Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
teorija nije isto sto i naucni fakt, empirijski fakt...teorija je hipoteza koja moze biti tacna a i ne mora.
Znaci pojma nemas. Prije sam ti lijepo naveo sta naucna teorija predstavlja i ti ponovo baljezgas

"A scientific theory is an explanation of an aspect of the natural world and universe that has been repeatedly tested and corroborated in accordance with the scientific method, using accepted protocols of observation, measurement, and evaluation of results.

Evo ti jos i ovo

"scientific theory differs from a scientific fact or scientific law in that a theory explains "why" or "how": a fact is a simple, basic observation, whereas a law is a statement (often a mathematical equation) about a relationship between facts. For example, Newton’s Law of Gravity is a mathematical equation that can be used to predict the attraction between bodies, but it is not a theory to explain how gravity works.[4]"

Znaci pojma nemas. Prije sam ti lijepo naveo sta naucna teorija predstavlja i ti ponovo baljezgas

"A scientific theory is an explanation of an aspect of the natural world and universe that has been repeatedly tested and corroborated in accordance with the scientific method, using accepted protocols of observation, measurement, and evaluation of results.

Evo ti jos i ovo

"scientific theory differs from a scientific fact or scientific law in that a theory explains "why" or "how": a fact is a simple, basic observation, whereas a law is a statement (often a mathematical equation) about a relationship between facts. For example, Newton’s Law of Gravity is a mathematical equation that can be used to predict the attraction between bodies, but it is not a theory to explain how gravity works.[4]"

pokazi mi empirijski naucni metodom kako vrsta prelazi iz jedne u drugu kroz milione godina, gdje tu empiricizam?

Poslednja izmena od moderatora:
Ne, dokazi upućuju da Bog nije nesposoban, kao što vi tvrdite. Zato nema kengura u Bosni.

To ti kazes a mi nevjerujemo kao vjernici da Bog nije sposoban kodirati evoluciju i pustiti je da se odvija..itekako moze

cak sta vise nama vjernicima laska ta pomisao, jer bi se rijesili tih nesretnih slucajnosti, jer bi u tom slucaju evolucija bila vodjena Evolverom Bogom koji planira, koridar, sihronizuje.

znaci nama vjernicima ide u korist nasem vjerovanju ta teoloska evolucija....ali kad gledas sta dokazi kazu a NE NASE ZELJE, mi moramo da sudimo na osnovu dokaza a ne na osnovu zelja koji idu nama u prilog.

Dokazi ukazuju da nema evolucije jer nema nikakvih tranzicijskih fosila, gdje se jasno vidi postepena evolucija kroz razne geoloske strate...pogotovo na muke stavlja evoluciju Kambrijska explozija koja pokaziva kreaciju odjednom, jer se razne kompleksne vrst pojavljuu odjednom u kratkom vremenskom periodu.

a da ne pricamo o fosilima koji ne pokazivaju nikakvu evoluciju
217693579_1466901823687584_3330181790120074885_n.jpg

217692515_1467064497004650_9211673478433719186_n.png

217856885_1467075233670243_5643390750671044910_n.jpg

Zato nema kengura u Bosni.

okani se tih nepostojecih bosanskih kengura

To ti kazes a mi nevjerujemo kao vjernici da Bog nije sposoban kodirati evoluciju i pustiti je da se odvija..itekako moze

cak sta vise nama vjernicima laska ta pomisao, jer bi se rijesili tih nesretnih slucajnosti, jer bi u tom slucaju evolucija bila vodjena Evolverom Bogom koji planira, koridar, sihronizuje.

znaci nama vjernicima ide u korist nasem vjerovanju ta teoloska evolucija....ali kad gledas sta dokazi kazu a NE NASE ZELJE, mi moramo da sudimo na osnovu dokaza a ne na osnovu zelja koji idu nama u prilog.

