Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da moze, naduvaj balon pa pogledaj, Sirenje univerzuma mozes da tako poredis, za sada vidljiv deo univerzuma je oko 45milijardi SG u svakom smeru od nas ( relativno posmatrano ), za nekog milijadu SG na "levo" vidljiv deo je isti al vidi ono sto mi nismo u stanju. Pod uslovom da je sam univerzum beskonacan, donosno da to je vidljiv deo samo jedan mali deo njegove prave velicine.
tacka postoji u matematici, jeste, al posmatranao u fizici tacka ima dimenzje, odnosno svoje mesto u inoverzumu. Sta tu nije jasno. Zemlja ima svoj polozaj u nasem suncevom sistemu, naseoj galaksiji itd....

Zavisi koja celija, recimo celije tumora nisu bas dobre zar ne?
Објашњаваш ми ширење свемира као основцу!?

Не може се објаснити ни један процес без објашњења како је он почео. То је управо случај са великим праском (ББ). Као пре ББ није било ничег, ни простора ни времена, ни енергије ни материје. А онда је све то створено из једне тачке, ничим изазвано. Постоји најмањи квант простора, па тако не може да постоји једна тачка, јер је бездимензиона и бесконачно мала (нула).

Твоје објашњење са балоном који се надува је за малу децу, јер галаксије што су ближе периферији универзума убрзавају што до сада наука није објаснила. Касква је то експлозија у којој, уместо да се њени продукти крећу неком константном брзином (сразмерно примљеној енергији) они убрзавају, као да још увек добијају на енергији.

Што се ћелије тиче, прочитај како долази до деоба ћелија, па онда можемо дискутовати наа ту тему.

Имају они "научно објашњење" за то, а оно гласи, не знамо какви су физички закони тада владали, али вјероватно нису били као ови сад :per: .
Само што они тврде да пре великог праска није било ничег, па ни физичких закона.

Poslednja izmena:
Virusi nisu ni živi niti ne živi. Oni su između.
Nisi izmedju.....
Bog je tu oduvek, Njega niko nije stvorio.

Ma nemoj daj mi dokaz.... Vidis, to je ono, nemamo dokaz, boli nas cosak da se bakcemo da dokazujemo lakse je ovako, oduvek je tu. U toe i jeste mana religije, zasniva se na veri a vera nije dokaz. Zbog toga je nauka daleko naprednija i svetlosnim godinama ispred religije.

U bibliji je zapisano samo ono što čovek treba da zna.
Zapisao je covek gluposti koje su vazile pre 2000god
Da je priča za malu decu, bila bi ista stvar kao i sa ostalim izmišljenim stvarima. Biblija se zabranjuje polako u Americi, a ti se lepo zapitaj zašto.
Naravno da je prica za malu decu....
Ne možeš da znaš da ga nemaš. Jel ti došao pa ti rekao? To što ga nisi video, ne osporava Njegovo postojanje.
A ti dokazujes njegovo postojanje na osnovu vere, opet nisi svesna u cemu je problem u tome
Da Bog ne postoji ne bi postojala nijedna religija. Skoro svake religije imaju istu osnovu (Hrišćanstvo, judaizam, islam...) svi oni veruju da je nešto stvorilo ovu planetu itd.
Ne da nema coveka ne bi bilo ni religije. Svaka religija ima istu osnovu a tu su magijski obredi i da nesto sto nemas pojma sta je dokazes na sonovu toga, osnosno nekog viseg bica...
Bog nikada ne pravi greške, i On ne ubija žene i decu. Odakle ti to? Smrt je za Njega ništa, jer On može da nas stvori opet.
Aha a potop po religiji je bio sta? Bajka? Pobio milione, milijarde, podavio ih i onda incestiopidno naselio planetu? Sta su Sodoma i gomora, Pobio sve tamo? Decu, trudnice....
A šta bi mi rekao taj Rimljanin? Kao da bi on znao više nego od nas danas
Ne bi u tome i jeste stvar, 2000god se religija bazira na istom, bez ikakvih dokaza.....
Sve religije potiču iz Babilona. A judaizam je prva religija. Pre 4000 hiljade godina.
Judeizam nije prva religija, ne lupetaj
Da je sve tako laž i besmisleno ne bi bilo 2 milijarde hrišćana, 15 miliona iz judaizma i 1 milijarda muslimana.
Nema, to sto klasifikuju ljude po mestu rodjenja ne znaci da su vernici.
Boga nije izmislio čovek. Bibliju čovek ne može da napiše. Previše proročanstava se dogodilo, i dogodiće se.

