Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U redu. Ključ prošlosti je u sadašnjosti.
Dakle:
Budući da crne rupe imaju singularnost, odnosno u njihovoj tački je sabijena sva materija, to znači, da upravo tako svemir umire-Crna rupa u singularitet nabije svu moguću energiju, tako da nedugo potom singularitet postane preopterećen, te iz tog razloga, smatram da je i naš univerzum počeo tako. To će pak značiti da je svemir beskonačan, odnosno, ne može nestati, što potvrđuje i hipotezu velikog praska, a i "sistema balona". To dakle znači da, ukoliko svemir traje zauvek, u ovom ili onom obliku, onda je i vreme u tom pogledu, kao i prostor nemoguć, zanemarljiv.
Možda sam ga raširio, pa da skratim:
Crna rupa je pojela prethodni univerzum, nabila svu materiju u jednu tačku, i ona se, preopterećena, "raspršila".

Da li ocete reci da su cestice oduvek postojale ? To mi dosta religiozno zvuci !
Stvar je u tome da je naše poimanje vremena i prostora ograničeno na ovaj svemir, ne i na prethodne. U ovom ili onom obliku, može se reći da jesu. Ne bih se složio da zvuči religiozno, jer oni govore o tome da bog postoji oduvek i zauvek, a on uopšte ne postoji. Ja kažem da to nije tako, već da materija samo putuje kroz vreme, na neki način.

Evolucija ne proučava nastanak života, to je tačno. To ni približno ne znači da je kreacionizam tačan. Prvi život je nastao pre 4,4 milijardi godina (najstariji mikrofosili su iz tog vremena, mada ih je veoma malo). To je samo 100 miliona godina nakon nastanka zemlje. Što znači da je život jedna preprosta stvar. Taj život potpada još uvek u hemijsku evoluciju, jer su to zapravo samo tzv. Protoćelije, odnosno molekuli, koji se čak ne mogu ni razmnožavati. To se kuvalo u tzv. Primordijalnoj supi još kad je voda dospela na planetu (pre 4,45 milijardi godina). 50 miliona godina kasnije, imamo prve samoreprodukujuće molekule, koji predstavljaju poluživo, čak ne ni živo. To je dakle, tek molekul koji ima sposobnost da se bespolno razmnožava.
Najstariji mikrofosil koji se i potpuno zvanično prihvata za najstariji dokaz prvog pravog života mlađi je 200 miliona godina. To već počinje da poprima oblik složenosti kakav imaju arheje (stare 4 milijardi godina) U periodu pre 4,1 milijarde godina, dolazi do prvog masovnog izumiranja, kada ostaje samo jedna vrsta-ona koja je izrodila ceo današnji život. Tu ima 20 tipova aminokiselina, koje se nalaze kod svih današnjih oblika života! Dakle, prvi život više liči na nešto između virusa i bakterije.
Bravooo...
Jos jednom potvrda.
Ne naucava jer kako bi naucavala da je zivot nastao razvojem kada nije .A sto ste obojica pohvalno potvrdili.
A cim nije naatao razvojem, onda moze samo da bude stvoren.
Logicno zar ne!

Sve ovo je protivno evoluciji.
Jer ako je zako onda je nemoguce postici veci stadijum jer bi te nepravedni eleminisali i ne bi ni stigao tu gde si.
Osim da si stvoren i imas u startu sve to o cemu si pisao i svi oko tebe.
Netačno. To što neka budala ubije par ljudi ne znači da će rešiti celu vrstu. Sama priroda ubija, ne jedinka. Jedinka je suviše nemoćna da utiče tako.

Netačno. To što neka budala ubije par ljudi ne znači da će rešiti celu vrstu. Sama priroda ubija, ne jedinka. Jedinka je suviše nemoćna da utiče tako.
Odkud znas da je taj sto ubija budala?
Na osnovu kog merila?
Pa on je jak pametan i ubija one slabije.
Oce on da se mnozi ili poseduje sve.
Ne sprecava ga sto si ti posten.
Ne ferma tvoje postenje jer moral ne pistoji.
Odakle moral?

Zato što je to stub društva i civilizacije. Do pre samo desetak hiljada godina opstanak onog drugog je bio i tvoj opstanak. Šta me sprečava da postanem masovni ubica? Pa ovako. Nemam razlog za to. Odvratno je. Prosto. Divljačko. Varvarski. Moralna načela su neophodnost. Čak i da me zakon ne ograničava, ne bih ubijao ljude. Zakon je izmišljen pre par iljada godina, pa se ljudi nisu ubijali ko šuntavi. U podsvesti i krvi nam je da ne možemo ubiti pripadnika svoje vrste. Meni recimo, nije nemoguće da ubijem mačku ili psa (mada ne bih ni to učinio) ali čoveka ne bih ubio ni za milijardu.
Ako ne postoji duh ni duša, ne treba da postoje ni moralna načela.

Pa nece.
Nema boga nena moral.
Sta njega briga za moral.
Sta je to???
Ce da ga kazni neko?
On hoce sve zene ta sebe,sve sto vidi ocima da mu pripada.
Zasto nije normalno?
Rec normalno sadrzi u sebe norme.
Ko je dao te norme, zasto i na osnovu cega?
Ko ce da ga kazni?

