Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A šta ako je Bog napravio živa bića tj vrste tako da mogu da evouliraju? To bi zadovoljilo obe strane
katolici su shvatili da je evolucija cinjenica pa su postavili tako stvari

ali pravoslavci su tvrdji kod uvodjenja noviteta

pa je ne prihvataju za sada ali je ne pominju previse

za jedno 100 god ce reci * pa mi to pricamo oduvek*

da sam ovo da sam ono.....i tako u krug cijelo vrijeme...nego sta mislis da ti nas obradujes sa jednim kvalitetnim argumentom sa dokazima?? pa da te narod malo vise uzme za ozbiljno nego pricat bez dokaza.
Za ono sto si trazio dobio si kvalitetne argumente. Gluposti koje si pisao ne postoje u evolucionoj biologiji, sto bi ti mozda i znao da si barem prosao pored neke knjige o TE.

Čekaj, katolici se slažu a pravoslavci ne, znači sve veći i veći raskol
https://www.slobodnaevropa.org/a/26662924.html

Papa Franjo, poglavar Rimokatoličke crkve, govoreći tokom Papinske akademije nauke, kazao je da je teorija evolucije i "Velikog praska" istinita, te da Bog nije mađioničar sa magičnim štapićem.

meni ovde nije jasno sta je bog ako nema *carobni stapic* ( carobnjak) jer sam bas mislio da religija kaze da je bog carobnjak

a ne samo madjionicar, znaci trikovi

ali papa valjda bolje zna od mene sta mu religija propoveda

pusti ti to, nego daj dokaz i argument sta je glupost...jer tako se nemogu braniti

kad nekome napises, pises gluposti inace, pitas se sta tacno glupost da znam odbranit covejce??

tako ste po povrsni u diskusiji da covjek ne znam sta tacno napadate koji dio u tekstu...sve nesto opsirno
Pricas gluposti od pocetka do kraja. Svaki post koji si napravio na ovome forumu je cista glupost

A šta ako je Bog napravio živa bića tj vrste tako da mogu da evouliraju? To bi zadovoljilo obe strane
Nije poenta da se nekakve strane zadovolje nečim, već bronzanog doba već da pojedini zatucani ljudi izađu iz bronzanog doba i shvate u kom su veku i vide gde je svet.

iako nama vjernicima laska ta pomisao, i cak bi je podrzali, ali ne mozemo...jer podrzali bi je ako necemo gledati dokaze i voditi se emocijama samo

ali realna osoba treba da gleda dokaze a ne da se vodi emocijama i zeljama....razlog sto se i ovo ne moze prihvatiti jeste to sto nemamo tranzicijskih fosila....pa samim tim i to pada u vodu.

druga stvar, imamo fosile oko 250-450 miliona stare zivotinja koji su identicni kao sadasnje zivotinje sto ukazuje da nije bilo evolucije.

tako da se ne moze prihvatiti ni ta teoloska evolucija gdje imamo Boga Evolvera.
Aha, znači imamo fosile? I stari su milionima godina?

Najnoviji predloženi je 4.49 i deluje kao najverovatniji

Nisu. Nikako u isto vreme.

jesu, ne pratis sta nauka kaze

Approximately 4.6 billion years ago, our solar system was just a cloud of dust and gas known as a solar nebula. Gravity collapsed the material in on itself as it began to spin, condensing the matter and forming the sun in the center of the nebula.
With the sun beginning to form, the remaining material started to clump up. Small particles drew together, bound by the force of gravity, into larger particles. The solar wind, a constant stream of charged particles that emanate from the sun's upper atmosphere, swept away lighter elements, such as hydrogen and helium.
This left behind heavy, rocky materials that formed smaller terrestrial worlds like Earth.

https://www.space.com/19175-how-was-earth-formed.html

How do we know the Sun's age?​

How do we know how old it is? We look at the age of the whole solar system, because it all came together around the same time.

To get this number, we look for the oldest things we can find. Moon rocks work well for this. When astronauts brought them back for scientists to study them, they were able to find out how old they are.
https://spaceplace.nasa.gov/sun-age/en/

Ateisti dodjite da vam cika Chackalica sapne nesto na uho

Bog nas je indirektno informisao o starosti Zemlje u Kuranu, gdje se indicira 4.61 milijardi godina
98316880_2570200876572734_9143011476464730112_n.png

jesu, ne pratis sta nauka kaze

Approximately 4.6 billion years ago, our solar system was just a cloud of dust and gas known as a solar nebula. Gravity collapsed the material in on itself as it began to spin, condensing the matter and forming the sun in the center of the nebula.
With the sun beginning to form, the remaining material started to clump up. Small particles drew together, bound by the force of gravity, into larger particles. The solar wind, a constant stream of charged particles that emanate from the sun's upper atmosphere, swept away lighter elements, such as hydrogen and helium.
This left behind heavy, rocky materials that formed smaller terrestrial worlds like Earth.

https://www.space.com/19175-how-was-earth-formed.html

How do we know the Sun's age?​

How do we know how old it is? We look at the age of the whole solar system, because it all came together around the same time.

To get this number, we look for the oldest things we can find. Moon rocks work well for this. When astronauts brought them back for scientists to study them, they were able to find out how old they are.
https://spaceplace.nasa.gov/sun-age/en/
I šta da radim ja sad s ovaj engleski tekst?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back