Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ад хоминем....

Не може доказ да тврди, може тумач доказа и то ако и кад прихвати нешто као доказ.
С` ти чуо за Шредингерову мачку?
Verglaju, non stop i spinuju, kad se obore "dokazi" , izguglaju jos, ja znam da je sve oboreno i pod sumnjom onda tacno znam sta da izguglam
da oborim :P
Cela poenta je da ovo ide u nedogled, covek se povremeno zamori od teme, jer nema poente, posto su fanaticni vernici, ne moz nista tu dokazati :P
Pa zato ova tema ovde, a ne u nauci :P

Verglaju, non stop i spinuju, kad se obore "dokazi" , izguglaju jos, ja znam da je sve oboreno i pod sumnjom onda tacno znam sta da izguglam
da oborim :P
Cela poenta je da ovo ide u nedogled, covek se povremeno zamori od teme, jer nema poente, posto su fanaticni vernici, ne moz nista tu dokazati :P
Pa zato ova tema ovde, a ne u nauci :P
Убисте се у објашњавању да ли је плаво = 42 или није.

Jesam , citiraj mi gde u tekstu pise objasnjenje za to sto delimo fosile virusa na identicnim mestima u genomu sa simpanzama , cekam.
U tekstu je samo objasnjeno da ti delovi genoma i dalje imaju odredjene funkcije , sto niko nije ni osporavao , mada citav tekst je obicno djubre sa obzirom da pocinje sa tvrdnjama da sisari nisu u srodstvu.
Way too many hard questions for which the answers make no sense - without genetic fantasy scenarios - and more importantly, remain unproven. Ad hoc (makeshift or improvised) arguments WITHOUT POSITIVE EVIDENCE are often used in an attempt to explain away these inconsistencies and maintain an evolutionary bias.
Ovo je samo sažetak sa bitnim. Počitaj ceo tekst opet vidim da nisi razumeo šta piše.

Ovo je samo sažetak sa bitnim. Počitaj ceo tekst opet vidim da nisi razumeo šta piše.
Samo tvrdnje o nekom manjku dokaza , to nije nikakav dokaz.
Tekst tvrdi da su ti virusi nadjeni na identicnim mestima i kod vrsta koje nisu u srodstvu , jedini problem je sto sve te vrste koje su nabrojane JESU u srodstvu , tako da sam clanak pokazuje osnovno nepoznavanje teme ( evolucije ) , kao i svaki drugi koji pokusava da pobije naucne cinjenice.

Tekst tvrdi da su ti virusi nadjeni na identicnim mestima i kod vrsta koje nisu u srodstvu , jedini problem je sto sve te vrste koje su nabrojane JESU u srodstvu , tako da sam clanak pokazuje osnovno nepoznavanje teme ( evolucije ) , kao i svaki drugi koji pokusava da pobije naucne cinjenice.
Pa citiraj gde to u ovom tekstu tvrde? Ne razumeš engleski čim ovu glupost opet ponavljaš?

Problem sa vama evolucionistima je taj što nama laicima ne moežte da dokažete evoluciju. Glumite ljude od znanja, a sve što vidim je teoretisanje po sistemu zato što se to meni tako sviđa.

Pa citiraj gde to u ovom tekstu tvrde? Ne razumeš engleski čim ovu glupost opet ponavljaš?
Newer studies now show numerous cases of multiple identical ERV sites found in COMPLETELY UNRELATED SPECIES: sheep/fox, cat/baboon, possum/chimp, bird/cat, etc. and the list keeps growing..

Izvolte , u tekstu se tvrdi da se virusi nalaze na identicnim mestima u genomu POTPUNO NEPOVEZANIH VRSTA a onda se nabrajaju vrste koje ne samo da su u srodstvu nego u vrlo bliskom srodstvu , ponavljam osnovno nepoznavanje evolucije.

