Ne postoje naši i vaši argumeni, već samo argumenit zasnovani na istini.
Ja neću da ulazim u diskusiju sa tobom o svemu ovome što si pisala, osim ako insistiraš, već me posebno interesuje ovo o Kuranu. Da znaš, imam ga u mojoj ličnoj bibliotedi i zato:
1. Pa ko je to napisao Kuran ako nije čovek?I koji je dokaz?
2. Navedi mi ajete koji govore o tim "naučnim čudima" koje nauka tek sada otkriva;
3. Navedi ajete koji nagoveštavaju buduće događaje, i normalno one koji su predviđeni a već su se ostvarili; Naravno navedi odgovarajuće ajete.
4. Objasni gde su ta "Brojčana kodiranja Kurana";
5. Navedi "Arheološka čuda Kurana koja .......";
6. Navedi "Lingvistička čuda......".
Eto to ti je za domaći

, a ja ću onda da uzmem Kuran, koji stoji pored Biblije, i zamisli čuda stoje već duže vreme i nisu se zapalile.
Ne postoje naši i vaši argumeni, već samo argumenit zasnovani na istini.
itekako da postoji, to sto si ti neupucen ne znaci da nema.
Ja neću da ulazim u diskusiju sa tobom o svemu ovome što si pisala,
pisao druze, pisao...nisam zensko
osim ako insistiraš, već me posebno interesuje ovo o Kuranu
pa evo objasnit cu ti ako te interesuje.
1. Pa ko je to napisao Kuran ako nije čovek?I koji je dokaz?
Ovako je dosao Kuran na zemlju
Bog nesto kaze, andjeo Gavrilo to prenese Muhammedu, Muhammed to zapamti i recitira svojim pisarima, posto je bio nepismen, pisari to zapisu, on im kaze da procitaju zapisano, pa ako ima kakva greska da se prepravi prije nego se iznese narodu...poslije narod to pamtio i zapisivao.
Kada je zavrsena objava Kuran je prepisan sa raznih materijala na papirni Kuran, kao knjiga.
eto kako je nastao Kuran i nije ga ni jedan covjek izmisljao i pisao, nego su pisai Muhammeda zapisivali sta je od objave dolazilo Muhammedu i to oni samo zapisivali sto im je Muhammed izrecitovao.
a dokaze cemo sad iznositi:
2. Navedi mi ajete koji govore o tim "naučnim čudima" koje nauka tek sada otkriva;
Bog kaze o Big bangu; nastanak univerzuma:
21:30 Zar ne vide nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
Prvo sto pita za ne vidis u proslost, jer mi kad gledamo sa teleskopom gledamo u univerzum kakav je bio u proslost a ne sad kakav je, jer svjetlost putuje milijarde godina , pa sama cinjenica da te Bog pita zar ne vidis proslost , to jeste Big bang,
nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali,
i jos ti na kraju kaze da bez vode nema zivota.
21:32 I učinili smo nebo svodom(plafonom) zaštićenim; a oni su od znakova njegovih odvraćeni.
Kako iko moze da golim okom vidi da je plavo nebo koje gledamo golim ocima zasticeno ikako, a ono je itekako zasticeno sa Ozonskim omotacem, atmosferom i van allenovim pojasevima pa stetne zrake ne prolaze a meteori u dosta slucejva butu spaljeni, dok solarne oluje ne probaijaju zbog van allenovih pojaseva i ne unistavaju zivot na zemlji.
24:40 Ili kao tmine u moru dubokom, prekriva ga talas, iznad njega talas, iznad njega oblaci. Tmine, jedna iznad druge. Kad bi izvadio ruku svoju, jedva bi je vidio! A onaj kome Allah ne načini svjetlo, tad nema za njega svjetla nikakva.
Ove duboke talase na dnu okeana su otkrili 2013 godine instrumentima, talasi su visoki ko zgrade.
Ko je mogao znati da na dubnama mora imaju talasi u 7 stoljecu?
I ne samo to, nego ovo je jedini ajet gdje se zajedno spominju Talas i Svjetlo, i to 2 puta obadvoje, a poglavlje se zove Svjetlost.
Naucnim experiment sto se zove Double slit experiment se dokazalo da kroz dva razreza kada svjetlost prolasi prolazi kao talas gdjer se sudaraj uvalodi svjetlosti i to oslikava na zidu...pa je indikacija u ovo jajetu da je svjetlost talas, jer se zajedno spominju samo u ovom ajetu u suri Svjetlost i nigdje vise.
ovo je samo mali dio koliko toga jos ima u Kuranu kao dokaz od naucnih cuda Kurana.
Ostale tacke cu ti u narednim postovima pokazati.