Evolucija je providna laž

Moj prijateljski savet vama jeste da se malo podrobnije edukujete, ako vec necete o evoluciji, onda makar procitajte rec-dve o mutacijama, pre no sto pocnete ikakvu dalju diskusiju. Verujem da necete baciti vreme. Takodje se nadam da cete onda uvideti kako je staticnost covekove forme nemoguca. A nadam se da cete otici toliko daleko da shvatite i da evolucija ne kaze da ne postoji Bog.

Da bi nesto evoluiralo ono je moralo biti stvoreno.
Tacno, mislim da su uspeli da dobiju nukleotide, kuvajuci neku' corbicu', treba neko da nadje to i postuje ovde.

Da bi postojalo Stvoreno - mora postojati Tvorac. Elementarno
Nesto mi se cini da su postojali sistemi verovanja-i dalje najverovatnije mogu da se izbunare neka; koji su podrazumevali cisto postojanje. Znas ono, nemas pocetak, kraj. Krug, da tako kazem. Ako ces vec da se igras postulatima, eto ja cu reci Tvorac mora biti takodje stvoren. Ali ti ces da verujes da on Jeste. I tako, u krug.

Ne vredi druze, to su biolozi, geneticari, naucnici... Sve oni dokaze imaju... Samo ne mogu da dokazu kako od nezivog moze da nastane zivo, ali to je nebitno, jel, i kako to da mutacije do sada u praksi nisu uradile ni jedan pomak na bolje u organizmu koji mutira, nego samo na gore...
Velika je praznina ljudi koji misle da je sve na zemlji nastalo tek tako - slucajno. Milijarde zivih vrsta koji se razmnozavaju, koji su svako na svoj nacin savrseni...
i to tek tako nastalo, slucajno, samo od sebe....
Oni, mogu da pisu sta hoce, ja im u to necu verovati.
Njihovi dokazi su mrtvo slovo na papiru.

Ako ti je do savrsenstva, ucini sta sam rekao u prvim recenicama. Razumem da je tesko promeniti misljenje.

Tako pristalice teorije stvaranja objašnjavaju postanak sveta, to je sve stvorio tvorac-bog i tu je za njih kraj priče. Po njima ta priča ne podleže nikakvoj sumnji, nikakvoj kritici, dok se Teorija evolucije dovodi u pitanje.
Razlika između dve teorije je u tome što su se tvorci i pristalice TE trudili i još uvek se trude da nešto objasne i dokažu naučnim putem, dok ovi drugi zanemaruju nauku i odbacuju logiku.
Ništa nije u potpunosti dokazano a poebno nije dokazano ono što piše u bibliji.

Da se razumemo,i ja sam kreacionista u smislu da verujem da je Bog stvorio svet.Ali nikako inzenjeringom,kako to interpretiraju kreacionisti i ID-ovci vec svojim promislom.A tvrdnja "Bog je stvorio svet",nije naucni,epistemoloski iskaz,tako da ne moze biti u suprotnosti sa naukom.

Ne.Ova slika jasno pokazuje.
2r6ia7l.jpg

A da nije to sto si postavio, ono sto je vladajuca elita postavila? Ne mozemo znati, ali ni iskljuciti tu mogucnost.

Tako pristalice teorije stvaranja objašnjavaju postanak sveta, to je sve stvorio tvorac-bog i tu je za njih kraj priče.

Ko je, opet, rekao da je ZA MENE tu kraj price? Jel to ti mene odmah klasifikova u folder, kasti tabor, kako bi me na taj nacin bolje upoznao, pa samim tim lakse "savladao". :cool:

Po njima ta priča ne podleže nikakvoj sumnji, nikakvoj kritici,

Pa, relacija Tvorac - Stvoreno je poprilicno snazno utemeljena na logici i, ako mene pitas, jedan od retkih apsoluta do kojih je slabasni ljudski mozak u stanju da dodje.

dok se Teorija evolucije dovodi u pitanje.

Ne moze da se porekne da ista ima puno mana, a najveca joj je to sto negira kreaciju, sto je, ako mene pitas, a i oslanjajuci se na vec pomenutu logiku, pomalo naivno, usiljeno i zbog toga budi razmisljanja o teoriji zavere.

Razlika između dve teorije je u tome što su se tvorci i pristalice TE trudili i još uvek se trude da nešto objasne i dokažu naučnim putem, dok ovi drugi zanemaruju nauku i odbacuju logiku.

Ja ipak mislim da je TE u temelju pogresna vec zato sto ona, u stvari, zanemaruje logiku tvrdeci da je nesto moglo nastati ni iz cega.

S druge strane, necu sporiti postojanje blagih evolutivnih modifikacija VEC STVORENIH organizama, tako da je moje misljenje da istinu ne treba traziti u iskljucivosti i stajanju na stranu jedne od teorija, vec u njihovom jedinstvu.

Ništa nije u potpunosti dokazano a poebno nije dokazano ono što piše u bibliji.

Niti je "Poreklo vrsta" bez problema.

Poslednja izmena:
Takodje se nadam da cete onda uvideti kako je staticnost covekove forme nemoguca.

Jeste, nemoguca je, dovoljno je izaci na ulicu i pogledati koliko tinejdzera je danas visoko preko 190cm i setiti se da ih je bilo mnogo manje pre samo desetak godina kad sam ja bio tinejdzer. To je prvo sto mi pada na pamet. :think:

A nadam se da cete otici toliko daleko da shvatite i da evolucija ne kaze da ne postoji Bog.