Dokazi ukazuju da nema evolucije jer nema nikakvih tranzicijskih fosila, gdje se jasno vidi postepena evolucija kroz razne geoloske strate...pogotovo na muke stavlja evoluciju Kambrijska explozija koja pokaziva kreaciju odjednom, jer se razne kompleksne vrst pojavljuu odjednom u kratkom vremenskom periodu.

a da ne pricamo o fosilima koji ne pokazivaju nikakvu evoluciju
217693579_1466901823687584_3330181790120074885_n.jpg

217692515_1467064497004650_9211673478433719186_n.png

217856885_1467075233670243_5643390750671044910_n.jpg

okani se tih nepostojecih bosanskih kengura
Ne vidim nigde evoluciju. I šta sad?

na pretpostavkama
I sad milijarde ljudi prihvata evoluciju samo zbog toga što je neki tamo bradati Englez nešto pretpostavio? Da li si dobro?

Ne znam kako da te obavestim da ima fosila? I to što kažeš za Kambrijumsku eksploziju naprosto nije istina.

I sad milijarde ljudi prihvata evoluciju samo zbog toga što je neki tamo bradati Englez nešto pretpostavio? Da li si dobro?

to znaci nema evolucije kako se hoce predstaviti

ne, nego i ovi danasnji pretpostavljaju evoluciju a ne samo Darwin.

to sto mozda mnogi prihvate evoluciju nije na osnovu dokaza nego na osnovu slijepog vjerovanja...kako to funkcionise...pa fino, dodje student u skolu profesori biologije pocnu mantrati o evoluciji...student se navuce na to i vjeruje bez da priupita je li stvarno tako, ili nije.

jednostavno dosta ljudi vidi kako rijeka tece, pa se i oni samo ubace ih rijeka vuce....gdje turci tu i mali Mujo.

Ne znam kako da te obavestim da ima fosila? I to što kažeš za Kambrijumsku eksploziju naprosto nije istina.

Ne znam kako da te obavestim da ima fosila?

nemozes me obavijestiti jer znam da nema tranzicijskih fosila.

I to što kažeš za Kambrijumsku eksploziju naprosto nije istina.

kako nije istina kad se kompleksne vrste pojavise u tom Kambrijskom periodu jako brzo u periodu 10-30 miliona godina

a to je premalo da bi se stvorile kompleksna bica kao sto su te vrste iz tog perioda...i sto je jos gore nema tranzicijskih fosila prije Kambrijsko perioda da bi naucnik evolucionista reci, iz te i te vrste je evolvira ova vrsta itd

A kako toliki pametni i učeni ljudi prihvataju TE? Kako je 5 milijardi ljudi obmanuto? I kako to traje 200 godina već?

A kako toliki pametni i učeni ljudi prihvataju TE?

mnogi oslanjaju se na pretpostavku

a ne na dokaze, ako mi nevjerujes evo poslusaj sta kazu kada ih intervjuisu.

Kako je 5 milijardi ljudi obmanuto?

jesi li ti inventuru uradio da ispitas svaku osobu, pa nemozes se takvim ciframa bakcati ko ti garantuje da je 5 milijarde vjernika u evoluciju.

I kako to traje 200 godina već?

ateisticki lobi je jak...pogledaj dokumentarac No inteligence allowed
https://www.youtube.com/watch?v=V5EPymcWp-g

to znaci nema evolucije kako se hoce predstaviti
Evolucija se ne mora nužno dešavati.

ne, nego i ovi danasnji pretpostavljaju evoluciju a ne samo Darwin.
Al zašto bi neko to radio?

to sto mozda mnogi prihvate evoluciju nije na osnovu dokaza nego na osnovu slijepog vjerovanja...kako to funkcionise...pa fino, dodje student u skolu profesori biologije pocnu mantrati o evoluciji...student se navuce na to i vjeruje bez da priupita je li stvarno tako, ili nije.
Al što bi neko slepo verovao u to?

nemozes me obavijestiti jer znam da nema tranzicijskih fosila.
Ali zašto ne želiš da prihvatiš neke činjenice? Prelaznih fosila naprosto ima.

