procitaj moj prvi post sa ove teme. Jasno je da TE hoce da kaze da smo nastali od majmuna i zato se lovi karika koja nedostaje, ovaj pardon, laz koja nedostaje. Te je glupost obicna.

Evolucija ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna.
Evolucija na osnovu prikupljenih dokaza tvrdi da majmuni i ljudi imaju zajedničko poreklo iz kojeg su se razvili u posebnim smerovima.

Evolucija ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna.
Evolucija na osnovu prikupljenih dokaza tvrdi da majmuni i ljudi imaju zajedničko poreklo iz kojeg su se razvili u posebnim smerovima.

Ovakve slike sto se nalaze u skolskim udzbenicima ne govore kao ti:
nc_evolution_080103_ms.jpg

article-0-02EC002200000578-483_468x326.jpg

Gresis druze, jako gresis.

http://www.nature.com/news/2009/090513/full/news.2009.471.htmlKratak clanak, samo da ukazem na to da se desilo, ako bas hoces naucni rad, ima ih. Bilo je eksperimenata.

Jeste, nemoguca je, dovoljno je izaci na ulicu i pogledati koliko tinejdzera je danas visoko preko 190cm i setiti se da ih je bilo mnogo manje pre samo desetak godina kad sam ja bio tinejdzer. To je prvo sto mi pada na pamet.

Znas ti dobro na sta sam mislio.Ne znam za tebe, ali Zabranjena Arheologija, siguran sam, misli da je Bog stvorio coveka ovakvog kakvi smo mi sada, ne znam kada, ali davno. Skrecem paznju na osnovne procese celijskog ciklusa: replikacija, transkripcija i translokacija. Verovatno si radio celijske deobe u skoli. Poenta je u tome da shvatis znacaj gresaka za promenu naslednog materijala.

Evo, tackaste mutacije. A posledice... http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/M/Mutations.html

Ne kaze, ali ga nigde i ne pominje, sto je, slozicemo se, ravno negaciji s obzirom na njegovu presudnu ulogu u kreaciji.
Necemo se sloziti. Ako hoces ti dodaj to u svojoj glavi, kazem ti evolucija ne kaze da nema Boga, cak mozes da shvatis to kao nacin na koji se sve stvorilo.

Dobili zivo iz nezivog? Sumnjam
eno link gore, treba nam samo vremena i jos talentovanih ekperimentatora. C atom je cudo.

Pa, cisto postojanje, kako ti rece, mi zvuci nekako ... . bozanski. Vezano samo i jedino za jednu tako svemocnu figuru kao sto je Bog, to jest
Mhm, moze da bude. Mnogo je utesno kada postoji zivot posle smrti, ili Tvorac sa kojim ces se ponovo sjediniti i tako dalje. Ali do toga ti dolazis logikom, a nista ti ne garantuje da nesto van naseg sistema treba da se povinuje logici. Kao na primer opcija da sve postoji. Nije stvoreno vec samo jeste, bez Tvorca. [samo kazem sta mi prvo pada na pamet kao alternativno]
Ono mene uvek zabrinjava je kada pokusavam da mislim o svim tim apsolutima sto su vezani za Boga [Is God willing to prevent evil, but not able? Then He is not omnipotent. Is He able, but not willing? Then He is malevolent. Is He both able and willing? Then whence cometh evil? Is He neither able nor willing? Then why call Him God?]
mada se da odbaciti ovo Epukurovo.

jer mislim da je i ona morala biti predmetom kojekakvih manipulacija i prepravljanja
Nemam sta da dodam, osim, teba biti otvoren za mogucnosti.

Ne, ne, gresis, sama je stvorila tu lampu za 1 000 000 godina
kao i objasnjenje evolucionista za morske sisare: kazu da su ribe izasle na suvo, postali najpre gmizavci, pa ptice, pa sisari, a neki sisari su se vratili u vodu posto nisu imali vise sta da jedu, pa su postali morski sisari

http://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/04/2/pdf/l_042_03.pdf

kao i objasnjenje evolucionista za morske sisare: kazu da su ribe izasle na suvo, postali najpre gmizavci, pa ptice, pa sisari, a neki sisari su se vratili u vodu posto nisu imali vise sta da jedu, pa su postali morski sisari :hahaha:

Ma Sveti Petar joj je dao lampu a Sveti Alimpije alkalne baterije. E svašta.

Ako ce diskusija sa kreacionistima da se svede na ovakve komentare,onda je ovo stvarno gubljenje vremena.

Pa ako si zadrti vernik koji bibliju tumaci doslovno onda te udaljava, jos kako! A posto su tadasnji vernici bili upravo takvi onda je TE mogla biti prilicno dobro oruzje u borbi za ljudske duse.

