Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo pogledajte ove podatke kako su stvari nastimane izmedju mjesec, zmelje i sunca, to je dovoljno za ID

-Sunce je 400 puta veće od promjera Mjeseca i 400 puta dalje od Zemlje. Zbog toga se oba svijetla nebeska tijela čine potpuno jednaka po veličini. Bez ovog fenomenalnog anomalija, lunarni i solarni eklipse bili bi nedostižni.

-Naš se planet okreće 366 puta dok orbitira oko Sunca, dok je Sunce 366% polarne opsega Mjeseca.

-Ukupan obujam Mjeseca iznosi 10920 kilometara, a prečnik/diametar Sunca iznosi 109,2 puta prečnik/diametar Zemlje.

-Polarni opseg Mjeseca iznosi 27% polarne veličine Zemlje. Mjesec će orbitirati oko Zemlje svakih 27 dana, u Kuranu Mjesec(Qamar) se spominje 27 puta. Dok sunce se okrene oko svoje ose oko 27 dana.

ovaj naucnik objasnjava vizuelno kako su sunce i mjesec podeseni razdaljnama preciznim kako bi se preklopili da imamo pomracenje sunca.

ako si ti procitao de nam samo ukratko reci kako....

ali ako je isto mantranje, da ti slucajnosti stvaraju kodove u DNK i na taj nacin evolviraju vrste onda ti je slabo pojasnjenje, trazi drugo bolje.

ali evolucija nema cvrstu podlogu u nauci...to su vecinom teoretisanja.
Pa kako mogu da ti ukratko ispričam sve ono što je napisano u nekoliko knjiga. Pošto nećeš da pročitaš ono što sam ti preporučio, evo ti jedne verske knjige: "Postanak sveta i čoveka" od doktora teologije pok. Lazara Milina. Negde oko dvestote stranice ćeš naći sistematizovane dokaze o TE. Nećeš ni to da pročitaš :D, pa onda izguglaj "Top 10 revolutionary scientific theorijes". Nećeš ni to da izguglaš :D onda izguglaj ovo: "Darvinova teorija evolucije jedna od najdokazanijih". Naćeš ni to :D, pa u redu, ništa lakše nego svrstati se u plejadu onih koji ne znaju i neće da nauče, nego prizivaju tamo nekog Boga kao rešenje za sva svoja neznanja. Doduše i to prizivanje jednog Boga je izvestan napredak u odnosu na one neznalice koji su za svako neznanje prizivali po nekog Boga (vreme politeizma). Ali njihova shvatanja su opravdana jer nisu imali mogućnost da nauče, za razliku od vas danas, kojima je naučna istina na dohvat ruke, ali opčinjenost tamo nekim Bogom ili Dizajnerom je veoma snašna, tako da i ne pokušavate da nešto naučite, a za to nema nikakvog opravdanja. Tu opčinjenost Bogom je objasnio neurobiolog Grafman, ali neću da ti nevodim link. Taman posla da uvidiš da su sva tvoja verska ubeđenja stvorena u religijskim centrima u desnoj hemisferi mozga, pa da uvidiš da izvan tebe nikakav Inteligentni dizajner ne postoji.

Pa kako mogu da ti ukratko ispričam sve ono što je napisano u nekoliko knjiga. Pošto nećeš da pročitaš ono što sam ti preporučio, evo ti jedne verske knjige: "Postanak sveta i čoveka" od doktora teologije pok. Lazara Milina. Negde oko dvestote stranice ćeš naći sistematizovane dokaze o TE. Nećeš ni to da pročitaš :D, pa onda izguglaj "Top 10 revolutionary scientific theorijes". Nećeš ni to da izguglaš :D onda izguglaj ovo: "Darvinova teorija evolucije jedna od najdokazanijih". Naćeš ni to :D, pa u redu, ništa lakše nego svrstati se u plejadu onih koji ne znaju i neće da nauče, nego prizivaju tamo nekog Boga kao rešenje za sva svoja neznanja. Doduše i to prizivanje jednog Boga je izvestan napredak u odnosu na one neznalice koji su za svako neznanje prizivali po nekog Boga (vreme politeizma). Ali njihova shvatanja su opravdana jer nisu imali mogućnost da nauče, za razliku od vas danas, kojima je naučna istina na dohvat ruke, ali opčinjenost tamo nekim Bogom ili Dizajnerom je veoma snašna, tako da i ne pokušavate da nešto naučite, a za to nema nikakvog opravdanja. Tu opčinjenost Bogom je objasnio neurobiolog Grafman, ali neću da ti nevodim link. Taman posla da uvidiš da su sva tvoja verska ubeđenja stvorena u religijskim centrima u desnoj hemisferi mozga, pa da uvidiš da izvan tebe nikakav Inteligentni dizajner ne postoji.

