Evolucija je providna laž

Ako su ribe izasle, zasto ih jos uvek ima?
A ko kaze da su sve ribe izasle???
Ako je ajkula stara vrsta 150 000 000 godina, zasto nije evoluirala?
Vrlo prosto:zato sto je prirodna sredina nije primorala na to.
Naucno je dokazano da slucajna mutacija ne daje nikakav napredak, nego samo nedostatak, ne racunajuci one vestacke mutacije u laboratorijama.
Cinjenicno netacno.1975.naucnici su pronasli soj bakterija flavobacterium koji je evoluirao enzim nalonazu, uz ciju pomoc mogu da se hrane najlonom.Na taj nacin stekli su selektivnu prednost jer te jedinke poseduju izvog hranljivih materija koji nije dostupan ostalim pripadnicima populacije.To je samo jedan primer,a ima ih mnogo.
btw.evolutivni mehanizam se sastoji od mutacija i prirodne selekcije.
Da od bakterije nastane covek posle milijardi godina, kako tvrde masonski naucnici, ne da je naucna fantastika, nego svaka cast.
To je naucno dokazana cinjenica ma koliko se tebi to ne svidjalo.
Pogledaj emisiju, nemoj da te mrzi, ja gledam i jednu i drugu stranu. Ne mozes komentarisati nesto sto nisi video.
Pogledao bih da imam vremena.To sto necu pogeldati ovu emisiju ne znaci da nisam upoznat niti da ranije nisam citao kreacionisticke radove.
Medjutima,ako si ti pogledao emisiju( sto verujem da jesi),sigurno ti ni najmanje nije problem da izenses nekoliko,po tebi,najznacajnijih argumenata.
Kao sto vidis,nijedan od primedbi koje si naveo ni najmanje ne ugorzavaju TE niti predstavljaju "ozbilje nedostatke".

Poslednja izmena:
genomi danas postojecih organizama, sami su se napravili? Jesi li svestan koliko je jedan dnk slozen i kompaktan, samo jedna kvacica da nestane - ciao baby,
ne postoji argument koji me moze ubediti u slucajnost toliko raznolikog sveta na planeti, pa mozes da mi postavis milion linkova, ja na to ne nasedam.

NE GOVORIMO o abiogenzei vec o evoluciji.Jel to toliko komplikovanop?
Ko je rekao da je evolucija slucajna???
To sto je nesto slozeno,nimalo ne upucuje na zakljucak da postoji savrseni kreator.

Poslednja izmena:
Vidim da linkovi nisu bas IN, ali samo da skrenem paznju na paralelnu diskusiju [ http://forum.krstarica.com/showthread.php/353762-Izazov-za-ateiste-)/page33], ima dosta podataka, na primer zanimljiv link koji je Caliburn nasao [Our data show that in only 36 years (≈30 generations) the experimental introduction of a small propagule of lizards (five males and five females) into a novel environment has resulted in large differences in external morphology with high phenotypic divergence rates], narocito zato sto nam je blizak. = http://www.pnas.org/content/105/12/4792.full

NE GOVORIMO o abiogenzei vec o evoluciji.Jel to toliko komplikovanop?
Ko je rekao da je evolucija slucajna???
To sto je nesto slozeno,nimalo ne upucuje na zakljucak da postoji savrseni kreator.

Ah znaci namerno su evoluirali :ok:
aha, slucajno se slozilo :hahaha:
Brate, ucili smo u skoli o TE i ceo zivot gledam i slusam o tome...
iz medija...
onda se pojavi internet i nezavisni mediji, to jest, isplivaju stvari koje su filtrirane u "normalnim" medijima, da ne kazem skrivane...
Da li si znao da je pre nekoliko godina 400 (cetiri stotine) evolucionista, ljudi koji su citav svoj zivot posvetili toj teoriji, odbacilo tu istu teoriju kao nemogucu. Meni to dosta govori. I to je naravno skriveno od skolstva i marionetskih medija.
A ti misli sta hoces.:bye:

[/SIZE]
Ah znaci namerno su evoluirali :ok:
aha, slucajno se slozilo :hahaha:
Brate, ucili smo u skoli o TE i ceo zivot gledam i slusam o tome...
iz medija...
onda se pojavi internet i nezavisni mediji, to jest, isplivaju stvari koje su filtrirane u "normalnim" medijima, da ne kazem skrivane...
Da li si znao da je pre nekoliko godina 400 (cetiri stotine) evolucionista, ljudi koji su citav svoj zivot posvetili toj teoriji, odbacilo tu istu teoriju kao nemogucu. Meni to dosta govori. I to je naravno skriveno od skolstva i marionetskih medija.
A ti misli sta hoces.:bye:

U prirodi ne postoji slucajnost.Druga stvar je sto mi nismo u mogucnosti da objasnimo prirodne mehanizme.Prirodna selekcija nije slucajna.
Da zaista poznajes TE ne bi postavljao pitanje:zasto ajkule nisu evoluirale isl.
Nije mi poznat taj podatak da je 400 naucnika odbacilo TE.A cak i da jeste brojnost nema apsolutno nikakvu vrednost.
btw.ako cemo da gledamo po brojnosti,kreacionizam nema nikakve sanse.

U prirodi ne postoji slucajnost.Druga stvar je sto mi nismo u mogucnosti da objasnimo prirodne mehanizme.Prirodna selekcija nije slucajna.
Da zaista poznajes TE ne bi postavljao pitanje:zasto ajkule nisu evoluirale isl.
Nije mi poznat taj podatak da je 400 naucnika odbacilo TE.A cak i da jeste brojnost nema apsolutno nikakvu vrednost.
btw.ako cemo da gledamo po brojnosti,kreacionizam nema nikakve sanse.

