ЕТНИЧКИ ИДЕНТИТЕТ ДУКЉЕ И ЗЕТЕ

Vladika Rufim:
Ti nijesi nikakav Srbalj, ti si posrbljeni Crnogorac i nista vise.
Cuj ovo....hahahaha... pa cekaj, ko onda moze da posrbi Crnogorca ako izvorni Srbi, kao sto ti rece, ne postoje???

Vladika Rufim:
To sto si rodjen u Srbiji, to ne moze promijeniti tvoje porijeklo!
Isto vazi i za tebe...

Vladika Rufim:
Hoces da budes nacionalista nacije sa kojom tvoji preci nijesu imali nikakve veze!

Treba imati petlju ili sto Madjari kazu (toyas) da kazes ovo. Gdej su tebi batice dokazi za ovo sto pricas??? Svi smo postali veliki istoricari.... Hehehe, daj posalji mi neke od toh tvojijeh knjiga, ponestalo mi Perfexa a od toga papira ne ostaju slova....

Vladika Rufim:
Da bi jedna nacija bila nacija mora imati zajednicku istoriju, to jest mora, kako se kaže, da prođe isti istorijski i politički razvoj.

Biser do bisera. Ma tebe za predsjednika MOMENTALNO !!! Ti si tako vispren i domisljat da je to neverovatno... heheheh... Ja bi rek'o da Nemci nemaju zajednicku istoriju, kad ono, GLE....NACIJA!!! Nemacka je u srednjem vreku (a i kasnije) bila podeljena na SURNAEST pokrajina sa sasvim razlicitom istorijom i sta sada? Imamo jednu DRZAVU.
Cek cek, zar to nije vazilo i za Ameriku i recimo Kanadu? Cudna mi cuda!

Vladika Rufim:
Pošto Srbi i Crnogorci imaju različite istorije, kako ti možeš biti Srbin??

Isto k'o sto ti mozes biti geografska odrednica - CRNOGORAC... Eto vidis, moji su od roda Vlastelinovica iz Risna, srpski plemici za vreme Stefana Nemanje pa sam i ja SRBIN bato a ti mozes od muke samo da mi izedez carape!

Vladika Rufim:
Za 600 godina koliko su Turci bili na Balkanu, u bezbroj bitaka, Srbi i Crnogorci se nikada ni u jednoj nijesu zajednicki borili protiv Turaka!

Pa i nisu kada su se CRNOGORCI pojavili stotinama godina kasnije.... Sto bi matematicari rekli, ovde imamo dve mimoilazne prave

Vladika Rufim:
Mislim da ti je sad sve jasno, da ti ne možeš biti Srbin.
Možeš biti samo posrbljeni Crnogorac.

I svinje lete....

Daj stampaj ove tvoje postove pa da otvaram fabriku KREP papira.... i da.... cepajte se vec jednom da spustamo tu rampu kod Prijepolja....

Slusaj ti Crnogorac ima vas oko 650 000 zajedno sa muslimanima i albancima i polovina vas je u Srbiji jer kamenje nemoze da se jede.Od tog dela pravoslavnog naroda koji je jos ostao u Crnoj Gori 83% se izjasnjava kao Srbi koji zive u Republici Crnoj Gori a na onih 17%necemo da obracamo paznju jer nisu vredni paznje.
Statistika je uzeta sa crnogorskog sajta.
Dace valjda bog da se i ovi antihristi opamete a ne da prave razdor u Srpskom narodu.

Ma neka idu samostalni.Sta ce nam koji moj, samo sto ce posle deset godina traziti zajednicu isto kao sto ce i Hrvati traziti.

Nema njima bre zivota bez Srbije.Srbija je svima njima majka a gde ce se drugo vratiti zabludela deca nego svojoj majci.Pa jel tako?

Ma koja bre crnogorska nacija, mene je sramota kad cujem to.Njegos se u grobu prevrce kad gleda sta se desava sa njegovom Crnom Gorom.Dje vam je obraz i postenje.
Pa vi niste dostojni samostalnosti a kamoli Marka Miljanova,Svetog Petra Cetinjskog,Njegosa,kralja Nikola,serdara Janka i ostalih sinova Crne Gore sto ih je rodila srpska majka.