. Pošto nećeš da pročitaš ono što sam ti preporučio,

a sta ako ja to sve znam odavno sto teorija evolucije zagovara, i zasto da citam ono sto vec znam

onda izguglaj ovo: "Darvinova teorija evolucije jedna od najdokazanijih".

niposto nije najdokazanija...to je jedan od najgore dokazanih teorija.....nema valjanog dokaza za nju.

pa da uvidiš da izvan tebe nikakav Inteligentni dizajner ne postoji.

ja poiznajem i svoje argumente i vase argumente....dok koliko mogu da primjetim vi ne poznajete dovoljno nase argumente koji zastupamo postojanje inteligentni dizajnera.

Dokaza za Boga ima kako nereligijskih tako i religijskih dokaza

Nereligijski dokazi

1.Nastanak svemira sa podesenim konstantama, ovo cak i najveci ateisti ukazuj uda je jedan od jacih dokaza za postojanje Boga.
cak je to i Hitchens potvrdio da je to za njih jedno od najjaci argumenata za BOga

2. Nastimavanje suncevog sistema i planete zemlje za zivot na njoj

3. Masine, motori, roboti, automatizovana industrija u celijama su takodjer ogroman dokaz za Boga

4. INteligentni dizajn prisutan u zivotinjama i ljudima, pa i u biljakama

5. Zlatni rez prisutan u kreaciji Bozijoj, kao neka vrsta pecata na svoju kreaciju ,da je to on stvorio.

6. Hrana koja lici na organe u covjeku za sta je dobra

Religijski dokazi

Kuran i poslanikov hadis

Kuran je nemoguce napisati od strane ljudi zbog toga sto sadrzi

1. Naucna cuda koja nauka tek sad otkriva zadnjih 150 godina
2. Nagovjestaji buducih dogadjaja
3. Brojcana kodiranja Kurana koju niko ne moze da imitira
4. Arheoloska cuda Kurana koja ukazuju da znanje u Kuranu mora doci od Boga
5. Lingvisticka cuda Kurana koje niko do sad nije uspio imitirati, kroz prstenastu kompoziciju, simetricnost tekstova, rimovanje na osnovu teme itd

Cuda iz poslanikova zivota i hadisa

1. Muhammedovi nagovjestaji buducnosti koje se obistinjuju a mi sad mozemo da vidimo kad se desavaju
2. Zivot Muhammeda kad covjeka cita je ocit dokaz za postojanje Boga, jer vidimo koliko ga je Bog pomagao u raznim situacijama
3. Cuda Muhamemda koje je radio za svog zivota, poput cuda Mojsija i Isusa, i to je dosta uticalo da se ljudi uvjere u njegovo poslanstvo.

To su dokazi zasto Bog postoji

Poslednja izmena:
a sta ako ja to sve znam odavno sto teorija evolucije zagovara, i zasto da citam ono sto vec znam

niposto nije najdokazanija...to je jedan od najgore dokazanih teorija.....nema valjanog dokaza za nju.

ja poiznajem i svoje argumente i vase argumente....dok koliko mogu da primjetim vi ne poznajete dovoljno nase argumente koji zastupamo postojanje inteligentni dizajnera.

