Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće,te škole sam završio odavno i nisu ništa objasnile a vidim tebi još i manje. Ali bitno da si i dalje čvrsto ubeđen u to da si nešto tamo pouzdano naučio. Šta će.ti da misliš svojom glavom, to nije bio nastavni predmet. Ni onda ni sada.
Школа је ту да наушиш проблематику, а критички ум да напредујеш даље.

Kako misliš nisam znao? Nego ti ne znaš i lupetaš gluposti. Da znaš bilo šta o tome ne bi lupetao takve gluposti.
osjeti se to iz tvog odgovora kad sam to spomenuo da si malo zetecen bio.

Objasni nam ti kako to da mutacije koje nemaju razum ,svijest o sebi niti moc planiranja ni sihronizovanog stvaranja, mogu da stvore ovakav motor u bakterijama?
278114703_1658651207845977_2073807757729072307_n.jpg

Ti ne razumeš biološko hemijske procese u prirodi. Hajde nešto malo pročitaj i potrudi se nešto da naučiš.

volis se izvlaziti ovakvim bezveze odgovorima

odakle ti znas sta ja znam a sta ne znam????

druga stvar, sad cu ti reci ovdje i tebi i svima ostalima

Teorija evolucije ne moze objasniti nanomasinariju u celijama, ove motore, robote koji hodaju na dvije noge i prenose materijale, i ostale masine....to vam teorija evolucije ne moze objasniti, pomiri te se sa tim...tako vam je kako vam je a vi i dalje vjerujte u teoriju evolucije.

volis se izvlaziti ovakvim bezveze odgovorima

odakle ti znas sta ja znam a sta ne znam????

druga stvar, sad cu ti reci ovdje i tebi i svima ostalima

Teorija evolucije ne moze objasniti nanomasinariju u celijama, ove motore, robote koji hodaju na dvije noge i prenose materijale, i ostale masine....to vam teorija evolucije ne moze objasniti, pomiri te se sa tim...tako vam je kako vam je a vi i dalje vjerujte u teoriju evolucije.
Da si pročitao bilo šta o teoriji evolucije shvatio bi da i te kako može.

Ne znam šta je tebi bmaxo smešno?
Jedino čemu ti treba da se smeješ je tvoje neznanje.

ako je bolje poznajes od mene objasni nam fino jasno i glasno

Kako mutacije koje su slucajni dogadjaji, nemaju svijest o sebi, znanje, moc planiranja, i sihronizovanog stvaranja, da uspiju zaobici reparacijski mehanizam DNK:a da bi stvorili kodirane masine, robote, motore i mnogo toga jos?

ako je bolje poznajes od mene objasni nam fino jasno i glasno

Kako mutacije koje su slucajni dogadjaji, nemaju svijest o sebi, znanje, moc planiranja, i sihronizovanog stvaranja, da uspiju zaobici reparacijski mehanizam DNK:a da bi stvorili kodirane masine, robote, motore i mnogo toga jos?
Prirodna selekcija i visoka stopa mutacija povećavaju šanse da se povoljne mutacije opstanu i dovedu do složenih struktura.
Prirodna selekcija favorizuje mutacije koje pružaju prednost, čak i ako je mala, i tokom vremena, ove male promene se akumuliraju. Pored toga, neke mutacije mogu takođe biti korisne u popravljanju oštećenja DNK, što dovodi do novih i korisnih struktura. Ove korisne mutacije su pokretačka snaga iza raznolikosti života na Zemlji kakvog poznajemo. Iako mutacije mogu biti štetne ili korisne, većina njih nema značajan uticaj na kondiciju organizma. Mutacije se mogu javiti i zbog spoljnih faktora kao što su zračenje, hemikalije i virusi, što dovodi do genetskih poremećaja i bolesti. Određeni genetski poremećaji kao što je srp ćelijska anemija i cistična fibroza su uzrokovane mutacijama u jednom genu. Napredak u genetskom inženjeringu omogućava preciznu manipulaciju genima, obećavajući potencijalne koristi u zdravstvu, poljoprivredi i proizvodnji energije.

