Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
džamahirija

daleko smo mi od džamahirije
Dobro, znam da je džamahirija islamska stvar, ali tim terminom želim da, karikirajući do kraja, pokažem sliku i priliku Srbijice.

džamahirija

daleko smo mi od džamahirije
Kad se kaže džamahirija mi pomislimo na nešto loše, pa zato.

Šta ste uspeli da dokažete? Ajde baš bači to što ste dokazali vamo da ga je****?
Čedo moje, 2200 fosila iz ljudske evolucije imamo! Svakih 3 hiljade godina po jedan fosil dakle! Znaš li ti šta je to? Fantazija! Tu evoluciju možemo tako dobro da pratimo...

Da li ljudi koji veruju u evoluciju, fosile koje vide na internetu gde samoproglašeni naučnici tvrde da su stari (lupam) 4 milijarde godina, gledaju kao dokaze za takvu bajku?
Ne lupaš. Ima i takvih mikrofosila. Pa i starijih.

4,4 milijarde godina je najstariji mikrofosil.

Da li ljudi koji veruju u evoluciju, fosile koje vide na internetu gde samoproglašeni naučnici tvrde da su stari (lupam) 4 milijarde godina, gledaju kao dokaze za takvu bajku?
O kojoj bajci govoriš?

Jao. Opet logička greška. U evoluciju se ne veruje. Evolucija je činjenica, prirodan proces koji ti možeš i ne moraš prihvatiti.
Oh ne, stvarno strašno kakve logičke greške mi vernici pravimo.
U evoluciju se veruje, to nije prirodan proces, to je bajkoviti proces koji su izmislili ljudi koji nemaju preča posla, nego da trube o nekim fosilima, zajedničkog pretka kako prelazi u čoveka, a ovaj prvi nije ni postojao, nit se zna kako je krenulo, ali bitna je stvar da se naglasi da nismo nastali od majmuna već od zajedničkog pretka što je jako bitna i korisna stvar.
Samoproglašeni naučnici?! Ovo ti nije trebalo. Ovde si se ono, baš, žešće izlupetala.
Morala sam to da naglasim, zvuči totalno tačno.
Ne lupaš. Ima i takvih mikrofosila. Pa i starijih.
Baš sam sad gledala na internetu fosil star 4,4 milijarde godina, pa pošto su i oni lupili napisala sam da sam i ja.
O kojoj bajci govoriš?
Ova prva što počinje na e u naslovu teme.

https://opusteno.rs/nauka-f29/mitovi-o-evoluciji-za-sve-one-koji-ne-veruju-u-evoluciju-t35777.html

https://opusteno.rs/nauka-f29/najcesce-zablude-o-evoluciji-t35018.html

Poseti čas biologije

Oh ne, stvarno strašno kakve logičke greške mi vernici pravimo.
Zaista. Kobno.

U evoluciju se veruje, to nije prirodan proces, to je bajkoviti proces koji su izmislili ljudi koji nemaju preča posla
Jesi svesna šta si ti ovde napisala?

Morala sam to da naglasim, zvuči totalno tačno.
Ali nije.

zajedničkog pretka kako prelazi u čoveka, a ovaj prvi nije ni postojao, nit se zna kako je krenulo, ali bitna je stvar da se naglasi da nismo nastali od majmuna već od zajedničkog pretka što je jako bitna i korisna stvar.
Živiš u vremenu pre pada Berlinskog zida.
Da, postojao je. Da, zna se ko je on.

U evoluciju se veruje, to nije prirodan proces, to je bajkoviti proces koji su izmislili ljudi koji nemaju preča posla, nego da trube o nekim fosilima, zajedničkog pretka kako prelazi u čoveka
predstavljeno kao naučna teorija gazeći samu definiciju.
ali ko i svi zadrti vernici za njih je to istina.
jednostavno poture u dokaz adaptaciju i predstave kao evoluciju jer evoluciju ne mogu da dokažu naučnom metodom.