Nereligijski dokazi

1.Nastanak svemira sa podesenim konstantama, ovo cak i najveci ateisti ukazuj uda je jedan od jacih dokaza za postojanje Boga.
cak je to i Hitchens potvrdio da je to za njih jedno od najjaci argumenata za BOga

3. Masine, motori, roboti, automatizovana industrija u celijama su takodjer ogroman dokaz za Boga

5. Zlatni rez prisutan u kreaciji Bozijoj, kao neka vrsta pecata na svoju kreaciju ,da je to on stvorio.

Religijski dokazi

Kuran i poslanikov hadis

5. Lingvisticka cuda Kurana koje niko do sad nije uspio imitirati, kroz prstenastu kompoziciju, simetricnost tekstova, rimovanje na osnovu teme itd

1. Muhammedovi nagovjestaji buducnosti koje se obistinjuju a mi sad mozemo da vidimo kad se desavaju
2. Zivot Muhammeda kad covjeka cita je ocit dokaz za postojanje Boga, jer vidimo koliko ga je Bog pomagao u raznim situacijama
3. Cuda Muhamemda koje je radio za svog zivota, poput cuda Mojsija i Isusa, i to je dosta uticalo da se ljudi uvjere u njegovo poslanstvo.

Možda Bog i postoji, ali to sigurno nije Alah.

Nereligijski dokazi

Religijski dokazi

Kuran i poslanikov hadis

Убедио си нас све! Готова је твоја мисија. Ајде сад се изгуби јер више немаш никакву сврху на форуму. :mrgreen:

Ovi vernici koji ubedjuju da su njihove svete knjige savrsene ( dok u isto vreme poricu svaku naucnu cinjenicu koja ide protiv tih knjiga ) su najveca komedija :D
99% naucnika je ludo ili deo globalne zavere zato sto je moja knjiga u pravu !

Ovi vernici koji ubedjuju da su njihove svete knjige savrsene ( dok u isto vreme poricu svaku naucnu cinjenicu koja ide protiv tih knjiga ) su najveca komedija :D
Највећа иронија је ипак то што се званичници верских организација скоро сви слажу да наука нема алтернативу и да верске текстове не тумаче дословно, већ фигуративно. А овде се покушава приказати наука као супротност религији, што није случај.

Највећа иронија је ипак то што се званичници верских организација скоро сви слажу да наука нема алтернативу и да верске текстове не тумаче дословно, већ фигуративно. А овде се покушава приказати наука као супротност религији, што није случај.
Nauka i jeste suprotnost religiji, Nauka se zasniva na činjenicama, a religija na bajkama i na proverenim neistinama.

dok u isto vreme poricu svaku naucnu cinjenicu koja ide protiv tih knjiga

a sta to ide protiv Kurana osim teorije evolucije covjeka...a to uopste nije ni dokazan fakt, to je sdamo puko teoretisanje.

Nauka i jeste suprotnost religiji, Nauka se zasniva na činjenicama, a religija na bajkama i na proverenim neistinama.

problem je sto ti ne poznajes modernu nauku...pa sama cinjenica da nisi znao sta su nanomolekularni motori u celijama busas se u prsa u kunes u teoriju evolucije , dok taj jedan motor lomi kicmu teoriji evolucije na pola.

Kad je lepo objašnjeno io ajde ti nama objasni onda kako je rak-samac došao do toga da na kućicu puža u kojoj se krije, klještima postavlja morsku sasu da ga dodatno brani od predatora svojim otrovom? Kako se do toga došlo prirodnom selekcijom i slučajnom mutacijama, šta kaže nauka koja je sve objasnila?
Ma nije doslo tim mutacijama i selekcijom. To je prica za malu decu. Sve je to dobri bog (kreator) napravio.

Objasni onda kako je došlo do toga da se ta vrsta tako netipično brani kroz evolutivni prices? Jer to nije atipicnost vezana za jednku nego cela populacija isto radi. Koje su mutacije i prirodna selekcija bili potrebni i koje su to dokaze biolozi iskopali a genetika potvrdila strukturom DNK u prilog tvrdnji da je pojava rezultat evolutivnog procesa?
Ma nije doslo tim mutacijama i selekcijom. To je prica za malu decu. Sve je to dobri bog (kreator) napravio.