Supa??
Naravno da će ga kazniti. Ili drugi ljudi ili zakon. Svejedno. Svakako oće. Norme su postavili ljudi, koji su se organizovali. Al ti napriča nebuloze....

Stvar je u tome da je naše poimanje vremena i prostora ograničeno na ovaj svemir, ne i na prethodne. U ovom ili onom obliku, može se reći da jesu. Ne bih se složio da zvuči religiozno, jer oni govore o tome da bog postoji oduvek i zauvek, a on uopšte ne postoji. Ja kažem da to nije tako, već da materija samo putuje kroz vreme, na neki način.
Materija putuje kroz vreme na neki nacin kroz predjasnje svemire takodje. Verovatno je ta materija oduvek postojala. Zar nije cudo da nesto nije nastalo jer oduvek postoji? Cak kada bi i nastalo ni iz cega i to bi bilo takodje cudo.I u jednom i u drugom slucaju scenarijo je magican. A sve sto je cudno ili magicno nije ateisticko nego je religiozno.

Materija putuje kroz vreme na neki nacin kroz predjasnje svemire takodje. Verovatno je ta materija oduvek postojala. Zar nije cudo da nesto nije nastalo jer oduvek postoji? Cak kada bi i nastalo ni iz cega i to bi bilo takodje cudo.I u jednom i u drugom slucaju scenarijo je magican. A sve sto je cudno ili magicno nije ateisticko nego je religiozno.
Nije čudo. I za to postoje validni dokazi. Ali ih mi ne razumemo, još nismo dostigli taj stadijum da možemo da razumemo prostor i vreme van naših okvira. Ne razumemo dovoljno, da bismo išli u prošle svemire. Nije magično. A to što nama deluje čudno, ne znači da je to stvarno čudno.

Nije čudo. I za to postoje validni dokazi. Ali ih mi ne razumemo, još nismo dostigli taj stadijum da možemo da razumemo prostor i vreme van naših okvira. Ne razumemo dovoljno, da bismo išli u prošle svemire. Nije magično. A to što nama deluje čudno, ne znači da je to stvarno čudno.
Bravooo...
ZNACI SAMO VERUJETE...
Pa ti si na pravom mestu ovde.
Ovo he forum religije.
Ali samo da ti razjasnim.

Moja ili tvoja vera nije razliog da se vredjamo i pravimo jedni druge budalama...

Sta to tebi nije
Sta konkretno tebi nije jasno vezano za prostor i vreme ? Ako su prostor i vreme neograniceni to ne znaci da je materija i energija vecna. Doduse materija i energija opet mogu biti vecne. Ako uzmemo da je sve u Svemiru vecno i neograniceno, zasto onda covek ima problem da shvati jednostavni pojam beskonacnosti ? Ne kazu li religiozni da je Bog beskonacan i neogranicen ? Vi ne razumete beskonacnost a religiozni kazu da je beskonacnost Bog. Znaci jos uvek ne postoji resenje zagonetke, a nece nikad ni postojati sve dok ljudski mozak ne skapira sta je beskonacno. Do tada ateisti i vernici su isto sr@nje drugo pakovanje.

Nisam izneo hipotezu, nego činjenicu o nastanku života na zemlji. Ako te nešto drugo interesuje, pitaj me konkretno, i odgovoriću ti.
Zbaci supa i to je cinhenica?
Gde su dokazi?
Bez dokaza.
Jer to samo vera?
Evolucija ne proučava nastanak života, to je tačno. To ni približno ne znači da je kreacionizam tačan. Prvi život je nastao pre 4,4 milijardi godina (najstariji mikrofosili su iz tog vremena, mada ih je veoma malo). To je samo 100 miliona godina nakon nastanka zemlje. Što znači da je život jedna preprosta stvar. Taj život potpada još uvek u hemijsku evoluciju, jer su to zapravo samo tzv. Protoćelije, odnosno molekuli, koji se čak ne mogu ni razmnožavati. To se kuvalo u tzv. Primordijalnoj supi još kad je voda dospela na planetu (pre 4,45 milijardi godina). 50 miliona godina kasnije, imamo prve samoreprodukujuće molekule, koji predstavljaju poluživo, čak ne ni živo. To je dakle, tek molekul koji ima sposobnost da se bespolno razmnožava.
Najstariji mikrofosil koji se i potpuno zvanično prihvata za najstariji dokaz prvog pravog života mlađi je 200 miliona godina. To već počinje da poprima oblik složenosti kakav imaju arheje (stare 4 milijardi godina) U periodu pre 4,1 milijarde godina, dolazi do prvog masovnog izumiranja, kada ostaje samo jedna vrsta-ona koja je izrodila ceo današnji život. Tu ima 20 tipova aminokiselina, koje se nalaze kod svih današnjih oblika života! Dakle, prvi život više liči na nešto između virusa i bakterije.
Ko je vidio sve ovo?
Fosil?
Kako je on nastao ima li dokaz?
Jesi öi licno vidio fosil?
Kako znas da je on taj koji je nastao iz supe?
Vidio neko?
Kako znas da fosil bas to govori?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back