Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće biti. Ti ćeš mene lako da obnrlatiš u vernika samo ako nađeš dokaze za Boga, ali verskog fanatika nećeš uprkos svim dokazima.
Pogrešno. Ne želim nikoga da obrlatim čak i kad bi to bilo moguće, već samo diskutujem o temi. Ali malo je dosadno jer su se ateisti ekstremno zatucali ovom svojom često apsurdnom fantazijom o nasumičnoj "evoluciji".

Pogrešno. Ne želim nikoga da obrlatim čak i kad bi to bilo moguće, već samo diskutujem o temi. Ali malo je dosadno jer su se ateisti ekstremno zatucali ovom svojom često apsurdnom fantazijom o nasumičnoj "evoluciji".
Ни са чим не доприносиш дискусији. Одбијаш да одговориш на просто питање и прибегаваш методи провоцирања и етикетирања атеиста уместо тога. То није дискутовање, то је чиста дефиниција троловања. Можда мислиш да су сви глупи па не примећују шта радиш.

Ни са чим не доприносиш дискусији. Одбијаш да одговориш на просто питање и прибегаваш методи провоцирања и етикетирања атеиста уместо тога. То није дискутовање, то је чиста дефиниција троловања. Можда мислиш да су сви глупи па не примећују шта радиш.
Nema znanje da bi mogao da diskutuje i može samo da troluje i da provocira.

hajde ti meni objasni kako su nastali u celijama hodajuci roboti, masine, motori, pumpe, filteri, kopiatori, automatizovana industrija u prenosu elektrona itd ako vec tako volis nauku :)

nije to 6 dana sto mi imamo

nego 6 vremenskih razdoblja, perioda.

pusti Papu, Papa bunca malo.
Ja stvarno volim nauku ali nisam sveznalica. A odgovore na tvoja pitanja kako je šta nastalo, imaš u knjizi koju sam ti preporučio i koju je napisao doktor biologije, a u njoj je sakupio sve što savremena biologija zna o tome kako je šta nastalo.
I Papa ne bunca, već je prinuđen da se distancira od biblijskog stvaranja, jer je na zapadu već jasno da je ono pogrešno i da nauka daje poslednju reč.
A ti možeš i dalje da "čvrsto" stojiš na verskim naklapanjima, koja su daleko od savremene nauke.

То што нешто не разумеш не значи да није добро објашњено, већ само да не поседујеш неопходно образовање. За лаике је довољно оно што науче у школи, али без даљег образовања на том пољу, основношколско није довољно да би се разумело факултетско градиво.

To što nešto ne razumeš ne znači da nije dobro objašnjeno, već samo da ne poseduješ neophodno obrazovanje. Za laike je dovoljno ono što nauče u školi, ali bez daljeg obrazovanja na tom polju, osnovnoškolsko nije dovoljno da bi se razumelo fakultetsko gradivo.

ali problem za tebe je sto ja razumem, itekako dobro razumem...zato sto razumem zato i nevjerujem jer je nelogicno objasnjeno.

Ja stvarno volim nauku ali nisam sveznalica. A odgovore na tvoja pitanja kako je šta nastalo, imaš u knjizi koju sam ti preporučio i koju je napisao doktor biologije, a u njoj je sakupio sve što savremena biologija zna o tome kako je šta nastalo.
I Papa ne bunca, već je prinuđen da se distancira od biblijskog stvaranja, jer je na zapadu već jasno da je ono pogrešno i da nauka daje poslednju reč.
A ti možeš i dalje da "čvrsto" stojiš na verskim naklapanjima, koja su daleko od savremene nauke.

A odgovore na tvoja pitanja kako je šta nastalo, imaš u knjizi koju sam ti preporučio i koju je napisao doktor biologije, a u njoj je sakupio sve što savremena biologija zna o tome kako je šta nastalo.

ako si ti procitao de nam samo ukratko reci kako....

ali ako je isto mantranje, da ti slucajnosti stvaraju kodove u DNK i na taj nacin evolviraju vrste onda ti je slabo pojasnjenje, trazi drugo bolje.

ali evolucija nema cvrstu podlogu u nauci...to su vecinom teoretisanja.

evolucionisti raznih boja i velicina, ovo vase slucajne mutacije nemogu stvoriti

Motor u bakterijama
278114703_1658651207845977_2073807757729072307_n.jpg

vjerovati da slucajnosti kroz akumuluaciju mutacija stvori se motor u bakterijama, je suludo vjerovanje evolucionista. Ko normalan moze vjerovati u tako nesto.