Ma nemoj, nego sta nego je izmislio. A Biblija je copy-paste kknjiga drugih religija i prica. Hriscanstvo nije prva monoteisticka religija jel znas to?
Ćelija jeste komplikovana, DNK takođe, genetski kod sve to..
Jeste al nije svaka celija ista
Nisam mislila na ljude. Mislila sam na planine, životinje, cveće, reke, mora, jezera, okeana..
i opet ne vidimo svi istu lepotu....
Banane i jabuke su srodne svim organizmima, ne samo nama.
Naravno, onda prica o Bogu kao tvorcu ne da nema smisla vec je glupost....

Biblija kaze da je Bog prvo stvorio nebo i zemlju, dok nauka polazi da je prvo doslo do velikog praska, a tek onda je poceo da se stvara svemir, a tek mnogo, mongo kasnije planeta Zemlja.

„U početku stvori Bog nebo i zemlju, a zemlja beše bez obličija i pusta, i beše tama nad bezdanom, duh Božiji dizaše se nad vodom. I reče Bog, neka bude svetlost. I bi svetlost. I vide Bog svetlost da je dobra, i rastavi Bog svjetlost od tame. I svetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, dan prvi”.

Pogledajte prilog 1076950
U fizičkoj kosmologiji, tzv. Veliki prasak predstavlja naučnu teoriju o poreklu univerzuma kao o širenju prostora i materije, koji je u početku bio beskonačno mali prostor beskonačno velikog pritiska i toplote u nekom konačnom vremenu u prošlosti. Sama ideja je nastala iz posmatranja koja ukazuju na to da crveni pomak galaksija (Hablov zakon) pokazuje da se galaksije udaljavaju jedne od drugih, što navodi na tvrdnju da su galaksije bile nekad međusobno mnogo bliže nego danas.

Pogledajte prilog 1076951

Kako eksperti sa foruma objasnjavaju ovakve razlicite pristupe i koji preferiraju ?
Činjenica je da to nikada nećemo saznati.Nti zna nauka još manje religija.

Објашњаваш ми ширење свемира као основцу!?
pa kada ti nije jasno....

Не може се објаснити ни један процес без објашњења како је он почео. То је управо случај са великим праском (ББ). Као пре ББ није било ничег, ни простора ни времена, ни енергије ни материје. А онда је све то створено из једне тачке, ничим изазвано. Постоји најмањи квант простора, па тако не може да постоји једна тачка, јер је бездимензиона и бесконачно мала (нула).
Ne vec je sva energija i materija bila u jednoj tacki, jednom singularitetu....
Твоје објашњење са балоном који се надува је за малу децу, јер галаксије што су ближе периферији универзума убрзавају што до сада наука није објаснила. Касква је то експлозија у којој, уместо да се њени продукти крећу неком константном брзином (сразмерно примљеној енергији) они убрзавају, као да још увек добијају на енергији.
Zato sto nije eksplzija, vec sirenje, sta tu nije jasno?
Што се ћелије тиче, прочитај како долази до деоба ћелија, па онда можемо дискутовати наа ту тему.
Znam ja sta je deoba celije, a ti?
Само што они тврде да пре великог праска није било ничег, па ни физичких закона.
Ne tvrde.....

Имају они "научно објашњење" за то, а оно гласи, не знамо какви су физички закони тада владали, али вјероватно нису били као ови сад :per: .
Dok u slucaju religije glasi. boli nas stojko da se bakcemo timelakse nam je da kazemo tako je jer je Bog tako hteo...

