Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

pogledaj gdje si LOL napisao sto znaci Laughing Out Loud, smijem se na glas.

u tekstu koji govori kako ce vam Bog na sudnjem danu reci da ste ismijavali vjernike dok ste zivjeli na zemlji

Bog kaze u Kuranu:
  • 109 'Kad su neki robovi Moji govorili: 'Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji!' –
  • 110 vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.
Interesantna pojava, post govori kako ce se ponasati a ti upravo se ponasas tako kako ti se najavi da ces se ponasati

pogledaj gdje si LOL napisao sto znaci Laughing Out Loud, smijem se na glas.

u tekstu koji govori kako ce vam Bog na sudnjem danu reci da ste ismijavali vjernike dok ste zivjeli na zemlji

Bog kaze u Kuranu:
  • 109 'Kad su neki robovi Moji govorili: 'Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji!' –
  • 110 vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.
Interesantna pojava, post govori kako ce se ponasati a ti upravo se ponasas tako kako ti se najavi da ces se ponasati
Lmao

Sad ću trista ovih skraćenica da pošaljem

Да резимирао ту чудну логику, мој пост се односио на "захтјев" да се дају докази да је Творац створио живот, а ти са ТЕ доказујеш да то није случај
Чудна логика, заиста. Не, ја не доказујем теоријом еволуције да творац није створио живот, већ доказујем еволуцију. Можда је тешко просту логику применити, али тако је како је.

научили смо да код вас атеиста логика иде чудним путевима и има нека непредвиђена скретања.:per:
Не знам коме се обраћаш с тим ,,код вас атеиста". Ја сам једна особа и нисам атеиста. Али не чуди што си тако погубљен и очигледно ниси у стању ни да се држиш теме, само да етикетираш и просипаш неку демагогију, а од доказа ни д.

Za mene je fenomen veliki to sto ateisti vrlo lahko otklize u zonu da vjeruju da slucajnosti imaju takve bozanske sposobnosti da mogu sve to fino da posloze gdje se postide svi nasi naucnici koji nisu u stanju ni nogu robota da naprave a kamoli da naprave robota koji hoda na dvije noge.

Tolika mrznja prema Bogu zaslijepi ih toliko da ljudi radije prihvate da slucajnosti stvore i prve zive celije i nas ostale sve nego da je Bog nas stvorio sa svrhom.

pazi sad ovo, zamislimo da se probudimo na Marsu u kuci koja je ugodna za zivjeti, imaju frzideri, pitka voda, ugodan zrak, toplota, imamo pribor kuhinjski za jesti, dush za tusiranje, samponi, TV, i ostale zabave i pogodnosti...dok van te kuce nem nista osim gole pustinje koja sije smrt, znaci da izadjemo izvan kuce smrt bi nastupila u nekoliko minuta.

I onda se ti zapitas, odakle ja ovdje u ovoj kuci, kako to da je ova kuca podesena ovako, i kalibrirana za moj zivot tu...hocemo li vjerovati da su slucajnosti to nekako sve to poslozile ?

Eh upravo je to covjekov zivot, mi se radjamo na planeti zemlji gdje nam je sve podeseno za zivot, dok izvan planete zemlje bi nam smrt nastupila u nekoliko minuta.

jeste li se kad zapitali ovo, zasto nam je hrana ukusna, povrce i voce?

sta mislite da nemaju ukusa ni mirisa, da samo osjecamo konsistensu pod zubima, bez ikakvog uzivanja u hrani ?

Sto ukazuje na milost stvoritelja da nam zasladi hranu da bi jeli kako bi prezivjeli....da bi nam se mililo zivjeti.
a mogao je bez mirisa u ukusa stvoriti to sve.

Znaci da sumiramo, nas dolazak na zemlju gdje nam je sve na gotovo pripremljeno da mozemo imati za kvalitetan zivot ukazuje na Stvoritelja koji misli o nama

cak i u sexu dokazi inteligentnog dizajna

Zasto recimo da ima kod nadrazaja muskarca i zene prirodni lubrikant, koji olaksava sex, muskarac pri nadrazaju izbaciva luibrikant dok zena se navlazi....a sta mislite da zena suha dole kao suha ruka a ni muskarac isto tako da nikakve lubrikante ne izbaciva....kakva bi to patnja bila od seksa???

Pa to olaksavanje seksa ukazuje na milostivog Stvoritelja a mogao je dati suh seks bude ono u fazonu istresi brzo sjeme unutra samo da bi se zacelo dijete , a okani se uzivanja.

ne mozete davati evoluciji osobine milosti i sazaljenja, prirodni lubrikanti kod muskarca i zene su dokazi milosti i sazaljenja Stvoritelja jer bez toga bi nam bio sex cista patnja a opet bi prezivjeli jer bi da dodje sjeme do mjesta gdje se oplodi, radjali bi se bez bez lubrikanta, ali eto olaksan je sex tako..

ne samo to da Bog stvorio ukusno povrce i voce nego je oblik vocke i povrca stvarao u obliku ljudskog organa za sta je dobar
pogledajmo ove primjere samo
15493566_354705144907263_7409491726675844580_o.jpg

28337841_565535367157572_7777798892871846053_o.png

Ljudi ovo su vam sve dokazi od Stvoritelja, i zato nemojte glavu okretati na to jer ce vas poslije smrti pozvati na odgovnornost, i nema poslije "nismo znali i nismo vidjeli nista"

skoro da nema sumnje da ce covjek nastradati pred Bogom koji dodje sa nevjerovanjem u njega, a Bog mu slao dokaze za svoje postojanje....hajde inekako ljudi koji nisu bili u mogucnosti da vide dokaze, pada se pravdaju pred njim, ali covjek koji vidi dokaze i opet se osloni na milost i nemilost slucajnostima evolucije...taj se sam sebe rukama u paklenu jamu punu vatre bacio. sve dok covjek zivi ima sansu za pokajanje Bogu , a Bog volio da daje oprost jer je milostiv....toliko je milostiv da covjek kada mu se iskreno pokaje, i obrati i krene slijedit njegovu uputu, Bog ne da oprosti grijehe sto je prije pocinio nego ih pretvori u dobra djela...kako ne bi sa nule krenuo nego da krene sa mnostvom dobrih djela, a u sustini su grijesi koje je Bog pretvorio u dobra djela iz svoje milostiv...takav je Bog u kojeg mi vjernici vjerujemo.

