gost 422686
Buduća legenda
- Poruka
- 27.626
To je činjenica.Ko to tvrdi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je činjenica.Ko to tvrdi?
To je činjenica.
Istorija i činjenice.Pitah ko tvrdi to, a ne je li činjenica.
Istorija i činjenice.
glavni problem je definicija ko spada u belu rasu.Brate, da li razumeš šta te ja pitam...koji čovek.U prevodu, otkud tebi to.
glavni problem je definicija ko spada u belu rasu.
'savremena nauka' je malo po malo gurala taj izraz ka istoku, da bi danas u ovoj (po meni) blago izopačenoj mejnstrim svakodnevici, došlo do toga da Arapi, Indijci, Pakistanci spadaju u belu rasu što je totalni idiotizam.
po njima rase ne postoje i i namera je da se taj izraz 'razvodni' gurajući one koji ovde ne pripadaju.
da skratim priču koja bi ti možda bila dosadna, pod Bela rasa podrazumevam sve evropske varijante kojoj bi granica ka jugu i istoku bio Mediteranski evropski tip.
za šiptare ne mogu reći ni da jesu, ni da nisu bela rasa
Pa bijela rasa je doslovno sve ono što se nalazi u Europi, bijela rasa je sve od Nordid fenotipa do Gracilnog Mediteranca.glavni problem je definicija ko spada u belu rasu.
'savremena nauka' je malo po malo gurala taj izraz ka istoku, da bi danas u ovoj (po meni) blago izopačenoj mejnstrim svakodnevici, došlo do toga da Arapi, Indijci, Pakistanci spadaju u belu rasu što je totalni idiotizam.
po njima rase ne postoje i i namera je da se taj izraz 'razvodni' gurajući one koji ovde ne pripadaju.
da skratim priču koja bi ti možda bila dosadna, pod Bela rasa podrazumevam sve evropske varijante kojoj bi granica ka jugu i istoku bio Mediteranski evropski tip.
glavni problem je definicija ko spada u belu rasu.
da... mapeNe znam koliko je tačna ova karta na internetu...naleteh na nju brzom pretragom.
![]()
Ako je suditi po ovome, oslanjajući se na ton kože, teško je govoriti o rasnim različitostima između Albanaca i onih koje podrazumevamo pod belim čovekom, uključujući i Srba.
Iliti preciznije, svi Balkanci, slično kao i pojedine druge mediteranske populacije, ne bi baš bili u pravom značenju beli.
da... mape
pojam 'Beli' ne odnosi se ni toliko na boju kože, koliko na ostale (kefalne) mere.
možeš naći beljeg Kavkazca nego Grka, ako 'belilo' uzmemo kao merilo bele rase.
ali ako onda sve ostale karakteristike Grka idu u prilog mediteranske evropske rase. tako da je boja kože, sekundarna stvar.
sa Albancima je je slicna prica, njihova 'bela' koža ide često u kompletu sa armenoidnom rasom
Ne znam koliko je tačna ova karta na internetu...naleteh na nju brzom pretragom.
![]()
Ako je suditi po ovome, oslanjajući se na ton kože, teško je govoriti o rasnim različitostima između Albanaca i onih koje podrazumevamo pod belim čovekom, uključujući i Srba.
Iliti preciznije, svi Balkanci, slično kao i pojedine druge mediteranske populacije, ne bi baš bili u pravom značenju beli.
A ova mapa je baš relevantna. Italijani belji od Španaca i Južnih Slovena.
pipneš li danas u ovakvu temu, pipnio si u osinje gnezdo...Pa onda je kao naziv beli greška.
Dok moram primetiti iz ličnog iskustva da postoji izvesna (fizička) antropološka različitost kada govorimo o facijalnim konstrukcijama kod određenog dela populacije, što svako može primetiti ako se prošeta kroz albanske zemlje, ne mogu se pohvaliti da sam pročitao neke naučne radove na tu temu, posebno u smeru komparacija sa zakavkaskim narodima.
Sve što znam jeste ona antropološka analiza antičkih skeletnih ostataka u Škocjanskim jamama (zapadna Slovenija) koje Stipčević pominje da su poređene sa antropološkim tipom severne Albanije, govoreći o kefalnim karakteristikama. Kako to definitivno nije tipična ilirska fiz. antropološka osobina, jer su oni bili mahom dolikefalni, neki su antropolozi smatrali to ostatkom najstarijih slojeva populacije (brahikefalne karakteristike), što će reći možda (?) i reliktom nekih predindoevropskih slojeva.
pipneš li danas u ovakvu temu, pipnio si u osinje gnezdo...
premalo je izvora za ovakvu politički nekorektnu temu...Pa hajde da je ispipamo.![]()
premalo je izvora za ovakvu politički nekorektnu temu...
Šta je ovo? Pola Madagaskara je svetlije od nas.Ne znam koliko je tačna ova karta na internetu...naleteh na nju brzom pretragom.
![]()
karta je glupost, uopstena i sa velikim greskama i naravno zlobno uradjena kao sto sam rekao vec, da relativizuje belu evropsku rasu.Šta je ovo? Pola Madagaskara je svetlije od nas.
Nije samo poreklo Majke Tereze u pitanju nego i Envera Hodže. Jedan Hodža iz Đirokastre se testirao i dobio rezultat J1 ZS3128 (da ne bi neko poleteo, ta grupa je na ove prostore došla verovatno još u brončano doba u sklopu indoevropskih naroda). Tu vest je na ruskom forumu Molgen podelio jedan od testiranih Rusa čiji je srodnik (doduše u relacijama od par hiljada godina) pomenuti Hodža
Enver Hoxha - Enver Halil Hoxha (1908-1985) M-267. Confirmation was received after receiving a request for my only match Hoxha. He is a fellow countryman of Enver (the town of Gjirokastra), the age of a GP is 400-500 years old with the son of Enver Hoxha.