Eto sta ostade od najsvetlije srbske zemlje!

Vladika Rufim:
Isto sto i ti.
Crnogorci, slovensko-dukljanskog porijekla.
A sto bi drugo bili?

Ako ista imas u glavu, iz ovih ces karata sve shvatit, i sve ce ti se kazat.
http://forum.krstarica.com/threads/84165

46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?
33. Правило Лаодикијског Сабора- С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.
Е то је ваша усташка нека Црвена Хрватска

Vladika Rufim:
Izvorni Srblji svakako postoje, eto ih u Vojvodini, potomci Srbalja koji su 1690. presli u Vojvodinu, u takozvanoj Seobi Srbalja.

Svi su presli u Vojvodinu, jel? Ta nemojte kas'ti da je tako taman bilo! Izvorni Srbi? O cem' ti pricas? Ko posle hiljada i hiljada godina moze da kaze da je IZVORNI..... Sta, ti mozes da pratis svoje porodicno stablo do vremena pre Hrista? Cuj izvorni! Pa nigde nema IZVORNIH!!!

Vladika Rufim:
Posto su napustili Srbiju, Srbija je ostala poluprazna.
To su najobicnije istorijske cinjenice.
O tome fino pise Vladimir Corovic
http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1998/01/article-07.html

Pa, ako smo vec posceli da se frljamo bajkama....ja toplo preporucujem jednog Andersena ili barem bracu Grim....

Vladika Rufim:
Zasto Srbi ne uce ovaj clanak Corovica u svojim zvanicnim istorijama, to pitaj SPC, SANU, Kostunicu, Seselja, Draskovica i ostale sanjaoce Velike Srbije!

Ja nemam razloga da bilo koga pitam ista! Ono sto ja pitam tebe je zasto ti uopste dolazis na ovaj forum? Da se svadjas? Zar je to cojstvo Crnogorsko? Ne budali bez potrebe i vrati se pod onaj kamen iz kog si izisao i naravno, potrudi se da se OTCEPITE vec jednom i da vec jednom postanete STRANCI u mojoj drzavi.

Vladika Rufim:
To se vi zapitajte, ja sam izvukao jednostavan i istinit zakljucak...

Jasta more, sve istina do istine....evo ti si jos jedan koji nam otvara oci...nama zabludelima. Sta umisljas da si ti? Sta, nije te mama dovoljno mazila i pazila pa dolazis ovde, jer nalazis paznju. Patologija bratac, to je PATOLOGIJA.
Ma, jedva cekam da se spusti i ta rampa i da vam se uvedu VIZE, proteraju studenti i ostali direktori po razno-raznim ustanovama.... sve su to vasi, Montenegrini......

Vladika Rufim:
Srbi su najobicnija politicka nacija, kao Talijani, Spanci...

Odakle ovo prepisujes majke ti? Svi smo mi politicke nacije, jedino su CRNOGORCI AUTENTICNA nacija iz srednjeg vijeka (i odranije).

Vladika Rufim:
SRBI SU POLITICKA NACIJA, A NE NACIJA PO PORIJEKLU!

I ja pustam vodu (u kazancetu). Krrrrr krrrrrrr flushhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ispade da su se Srbi naucili i ziveti od vas ja ti vec rekoh da vas ima 650 000 zajedno sa siptarima i poturcenim srbima,a Srba ima vise od 8 miliona i otprilike jos toliko u Dijaspori.Gadjas se nekim istorijskim cinjenicama koje su mozda tacne a mozda i nisu jer kako svi znamo svaka vlast pise svoju istoriju.Gledaj malo realnost.Nije vazno gde covek zivi vazno je kao se oseca.Ja licno imam mnogo prijatelja ovde u dijaspori koji su poreklom iz Niksica,Bara,Cetinja,Pljevalja,Mojkovca,Kolasina itd.i svi se oni osecaju SRBIMA.
Vidim svima koji se nerviraju ti odgovaras nekim novim cinjenicama koje opet ponavljam mozda su tacne a mozda i nisu (a mozda ste i hrvati kako rece onaj ustasa)a kad ti covek da realan podatak ti cutis.A CUTATI NIJE SRPSKI.

