Објашњаваш ми ширење свемира као основцу!?Naravno da moze, naduvaj balon pa pogledaj, Sirenje univerzuma mozes da tako poredis, za sada vidljiv deo univerzuma je oko 45milijardi SG u svakom smeru od nas ( relativno posmatrano ), za nekog milijadu SG na "levo" vidljiv deo je isti al vidi ono sto mi nismo u stanju. Pod uslovom da je sam univerzum beskonacan, donosno da to je vidljiv deo samo jedan mali deo njegove prave velicine.
tacka postoji u matematici, jeste, al posmatranao u fizici tacka ima dimenzje, odnosno svoje mesto u inoverzumu. Sta tu nije jasno. Zemlja ima svoj polozaj u nasem suncevom sistemu, naseoj galaksiji itd....
Zavisi koja celija, recimo celije tumora nisu bas dobre zar ne?
Не може се објаснити ни један процес без објашњења како је он почео. То је управо случај са великим праском (ББ). Као пре ББ није било ничег, ни простора ни времена, ни енергије ни материје. А онда је све то створено из једне тачке, ничим изазвано. Постоји најмањи квант простора, па тако не може да постоји једна тачка, јер је бездимензиона и бесконачно мала (нула).
Твоје објашњење са балоном који се надува је за малу децу, јер галаксије што су ближе периферији универзума убрзавају што до сада наука није објаснила. Касква је то експлозија у којој, уместо да се њени продукти крећу неком константном брзином (сразмерно примљеној енергији) они убрзавају, као да још увек добијају на енергији.
Што се ћелије тиче, прочитај како долази до деоба ћелија, па онда можемо дискутовати наа ту тему.
Само што они тврде да пре великог праска није било ничег, па ни физичких закона.Имају они "научно објашњење" за то, а оно гласи, не знамо какви су физички закони тада владали, али вјероватно нису били као ови сад.
Poslednja izmena:
.