Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala sto mi opet dokazujes da ljude koji poricu evoluciju nauka ni ne zanima , lik u klipu na 1:11 spominje da je Kambrijska eksplozija trajala samo 10 miliona godina kada je prava brojka 5 puta veca , znaci nastavlja se laganje za Boga :)
Samo to i imaju ljudi koji poricu cinjenice.
a je li laganje??

But it was not as rapid as an explosion: the changes seems to have happened in a range of about 30 million years, and some stages took 5 to 10 million years.
https://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/03/4/l_034_02.html

The Cambrian explosion was far shorter than we thought​

https://www.nhm.ac.uk/discover/news...n-explosion-was-far-shorter-than-thought.html

His work shows that this burst of evolution may have only occurred for around 20 million years - actually very brief in the grand scheme of Earth's history.

a je li laganje??

But it was not as rapid as an explosion: the changes seems to have happened in a range of about 30 million years, and some stages took 5 to 10 million years.
https://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/03/4/l_034_02.html

The Cambrian explosion was far shorter than we thought​

https://www.nhm.ac.uk/discover/news...n-explosion-was-far-shorter-than-thought.html

His work shows that this burst of evolution may have only occurred for around 20 million years - actually very brief in the grand scheme of Earth's history.
Naravno da je laganje , u klipu koji si ti postavio pise da je cela Kambrijska eksplozija trajala 10 miliona godina , u linkovima koje si sada dao pise 30 i 20 miliona a neki stadijumi eksplozije ( znaci ne sama eksplozija ) su trajali od 5-10 miliona godina , oba clanka naravno pisu i o evoluciji ali ti samo biras delove nauke pa i samih clanaka koji ti se svidjaju a ostalo kuliras , ja to ne praktikujem ;)

Naravno da je laganje , u klipu koji si ti postavio pise da je cela Kambrijska eksplozija trajala 10 miliona godina , u linkovima koje si sada dao pise 30 i 20 miliona a neki stadijumi eksplozije ( znaci ne sama eksplozija ) su trajali od 5-10 miliona godina , oba clanka naravno pisu i o evoluciji ali ti samo biras delove nauke pa i samih clanaka koji ti se svidjaju a ostalo kuliras , ja to ne praktikujem ;)

evo i da je 30 miliona, i dalje je to mal period da bi se mogle zivotinje razviti kao sto su zivotinje iz kambrijsko perioda.

evo i da je 30 miliona, i dalje je to mal period da bi se mogle zivotinje razviti kao sto su zivotinje iz kambrijsko perioda.
Znaci ti mislis da bolje znas od naucnika koji izdaju te clanke i rade te eksperimente ? :D
Volim kad vi vernici tripujete neku skromnost kao vrlinu dok u isto vreme mislite da se bolje razumete u naucne radove od samih naucnika koji su ih objavili.
Bukvalno mi posaljes clanak a sam se ne slazes sa 90% clanka , znaci biras gore nego na pijaci :D

Znaci ti mislis da bolje znas od naucnika koji izdaju te clanke i rade te eksperimente ? :D
Volim kad vi vernici tripujete neku skromnost kao vrlinu dok u isto vreme mislite da se bolje razumete u naucne radove od samih naucnika koji su ih objavili.
Bukvalno mi posaljes clanak a sam se ne slazes sa 90% clanka , znaci biras gore nego na pijaci :D

ne govorim to, nego ima naucnika koji zagovaraju kreacionizam i daju dokaze protiv evolucije...pa ucimo dosta od njih

sta ti mislis da mi obicnio smrtnici nesto naucnicima evolucionistima pokusavamo oponirati, ne, nego prepustamo to strucnjacima za kreacionizam koji su protiv evolucije.

Bukvalno mi posaljes clanak a sam se ne slazes sa 90% clanka , znaci biras gore nego na pijaci
:D

posalje onaj dio sto sam podvukao.

ne govorim to, nego ima naucnika koji zagovaraju kreacionizam i daju dokaze protiv evolucije...pa ucimo dosta od njih

sta ti mislis da mi obicnio smrtnici nesto naucnicima evolucionistima pokusavamo oponirati, ne, nego prepustamo to strucnjacima za kreacionizam koji su protiv evolucije.

