Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iako ovaj forim stiti ...edere i brise mi ovakve stvari a prave se kobajagi hriscani?

U ovome vidimo devoluciju stvorenja ne evoluciju.
I uticaj sila tame na vodece ljude.
Zbog odbacivanje Boga on ce biti sve veci.

https://www.facebook.com/1138635812...uBX8xHdCVVxbhghNy3D1Gj1XHQzL4NxtSf2l/?app=fbl
Boga ne prihvatamo jer znamo da ne postoji. To je jedan izmišljeni lik. Kao i Zevs i bilo koji bog,
A onako kako je opisan u Bibliji od takvog Boga treba bežati na kilometre.

Boga ne prihvatamo jer znamo da ne postoji. To je jedan izmišljeni lik. Kao i Zevs i bilo koji bog,
A onako kako je opisan u Bibliji od takvog Boga treba bežati na kilometre.
Kako znate?
Kako je opisan?
Bice da nesto niste razumeli?
Ko vas tera da ga prihvatite?
Zvao li vas neko?
Da nisi i ti od ovih dugine boje?
Kazu da su oni najvise pripadnici teoroje evolucije...
Bog i njih voli, ali ne smeju da praktikuji.

Kako znate?
Kako je opisan?
Bice da nesto niste razumeli?
Ko vas tera da ga prihvatite?
Zvao li vas neko?
Da nisi i ti od ovih dugine boje?
Kazu da su oni najvise pripadnici teoroje evolucije...
Bog i njih voli, ali ne smeju da praktikuji.
Istorijske činjenice. Ljudi su prvo izmislili bogove i boginje, a posle ovog jednog.
Kao starac sa bradom.
Savršeno sam sve razumeo. Nema tu šta da se ne razume. Odavno je prošlo vreme kada je pop bio jedini pismen u selu.
Crkva, okruženje u kom živim.
Non stop nas zove crkva.
Svašta. Naravno da nisam.
Glupost. Generalizacija.
Prema Bibliji ne voli ih. Videli smo kako ih je brutalno pobio u Sodomi i Gomori i kakve je zakone dao Mojsiju po tom pitanju.

Poslednja izmena:

sta to pricas, to je nesto sto je sva moderna nauka potvrdila ioko cega se niko ne dvoumi.

cak sta vise dokazana empirijski stvar

evo na ovom dokumentarnom videu cak pokazivaju i dokaze nastanka svemira

mene sad cudi da ti kao ateista koji se inace busaju u prsa kako se drze nauke, totalno si odlutao od nauke, i cak joj i kontriras

evo lepe pričice ako niste pročitali..
Blizanci u maternici razgovaraju:
- Vjeruješ li u život poslije rođenja?
- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja. Možda smo ovdje baš zato da se pripremimo na život poslije rođenja.
- To je glupost. Nema života poslije rođenja. Kako bi taj život uopće izgledao?
- Ne znam točno, ali uvjeren sam da će biti više svjetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati, i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti poslije rođenja nema života.
- Pupčana vrpca je prekratka. Uvjeren sam da postoji nešto poslije rođenja. Nešto posve drugačije nego ovo što živimo sada.
- Ali nitko se nije vratio od tamo. Život se poslije rođenja završava. Osim toga život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini.
- Pa ne znam baš točno kako izgleda život poslije rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti vjeruješ u mamu, pa gdje bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj smo živi, bez nje ne bismo uopće postojali.
- Ne vjerujem! Mamu nisam nikada vidio, zato je jasno da ne postoji.
- Da , moguće, ali ponekad, kada smo potpuno mirni, možemo je čuti kako pjeva i miluje naš svijet. Znaš, uvjeren sam da život poslije rođenja zapravo tek započinje ...

evo lepe pričice ako niste pročitali..
Blizanci u maternici razgovaraju:
- Vjeruješ li u život poslije rođenja?
- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja. Možda smo ovdje baš zato da se pripremimo na život poslije rođenja.
- To je glupost. Nema života poslije rođenja. Kako bi taj život uopće izgledao?
- Ne znam točno, ali uvjeren sam da će biti više svjetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati, i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti poslije rođenja nema života.
- Pupčana vrpca je prekratka. Uvjeren sam da postoji nešto poslije rođenja. Nešto posve drugačije nego ovo što živimo sada.
- Ali nitko se nije vratio od tamo. Život se poslije rođenja završava. Osim toga život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini.
- Pa ne znam baš točno kako izgleda život poslije rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti vjeruješ u mamu, pa gdje bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj smo živi, bez nje ne bismo uopće postojali.
- Ne vjerujem! Mamu nisam nikada vidio, zato je jasno da ne postoji.
- Da , moguće, ali ponekad, kada smo potpuno mirni, možemo je čuti kako pjeva i miluje naš svijet. Znaš, uvjeren sam da život poslije rođenja zapravo tek započinje ...
Otkud mogu razgovarati dva blizanca u materici, kad još ne znaju nijednu reč, niti umeju da govore. Oni samo plutaju u amnionskoj tečnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back