Cekajte ljudi, sto se mi uopste cimamo oko Crnogoraca? Ja sam za to da oni odu vec jednom, ali da se ne otcepljujemo mi (jer bi izgubili pravo da budemo nasledinici stolice u UN i ostalim institucijama). Neka s teraju a mi cemo se nekako snaci bez:

1) "pristupacnih" cena u letovalistima sa 5 zvezdica;
2) nadaleko poznate CG gostoprimljivosti;
3) razno-razne shushe koje sede u kojekavim upravnim odborima;
4) studenata;
5) politickog kadra;
6) familije koju su ovi iz tacke 3. doveli na rad u Srbiju;
7) cojstva;
8) i jos veceg junastva;
9) kanjona Morace;
10) 650 000 lenstina;

Dao Bog, imamo prugu Subotica-Bar pa valja sve utovariti u jedan expresni VLAK i poslati jednom zanavek u kamenu im drzavu DUKLjU. Crna im je drzava da crnja ne moze biti, ali neka, sto pre odu, to ce nama pre da svane! (ono jes' "jos ne svice rujna zora", ali svanuce...uveren sam!).

Rasprave ovakve vrste postaju besmislene! Ja sam za to da oni ODU vec jednom. Dugo vec pakuju torbe, pa je red da nas sada na velika vrata i napuste... ali neka se ne zavaravaju da ce moci bez vize naovamo! Ne, ne, nece proci (sto bi rekli Francuzi). Uveo bi im vize i to kakve! Nit' oni trebaju meni, nit' ja njima. Samo napred, cepajte se i nikada se ne vratili! Da sacekam vec jednom taj referendum pa da se proveselim k'o covek !!!

Putuj CG, mi cemo se nekako snaci i bez vas. OJHA !

Vladika Rufim:
Vladika je crnogorska rijec i titula.
To su Srbi ukrali od Crnogoraca, kao i vecinu stvari.

Drago mi je samo sto nismo ukrali radne navike od vas...inace gde bi nam kraj bio! Ehehej pa zamislite da u jednoj drzavi zivi 8.000.000 radno NESPOSOBNIH licnosti visoke harizme i jos veceg junastva (i osecaja za bizmis odnosno SVERC). Huhuhu, pa mi bi bili svetska ekoloska drzava i u tom slucaju bi morali da se nazovemo zemlja DEMBELIJA
OJHA!

Wikolak nemoj sad preterivati.Ako je tako kao sto ti kazes da su Crnogorci na svim vaznijim funkcijama u drzavi zasto "Srbijanci" nisu to sprecili?
Zasto su dozvolili da se Crnogorci razmahnu i to u njihovoj zemlji?
Da nije i to neka zavera?

Iz Crne Gore je oduvek dolazio vrh i cvet srpstva, moze da prica ko sta hoce ali tako je.Svi su se sprdali sa Crnogorcima kad su nabavili medju prvima mobilne.Pa sto nisu gedzovani to uradili prvi?

Moze da prica ko sta hoce ali sigurno 80% stanovnistva Srbije vuce korene iz Crne Gore i Hercegovine.

Da slazem se ja sa tobom da ima dosta ljudi sa korenima iz Crne Gore i Hercegovine ali nemoze biti 80%.Pa gde nestade sav onaj narod koji je ziveo u Srbiji pre doseljavanja Hercegovaca i Crnogoraca mada nema to veze jedan smo narod.
Evo ti jedan primer moje prezime je Jevdjevic.
Jevdjevica ima mnogo i u Bosni i u Srbiji al to neznaci da su Jevdjevici doselili u Srbiju.
Jevdjevici su postali od coveka koji se zvao Jevdjo ziveo je u selu Krvavci kod Ivanjice.
Krsna slava Jevdjevica je Djurdjevdan mada ima jedan deo Jevdjevica koji slave i Nikoljdan(tj. neko od njihovih dedova se prizetio u Rogatici).

Rujevit:
Wikolak nemoj sad preterivati.Ako je tako kao sto ti kazes da su Crnogorci na svim vaznijim funkcijama u drzavi zasto "Srbijanci" nisu to sprecili?