Samo što ti naučnici kreaciionisti ne provode vreme u laboratorijama niti rade eksperimenta već samo palamude i prepisuju jedni od drugih.

Ti nikakve dokaze nisi dao , cak mi saljes clanke sa sajtova koji podrzavaju cinjenicu evolucije , koje to eksperimente vrse kreacionisti ?

Ja kad sam tebi dao bukvalno fosile virusa u nasoj genetici koje delimo na istim mestima sa simpanzama sto se moze objasniti samo ako imamo zajednickog pretka ( zato sto ti virusi mogu da vrse istu funkciju na minimum 10 miliona razlicitih delova na genomu ) ti si rekao da ih je Bog tu postavio , i sta mi dalje imamo da razgovaramo ?
Na bukvalno svaki dokaz se moze reci " po Bog je to uradio " , srecom pa naucnici kroz istoriju nisu tako razmisljali inace nikad nista ne bi otkrili.

Samo što ti naučnici kreaciionisti ne provode vreme u laboratorijama niti rade eksperimenta već samo palamude i prepisuju jedni od drugih.
je li ovaj nema svoju laboratoriju gdje radi

1643117609142.png

eto on mlati praznu slamu i copka pupak z:mrgreen: na poslu

Ti nikakve dokaze nisi dao , cak mi saljes clanke sa sajtova koji podrzavaju cinjenicu evolucije , koje to eksperimente vrse kreacionisti ?

Ja kad sam tebi dao bukvalno fosile virusa u nasoj genetici koje delimo na istim mestima sa simpanzama sto se moze objasniti samo ako imamo zajednickog pretka ( zato sto ti virusi mogu da vrse istu funkciju na minimum 10 miliona razlicitih delova na genomu ) ti si rekao da ih je Bog tu postavio , i sta mi dalje imamo da razgovaramo ?
Na bukvalno svaki dokaz se moze reci " po Bog je to uradio " , srecom pa naucnici kroz istoriju nisu tako razmisljali inace nikad nista ne bi otkrili.

Ja kad sam tebi dao bukvalno fosile virusa u nasoj genetici koje delimo na istim mestima sa simpanzama

to je dokaz za zajednickog Kreatora a ne za zajednickog pretka, jer su ti dijelovi funkcionialni, znaci imaju svoju svrhu u DNK...pa samim tim su dio kreacionizma

je li ovaj nema svoju laboratoriju gdje radi

Pogledajte prilog 1090839

eto on mlati praznu slamu i copka pupak z:mrgreen: na poslu

to je dokaz za zajednickog Kreatora a ne za zajednickog pretka, jer su ti dijelovi funkcionialni, znaci imaju svoju svrhu u DNK...pa samim tim su dio kreacionizma
Opet mesanje baba i zaba , nastanak zivota nema veze sa evolucijom , mozda je Alah licno zapoceo prvi zivot ali se evolucija opet desila nakon toga i to je jasno.
To sto imaju funkciju apsolutno ne menja cinjenicu da istu tu funkciju mogu da rade na 10 miliona razlicitih delova genoma , sto je dokazano u laboratorijama , znaci ne postoji nikakav razlog da ih imamo na istim mestima kao simpanze osim ako te viruse nije prelezao nas zajednicki predak.
" Ovo ne razumem tako da je odgovor Bog " je najjadniji krecionisticki pokusaj da ospore nauku.

Opet mesanje baba i zaba , nastanak zivota nema veze sa evolucijom , mozda je Alah licno zapoceo prvi zivot ali se evolucija opet desila nakon toga i to je jasno.
To sto imaju funkciju apsolutno ne menja cinjenicu da istu tu funkciju mogu da rade na 10 miliona razlicitih delova genoma , sto je dokazano u laboratorijama , znaci ne postoji nikakav razlog da ih imamo na istim mestima kao simpanze osim ako te viruse nije prelezao nas zajednicki predak.
" Ovo ne razumem tako da je odgovor Bog " je najjadniji krecionisticki pokusaj da ospore nauku.

a mozda se ti nekad urazuimis da se ne prica kako se zidovi i krov prave a ne znas kako se temelj kuce pravi.

nemozes ti meni pricati o nekakvim evolucijama kad ne znas kako prva replicirajuca celija stvorena...bez toga nemoj da mi promovises evoluciju

jer bi bio osoba koja gradi kuce zna zidove i krov napraviti a ne zna temelj kuce i pod napraviti.