Kao sto sam vec rekao ne pada mi na pamet da gledam kreacionisticke klipove i da na to gubim vreme , ako si ti pogledao napisi argumente koje su postavili , ali znam da nisu objasnili globalnu zaveru sa milionima naucnika koja se vrsi vec 150 godina svaki dan sirom sveta da bi gurali nepostojece dokaze za evoluciju , zato sto je tako nesto nemoguce.
Arheopteriks je bio rana ptica , tako da nemam pojma zasto pises da nije , to sto su nadjeni dodatni i stariji fosili samo upotpunjuje i jasnije nam pokazuje ranu evoluciju ptica.

to je problem sa tobom

sto samo slusas i citas jednu stranu, dok ja slusam i citam i jedne i druge, i onda na osnovu toga sudim im ko ima bolje dokaze i argumente.

samo sto si lijen neda ti se pregledati dokumentarac, a htio bi da ja prepricavam dokumentarac jer se tebi ne da pogledat ....ma malo morgen junace :)

Arheopteriks je bio rana ptica

naucnici kazu nije ptica, nego pripada dinosaurusima....a ti i dalje furaj tu pricu

tako da nemam pojma zasto pises da nije ,

zato sto ne citas dokaze sto ti se postiraju, postirao sam ti cak i nekreacionisticku stranicu, koja kaze da nije ptica nego pripada dinosaurusima...a ti se pitas da nemas pojma, pa naravno da nemas pojma kad ne citas dokaze opoonenata, normalno da neces znati kad samo citas jednu liniju a oponente ne citas.

Nisi izmedju.....

Ma nemoj daj mi dokaz.... Vidis, to je ono, nemamo dokaz, boli nas cosak da se bakcemo da dokazujemo lakse je ovako, oduvek je tu. U toe i jeste mana religije, zasniva se na veri a vera nije dokaz. Zbog toga je nauka daleko naprednija i svetlosnim godinama ispred religije.

Zapisao je covek gluposti koje su vazile pre 2000god

Naravno da je prica za malu decu....

A ti dokazujes njegovo postojanje na osnovu vere, opet nisi svesna u cemu je problem u tome

Ne da nema coveka ne bi bilo ni religije. Svaka religija ima istu osnovu a tu su magijski obredi i da nesto sto nemas pojma sta je dokazes na sonovu toga, osnosno nekog viseg bica...

Aha a potop po religiji je bio sta? Bajka? Pobio milione, milijarde, podavio ih i onda incestiopidno naselio planetu? Sta su Sodoma i gomora, Pobio sve tamo? Decu, trudnice....

Ne bi u tome i jeste stvar, 2000god se religija bazira na istom, bez ikakvih dokaza.....

Judeizam nije prva religija, ne lupetaj

Nema, to sto klasifikuju ljude po mestu rodjenja ne znaci da su vernici.

Ma nemoj, nego sta nego je izmislio. A Biblija je copy-paste kknjiga drugih religija i prica. Hriscanstvo nije prva monoteisticka religija jel znas to?

Jeste al nije svaka celija ista

i opet ne vidimo svi istu lepotu....

Naravno, onda prica o Bogu kao tvorcu ne da nema smisla vec je glupost....
Kako je nauka najprednija? Ponosite se time što ste nastali od tzv. majmuna i da je univerzum nastao iz velikog praska? Super onda. Čestitam.

Čovek pokušava da stvori nešto lepo sa toliko napora, a navodno nešto iz praska stvori lepotu? Pogledaj samo planine, životinje, okeane. Naš je problem što smo ih zagadili.

A kakve to obrede ima biblija? Nema nikakvih, ako misliš na žrtvu svespalnicu..To se više nije radilo, jer je Isus došao da nas očisti.

Potop nije bajka. Nije bilo milijarda ljudi u tom trenutku potopa, a bogami ni milion. Jer pazi, to se desilo ne tako dugo od stvaranja čoveka. Desilo se u Postanju 6:17 - 7:5

Po čemu je priča za decu? Meni više evolucija zvuči kao priča za malu decu. Darvin je otkrio evoluciju tek 1859 godine, a religija je postojala pre toga iteeekakooo više.

Judaizam jeste prva religija.

Biblija nije izmišljena i imaš gomilu razloga zašto nije.

pa kada ti nije jasno....

Ne vec je sva energija i materija bila u jednoj tacki, jednom singularitetu....

Zato sto nije eksplzija, vec sirenje, sta tu nije jasno?

Znam ja sta je deoba celije, a ti?

Ne tvrde.....

Dok u slucaju religije glasi. boli nas stojko da se bakcemo timelakse nam je da kazemo tako je jer je Bog tako hteo...
Дискутујеш у свађалачком тону, чиме прикриваш незнање, а истураш непоткрепљену веру у нешто што ни наука, за сада, не може да објасни.