Mala ispravka. Ja ne govorim novosrpski i ne znam sta su SRBIJANCI. Kanda mi lici na Indijance pa ga zato ne koristim. Zasto smo ih pustili? Zato sto su komunjare vladale, zato sto su kolonizovali Vojvodinu i dovukli se sa kojekakvim divizijama u Srbiju. Ako cemo iskreno, jedan CG je dovoljan da povuce barem 30-tak rodjaka i da ih zaposli u preduzecu u kome je clan UO. Da se ne lazemo, svi to dobro znamo. Znamo i kako se dobijaju sobe po studentskim domovimo a znamo i koliko studenata iz CG studira u SER a koliko studenata iz SER studira u CG. Da se ne lazemo! E nema vise toga! Dosta je bilo!

Rujevit:

Nije to zavera, to je nesposobnost i nedalekovidost domacih kvazi politicara koji su se vecito uzdavali u nekakvo bratsvo...sad vidimo kako nam se to bratstvo obija o glavu! Sramota!

Vidis Rujevit, ja hocu da znam u kojoj drzavi zivim, gde su granice te drzave ili narodski receno "dokle je moje". Ocito ce to biti do Prijepolja i ako treba tako da bude, NEKA BUDE. Dosta mi je vise kojekakvih referenduma i izjasnjavanja o ostajanju ili odlasku. Meni ce biti dovoljna Srbija i ja ne sanjam o nekakvoj geografski velikoj Srbiji vec o Srbiji koja ce biti velika kulturno i ekonomski. I Ceska je mala pa gle! I Ceska nema more pa joj ne fali nista! To, koliko dole ima Srba i koliko nas vole videcemo u martu-aprilu kada se odrzi referendum...

Rujevit:
Iz Crne Gore je oduvek dolazio vrh i cvet srpstva, moze da prica ko sta hoce ali tako je.Svi su se sprdali sa Crnogorcima kad su nabavili medju prvima mobilne.Pa sto nisu gedzovani to uradili prvi?

I Crnogorci nisu imali zeleznicu dugo vremena (sto je mnogo vaznije od mob telefona) pa ih nisam nazvao gedzovanima. Stvar privrede, napretka i prestiza (ako hoces). Vidis bato, CG imaju jedan jedini fax i opet svi dolaze u BG, NS, KG, NI.....dokle vise?

Rujevit:
Moze da prica ko sta hoce ali sigurno 80% stanovnistva Srbije vuce korene iz Crne Gore i Hercegovine.

Ja imam korene koji sezu u CG, tacno znam po kome i od kada....pa cak znam i u kom su bratstvu bili, iz kog grada/sela poticu i iz koje nahije! Ali to sto deo moje porodice potice iz CG ne znaci nista. Drugi deo je odavde i sa ove zemlje. To sto su ti preci iz CG pre 300 godina dosli ovamo.....sta sada? Svi smo mi dosli odnekud. Niko ne zivi na istom mestu od postanja. Oni su se osecali kao Srbi i ja se osecam kao Srbin (ne Srbijanac). Jos jednom kazem da nema izvornih, ali ovo sto danas rade Crnogorci je stvarno sramota.

Na mrtvog vuka i zec ostri zube!

Vecim delom se slazem sa tobom.Sto se mene licno tice iako imam veoma bliske rodjake u Crnoj Gori mogu slobodno da idu samostalni.Hteli mi da priznamo ili ne ko god da dobije vise glasova na referendumu Crna Gora ce biti samostalana.Milo ce namestiti da se odcepe iako vise glasova dobije strana za zajednicu.Bice kako njemu bude odgovaralo i tu nema sta.

A drugo, pa nisu Crnogorci na lepe oci dobili kuce u Vojvodinu.Pa ti mislis da su oni hteli da doju ovamo?Znas li ti koliko je njih pomrlo zbog razlicitog nacina zivota,drugacije klime,ishrane?Dosta njih se i vratilo nazad jer nisu mogli da izdrze.
Kada je moj djed dosao imao je 17 godina i nisu imali nista samo prazna svapska kuca i to je to.Nisu Crnogorci krivi sto masovno dolaze u Bg da studiraju.Jasno mi je da je to dobijanje soba i mnoge druge protekcije prevrsilo meru ali tako je to kad opadne sistem svih vrednosti.