Nadam se da sada razumeš?

evo ovdje vam je covjek i matematicki izracunao primjerom

a evo i ja cu ti da ti dokazem to jednostavnim primjerom

Diamatar/Precnik Sunca je 1 392 700 km
Diamatar/Precnik Mjeseca je 3 474,8 km

1 392 700 / 3 474,8 = 400.8 omjer
kad vec stelujes brojke nasteluj tacno

kazi da je precnik sunca 1 378 992

onda ces dobiti tacno 400 puta

a to sto udaljenost varira - nema veze

izracunaj i to x400

pa tvrdi da je tacno, sta ima veze

a sta ako ja to sve znam odavno sto teorija evolucije zagovara, i zasto da citam ono sto vec znam

niposto nije najdokazanija...to je jedan od najgore dokazanih teorija.....nema valjanog dokaza za nju.

ja poiznajem i svoje argumente i vase argumente....dok koliko mogu da primjetim vi ne poznajete dovoljno nase argumente koji zastupamo postojanje inteligentni dizajnera.

Dokaza za Boga ima kako nereligijskih tako i religijskih dokaza

Nereligijski dokazi

1.Nastanak svemira sa podesenim konstantama, ovo cak i najveci ateisti ukazuj uda je jedan od jacih dokaza za postojanje Boga.
cak je to i Hitchens potvrdio da je to za njih jedno od najjaci argumenata za BOga

2. Nastimavanje suncevog sistema i planete zemlje za zivot na njoj

3. Masine, motori, roboti, automatizovana industrija u celijama su takodjer ogroman dokaz za Boga

4. INteligentni dizajn prisutan u zivotinjama i ljudima, pa i u biljakama

5. Zlatni rez prisutan u kreaciji Bozijoj, kao neka vrsta pecata na svoju kreaciju ,da je to on stvorio.

6. Hrana koja lici na organe u covjeku za sta je dobra

Religijski dokazi

Kuran i poslanikov hadis

Kuran je nemoguce napisati od strane ljudi zbog toga sto sadrzi

1. Naucna cuda koja nauka tek sad otkriva zadnjih 150 godina
2. Nagovjestaji buducih dogadjaja
3. Brojcana kodiranja Kurana koju niko ne moze da imitira
4. Arheoloska cuda Kurana koja ukazuju da znanje u Kuranu mora doci od Boga
5. Lingvisticka cuda Kurana koje niko do sad nije uspio imitirati, kroz prstenastu kompoziciju, simetricnost tekstova, rimovanje na osnovu teme itd

Cuda iz poslanikova zivota i hadisa

1. Muhammedovi nagovjestaji buducnosti koje se obistinjuju a mi sad mozemo da vidimo kad se desavaju
2. Zivot Muhammeda kad covjeka cita je ocit dokaz za postojanje Boga, jer vidimo koliko ga je Bog pomagao u raznim situacijama
3. Cuda Muhamemda koje je radio za svog zivota, poput cuda Mojsija i Isusa, i to je dosta uticalo da se ljudi uvjere u njegovo poslanstvo.

To su dokazi zasto Bog postoji
Ne postoje naši i vaši argumeni, već samo argumenit zasnovani na istini.
Ja neću da ulazim u diskusiju sa tobom o svemu ovome što si pisala, osim ako insistiraš, već me posebno interesuje ovo o Kuranu. Da znaš, imam ga u mojoj ličnoj bibliotedi i zato:
1. Pa ko je to napisao Kuran ako nije čovek?I koji je dokaz?
2. Navedi mi ajete koji govore o tim "naučnim čudima" koje nauka tek sada otkriva;
3. Navedi ajete koji nagoveštavaju buduće događaje, i normalno one koji su predviđeni a već su se ostvarili; Naravno navedi odgovarajuće ajete.
4. Objasni gde su ta "Brojčana kodiranja Kurana";
5. Navedi "Arheološka čuda Kurana koja .......";
6. Navedi "Lingvistička čuda......".
Eto to ti je za domaći :D, a ja ću onda da uzmem Kuran, koji stoji pored Biblije, i zamisli čuda stoje već duže vreme i nisu se zapalile.:D