Са таквима ја не дискутујем.

Kako je nauka najprednija? Ponosite se time što ste nastali od tzv. majmuna i da je univerzum nastao iz velikog praska? Super onda. Čestitam.
Vidis da lupetas, niko ne govori da smo nastali od majmuna vec da imamo zajednicog pretka, OGROMNA RAZLIKA. I to se tako zove, Big Bang zapravo je sirenje a ne ekslopzija.
A da ne zaboravi racunar sa kog pises, da niej bilo nauke i napretka ti bi sada tucala kamen, prala ves u mokraci..... Ne zaboravi samo blagodeti religije 500god drkanja ljudi, paljenja na lomaci.....
Čovek pokušava da stvori nešto lepo sa toliko napora, a navodno nešto iz praska stvori lepotu? Pogledaj samo planine, životinje, okeane. Naš je problem što smo ih zagadili.
Opet, kakav bre prasak.....
A kakve to obrede ima biblija? Nema nikakvih, ako misliš na žrtvu svespalnicu..To se više nije radilo, jer je Isus došao da nas očisti.
Pa sta je pricesce? Vidis da nemas pojma
Potop nije bajka. Nije bilo milijarda ljudi u tom trenutku potopa, a bogami ni milion. Jer pazi, to se desilo ne tako dugo od stvaranja čoveka. Desilo se u Postanju 6:17 - 7:5
Aha ti verujes u pricu od 6000god staroj zemlji... Lepo lepo....
Po čemu je priča za decu? Meni više evolucija zvuči kao priča za malu decu. Darvin je otkrio evoluciju tek 1859 godine, a religija je postojala pre toga iteeekakooo više.
Kakve veze sta je postojalo pre toga! Znaci po tvojoj logici struja je jako losa jer pre nego sto je izmiljena i otkrivena hiljadama godian pre toga je nije bilo. Posvadjala si se sa logikom
Judaizam jeste prva religija.
Njet. hinduizam, Vidis ni to nemas pojma
Biblija nije izmišljena i imaš gomilu razloga zašto nije.
Pa nije izmisljena al gluposti u njoj jesu. Prica za malu decu, SF roman od pre 2000god

Дискутујеш у свађалачком тону, чиме прикриваш незнање, а истураш непоткрепљену веру у нешто што ни наука, за сада, не може да објасни.

Са таквима ја не дискутујем.
Pa tyi si poceo, ja samo nastavio.

A neces da diskutujes kada znas da nisi u pravu.....

Vidis da lupetas, niko ne govori da smo nastali od majmuna vec da imamo zajednicog pretka, OGROMNA RAZLIKA. I to se tako zove, Big Bang zapravo je sirenje a ne ekslopzija.
A da ne zaboravi racunar sa kog pises, da niej bilo nauke i napretka ti bi sada tucala kamen, prala ves u mokraci..... Ne zaboravi samo blagodeti religije 500god drkanja ljudi, paljenja na lomaci.....

Opet, kakav bre prasak.....

Pa sta je pricesce? Vidis da nemas pojma

Aha ti verujes u pricu od 6000god staroj zemlji... Lepo lepo....

Kakve veze sta je postojalo pre toga! Znaci po tvojoj logici struja je jako losa jer pre nego sto je izmiljena i otkrivena hiljadama godian pre toga je nije bilo. Posvadjala si se sa logikom

Njet. hinduizam, Vidis ni to nemas pojma

Pa nije izmisljena al gluposti u njoj jesu. Prica za malu decu, SF roman od pre 2000god
Ja tebe nimalo ne razumem. Em ne znaš da se argumentuješ, em ne znaš ni sam o čemu pričaš.

Da, evolucija vrlo dobro kaže da je čovek nastao od majmuna.

Prvo kažeš da je biblija izmišljena, a posle kažeš da nije?!

Da je religija laž, mi bismo znali kad je ona počela da se širi. Niko ne zna tačno kad je počela, a da ju je neko izmislio, kao što je Darvin evoluciju onda bismo znali.