Pa naravno da ti nije poznato posto se skriva od javnosti.
Zapamti, istina se skriva od javnosti, moras sam da istrazis neke stvari.

Tvrdnja da ne postoje prelazne forme samo govori koliko Miroljub lupeta gluposti.Evo,ovde imas na hiljade dokumentovanih prelaznih formi.
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html

ne prijatelju, ovo sto si ti stavio su notorne gluposti. Ono nije Miroljubova teorija, on covek samo prenosi, imas i stranih naucnika koji pobijaju tu kvazi teoriju. A to sto po brojnosti kreacionizam nema nikakve sanse, to dokazuje u kakvom sistemu zivimo. Na Cecinom koncertu 25 000 ljudi, na Kolarcu 500, jel to govori o kvalitetu i ispravnosti muzike???

Ne moze se primeniti iz prostog razloga-ne mozes porediti predmete i ziva bica.

Ko ih poredi? :think: Msm, ti si pomenuo sat (predmet).

A posebno mi je simpatican deo klipa koji kaze da ziva bica nisu mogla biti stvorena jer mogu da umru, za razliku od casovnika koji ne moze - a stvoren je. Tako bih i ja mogao da tvrdim da je BMW serije 3 zivo bice jer je evoluirao kroz generacije. :roll:

Poslednja izmena:
Znas ti dobro na sta sam mislio.Ne znam za tebe, ali Zabranjena Arheologija, siguran sam, misli da je Bog stvorio coveka ovakvog kakvi smo mi sada, ne znam kada, ali davno.

Ne znam cemu defanziva kao prvi refleks kada je ocigledno da sam se slozio sa tobom. Lepo rekoh da covek u pogledu visine jedinke ubrzano evoluira u pogodnim zivotnim uslovima, i to je, sto se mene tice dokaz postojanja kakve-takve evolucije. Mada, niko nece uspeti da me ubedi da je vec pomenuta riba razvila svoju lampu evolutivnim nacinom.

Mutacija, jel?

Sad bih ja tu imao jednu radoznalost. Da li je mutacija - evolucija i, ako jeste, cemu onda evolucija kroz milione godina ako je organizam u stanju u prvoj sledecoj generaciji da iskoci kakav treba da je pod uticajem okoline? I cemu prelazni oblici?

Necemo se sloziti. Ako hoces ti dodaj to u svojoj glavi, kazem ti evolucija ne kaze da nema Boga, cak mozes da shvatis to kao nacin na koji se sve stvorilo.

Pa, evolucija negira biblijskog Boga, u svakom slucaju.

eno link gore, treba nam samo vremena i jos talentovanih ekperimentatora. C atom je cudo.

Nisam bas siguran da je ono dokaz da je moguce stvoriti zivot ni iz cega. RNK lanac je jedno, ziva celija je nesto sasvim drugo.

Mhm, moze da bude. Mnogo je utesno kada postoji zivot posle smrti, ili Tvorac sa kojim ces se ponovo sjediniti i tako dalje.

Utesno?!

Veruj mi da me cinjenica da cu mozda zavrsiti u paklu ni malo ne tesi.

Ali do toga ti dolazis logikom, a nista ti ne garantuje da nesto van naseg sistema treba da se povinuje logici.

Ako nesto postoji van naseg sistema i ima uticaj nas sistem i plus prkosi logici - onda to nesto mora da bude veoma mocno.

Kao na primer opcija da sve postoji. Nije stvoreno vec samo jeste, bez Tvorca. [samo kazem sta mi prvo pada na pamet kao alternativno]

Previse je raznolikog postojanja da ne bi bilo kreacije.

Ono mene uvek zabrinjava je kada pokusavam da mislim o svim tim apsolutima sto su vezani za Boga [Is God willing to prevent evil, but not able? Then He is not omnipotent. Is He able, but not willing? Then He is malevolent. Is He both able and willing? Then whence cometh evil? Is He neither able nor willing? Then why call Him God?]
mada se da odbaciti ovo Epukurovo.

Da se odbaciti naravno, a razlog je slobodna volja u koju Bog ne zeli da se mesa, jer, onda ne bi bila slobodna i covek bi bio nekakav robot ili zivotinja.

Nadji mi prelazne fosile ribe-lampe. Mozes li?

ma vidis da se pozivaju na udzbenike bolesnog sistema, sistema poremecene vrednosti, sistema bez morala i casti, tako da se ja ne bih zamajavao sa njima, argumenti su im copy-paste sa stranih ateisticko-naucnih sajtova, bez ikakvih dokaza samo a priori naglabanja dobro placenih naucnika. Dao sam im link za dokumentarac "kolaps darvinizma", mislis da su ga pogledali?

ne prijatelju, ovo sto si ti stavio su notorne gluposti.
Idiiii.
Nemoj slucajno da si obrazlozio ovu tvrdnju.
Ono nije Miroljubova teorija, on covek samo prenosi, imas i stranih naucnika koji pobijaju tu kvazi teoriju. A to sto po brojnosti kreacionizam nema nikakve sanse, to dokazuje u kakvom sistemu zivimo. Na Cecinom koncertu 25 000 ljudi, na Kolarcu 500, jel to govori o kvalitetu i ispravnosti muzike???
Ti naucnici koji su poceli da se bave kreacionizmom vise to nisu.Oniimaju diplome samo sto po pitanju nauke nista ne rade.
I nisam ja prvi krenuo da pricam o brojnosti,vec ti kada si naveo primer o 400 navodnih naucnika koji su odbacili TE.
Cekam da vidim koje su to nelogicnosti vezane za TE,pored onih koje smo vec raspravili(a na koje nemas komentar).

Back