Samo pogledajte ove podatke kako su stvari nastimane izmedju mjesec, zmelje i sunca, to je dovoljno za ID

-Sunce je 400 puta veće od promjera Mjeseca i 400 puta dalje od Zemlje. Zbog toga se oba svijetla nebeska tijela čine potpuno jednaka po veličini. Bez ovog fenomenalnog anomalija, lunarni i solarni eklipse bili bi nedostižni.

-Naš se planet okreće 366 puta dok orbitira oko Sunca, dok je Sunce 366% polarne opsega Mjeseca.

-Ukupan obujam Mjeseca iznosi 10920 kilometara, a prečnik/diametar Sunca iznosi 109,2 puta prečnik/diametar Zemlje.

-Polarni opseg Mjeseca iznosi 27% polarne veličine Zemlje. Mjesec će orbitirati oko Zemlje svakih 27 dana, u Kuranu Mjesec(Qamar) se spominje 27 puta. Dok sunce se okrene oko svoje ose oko 27 dana.

ovaj naucnik objasnjava vizuelno kako su sunce i mjesec podeseni razdaljnama preciznim kako bi se preklopili da imamo pomracenje sunca.
ovo nije tacno , da si malo upotrebio matematiku dosao bi do toga da je sunce 389.18 puta dalje od zemlje nego mesec

mesec se udaljava od zemlje 2.5 cm god

precnik sunca je 381.6 puta veci od mesecevog

ne okrene se 366 puta

dalje necu ni da razmisljam ,nit racunam, postavljas apsolutno netacne tvrdnje

Poslednja izmena:
Ja mislim da preduvjet evolucije je razdvajanje materije koja je bila jedno.
To inteligencija moze da samo uradi.
No imamo brzopotezne revolveraše od 30 sekundi koji odmah ispale "bog je to"
Tehnologija ima ogroman potencijal.
Sunce ce se u buducnosti proizvoditi ko krofne u pekari.
Moci ces naruciti preko mobitela jedno ovakvo ko naše sunce čisto da ga imaš u kolekciji no s pristojne razdaljine.

ovo nije tacno , da si malo upotrebio matematiku dosao bi do toga da je sunce 389.18 puta dalje od zemlje nego mesec

ne okrene se 366 puta

Воли он тако да заокружује, шта фали. :mrgreen:

ne okrene se 366 puta

evo nek ti NASA ocita lekciju

https://solarsystem.nasa.gov/eclipses/science/geometry/

Even though the Sun is about 400 times bigger than the Moon, it is also about 400 times farther away. This makes the Sun and the Moon appear almost exactly the same size in our sky.
During a total solar eclipse, the Moon moves directly in front of the Sun and barely covers the solar disk.

evo nek ti NASA ocita lekciju

https://solarsystem.nasa.gov/eclipses/science/geometry/

Even though the Sun is about 400 times bigger than the Moon, it is also about 400 times farther away. This makes the Sun and the Moon appear almost exactly the same size in our sky.
During a total solar eclipse, the Moon moves directly in front of the Sun and barely covers the solar disk.
Broj 400 dobiva svoje značenje u Svetom pismu time što je božanski savršeno razdoblje.

Bog, nakon što je sklopio savez s Abrahamom, otkrio mu je da će njegovi potomci biti u nevolji u stranoj zemlji 400 godina. Vječni je, nakon ovog razdoblja, obećao da će ih vratiti u zemlju Kanaan.

"Morate sigurno znati da će vaše potomstvo biti stranci u zemlji koja nije njihova, (i služit će im i oni će ih mučiti) četiri stotine (400) godina. I također ću suditi tom narodu kojem će služiti. I poslije će izaći s velikim imanjem... Ali u četvrtom naraštaju opet će doći ovamo" (Postanak 15:13-14, 16, HBFV).

Brojanje od 400 godina, također spomenuto u Djelima 7:6, započelo je potvrdom saveza s Abrahamovim potomstvom preko Izaka (Postanak 22). Ovaj događaj se zbio 1845. godine p.n.e. Četiri stotine godina kasnije, 1445. godine, Izraelci su oslobođeni egipatskog ropstva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back