mutacije koje nemaju razum ,svijest o sebi niti moc planiranja ni sihronizovanog stvaranja
mutacije koje su slucajni dogadjaji, nemaju svijest o sebi, znanje, moc planiranja, i sihronizovanog stvaranja
slucajnosti ne posjeduju inteligenciju i svijest o sebi niti moc planiranja
slucajnosti nemaju moc planiranja, kreiranja, sastavljanja, sihronizovanja, kodiranja
slucajnosti koje nemaju svijest o sebi, nemaju razum, nemaju moc kompleksne kreacije
nemaju razum, nemaju svijest, nemaju inteligenciju, nemaju moc planiranja
nema ni razum, ni svijest o sebi, ni inteligenciju, ni moc planiranja ni sihronizovanog paralelnog stvaranja
slucajnosti koje nemaju razum, inteligenciju, moc planiranja
slucajnosti koje nemaju razum, ni moc planiranja, ni inteligenciju
slucajnosti koje nemaju razum i intelekt , ni moc planiranja
bez da imaju razum, pamet, moc planiranja, i sihronizovanog stvaranja
moc planiranja i stvaranja i kodiranja
mutacije koje nemaju svijest, ni razum, ni moc planiranja, ni znanje o kodiranju
Тако, хафизе, тако, као песмицу, тако ћеш сигурно да убедиш некога, поновиш глупост 1000 пута и мислиш постаће чињеница. :mrgreen:

2. Navedi mi ajete koji govore o tim "naučnim čudima" koje nauka tek sada otkriva;
3. Navedi ajete koji nagoveštavaju buduće događaje, i normalno one koji su predviđeni a već su se ostvarili; Naravno navedi odgovarajuće ajete.
Eto to ti je za domaći :D, a ja ću onda da uzmem Kuran, koji stoji pored Biblije, i zamisli čuda stoje već duže vreme i nisu se zapalile.:D
Јао, немој га подстрекивати да опет лапрда о чудима Курана, молим те. :D

Ja neću da ulazim u diskusiju sa tobom o svemu ovome što si pisala, osim ako insistiraš, već me posebno interesuje ovo o Kuranu. Da znaš, imam ga u mojoj ličnoj bibliotedi i zato:

itekako da postoji, to sto si ti neupucen ne znaci da nema.

Ja neću da ulazim u diskusiju sa tobom o svemu ovome što si pisala,

pisao druze, pisao...nisam zensko :manikir:

osim ako insistiraš, već me posebno interesuje ovo o Kuranu

pa evo objasnit cu ti ako te interesuje.

Ovako je dosao Kuran na zemlju

Bog nesto kaze, andjeo Gavrilo to prenese Muhammedu, Muhammed to zapamti i recitira svojim pisarima, posto je bio nepismen, pisari to zapisu, on im kaze da procitaju zapisano, pa ako ima kakva greska da se prepravi prije nego se iznese narodu...poslije narod to pamtio i zapisivao.

Kada je zavrsena objava Kuran je prepisan sa raznih materijala na papirni Kuran, kao knjiga.

eto kako je nastao Kuran i nije ga ni jedan covjek izmisljao i pisao, nego su pisai Muhammeda zapisivali sta je od objave dolazilo Muhammedu i to oni samo zapisivali sto im je Muhammed izrecitovao.

a dokaze cemo sad iznositi:

Bog kaze o Big bangu; nastanak univerzuma:

21:30 Zar ne vide nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?

Prvo sto pita za ne vidis u proslost, jer mi kad gledamo sa teleskopom gledamo u univerzum kakav je bio u proslost a ne sad kakav je, jer svjetlost putuje milijarde godina , pa sama cinjenica da te Bog pita zar ne vidis proslost , to jeste Big bang, nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali,
i jos ti na kraju kaze da bez vode nema zivota.