Problem sa vama evolucionistima je taj što nama laicima ne moežte da dokažete evoluciju. Glumite ljude od znanja, a sve što vidim je teoretisanje po sistemu zato što se to meni tako sviđa.
Onaj kojem je globalna zevara logicniji zakljucak je nemoguce pokazati , bitno je da je bitnima jasno :)

Newer studies now show numerous cases of multiple identical ERV sites found in COMPLETELY UNRELATED SPECIES: sheep/fox, cat/baboon, possum/chimp, bird/cat, etc. and the list keeps growing..

Izvolte , u tekstu se tvrdi da se virusi nalaze na identicnim mestima u genomu POTPUNO NEPOVEZANIH VRSTA a onda se nabrajaju vrste koje ne samo da su u srodstvu nego u vrlo bliskom srodstvu , ponavljam osnovno nepoznavanje evolucije.

Onaj kojem je globalna zevara logicniji zakljucak je nemoguce pokazati , bitno je da je bitnima jasno :)
Klasični ad hominem.

Problem sa vama evolucionistima je taj što nama laicima ne moežte da dokažete evoluciju.
Па, како очекујеш да се лаику, аргументима које не разуме, докаже нешто што не разуме? Прочиташ нешто што се у научној заједници сматра чврстим доказом, и отпишеш га уз опаску ,,мени то звучи нелогично" или ,,по мени, то није доказ", и онда се жалиш што теби лаику не иде у главу нешто за шта немаш потребно предзнање да разумеш. Откад у научним круговима постоји критеријум ,,по мени, лаику" који наводно наука треба да задовољи? То је као да доведеш неписменог човека из племенске заједнице први пут у школу, даш му књигу и кажеш му ,,ето доказа да је писани језик развијен и да постоји писмо", а он гледа бледо и одговори ,,мени то није доказ, ја то не разумем".

Glumite ljude od znanja, a sve što vidim je teoretisanje po sistemu zato što se to meni tako sviđa.
Ко си ти да можеш да процениш ко глуми а ко јесте особа од знања, кад и сам признајеш да си потпуни лаик? Откад су лаици меродавни за процену туђег знања? О чему причамо ми овде, шта је ово, монти пајтонов циркус?

Klasični ad hominem.
Не знаш ни шта значи израз ad hominem, зато нешто што нема везе с тим оцењујеш као ad hominem. Ти ниси лаик, ти си тотални игнорант, то је толико очигледно да и дете може да примети, а ти ћеш наравно да се увредиш јер сматраш да треба неко овде да ти титра јајца иако од школе имаш свеукупно велики одмор.

U tekstu se tvrdi TOTALNO suprotno

Na samom početku:
The theory that identical ERVs or HERVs (human endogenous retroviruses) found at a similar location in the genome of both humans and chimps, thus proving a common ancestor, has been found to be completely contrary to recent studies. Newer studies now show numerous cases of multiple identical ERV sites found in COMPLETELY UNRELATED SPECIES: sheep/fox, cat/baboon, possum/chimp, bird/cat, etc. and the list keeps growing... Statistically, we can no longer conclude these are unique situations pointing to any proof whatsoever of common descent. It is most likely that initial studies were done primarily on humans and chimps rather than other mammals and this skewed the data.
Znači tvoje tvrdnja da se ostaci virusa nalaze na istovetnim lokacijama je manifestno potpuno pogrešna ,što je eksperimentima ispitivanjem dokazano.