Moja logika nema veze sa našom temom.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja tebe nimalo ne razumem. Em ne znaš da se argumentuješ, em ne znaš ni sam o čemu pričaš.
Ja sam sve argumentovao al ti kada kazes tako je jer pise u bibliji nije argument
Da, evolucija vrlo dobro kaže da je čovek nastao od majmuna.
Jok, vidis da nemas pojma
https://www.washingtonpost.com/news...ience-answers-your-questions-about-evolution/
Human did not evolve from chimpanzees or any of the other great apes that live today. We instead share a common ancestor that lived roughly 10 million years ago. Asking why modern chimps don't look more like humans is like asking why the children of your cousins don't look more like you than their parents. They're on an entirely different evolutionary path.
Prvo kažeš da je biblija izmišljena, a posle kažeš da nije?!
Pa izmisljena od stane ljudi, nije oduvek postojala. Ne kapiram kako ti nije jasno
Da je religija laž, mi bismo znali kad je ona počela da se širi. Niko ne zna tačno kad je počela, a da ju je neko izmislio, kao što je Darvin evoluciju onda bismo znali.
Bas imas problema da razumes odredjene stvari. Da li znas kada je neko prvi put zapalio vatru? Nemas pojma al znas da postoji i da je moguce da je upalis.
Evolucija je i naucno dokazana, vinske musice ako nisi znala.
PA i znas kada je hriscanstvo izm ljeno, vidis da sama sebi uskaces u rupu koju kopas
Moja logika nema veze sa našom temom.
Molim?
Bog nije bio surov, kako mnogi shvataju Stari Zavet.
Aha a ubijanja ljudi je iz ljubavi.
Bibliju je pisao Mojsije.
ko je pisao jevandjelja?

Адолесценска препотенција.
Lepo si decko opisao sebe. Svaka ti je na mestu. Evo ti bona.....

Bog je dao život - On ima pravo i da ga oduzme.
Vidis kako je tebi ispran mozak...
Verovatno misliš na Sodom i Gomor i potop.
Uništen je jer je bio prepun demona i nemorala.
Lol koja logika. Hoces da kazes da su nerodjene bebe bile demoni i nemoralne?
E sad, zašto je on ubio ženu i decu.
Mi ne možemo da znamo misli Boga i šta on zapravo želi i planira.
Lol, kakvo pravdanje
Božja zapovest "Ne ubij" da li On sad krši Njegov sopstveni zakon? Ne. Kako? Nikada ne ubijaj bez razloga. A Bog je imao razlog. Jer on nikada nije ubijao nevine ljude.
Lol, procitaj ono gore
U potopu su ubijeni skoro svi, zato što je Bog video da je zemlja puna zla.
Hahahahaha
Pre nego što je uništio Sodom i Gomor, Abraham ga je pitao da li će ga uništi ako bude imao samo 10 ljudi s njim, i on je rekao da neće. I uništio ga je, jer više nije bilo morala.
Da li ga to pravi ubicom? Ne. On dozvoljava da ljudi umiru, ne bitno da li su pravedni ili nisu. To će on nagraditi/kazniti tek na kraju.
Strasno... Al strasno kako odrasla osoba razmilja
Bog održava svoju reč, a da li mi?
Ja odrzavam, on ne, barem po tvojoj interpretaciji

Ja sam sve argumentovao al ti kada kazes tako je jer pise u bibliji nije argument

https://www.washingtonpost.com/news...ience-answers-your-questions-about-evolution/

Pa izmisljena od stane ljudi, nije oduvek postojala. Ne kapiram kako ti nije jasno

Bas imas problema da razumes odredjene stvari. Da li znas kada je neko prvi put zapalio vatru? Nemas pojma al znas da postoji i da je moguce da je upalis.
PA i znas kada je hriscanstvo izm ljeno, vidis da sama sebi uskaces u rupu koju kopas

Molim?

ko je pisao jevandjelja?

Ja se argumentujem preko biblije.
Ti preko evolucije.
I to je potpuno u redu.
Ne, niko nikada ne zna TAČAN datum bilo koje religije.
Ubijanje nije iz ljubavi.
Jevanđelja su pisali Jovan,Marko, Luka i Mateja.

Molim?

ko je pisao jevandjelja?

Vidis kako je tebi ispran mozak...

Lol koja logika. Hoces da kazes da su nerodjene bebe bile demoni i nemoralne?