Jos jednom kazem nisu Crnogorci dobili imanja po Srbiji na lepe oci dobili su ih zaslugama u ratu.Dovoljno je pomenuti samo Savu Kovacevica i Peka Dapcevica.

Priznajem da je u poslednjih 20-ak godina izvitopereno to cojsto i junastvo, toga sada i nema,Crnogorci su se ukaljali sa tim njihovim svercovanjem i drugim mutnim radnjama pa i tim postavljeanjem rodjaka na razne funkcije i upisivanjem dece na faks preko veze.
Ali opet ponavljam do toga se moralo nekako doci mogli su to isto i domaci Srbi da iskoriste ali ne njima je sladje poturiti nekog sa strane pa da on ne odgovara.
To je onaj sistem da komsiji crkne krava.

Zato nam se i desava sve ovo.Od Velike Srbije koju su sanjali na kraju ce ostati samo Beogradski pasaluk.

Sa ovim nisam hteo nikoga da uvredim ali stvarno ne mogu se kriviti ljudi iz Crne Gore ili iz bilo koje druge zemlje za sve sto nam se desilo u poslednjoj deceniji.

Vladika Rufim:
Vladika je crnogorska rijec i titula.
To su Srbi ukrali od Crnogoraca, kao i vecinu stvari.

Е несрећо јеретичка, погледај овај народ у СРБСКИМ МАНАСТИРИМА и ЦРКВАМА

007_img.jpg
НИКШИЋ

Данас, на Јовањдан, сам добила од „Попечитељства просвештенија и вјера“, као и од Друштва србске словесности“ дијагнозу болести Владике Руфима (Рифата од Улциња – како се воли представљати у свом окружењу!). Непобитно је утврђено да дотични болује од тешког обољења од болести „dukljanitis vulgaris“ изазваних комбинацијом опасних вируса shipnijas slugaris, те croatis slugaris, потпомогнуте бактеријом islamikus (у народу познате као болест прљавих руку и ума!).
Као узроци болести се наводе контаминација зараженом антисрпском храном спремљеном у кухињи сатанских објеката хотела „Јеврем Брковић“, „Штедимлија“, „Новак Килибарда“ и неких јако прљавих објеката друштвене исхране душе и ума као: „Мило“ , „Растодер“, „Ранко Кривокапић“ .... а можда и на депонији смећа „Свето“.
Одговорни кувари су Х. Соланидис и Михајло, у народу познат као распоп сатанске провонијенције, владика Црногорске (непризнате, расколничке) цркве.
Терапија која се препоручује: обавезно лечење у лечилиштима за чишћење ума и савести, у бањама Shipnija и Croacija, а после лечења болесника обавезно, уз обезбеђење за умоболне, спровести у рехабилитационе центре Turkia и Irania, под старатељство Dr. B. Ladena и мед. сестре Al Khaide.
Мере предострожности:
1- сачувати српску младеж од носилаца ових вируса обавезним прањем руку и душе уз конзумирање што више православног сока са извора Српске православне цркве.
2- спровести санитарно чишћење и освећење свих објеката и простора у којима овакви антисрпски губавци бораве или се крећу (укључујући и овај Форум!) уз саслужење Владике Амфилохија и осталих српских јереја, ма где били.
3- Сав антисрпски коров сасећи у корену, као и корове либерализма, сецесионизма, издајства и неких мутираних форми ново-демократуре.
4- Прекрстити се три пута при могућем сусрету са оваквим сатанистима и обавезно склањати децу од урокљивих погледа горепоменутог Владике Руфима (Рифата од Улциња!) и њему сличних.
5- Нека нас Бог сачува овакве напасти! Амин!

Ja ne znam sto tebe ovakve stvari vredjaju Rufime? Pfffffff....zabole me uvo za to tvoje: "Srbi su politicka nacija". Kakva god da smo nacija, mi smo NACIJA, nista losija od Americke nacije, ali crvc, pokusaj po Amerima tako da pljujes....

Ja smem sa tobom da se kladim da ce Srbi kao nacija nadziveti nekakvu efemernu Crnogorsku naciju... Pa pogledaj koliko vas ima! Progutace vas uskoro okolni narodi... Cime se ti ponosis? Time sto vas ima pola miliona? Heh! Nema vas ni toliko....