21:32 I učinili smo nebo svodom(plafonom) zaštićenim; a oni su od znakova njegovih odvraćeni.

Kako iko moze da golim okom vidi da je plavo nebo koje gledamo golim ocima zasticeno ikako, a ono je itekako zasticeno sa Ozonskim omotacem, atmosferom i van allenovim pojasevima pa stetne zrake ne prolaze a meteori u dosta slucejva butu spaljeni, dok solarne oluje ne probaijaju zbog van allenovih pojaseva i ne unistavaju zivot na zemlji.

24:40 Ili kao tmine u moru dubokom, prekriva ga talas, iznad njega talas, iznad njega oblaci. Tmine, jedna iznad druge. Kad bi izvadio ruku svoju, jedva bi je vidio! A onaj kome Allah ne načini svjetlo, tad nema za njega svjetla nikakva.

Ove duboke talase na dnu okeana su otkrili 2013 godine instrumentima, talasi su visoki ko zgrade.
Ko je mogao znati da na dubnama mora imaju talasi u 7 stoljecu?
I ne samo to, nego ovo je jedini ajet gdje se zajedno spominju Talas i Svjetlo, i to 2 puta obadvoje, a poglavlje se zove Svjetlost.

Naucnim experiment sto se zove Double slit experiment se dokazalo da kroz dva razreza kada svjetlost prolasi prolazi kao talas gdjer se sudaraj uvalodi svjetlosti i to oslikava na zidu...pa je indikacija u ovo jajetu da je svjetlost talas, jer se zajedno spominju samo u ovom ajetu u suri Svjetlost i nigdje vise.

ovo je samo mali dio koliko toga jos ima u Kuranu kao dokaz od naucnih cuda Kurana.

Ostale tacke cu ti u narednim postovima pokazati.

inace nagovjestaji buducih dogadjaja su vecinom u hadisima, nesto takodjer ima i u Kuranu

sto se tice Kurana i buduciih dogadjaj, imamo ih podijeljene na dva dijela

1. Tekstualni nogovjestaji
2. Brojcano kodirani nagovjestaji buducih dogadjaj u tekstovima Kurana

Bog kaze:
30:2-5 Rimljani su pobijeđeni
u najdonjoj zemlji, ali oni će, poslije poraza svoga, sigurno pobijediti
za nekoliko godina - i prije, i poslije, Allahova je odluka - i tada će se vjernici radovati
Allahovoj pomoći - On pomaže kome hoće, On je Silni i Samilosni -
obećanje je Allahovo, a Allah će obećanje Svoje ispuniti, ali većina ljudi ne zna;

kada su stigli ovih ajeti kada je Perzija rasturila Rimljane, i bili na koljenima, ovi ajeti su dosli i nagovjestili da ce Rimljani vratiti se i pobjediti Perzijance.
Ali to je u tom trenutku izgledalo nevjerovatno jer su ih Perzijanci tesko porazili...da su u to vrijeme Muslimani se kladili sa nevjernicima Mekke da ce se RImljani vratiti i pobjediti Perzijance...tako da su na osnovu nagojestaja od Bogau Kuranu kladili se izmedju sebe (dok jos nije kladjenje zabranjeno bilo)
i naravno da su Rimljani vratili se porazili Perzijance, i nevjernici izgubili opkladu.