Lol, kakvo pravdanje

Lol, procitaj ono gore

Hahahahaha

Strasno... Al strasno kako odrasla osoba razmilja

Ja ne pravdam Boga. Nemam razloga, jer On nikada ne greši.
Ako će svaki tvoj komentar biti haha ili lol, zbog čega pišem onda?Ja na tvoj svaki komentar lepo odgovorim. Ne razumeš se u teologiju, to se vidi. Jer da razumeš ne bi tako pisao. Ne ne..Rođene bebe nisu bile demoni. Ljudi su bili nemoralni,nisu bili demoni. Demoni su totalno druga bića od čoveka, pre svega superiornija.

Misliš tvojoj?

Poslednja izmena:
Ja se argumentujem preko biblije.
Al bibilija se zaniva na tako je jer tako pise tamo..... Nauka se zasniva na decenijskim istrazivanjima, oktricima, napredovanju.....
Ti preko evolucije.
Upravo tao i ona je dokazana
I to je potpuno u redu.
Ne, niko nikada ne zna TAČAN datum bilo koje religije.
I? o cemu ti sada pricas? Hoces i u koliko je sati rekao Eureka ukapirao sam da postoji Bog i sada cu da ubedim ljude u to?
Ubijanje nije iz ljubavi.
Naravno, onda Bog nije ljubav
Jevanđelja su pisali Jovan,Marko, Luka i Mateja.
Onda nije bibliju pisao Mojsije
Ja ne pravdam Boga. Nemam razloga, jer On nikada ne greši.
Ma nemoj, zasto se onda ljudi radjaju kao invalidi, slepi..... Da ne gresi, genetski kod koji je on navodno stvorio bi bio savrsen i to ne bi dozvolio
Ako će svaki tvoj komentar biti haha ili lol, zbog čega pišem onda?Ja na tvoj svaki komentar lepo odgovorim. Ne razumeš se u teologiju, to se vidi. Jer da razumeš ne bi tako pisao.
Pa kada je tvoj svaki odgovor tako je jer je biblija tako kazala.... To nije dokaz.
Ne, nerođene bebe nisu bile demoni - Ali nisu ni ljudi. Ljudi su bili nemoralni,nisu bili demoni. Demoni su totalno druga bića od čoveka, pre svega superiornija.
Kako rodjene bebe nisu ljudi? Sta pises ti?
Misliš tvojoj?
Jok, po tvojoj...

Al bibilija se zaniva na tako je jer tako pise tamo..... Nauka se zasniva na decenijskim istrazivanjima, oktricima, napredovanju.....

Upravo tao i ona je dokazana

I? o cemu ti sada pricas? Hoces i u koliko je sati rekao Eureka ukapirao sam da postoji Bog i sada cu da ubedim ljude u to?

Naravno, onda Bog nije ljubav

Onda nije bibliju pisao Mojsije

Ma nemoj, zasto se onda ljudi radjaju kao invalidi, slepi..... Da ne gresi, genetski kod koji je on navodno stvorio bi bio savrsen i to ne bi dozvolio

Pa kada je tvoj svaki odgovor tako je jer je biblija tako kazala.... To nije dokaz.

Kako rodjene bebe nisu ljudi? Sta pises ti?

Jok, po tvojoj...
Ne možeš da staviš nauku i bibliju u jedno. Ne idu jedno s drugim niti će.

Nema nijedan dokaz evolucije, a imamo bilion dokaza za bibliju.

Hoćeš da kažeš da je Bog zao i pun mržnje? Očigledno da bibliju otvorio nisi, a hočeš o tome da razgovaraš.

Deo biblije (Starog Zaveta) je pisao Mojsije. Kada je Mojsije preminuo, drugi su nastavili. Kako misliš da Mojsije piše Jevanđelje koje je tek u Novom Zavetu?

Ljudi se rađaju bolesni zbog drugih stvari
Da ne pominjem kojih, ali Bog za to nije kriv.

Rođene bebe nisu ljudi? Napisala sam da ljudi nisu demoni, i da demoni nisu ljudi. A ne da rođene bebe nisu ljudi. Bože me sačuvaj..

Svakako nije dokaz ni evolucija za svako pitanje. Ja nekada ne dajem samo odgovor preko biblije. Daleko od toga.