Iako se postupci raznih oblasti nauke međusobno razlikuju, prepoznatljive su i njihove zajedničke karakteristike. Sveukupni proces naučnog metoda uključuje postavku hipoteze, koja proizilazi iz predviđanje njenih mogućih i logičnih posljedica, a zatim, na osnovu toga, slijedi izvođenje eksperimenata.
Mala greška. Hipoteza dolazi iz pretpostavke da se nešto desilo, ili se dešava ili se može desiti.
I sad, na osnovu te hipoteze, traže se dokazi, znači ključna reč je dolazi, i, ako se ti dokazi pronađu, i valjani su, onda se hipoteza naziva teorijom, jer je sada njeno stanovište potvrđeno. Dokazi, naravno, moraju biti empirijski. Nekad dolazi do vršenja eksperimenata, ako je to potrebno. Međutim, dešava se, kao u slučaju evolucije, da opservacija i izvođenje eksperimenta nisu potrebni, a nisu ni mogući. Jer, evolucija, prirodna selekcija i adaptacije se ne mogu veštački izvesti. Ipak, evoluciju, mada ne možemo eksperimentisati, možemo posmatrati. To naravno ne znači da će se leptir pretvoriti u foku, ali školski primer ti je, recimo biberasti moljac ili čuvene Darvinove zebe. Prost primer koji može da shvati i petenac, a kamoli vi, pametni, zreli i odrasli ljudi.

jednostavno poture u dokaz adaptaciju i predstave kao evoluciju jer evoluciju ne mogu da dokažu naučnom metodom.
Ne. Ne znaš ni šta je u stvari naučni metod, ne poznajete nauku, a kad vam treba, pribegavate joj kako biste je izvrtali.

Znaš li ti uopšte šta znači reč evolucija? Da pođemo od toga

Pročitala sam, nije mi bila glavobolja potrebna ovu noć, ali nema veze barem sam se edukovala, zar ne?
Jesi svesna šta si ti ovde napisala?
Trebalo bi da jesam, zar nisam?
Možemo ovako do sutra.
Živiš u vremenu pre pada Berlinskog zida.
Da, postojao je. Da, zna se ko je on.
Ne, nije postojao. Čovek po evoluciji je nastao od majmuna, kako god se taj majmun zvao.

Pročitala sam, nije mi bila glavobolja potrebna ovu noć, ali nema veze barem sam se edukovala, zar ne?
Nadam se da jesi. I reci mi šta u tom tekstu nije istina?

Ne, nije postojao. Čovek po evoluciji je naatao od majmuna, kako god se taj majmun zvao.
Vidiš. Čovek je majmun. Logično je u da je nastao od majmuna. Ali se kaže zajednički predak jer ljudi ponekad pomisle kako su ljudi nastali od sada postojećih majmuna.

Nadam se da jesi. I reci mi šta u tom tekstu nije istina?
Ne koristim takve glupe argumente protiv evolucije koji su tamo navedeni.

Vidiš. Čovek je majmun. Logično je u da je nastao od majmuna. Ali se kaže zajednički predak jer ljudi ponekad pomisle kako su ljudi nastali od sada postojećih majmuna.
Čovek je čovek, majmun je majmun.

Mala greška. Hipoteza dolazi iz pretpostavke da se nešto desilo, ili se dešava ili se može desiti.
I sad, na osnovu te hipoteze, traže se dokazi, znači ključna reč je dolazi, i, ako se ti dokazi pronađu, i valjani su, onda se hipoteza naziva teorijom, jer je sada njeno stanovište potvrđeno. Dokazi, naravno, moraju biti empirijski. Nekad dolazi do vršenja eksperimenata, ako je to potrebno. Međutim, dešava se, kao u slučaju evolucije, da opservacija i izvođenje eksperimenta nisu potrebni, a nisu ni mogući. Jer, evolucija, prirodna selekcija i adaptacije se ne mogu veštački izvesti. Ipak, evoluciju, mada ne možemo eksperimentisati, možemo posmatrati. To naravno ne znači da će se leptir pretvoriti u foku, ali školski primer ti je, recimo biberasti moljac ili čuvene Darvinove zebe. Prost primer koji može da shvati i petenac, a kamoli vi, pametni, zreli i odrasli ljudi.
naravno da je bilo "evolucije" tačnije prirodne adaptacije i kod životinje, biljaka i čoveka. nit je biljka postala životinja, nit životinja postala čovek. to su jednostavno verovanja.
što si dao primere, pa čovek nije spermatozoid pa ušao u čauru jajnu ćeliju i evolucijom nastao čovek.
zebe osim kljuna ništa drugo nije menjala i to u isto vreme su postojale sa kraćim i dužim kljunom. al čika davinu bilo posmatranje u pm. isto kao što kerovi imaju veće ili manje uši ili rep.
to je sve samo nije dokaz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back