S druge strane, ja na primer, koji sam u pogledu biblije pomalo fleksibilan (jer mislim da je i ona morala biti predmetom kojekakvih manipulacija i prepravljanja), a jos fleksibilniji u pogledu TE, ne vidim bas kako ce da me udalji od Boga.

TE ima dosta problema i sa tim se slazu i evolucionisti. Sam Darvin se dosta kolebao, neki kazu da ju je pred smrt cak i odbacio. Meni je zanimljiv primer jedne ribe koja zivi na velikim dubinama i koja je za takve uslove zivota opremljena doslovno lampom. Ne postoji nacin da se do tako necega dodje evolucijom. Mnogo je jos takvih primera.

Da.nazalost teolozi su se odmah uhvatili kreacionizma i time najvise stete ucinili samoj veri.Oni koji prihvataju kreacionizam ne shvataju da je on veoma bitan faktor kada je u pitanju povecanje broja ateista.
Koji su to veliki problemi koji postoje u vezi sa TE?
Sto se tice darvina i njegovog navodnog preobracenja na samrtnickoj postelji,ta prica najverovatnije predstavlja jos jednu u nizu kreacionistickih lazi.Ne postoji nijedan dokaz koji upucuje na takav zakljucak.

[video=google;3381322048839006073]https://video.google.com/videoplay?docid=3381322048839006073#[/video]

Ako mozes da iznesed neki od argumenata iz ovog predavanja jer nemam nameru da gledam citav sat?Ako cemo tako,mogu i ja da dam zilion linkova i da mislim kako sam ja dao neke argumente.Dakle,objasni svojim recima i predstavi neki problem vezan za TE,pa cemo da razmotrimo.

Ajde iznesi neki DOKAZ za promenu,a pritom da to ne bude kopiranje texta sa nekog sajta.To nije rasprava niti navodjenje bilo kakbih argumenata.To samo pokazuje da nemate pojma o onome sto kritikujete.

Ja, prvo, nisam kopirao nista ni sa kog sajta, ako mislis na ovih par recenica koje sam napisao, drugo daj ti meni DOKAZ da evolucija postoji bez copy-paste sa nekog sajta. U gornjem delu imas "na rubu znanosti" o starosti planete, unutar imas par priloga veoma zanimljivih, sa naucne strane objasnjenih, posto izgleda da samo to razumes.

Ja, prvo, nisam kopirao nista ni sa kog sajta, ako mislis na ovih par recenica koje sam napisao, drugo daj ti meni DOKAZ da evolucija postoji bez copy-paste sa nekog sajta. U gornjem delu imas "na rubu znanosti" o starosti planete, unutar imas par priloga veoma zanimljivih, sa naucne strane objasnjenih, posto izgleda da samo to razumes.

Vec sam naveo.Genomi danas postojecih organizama.
U prethodnom postu sam rekao da sam izneses neke cinjenice koje smatras relevantnim iz te emisije,jer je besmisleno ocekivati da ce neko posvetiti sate pobijajuci sve tvrdnje koje su iznete.Ako cemo tako da se igramo,samo reci.Nema problema.

Ako mozes da iznesed neki od argumenata iz ovog predavanja jer nemam nameru da gledam citav sat?Ako cemo tako,mogu i ja da dam zilion linkova i da mislim kako sam ja dao neke argumente.Dakle,objasni svojim recima i predstavi neki problem vezan za TE,pa cemo da razmotrimo.

ima mnogo problema veznih za TE. Ako su ribe izasle, zasto ih jos uvek ima? Ako je ajkula stara vrsta 150 000 000 godina, zasto nije evoluirala? Naucno je dokazano da slucajna mutacija ne daje nikakav napredak, nego samo nedostatak, ne racunajuci one vestacke mutacije u laboratorijama. Da od bakterije nastane covek posle milijardi godina, kako tvrde masonski naucnici, ne da je naucna fantastika, nego svaka cast. Pogledaj emisiju, nemoj da te mrzi, ja gledam i jednu i drugu stranu. Ne mozes komentarisati nesto sto nisi video.

Vec sam naveo.Genomi danas postojecih organizama.
U prethodnom postu sam rekao da sam izneses neke cinjenice koje smatras relevantnim iz te emisije,jer je besmisleno ocekivati da ce neko posvetiti sate pobijajuci sve tvrdnje koje su iznete.Ako cemo tako da se igramo,samo reci.Nema problema.

genomi danas postojecih organizama, sami su se napravili? Jesi li svestan koliko je jedan dnk slozen i kompaktan, samo jedna kvacica da nestane - ciao baby,
ne postoji argument koji me moze ubediti u slucajnost toliko raznolikog sveta na planeti, pa mozes da mi postavis milion linkova, ja na to ne nasedam.

Back