I sad ajde što si nepismen ali da ćeš kidisati i na renomirane genetičare i njihova istrazivanja, to se od tebe nisam nadao. Potpuno sam iznenađen na šta si spreman zarad jedne budalaštine od teorije:eek:

Ma znas kad je meni sinulo da lazu. Kad su me u skoli ucili da je dobijena organska materija iz neorganske u laboratoriji, cak
su prikazivali neke sudove u kojima je navodno to postignuto, pa je TE dokazana. To je bila prevara, i sve vezano za to.
Чувенi Милер-Јуријевом експеримент не доказује теорију еволуције нити са њом има везе. Још једна у низу произвољних тврдњи које су у директној контрадикторности с науком.
Експеримент је успешно изведен и показано је да је итекако могуће из неорганских једињења синтетизовати органска, и то је процес који се може посматрати и понављати, тако да је крајње бесмислено тврдити (поново без иједног јединог наведеног доказа) да је реч о некаквој превари, а још бесмисленије тврдити како је, наводно, тај експеримент доказ за теорију еволуције.

I sad ajde što si nepismen ali da ćeš kidisati i na renomirane genetičare i njihova istrazivanja, to se od tebe nisam nadao. Potpuno sam iznenađen na šta si spreman zarad jedne budalaštine od teorije:eek:
Који су то реномирани генетичари? Нико до сада није навео ауторе наведеног текста, немамо појма ко су. Постоје ли именом и презименом?

ta teorija ne prolazi prvi postulat naucne teorije, a to je da je falsibiable,
И сам Дарвин је својевремено писао да је врло лако оповргнути његову теорију; нпр. ако би се фосили животиња које се сматрају млађим пронашли међу фосилима животиња које се сматрају старијим, што је у супротности с оним што теорија еволуције тврди. Видиш колико је лако оповргнути је.

drugo ne bavi se predvidjanjima, i nema objasnjenje kako se sve to desilo i *zasto se desilo*,
tj nema nikakve zakone koji mogu voditi u logicne zakljucke i predikcije.
Зато што се теорија еволуције бави објашњавањем токова развоја живота у прошлости, а не токовима којима ће се живот развијати у будућности. Теорија еволуције постулира да се живот развија; не и у ком смеру. Па, како мислиш да предвидиш да ли ће се нека врста прилагодити и еволуирати или изумрети? То је немогуће. Али се изучавањем одређених шаблона које прати еволуција могу правити одређена предвиђања, тако да је нетачно да се не бави предвиђањем; нпр. може се предвидети да ће врста која се прилагоди животу у пећини (потпуном мраку) изгубити пигмент и очи, попут ракова или слепих пећинских рибица.

U tekstu se tvrdi TOTALNO suprotno

Na samom početku:

Znači tvoje tvrdnja da se ostaci virusa nalaze na istovetnim lokacijama je manifestno potpuno pogrešna ,što je eksperimentima ispitivanjem dokazano.

Samo treba procitati do kraja , nije tesko :) Pise da ostaci virusa na istim lokacijama ne dokazuju zajednickog pretka zbog novih istrazivanja koja pokazuju da se isti takvi virusi nalaze na istim mestima i kod totalno nepovezanih vrsta , problem je sto te vrste su itekako povezane , sto ti virusi samo dalje dokazuju.
Ti si taj koji misli da zna bolje od geneticara kao i bolje od 99% naucne zajednice koja prihvata evoluciju kao cinjenicu , zeznuo si se malo ;)
Tako da i dalje cekam odgovor na to zasto delimo te fosile virusa na identicnim mestima sa simpanzama ?

Samo treba procitati do kraja , nije tesko :) Pise da ostaci virusa na istim lokacijama ne dokazuju zajednickog pretka zbog novih istrazivanja koja pokazuju da se isti takvi virusi nalaze na istim mestima i kod totalno nepovezanih vrsta , problem je sto te vrste su itekako povezane , sto ti virusi samo dalje dokazuju.
Ti si taj koji misli da zna bolje od geneticara kao i bolje od 99% naucne zajednice koja prihvata evoluciju kao cinjenicu , zeznuo si se malo ;)
Tako da i dalje cekam odgovor na to zasto delimo te fosile virusa na identicnim mestima sa simpanzama ?
Каквих црних 99%? 100% научника.

Неко је еволуционарно креативан све то закувао.
О војводо! Добродошао !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back