ALi to za nas je prica, jel tako, jer mi nismo svoojim ocima to osvjedocili, ali zato imamo druge stvari gdje se nagovjestava iz naseg vremena

na primjer, nagovjestaj prevoznih sredstava a da nisu jahace zivotinje

Bog kaze u Kuranu:

16:4. On stvara čovjeka od kapi sjemena, a on odjednom - otvoreni protivnik!
5. I stoku On za vas stvara; njome se od hladnoće štitite, a i drugih koristi imate, njome se najviše i hranite
6. ona vam je ukras kad je sa ispaše vraćate i kad je na pašu izgonite,
7. a nosi vam i terete u mjesta u koja bez velike muke ne biste stigli - Gospodar vaš je, uistinu, blag i milostiv
8. i konje, i mazge, i magarce - da ih jašete, i kao ukras - a stvoriće i ono što ne znate.

ovdje vidimo jasno nagovjestaj dolaska novih prevoznih sredstava

nagovjestaj mogucnosti za ljude da idu u Svemir

Bog kaze:

55:33 O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moći ćete prodrijeti jedino uz veliku moć(arapski Sultan)! –
Ovdje vidimo da Bog kaze da je moguce za ljude da idu u svemir uz veliku moc, a da bi isli mora se puno goriva potrositi da se izbjegla sila gravitacija koja nas pritiska prema zemlji.
Vidimo takodjer jednu brojcano kodiranje, 55:33 je latituda za mjesto Gagarin u rusiji, grad koji je dobio naziv po Yuriju Gagarinu prvom covjeku koji je odletio u Svemir, dok se koristi takodjer rijec Sultan na kraju ajet to znaci moc na arapski, da bi prvi musliman koji je otputovao u Svemir zvao se upravo Sultan.
Ovo je jedini ajet u Kuranu o mogucnosti odlaska ljudi u svemir.

Bog kaze da je Sotona Bogu rekao:

4:119 i navodiću ih(ljude), sigurno, na stranputice, i primamljivaću ih, sigurno, lažnim nadama, i sigurno ću im zapovijediti pa će stoci uši rezati, i sigurno ću im narediti pa će stvorenja Allahova mijenjati!" A onaj ko za zaštitnika sotonu prihvati, a ne Allaha, doista će propasti!

Na prvu kad covjek cita, ne moze se skontati sta to ima veze rezanje usiju stoke i mijenjanje Bozijeg stvaranja?

Pa upravo kloniranje se radi tako sto se odreze dio uha stoke da bi se klonirala bik ili krava.

I watch Viagen's laboratory technicians carry out the various stages of cattle cloning. Tissue samples from the ears of rock-star bulls and cows from across rural America are sent to the company in temperature-controlled boxes, then chopped and placed into incubators to allow their cells to multiply before being cryopreserved in liquid nitrogen.
Gledam tehničare laboratorije Viagen kako izvode različite faze kloniranja goveda. Uzorci tkiva uha bika i krava s farmi širom ruralne Amerike se šalju u kompaniju u kutijama sa kontroliranom temperaturom, a zatim se sjeckaju i stavljaju u inkubatore da bi se omogućilo da se njihove stanice umnože prije nego što se krioprezerviraju u tekućem dušiku.

https://www.theguardian.com/science/2008/apr/21/genetics.gmcrops

ima toga jos dosta, ali ovo ti je dovoljno za sad sto se tice nagovjestaja buducih dogadjaja.

Brojcana Kodiranja su prisutna svukuda po Kuranu

a evo dat cu ti najmasovnije brojcano kodiranje Kurana cak ne moras ni znati nista arapskog, niti citati ikakav tekst

dovoljno je samo da kontrolises broj Sure u brojeve ajeta, da vidis da je Kuran kodirana brojcano knjiga

evo ovako to izgleda
131014021_2745129965746490_5990039775322828897_n.png

35786385_2041137842812376_8711407352441470976_n.png

ovdje imas masa raznih primjera brojcanih kodiranja u Kuranu

324423445_1188225305155405_5417298646409117909_n.jpg

ovo je samo mali djelic koliko toga ima, preko 400 primjera je pronadjeno Brojcanih kodiranja u Kuranu i konstantno se nalaze nove stvari.

a ja ću onda da uzmem Kuran, koji stoji pored Biblije, i zamisli čuda stoje već duže vreme i nisu se zapalile

eto ti materijala sad, pa provjeravaj

ako imas dodatnih pitanja, tu sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back