E sad dal je po mojoj il tvojoj, važno nije. Samo ti poštuj i biće super.

to je problem sa tobom

sto samo slusas i citas jednu stranu, dok ja slusam i citam i jedne i druge, i onda na osnovu toga sudim im ko ima bolje dokaze i argumente.

samo sto si lijen neda ti se pregledati dokumentarac, a htio bi da ja prepricavam dokumentarac jer se tebi ne da pogledat ....ma malo morgen junace :)

naucnici kazu nije ptica, nego pripada dinosaurusima....a ti i dalje furaj tu pricu

zato sto ne citas dokaze sto ti se postiraju, postirao sam ti cak i nekreacionisticku stranicu, koja kaze da nije ptica nego pripada dinosaurusima...a ti se pitas da nemas pojma, pa naravno da nemas pojma kad ne citas dokaze opoonenata, normalno da neces znati kad samo citas jednu liniju a oponente ne citas.
Ti meni i dalje nisi objasnio ko stoji iza globalne naucne zavere miliona naucnika koji svaki dan sirom sveta vec 150 godina lazu o dokazima za evoluciju , bmaxa je rekao da on veruje da su oni satanine sluge pa zato lazu , sta ti mislis ?

Ne možeš da staviš nauku i bibliju u jedno. Ne idu jedno s drugim niti će.
Naravno, jer je nauka daleko naprednija...
Nema nijedan dokaz evolucije, a imamo bilion dokaza za bibliju.
Lol nemas niti jedan dokaz za bibliju a za evoluciju imas, nisi ni pogledala vinske musice...
Hoćeš da kažeš da je Bog zao i pun mržnje? Očigledno da bibliju otvorio nisi, a hočeš o tome da razgovaraš.
Naravno, kada ubija bebe sigurno nije pun ljubavi

Deo biblije (Starog Zaveta) je pisao Mojsije. Kada je Mojsije preminuo, drugi su nastavili. Kako misliš da Mojsije piše Jevanđelje koje je tek u Novom Zavetu?
Pa to znaci da Biblija ima vise autora ne samo jednog... Onda tako napisi....
Ljudi se rađaju bolesni zbog drugih stvari
Da ne pominjem kojih, ali Bog za to nije kriv.
Nisam ni rekao da jeste, napisao sam da ako je stvorio DNK onda ne bi postojala mogucnost da usloed loseg DNK ljudi budu rodjeni bolesni....
Rođene bebe nisu ljudi? Napisala sam da ljudi nisu demoni, i da demoni nisu ljudi. A ne da rođene bebe nisu ljudi. Bože me sačuvaj..
Da a ja sam se napisao. Sta su rodjene bebe, nisu ljudi jer po tvojoj logici pobio je demone. Da nisu mozda bebe demoni?
Svakako nije dokaz ni evolucija za svako pitanje. Ja nekada ne dajem samo odgovor preko biblije. Daleko od toga.
Naravno al nauka trazi odgovore, religija jok. Ne istrazuje, ne napreduje.....
E sad dal je po mojoj il tvojoj, važno nije. Samo ti poštuj i biće super.
naravno

Ti meni i dalje nisi objasnio ko stoji iza globalne naucne zavere miliona naucnika koji svaki dan sirom sveta vec 150 godina lazu o dokazima za evoluciju , bmaxa je rekao da on veruje da su oni satanine sluge pa zato lazu , sta ti mislis ?

nevjerujem da je zavjera. jednostavno ljudima pase ta prica evolucije, jer naucni establisment fura tu pricu evolucije jer ne zele da ulaze u metafizicke price.

nevjerujem da je zavjera. jednostavno ljudima pase ta prica evolucije, jer naucni establisment fura tu pricu evolucije jer ne zele da ulaze u metafizicke price.
Mora da je zavera zato sto milioni naucnika sirom sveta vec 150 godina tvrde da fosili i genetika direktno dokazuju evoluciju , lazu i o posmatranoj evoluciji u laboratorijama i prirodi , bukvalno svaki dan izadje nova potvrda iz neke laboratorije ili iskopine sirom sveta , znaci najveca zavera svih vremena ubedljivo.