Poslednja izmena:
kako nije istina kad se kompleksne vrste pojavise u tom Kambrijskom periodu jako brzo u periodu 10-30 miliona godina.
To je zato što se one tada pojavljuju u fosilnom zapisu. Period 550-488 miliona godina je širok. Zove se eksplozija jer se život diverzificira brže nego ranije. To nije bukvalno za dan dva nastale vrste.

jesi li ti inventuru uradio da ispitas svaku osobu, pa nemozes se takvim ciframa bakcati ko ti garantuje da je 5 milijarde vjernika u evoluciju.
To ostavlja prostor da je 3 milijarde ljudi fanatičan kreacionista.

Ateisticki lobi je jak
Brate ateisti su na popisima bukvalno na nivou statističke greške. Kakav lobi čoveče?

ako se ne desava to znaci da ne postoji

vidi lobanju majmuna vidis lobanju covjeka, i onda pretpostavljas da su evolvirali iz istog pretka.

vidis slicnost kodova u DNK:a u ljudima i zivotinjama, to jeste Majmunima i onda pretpostavljas da su se evolvirali jedni iz drugih il izajednickog pretka....a to sto Bog koristi iste segmente kodova bez ikakve potrebe izmisljanje toplove vode

zato sto to pase ateistickom svjetonazoru...godi vam srcu to...jer evolucija je gorivo za ateizam.

pa pokazi onda ako ima, da vidimo

To je zato što se one tada pojavljuju u fosilnom zapisu. Period 550-488 miliona godina je širok. Zove se eksplozija jer se život diverzificira brže nego ranije. To nije bukvalno za dan dva nastale vrste.

nije tacno to

The Cambrian explosion was far shorter than we thought​

By Josh Davis
First published 19 February 2019
https://www.nhm.ac.uk/discover/news...n-explosion-was-far-shorter-than-thought.html

may have only occurred for around 20 million years

To ostavlja prostor da je 3 milijarde ljudi fanatičan kreacionista.

Brate ateisti su na popisima bukvalno na nivou statističke greške. Kakav lobi čoveče?
pogledaj dokumentarac pa onda pricaj.

ako se ne desava to znaci da ne postoji
Evolucija je prirodni proces koji nastaje promenom u genomu jedinki jedne populacije ili čitave vrste, koji uz adaptacije i prirodnu selekciju pomaže vrstama da opstanu. Ove vrste su mogle da opstanu i bez promena. Promene se dešavaju kada su neophodne.

vidi lobanju majmuna vidis lobanju covjeka, i onda pretpostavljas da su evolvirali iz istog pretka.
vidis slicnost kodova u DNK:a u ljudima i zivotinjama, to jeste Majmunima i onda pretpostavljas da su se evolvirali jedni iz drugih il izajednickog pretka....a to sto Bog koristi iste segmente kodova bez ikakve potrebe izmisljanje toplove vode
Da, mi smo u početku to pretpostavljali. Ipak, razvojem genetike i daljim razvojem paleoantropologije, uspeli smo da dokažemo da je to zaista tačno. Zato, mrdnuli smo se od puke pretpostavke do jedne od najčvršćih teorija u nauci.

zato sto to pase ateistickom svjetonazoru...godi vam srcu to...jer evolucija je gorivo za ateizam.
Ateisti su postojali i pre evolucionizma.

pa pokazi onda ako ima, da vidimo
Važi. A koji te interesuju? Mislim, prelaz između koje dve vrste? Ili hoćeš prelaz iz majmuna u čoveka ili iz ribe u gmizavca?

Srbija je pravoslavna džamahirija.
džamahirija
Све што претресају народни конгреси и народни комитети завршну форму добија у Општем народном конгресу који је општи форум народних конгреса и народних комитета. Одлуке Општег народног конгреса, који се састаје најмање једном годишње, просљеђују се народним конгресима и народним комитетима на извршавање кроз ресорне комитете. Општи народни конгрес није збор парламентараца који гласају у своје име него збор народних конгреса и народних комитета.
daleko smo mi od džamahirije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back