Ne kaze, ali ga nigde i ne pominje, sto je, slozicemo se, ravno negaciji s obzirom na njegovu presudnu ulogu u kreaciji.

Tacno, mislim da su uspeli da dobiju nukleotide, kuvajuci neku' corbicu', treba neko da nadje to i postuje ovde.

Dobili zivo iz nezivog? Sumnjam. :think:

Nesto mi se cini da su postojali sistemi verovanja-i dalje najverovatnije mogu da se izbunare neka; koji su podrazumevali cisto postojanje. Znas ono, nemas pocetak, kraj. Krug, da tako kazem

Pa, cisto postojanje, kako ti rece, mi zvuci nekako ... . bozanski. Vezano samo i jedino za jednu tako svemocnu figuru kao sto je Bog, to jest.

Ako ces vec da se igras postulatima, eto ja cu reci Tvorac mora biti takodje stvoren. Ali ti ces da verujes da on Jeste. I tako, u krug.

Eto, recimo da se u boziju svemoc moze ubrojati osobina perpetualnog postojanja.

Jel vi shvatate da teorija evolucije ima za zadatak da nas udalji od Boga? Pa koliko knjiga postoji koje pisu da je covek na Zemlji prisutan oduvek i da je zasebna vrsta. Ali naravno, te knjige niko ne shvata ozbiljno zato sto su svi zadojeni glupavom teorijom da smo nastali od majmuna. I naravno da ce svetska elita sakrivati dokaze kao besna jer ne zeli da dopusti da saznamo ko smo.

Jel vi shvatate da teorija evolucije ima za zadatak da nas udalji od Boga? Pa koliko knjiga postoji koje pisu da je covek na Zemlji prisutan oduvek i da je zasebna vrsta. Ali naravno, te knjige niko ne shvata ozbiljno zato sto su svi zadojeni glupavom teorijom da smo nastali od majmuna. I naravno da ce svetska elita sakrivati dokaze kao besna jer ne zeli da dopusti da saznamo ko smo.

Evo,ja sam vernik i ne vidim kako me je to udaljila od Boga?
Moze da bude i milion takvih knjiga.Sve dok ne iznesu dokaze protiv TE ne znace nista.Takodje,osim toga bi morali da objasne kako to hiljade dokaza upucuje da je TE tacna.

Evo,ja sam vernik i ne vidim kako me je to udaljila od Boga?

Pa ako si zadrti vernik koji bibliju tumaci doslovno onda te udaljava, jos kako! A posto su tadasnji vernici bili upravo takvi onda je TE mogla biti prilicno dobro oruzje u borbi za ljudske duse.

S druge strane, ja na primer, koji sam u pogledu biblije pomalo fleksibilan (jer mislim da je i ona morala biti predmetom kojekakvih manipulacija i prepravljanja), a jos fleksibilniji u pogledu TE, ne vidim bas kako ce da me udalji od Boga.

Moze da bude i milion takvih knjiga.Sve dok ne iznesu dokaze protiv TE ne znace nista.Takodje,osim toga bi morali da objasne kako to hiljade dokaza upucuje da je TE tacna.

TE ima dosta problema i sa tim se slazu i evolucionisti. Sam Darvin se dosta kolebao, neki kazu da ju je pred smrt cak i odbacio. Meni je zanimljiv primer jedne ribe koja zivi na velikim dubinama i koja je za takve uslove zivota opremljena doslovno lampom. Ne postoji nacin da se do tako necega dodje evolucijom. Mnogo je jos takvih primera.

Ok,samo dokazi.

A gde su dokazi za TE?

The theory of evolution posits a process of transformation from simple life forms to more complex life forms, which has never been observed or duplicated in a laboratory.[11][12] Although not a creation scientist, Swedish geneticist Dr. Nils Heribert-Nilsson, Professor of Botany at the University of Lund in Sweden, stated: "My attempts to demonstrate Evolution by an experiment carried on for more than 40 years have completely failed. At least, I should hardly be accused of having started from a preconceived antievolutionary standpoint."[13]

The fossil record is often used as evidence in the creation versus evolution controversy. The fossil record does not support the theory of evolution and is one of the flaws in the theory of evolution.[17] In 1981, there were at least a hundred million fossils that were catalogued and identified in the world's museums.[18] Despite the aforementioned large number of fossils available to scientists in 1981, evolutionist Mark Ridley, who currently serves as a professor of zoology at Oxford University, was forced to confess: "In any case, no real evolutionist, whether gradualist or punctuationist, uses the fossil record as evidence in favour of the theory of evolution as opposed to special creation."[19] The fossil record will be discussed in greater detail in regards to why the fossil record does not support the theory of evolution and why the fossil record is counter evidence to the evolutionary position.

In addition to the evolutionary position lacking evidential support and being counterevidence, the great intellectuals in history such as Archimedes, Aristotle, St. Augustine, Francis Bacon, Isaac Newton, and Lord Kelvin did not propose an evolutionary process for a species to transform into a more complex version. Even after the theory of evolution was proposed and promoted heavily in England and Germany, most leading scientists were against the theory of evolution.[20] The theory of evolution was published by naturalist Charles Darwin in his book On The Origin of Species by Means of Natural Selection or The Preservation of Favored Races in the Struggle for Life, in 1859.[21] In a letter to Asa Gray, Darwin confided: "...I am quite conscious that my speculations run quite beyond the bounds of true science."

http://www.conservapedia.com/Evolution

Back