Mora da je zavera zato sto milioni naucnika sirom sveta vec 150 godina tvrde da fosili i genetika direktno dokazuju evoluciju , lazu i o posmatranoj evoluciji u laboratorijama i prirodi , bukvalno svaki dan izadje nova potvrda iz neke laboratorije ili iskopine sirom sveta , znaci najveca zavera svih vremena ubedljivo.

slabi su dokazi...nisi ti zainteresovan za istinu junace....tebi godi vise ta prica o evoluciji pa te i neinteresuje protuargumenti

a to sto je bilo sa Kambrijsko explozijom takve stvari evolucija ne objasnjava....niti tebe interesuje da prosiris vidike.

sam podatak taj da ti ne smijes citati i gledati moje dokaze, ni dokumentarce...dovoljno govori o tebi da se bojis prosiriti vidike...bojis se da neko ne nagrize tvoje vjerovanje u evoluciju

Naravno, jer je nauka daleko naprednija...

Lol nemas niti jedan dokaz za bibliju a za evoluciju imas, nisi ni pogledala vinske musice...

Naravno, kada ubija bebe sigurno nije pun ljubavi

Pa to znaci da Biblija ima vise autora ne samo jednog... Onda tako napisi....

Nisam ni rekao da jeste, napisao sam da ako je stvorio DNK onda ne bi postojala mogucnost da usloed loseg DNK ljudi budu rodjeni bolesni....

Da a ja sam se napisao. Sta su rodjene bebe, nisu ljudi jer po tvojoj logici pobio je demone. Da nisu mozda bebe demoni?

Naravno al nauka trazi odgovore, religija jok. Ne istrazuje, ne napreduje.....

naravno
Nauka jeste naprednija, jer je biblija pisana davno davno.

Dokaz za bibliju i Boga imam. Proročanstva koja su se ispunila, ostatci npr. Isusove odeće i noktiju. Mesta u bibliji i mesta u stvarnosti.
,,Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga" Albert Ajštajn.
,,Boga nema za onoga ko ga ne traži. Traži ga i on će ti se javiti" Tolstoj.

Pa kako će da ima jednog autora kroz sve te hiljade godina?

Po mojoj logici? Po bibliji, prijatelju. Po bibliji je to mesto bilo puno nemorala, veštičarenja, praktikovanja raznih obreda protiv Boga.

Bebe nisu demoni, bebe su ljudi. Pošto nisi očigledno razumeo moj pretprošli komentar, ispraviću ga. Ljudi nisu demoni, ali su u Sodomu, i kad je bio potop bili nemoralni samim tim su to zaslužili. Zašto se to učinilo bebama i deci, samo Bog zna. Ali zapamti, tako i piše. Bog nikada ne greši.

Religija ne traži odgovore. Religija ih ima (Biblija)

Ne napreduje zato što nije izmišljena, biblija se neće nastaviti pisati.

slabi su dokazi...nisi ti zainteresovan za istinu junace....tebi godi vise ta prica o evoluciji pa te i neinteresuje protuargumenti

a to sto je bilo sa Kambrijsko explozijom takve stvari evolucija ne objasnjava....niti tebe interesuje da prosiris vidike.

sam podatak taj da ti ne smijes citati i gledati moje dokaze, ni dokumentarce...dovoljno govori o tebi da se bojis prosiriti vidike...bojis se da neko ne nagrize tvoje vjerovanje u evoluciju
Ne zanimaju me kreacionistcki klipovi zato sto oni samo traze rupe u naucnom znanju i tu hoce da uguraju neku pricu o Bogu ili " inteligentnom dizajnu" sto je samo fensi naziv za kreacionizam , oni ne vrse nikakve eksperimente niti su otkrili nikad nista.
I dalje nisi objasnio ko stoji iza masovne globalne zavere u koju verujes i zbog cega.

Ne zanimaju me kreacionistcki klipovi zato sto oni samo traze rupe u naucnom znanju i tu hoce da uguraju neku pricu o Bogu ili " inteligentnom dizajnu" sto je samo fensi naziv za kreacionizam , oni ne vrse nikakve eksperimente niti su otkrili nikad nista.
I dalje nisi objasnio ko stoji iza masovne globalne zavere u koju verujes i zbog cega.

nikad ti neces prosiriti vidike dok god budes takvog stava.

Logicno je da se poslusaju dokazi i argumenti i jednih i drugih, a ne samo jednih....ni ja kao vjernik nisam zagovarac samo da se slusa sta kazu kreacionisti, nego treba cuti sta kazu i evolucionisti.

to je razlika izmedju mene i tebe.

kazem ti jos jednom, nevjerujem da je ikakva zavjera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back