Bog kaze u Kuranu:

• 99 Kad nekome od njih smrt dođe, on uzvikne: 'Gospodaru moj, povrati me
  • 100 da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio!' – Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti – pred njima će prepreka biti sve do dana kada će oživljeni biti.
  • 101 Pa kad se u Rog puhne, tada rodbinskih veza među njima neće biti i jedni druge neće ništa pitati.
  • 102 Oni čija dobra djela budu teška, oni će želje svoje ostvariti,
  • 103 a oni čija dobra djela budu lahka, oni će posve izgubljeni biti, u Džehennemu će vječno boraviti,
  • 104 vatra će im lica pržiti i iskeženih zuba će u njemu ostati.
  • 105 'Zar vam ajeti/znakovi Moji nisu kazivani, a vi ste ih poricali?'
  • 106 'Gospodaru naš' – reći će – 'naši prohtjevi su bili od nas jači, te smo postali narod zalutali.
  • 107 Gospodaru naš, izbavi nas iz nje; ako bismo ponovo zlo radili, sami bismo sebi nepravdu učinili.'
  • 108 'Ostanite u njoj prezreni i ništa Mi ne govorite!' – reći će On.
  • 111 Njih sam Ja danas nagradio za ono što su trpjeli, oni su, doista, postigli ono što su željeli.

О чему ли ти причаш, сачувај Боже и саклони.:hahaha:
Значи, није ти довољно што су ти и тамо на хрватском форуму направили нови анус, па си овде дошао да просипаш небулозе? :D
Е, мој Фирдевс. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Чудна логика, заиста. Не, ја не доказујем теоријом еволуције да творац није створио живот, већ доказујем еволуцију. Можда је тешко просту логику применити, али тако је како је.

Не знам коме се обраћаш с тим ,,код вас атеиста". Ја сам једна особа и нисам атеиста. Али не чуди што си тако погубљен и очигледно ниси у стању ни да се држиш теме, само да етикетираш и просипаш неку демагогију, а од доказа ни д.
Одустајем прика, стварно ми се не да објашњавати просте ствари, не знам да ли не читаш поруке детаљно или не разумијеш оно што у њима пише, нити ме много интересује шта је од тога. Само сам ти покушао дочарати пластично да исто као што постоји разлика између случајног настанка живота и еволуције која је продукт случајности, исто тако постоји разлика у теорији о настанку живота уз посредство Творца и интелигентног дизајна. Не знам да ли ти је сад мало јасније али немој се оптерећивати са тим. :D

постоји разлика у теорији о настанку живота уз посредство Творца и интелигентног дизајна
Заиста? А, која је то разлика, ако није тајна? Одједном творац више није интелигентни дизајнер, а интелигентни дизајн није дело творца?

Заиста? А, која је то разлика, ако није тајна? Одједном творац више није интелигентни дизајнер, а интелигентни дизајн није дело творца?
Inteligentni dizajner moze biti i vanzemaljska civilizacija. Prvi bogovi su zapravo bili vanzemaljci. Poreklo mozes prepoznati po krvnoj grupi.

Sta iznenadjuje te mogucnost da je zivot na zemlju prenela vanzemaljska civilizacija i da se prepoznaje po krvnoj grupi?
Не, ја могућност прихватам, наравно. Само не разумем како се то ,,препознаје по крвној групи". А, није баш ни најјасније како је то, тачно, ванземаљска цивилизација успела да створи преко 8 милиона различитих врсти живота, почев од једноћелијских организама па све до најкомплекснијих.

Не, ја могућност прихватам, наравно. Само не разумем како се то ,,препознаје по крвној групи". А, није баш ни најјасније како је то, тачно, ванземаљска цивилизација успела да створи преко 8 милиона различитих врсти живота, почев од једноћелијских организама па све до најкомплекснијих.
Ima 15 miliona zapisanih, koliko još ima ko zna...

Vanzemaljka ne moze da napravi dete sa majmunom, stvaraju se antitela i odbacuje se dete, dok vanzemaljac moze da napravi
dete i vanzemaljki i majmunici, recimo. Drugo, nemam podataka o tome kako su preneli ili stvorili.

Не, него знам да је реч о погрешно схваћеним подацима и покушавам да га наведем да сам дође до тог сазнања кроз трагање за референцама.
Скоро сасвим сам сигуран да мисли на Резус фактор и треба свега пар минута да се увери да оно што је написао нема везе с реалношћу.

Iskreno vrlo je lepo videti da razum vlada cak i na forumu religija jer glasovi za evoluciju vode cak i ovde , to pokazuje da kad bi izdvojio nasumicno ljude na ulici i pokazao im dokaze za evoluciju verovatno bi preko 90% prihvatilo tu cinjenicu bez problema.
Kako si shvatio da je 90% kad imate 53? A i to je samo posledica višestrukog glasanja jednog koji ko zna koliko ima naloga(ateisti,1,5)

Čak ni mr. Infinity, koji kategorički negira bilo kakvo božanstvo kao realnost, negira i ovu splacinu od teorije. :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back