Uzgred, preporucujem ti da ako zelis da sacuvas Crnogorsku naciju prestanes da koristis Vukovu cirilicu i latinicu... Bilo bi lepo da izmislite nekakvu gorsku-cirilicu... Heh! Sprdnja!

[QUOTE = Vladika Rufim]Ne, ne vrijedjaju me, cim ljudima obajsanis stvari kao tebi vecina ljudi to lako prihvati jer vidi da je to suva istina.[/QUOTE]

Pretpostavljam da su to ljudi koji zive 1000 kilometara daleko od ovih prostora...ali nema veze...

[QUOTE = Vladika Rufim]Vrijeda me samo lazna srpska istoriografija koja predaje svetosavske bajke kako su kobajagi Srbio stara nacija i po porijeklu nacija.[/QUOTE]

I mene vredja sto zivim u istoj drzavi sa Crnogorcima...pa sta, treba da poubijam sve Crnogorce u mom gradu? Ne ne, iselice se oni sami hehehehe USKORO!

[QUOTE = Vladika Rufim]A dokumenta kazuju da je savremena srpska nacija nastala 1918. Acinim dekretima. Pogledaj taj link, Srba nije bilo zapadno od linije Tara-Drina prije 1918. Naravno, stotinak godina ranije je Vuk ideoloski osmislio srpsku naciju.[/QUOTE]

Verovatno ce buduca istoriografska istrazivanja pokazati da je zapadno od linije Tara-Drina bilo samo Crnogoraca koji su tu od pamtiveka i koji su tu sacekali stare Slovene....

Uzgred, prestani da koristis Vukovu latinicu i cirilicu pa cemo da razgovaramo...hehehe..."bratski" hahahha

Rujevit:

vidiš brate kako se naseda na igračinine priče
doduše nekih starijih igračina 8)

Jevdjo:
Da slazem se ja sa tobom da ima dosta ljudi sa korenima iz Crne Gore i Hercegovine ali nemoze biti 80%.Pa gde nestade sav onaj narod koji je ziveo u Srbiji pre doseljavanja Hercegovaca i Crnogoraca mada nema to veze jedan smo narod.
Evo ti jedan primer moje prezime je Jevdjevic.
Jevdjevica ima mnogo i u Bosni i u Srbiji al to neznaci da su Jevdjevici doselili u Srbiju.
Jevdjevici su postali od coveka koji se zvao Jevdjo ziveo je u selu Krvavci kod Ivanjice.
Krsna slava Jevdjevica je Djurdjevdan mada ima jedan deo Jevdjevica koji slave i Nikoljdan(tj. neko od njihovih dedova se prizetio u Rogatici).

moji s jedne strane negde iz Lužnice 8)
prezime (nebitno) ne pominje se u Montenegrinskim rodoslovima!

s druge strane iz remesiane već više od 1500 godina 8)

100% Nemontenegrin :D
i ponosim se time!!!

slazem se Wikolakom, more marš iz srbije bando pokvarena, pa da vam uvedemo vize grđe nego što ima svet prema nama bar 100 puta.
i da sve što nema bar 3 generacije necrnogorstava da se deportuje ! 8) (znam da ne može, al bilo bi lepo)

Vladika Rufim:
Moze, a vi da se vratite nekom pravom srpskom dijalektu.
Onom iz >Zone<, ili Dositejevom...

Hahaha, pa cuj Djeticu, no, sto vi kazem! Bilo bi lijepo kada bi u Crnu Goru pricali ovakvijem gorskim narecijem. Srbi nijesu uzeli od Crnogoraca jezik, jerbo junace, Crnogorci ne kazuju rijeci na ekavici no na ijekavici, djavle jedan! Hahahahaha..... Kako smesno zvuci.....tj. zvuci bas onako, JUNACKI !

Slazem se sa tobom Crow...deportacija je resenje...svi napolje! A za vize....eh vize....ma ogranicio bi im boravak u Srbiji na 15 dana...tj. da se javljaju u SUP svakih 15 dana (da ne emigriraju)....ne smemo da se igramo sa njima...

Uzgred, moji su od Bele Palanke tj. jedan ogranak porodice Randjelovic (Randjelovci, tako nas zovu). Ima li takvih tamo?

Back