louiskrstic
Domaćin
- Poruka
- 3.215
Šta mislite?
настанак живота магијом.![]()
teško je to njima objasniti.
Teško je, ili, nemoguće prihvatiti da nešto jeste drugačije nego što nama kaže naša lična svest u datom trenutku. Ovo ne znači da je sve oko nas onako kako mi to vidimo ili razumemo.Duša ne postoji. ................................
Pa ipak, svako od nas se jednoga dana, u ovom ili nekom sledećem životu, dotakne te ključne ivice kada po prvi put oseti da je nešto ipak drugačije. Tada, po prvi put budemo u mogućnosti da vidimo i razumemo ono što ranije nismo mogli.
Ovaj trenutak govori da smo mi duhovno dovoljno sazreli da razuzmemo ono što ranije nismo mogli, jer, naš um nije u mogućnosti da uopšte pojmi da Duša postoji a istina je da smo mi Duša i da smo mi pravo i jedino realno Biće a da je um naš instrument ili alatka za sticanje životnih iskustava preko kojih sazrevamo duhovno - ekspandiramo svoju svest.
To je razlog da mnogi ljudi kada se nađu izvan fizičkog tela budu zbunjeni, neretko i uplašeni, a najčešće radosni zbog iskustvenog saznanja.
To je trenutak gde nam jedno jedino iskustvo kaže nešto što se nikome nikada ne može objasniti pa i prihvatiti kao realnost.
Da ne dužim; Mi, Duša, kreirani smo u čisto duhovnom svetu ili svetu svesti, božanske ljubavi sa svim drugim atributima Boga. Nakon toga smo odaslati u niže svetove - materije, energije, prostora i vremena, koji su kreirani prethodno od same suštine života. Ta suština je duhovna suština nešto popput energije ali nije energija. Ta suština ima mnogo imena a ovde je znamo kao Duh ili Sveti Duh. Iako prožima i ovaj svet pa i nas same mi je ne možemo detektovati jer je na izuzetno visoko vibracionom nivou. Ona je nosioc svesti i znanja, snage, moći, ljubavi i Ona je iz svoje suštine kreirala sve ostalo kao energiju i elemenete iz kojih je kansije eonima nastajala materija.
Od te tačke nadalje nauka je donekle naslutila proces koji je tekao.
Mi, Duše, obavezno nastanjujemo sve ono što ovde znamo da je živo (pa čak i neživo a sve zavisi od nivoa naše svesti).
Da ne dužim već da ostavim ovde a oni koji stvarno imaju potrebu da istražuju mogu to činiti najpre mpreko knjiga a onda i svojim naporima praktično kada će znati a ne verovati.
Praktično, kreacija je počela a od nekog trenutka nadalje je preuzela evolucija. Praktično, najbolje je gledati razvitak svesti kao evolucioni proces što i jeste.
Mi, ljudi, nismo nastali evolucijom od drugih živih bića već smo kreirani najpre na Kauzalnom svetu i stupnjevito prenošeni na Astralni pa na Fizički svet. To je razlog da nauka ne može naći nikakav dokaz naše povezanosti sa životinjama.
Ako neko želi, bar u današnje vreme ima preobiman broj knjiga, videa, iskustava pa i naučnih psihoanalitičkih evidencija o nama kao Duši i našim mnogim životima.
Pozdrav!
Dodao bih da ljudi danas na planeti nisu na istom stepenu evolucije svesti i zato nas ima između te dve krajnosti, od onih koji su na samom početku evolucije svesti pa do onih koji su na vrhu samih genija ili duhovnih genija. Tu leži i objašnjenje zašto u nama postoje negativnosti i pozitivnosti ali postoji i ključ kako se osloboditi i nadrasti negativnosti a ovladati svojim čulima, nagonima, emocijama i pasijama uma.

?