a mozda se ti nekad urazuimis da se ne prica kako se zidovi i krov prave a ne znas kako se temelj kuce pravi.

nemozes ti meni pricati o nekakvim evolucijama kad ne znas kako prva replicirajuca celija stvorena...bez toga nemoj da mi promovises evoluciju

jer bi bio osoba koja gradi kuce zna zidove i krov napraviti a ne zna temelj kuce i pod napraviti.
Ako vidim kucu znao bi da je napravljena , evolucija ja posmatran proces dokazan i genetikom i fosilima , nastanak zivota je odvojena tema.
Ako se ne slazes idi reci glupim naucnicima da ti znas bolje od njih.

fosilima dokazan kazes

217693579_1466901823687584_3330181790120074885_n.jpg

https://scontent-arn2-2.xx.fbcdn.ne...XlYnwYQO3KOw8vDvj4ShvGri1JDmndA2A&oe=61F52E3B

https://scontent-arn2-2.xx.fbcdn.ne...abxIcVFhxYbzVN-CLi3OWc8pHocqV_5nw&oe=61F47F96
[/QUOTE]

[/QUOTE]

[/QUOTE]
Postoje mnoge vrste koje se nisu mnogo menjale kroz vreme , ako ne postoje veliki pritisci za adaptaciju neces se menjati , plus manjak spoljasnjih promena ne znaci da se nisu menjale iznutra a u fosilima to ne vidimo.
Dao sam ti primer fosila virusa u nasim genima koji su na istim mestima kao i kod simpanzi a ne moraju da budu i tvoj odgovor je da je Bog to uradio , sta ima dalje da raspravljamo , osoba koja takav dokaz ne prihvata ikakav dokaz nece prihvatiti

A i time sto mi saljes primere vrsta koje se nisu mnogo promenile kroz vreme znaci prihvatas sve one primere gde vidimo velike promene kroz vreme ? Ili si opet licemer koji i geologiju koristi samo u delicima za koje misli da mu odgovaraju ?

a cuj molim te, pa ti bi i dalje da zidas zidove bez temelja za kucu jao jao

smijesno stvarno
Ne bih ja , nego ogromna vecina naucnika na ovoj planeti koji su sve to dokazali , ja samo pratim dokaze.
Racunice za stvaranje proteina ne mozes da znas bez da znas proces kojim je stvoren , ako ne znas proces kojim je stvoren kako mozes da racunas sanse za takvo stvaranje ?

evo ti naucnici pricaju koja je sansa
Koji je ovo dukumentarac , ko su naucnici koji su se bavili ovim istrazivanjem i kako su dosli do ovih brojki ?
Youtube klipovi ne znace nista bez potvrde i provere od strane drugih naucnika.
I ovo i dalje nema veze sa evolucijom , cak i da je Bog stvorio proteine i prvi zivot ( za sta naravno nema nikakvih dokaza ) evolucija se opet desila posle toga i to vidimo po fosilima i genetici.

Koji je ovo dukumentarac , ko su naucnici koji su se bavili ovim istrazivanjem i kako su dosli do ovih brojki ?
Youtube klipovi ne znace nista bez potvrde i provere od strane drugih naucnika.
I ovo i dalje nema veze sa evolucijom , cak i da je Bog stvorio proteine i prvi zivot ( za sta naravno nema nikakvih dokaza ) evolucija se opet desila posle toga i to vidimo po fosilima i genetici.

pa eto nista nema veze sa evolucijom z:mrgreen: nek ti bude tako kako kazes.

kao sto i graditelji kuca samo zidaju zidove i prave krov, bez ikakvoj kopanja i pravljenja temelja. z:mrgreen:

uostalom posto oceito ne ulazis u pocetak evlucije....

de mi onda objasni kako to da evolucija stvara okidace za sezonsko krzno, objasni nam to evolucijski
Smaras me sa skakanjem sa pitanja na pitanje , cim lupis glupost i objasni ti se ti samo promenis pitanje , ako te zanimaju pitanja o evoluciji imas cele bibioteke knjiga i masu informacija po internetu , mene ne zanima da ti trazim odgovore da bi mi ti odgovarao kako je i za to Bog odgovoran a naucnici lupaju gluposti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back