Poslednja izmena:
evolucionisti raznih boja i velicina, ovo vase slucajne mutacije nemogu stvoriti

Motor u bakterijama
278114703_1658651207845977_2073807757729072307_n.jpg

vjerovati da slucajnosti kroz akumuluaciju mutacija stvori se motor u bakterijama, je suludo vjerovanje evolucionista. Ko normalan moze vjerovati u tako nesto.
Velika većina obrazovanih osoba. Suluda je tvoja negacija naučno dokazanih činjenica, ali dobro samo nastavi da se blamiraš.

Da znam za molekularne mašine u bakterijama i šta sa onda?
masine u bakterijama da, ali pricao samo specificnoj masini, to jeste o motoru, koji ima stator, rotos, kvaiclo, mjenjac, propele, koristi fruktozu kao gorivo..

Kako mozes da vjerujes da je jedan ovakav motor stvoren mutacijama koje nemaju ni svijest o sebi a kamoli razum, niti moc planiranja i sihronizovanog stvaranja. zar nije logicnije vjerovatida je inteligentni Stvoritelj to stvorio, to jeste Bog?

FlashyFlusteredFallowdeer-size_restricted.gif

masine u bakterijama da, ali pricao samo specificnoj masini, to jeste o motoru, koji ima stator, rotos, kvaiclo, mjenjac, propele, koristi fruktozu kao gorivo..

Kako mozes da vjerujes da je jedan ovakav motor stvoren mutacijama koje nemaju ni svijest o sebi a kamoli razum, niti moc planiranja i sihronizovanog stvaranja. zar nije logicnije vjerovatida je inteligentni Stvoritelj to stvorio, to jeste Bog?

FlashyFlusteredFallowdeer-size_restricted.gif
Nisu samo tu mutacije. Ima tu igre molekula i atoma.
Mi ne znamo da li postoji Bog ili bogovi, ali smo sigurni da ne postoji onako zao i sadistički Bog kao iz Biblije i Kurana.

Mi ne znamo da li postoji Bog ili bogovi, ali smo sigurni da ne postoji onako zao i sadistički Bog kao iz Biblije i Kurana.

nikakve posebne igre. glavna stvar su ti mutacije, bez njih nemas evoluciju

ali smo sigurni da ne postoji onako zao i sadistički Bog kao iz Biblije i Kurana.

sinko kako si siguran, pa ne znas sta u tebi ima , u tvom tijelu sta svega ima, a da znas sigurno imali Boga ili nema koji izvan naseg univerzuma, u svojoj dimenziji, van vremena i prostora, i ti kazes sigurno znas...ma ajdeeee breee cuj to. :mrgreen:

nikakve posebne igre. glavna stvar su ti mutacije, bez njih nemas evoluciju

sinko kako si siguran, pa ne znas sta u tebi ima , u tvom tijelu sta svega ima, a da znas sigurno imali Boga ili nema koji izvan naseg univerzuma, u svojoj dimenziji, van vremena i prostora, i ti kazes sigurno znas...ma ajdeeee breee cuj to. :mrgreen:
Sasvim jesam siguran. Alah i Bog iz Biblije su napravljeni ljudskom maštom i predstavom o tome šta bi to moglo da bude Bog ili bogovi.

И карбуратор и ауспух... Ти си дечко прс'о тоталес. :mrgreen:

Kako mozes da vjerujes da je jedan ovakav motor stvoren mutacijama koje nemaju ni svijest o sebi a kamoli razum, niti moc planiranja i sihronizovanog stvaranja.
Месецима прдуцкаш о свести, разуму и моћи планирања и стварања иако ти је одавно објашњено да то што ти замишљаш није еволуција него лупетање неких балвана који с биологијом немају благе везе. Теби је изгледа критеријум да неко није стручно оспособљен за то чиме се бави да би га ти пратио и слепо слушао и папагајисао то о чему лупета.

zar nije logicnije vjerovatida je inteligentni Stvoritelj to stvorio, to jeste Bog?
Веруј ти у шта год хоћеш и шта год је теби логичније, али то веровање не турај где му није место и не називај никаквом науком, јер то није.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back