Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, еволуција китова је заиста лепо посведочена у фосилним записима. =]
Овај лик то занимљиво и сажето објашњава:
Osim pretpostavki nista novo 😂😂😂

nadju nekoliko razlicitih vrata pa ih prikazu kao prelazne oblike... pa danas po vasem zivi samo 0.1% vrsta koje su postojale tako da je nemoguce reci koje su prelazne vrste... meni je najbolje da ljudi imaju zajednickog pretka nao neko drvece 😁😁😁

Па прочитао сам више пута, бојим се једино да ћу научити напамет па почети рецитовати, ствар је у томе што хоћу да ти кажеш како би ти могао поставити следеће питање, па нећу ваљда дискутовати са линком
Moje izvinjenje. Nisi valjda ocekivao da ja kuckam onoliko (ni od tebe to ne očekujem). Znači pročito si.
E sad lepo možeš da kritikuješ. izvoli kaži šta ne valja (i zašto).

E ovako:
Sahelantropus Tchadensis (10 mya)
Orrorin Tugenensis (6,5 mya)
Ardipithecus Kadabba (6 mya)
Ardipithecus Ramidus (4,5 mya)
Australopithecus Anamensis (4,3 mya)
Australopithecus Afarensis (4,1 mya)
Homo Habilis (3 mya)
Homo Ergaster (2,5 mya)
Homo Erectus (2,1 mya)
Homo Antecesor (1,2 mya)
Homo Rodhesiensis (800 kya)
Homo Sapiens Idaltu (350 kya)
Homo Sapiens Sapiens (200 kya)

U zagradama je godina prvog pojavljivanja
Ovo pobrojano su vrste. Vrsta od koje nastane nova dobija predznak "prelazna". U ovom spisku osim zadnje mislim da su sve prelazne vrste.
Sad možemo formalno zameniti naziv "prelazna vrsta" u "prelazna forma" ali po mom mišljenju potpuno je pogrešno jer "vrsta" nije jednako "forma".

.
Не знам на шта циљаш, неке врсте китова који сад не постоје или?
sad ću ukratko da ti objasnim
beše nekada davno davno, nisam baš siguran da li su se ribe kecale ili bacale ikru.
ma nije to ni bitno
uglavnom to je tada bila koljektivnaja raspaljotka. e sad ti mali koji su se rodili, neki ostali sa mamom neki otišli. ovi što su ostali sa mamom oni su i danas ribe, a ovi što su pobegli od mame oni su doživljavali psihičke promene, to bi frojd bolje objasnio. u nekima se pojavila znatiželja, šta li ima van vode :think: gledaju oni gledaju lepo sve se jasnije vidi, drveće trava ali ne mogu da dišu. neko se seti (obično filozof) ej ribe, mutacija, juhu opa veselo, opšte veselje.
filozof-e ali potreban je dug period
e u pm što nas zajebavaš taman smo se poradovali
ali ribe to je za buduće generacije, postaćemo ljudi tako ćemo se nazivati letećemo svemirom itd
taj ne što je bio samo filozof već i vizionar.
i šta ti nije jasno? nepismeni čoveče 👿

Osim pretpostavki nista novo 😂😂😂

nadju nekoliko razlicitih vrata pa ih prikazu kao prelazne oblike... pa danas po vasem zivi samo 0.1% vrsta koje su postojale tako da je nemoguce reci koje su prelazne vrste... meni je najbolje da ljudi imaju zajednickog pretka nao neko drvece 😁😁😁
Itekako je moguće reći. To što ti nisi ništa pročitao ne znači da nema ničega. Ti misliš da je u nauci samo nagađanje kao u kreacionizmu. A vidim da i ti u to veruješ. Ajde reci mi kako je bog stvorio svet za par dana? To bih baš voleo da čujem.

Како мислиш прелазне врсте, ако је прелазак из једне у другу?
Vrsta B je nastala od vrste A. Ako od vrste B ne nastane nova vrsta nikom ništa ostaje samo vrsta. Ako li od nje nastane nova vrsta C onda vrsti B dodajemo prefiks "prelazna".- vrsta koja je nastala od vrste A i od koje je nastala vrsta C. Krajnje jednostavno.

Vrsta B je nastala od vrste A. Ako od vrste B ne nastane nova vrsta nikom ništa ostaje samo vrsta. Ako li od nje nastane nova vrsta C onda vrsti B dodajemo prefiks "prelazna".- vrsta koja je nastala od vrste A i od koje je nastala vrsta C. Krajnje jednostavno.
Kao recimo-Panderichtys(riba)-Tiktaalik(tetrapod)-Weslothiana(vodozemac-gmizavac)

Tu je Tiktaalik Roseae prelazna vrsta.

Ovo pobrojano su vrste. Vrsta od koje nastane nova dobija predznak "prelazna". U ovom spisku osim zadnje mislim da su sve prelazne vrste.
Sad možemo formalno zameniti naziv "prelazna vrsta" u "prelazna forma" ali po mom mišljenju potpuno je pogrešno jer "vrsta" nije jednako "forma".
Da, sve osim zadnje su prelazne vrste. A možda će i ova poslednja biti prelazna, ukoliko za recimo 50000 godina nastane nova ljudska vrsta, što me ne bi čudilo, jer se tada vraća ledeno doba, i vrlo verovatno će doći do kolapsa civilizacije, a tehnologije biti zaboravljene, pa ćemo na neki način krenuti iz početka.

Itekako je moguće reći. To što ti nisi ništa pročitao ne znači da nema ničega. Ti misliš da je u nauci samo nagađanje kao u kreacionizmu. A vidim da i ti u to veruješ. Ajde reci mi kako je bog stvorio svet za par dana? To bih baš voleo da čujem.
Misterija 😁

za razliku od vas koji ne znate ali morate dati odgovor na sve, mi mozemo slobodno da kazemo da je misterija i da nam je znanje dato preko andjela i Boga tj Boga Sina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back