ЕТНИЧКИ ИДЕНТИТЕТ ДУКЉЕ И ЗЕТЕ

komandir:
rujevit nemoj da kakis. Kako je molim te bilo samo na severu vecinsko stanovnistvo srbsko kad su iz centralnog dela oslobadjane sve okolne teritorije od turaka

Od Tare pa na sever je srpsko stanovnistvo bilo,jeste i bice.Sever Crne Gore nikada nije bio u njenom sastavu!Pogledaj mapu Duklje,Zete i Njegoseve Crne Gore!
Vecinsko stanovnistvo je bilo srpsko na severu CG.Pogledaj mapu posle I svetskog rata

Bijeli Ocnjak:
Sva sreca pa tebe nece niko pitati za skolarinu.I kakva lojalnost Srbiji?Sta to seres?Ajde sad da mi kazete,posto ste tako veliki Srbi,koliko vas je bilo u ratu na Kosovo,u Bosni,Hrvatskoj????

Nece nas niko pitati za skolarinu, ali cisto sumnjam da ce drzavljani Crne Gore posle proglasenja nezavisnosti imati isti status kao drzavljani Srbije. O tome mozete samo da sanjate. Kad vec idete, morate i da nam se skinete s grbace, dosta smo vas vala vukli.

Kad su bili svi ovi ratovi koje ti nabroja, ja sam jos bio detence. A iskreno, rat U Bosni i Hrvatskoj su bili prava propast, dobili su isto ono sto bi dobili i mirnim putem. To je na neki nacin bio Slobin privatni rat. Sto nije ratovao sa Makedonijom? Zato sto su Makedonci uvek bili beda, pa od njih nikad nije ni bilo neke koristi.

Za Kosovo vazi isto, sta mi vredi da dam zivot kad ce na kraju Evropa da odluci sta ce biti, ratovao ja ne ratovao. Rat moze samo da bude gori po nas.

I ne znam sto se vatas za te ratove, da nas mozda ne pozivas da ratujemo za Crnu Goru? Ne pada nam na pamet. Ako hocete ostanite s nama, ako necete zbogom, ali prihvatite nova pravila igre. Odnos isto kao sa bilo kom drugom nezavisnom drzavom.

Ipak, cim se ti toliko brecas, najverovatnije ce ta nezavisnost tebe da pogodi po dzepu.

Akhenaton, nemoj se sekirati. Opet ćemo mi biti ona druga strana,veruj mi. Svi Djetići iz Srbije uzeće na vreme naše državljanstvo, kao što su to do sad mnogi već učinili. Busaće se u grudi kao i do sad sto su a imaće po osnovu državljanstva ista prava, besplatno školovanje, kao ti i ja. Što se tiče nas u tom odnosu, pa biće kao i do sad; kad budem išla u Petrovac na more sve ću plaćati u eurima, kao i do sad, Kao i bilo koji drugi stranac.Pusti to.

Slazem se sa vama da se prema Crnogorcima treba odnositi kao prema bilo koji stranim drzavljanima iz Evrope ali kad postanu nezavisni.Uopste se ne sekiram sto ce biti samostalni iako imam dole krs rodjaka,jedino se plasim da ne bude ponovo 'Istrage Poturica'.Da ne udari brat na brata sto smo doziveli vise puta, a za ovu nezavisnost,CPC i kojekakve gluposti boli me uvo.
Srecan im put!Samo napred u nezavisnost!

Sasvim se slazem sa Akhenatonom. Bio sam detence kada su se odvijali svi ratovi, ali i tada, kao deca smo preko grbace pretovarili svo ono ludilo! Ja vise u ludilo necu da zivim niti cu da ratujem da bih nekoga zadrzao u drzavi. Sirok je svet....samo napred braco, cepajte se da vec jednom znam dokle je moje!

Sto se mene tice, nikada necu ici da ratujem sa Crnogorcima niti me to zanima! Ima dovoljno posla u Srbiji i treba ratovati sa mafijasima i kriminalcima a ne sa obicnim ljudima! Bice stranci kada se otcepe i gotovo. Ko zeli da uzme nase drzavljanstvo, uzece i placace poreze kao svi ostali gradjani! Nemam nista protiv toga, ali neka uzmu drzavljanstvo! Imam drugare koji su iz CG i koji studiraju ovde, ali zao mi je... Njihova drzava ce biti odgovorna za sve promene koje ce sistem izvrsiti... Cist racun, duga ljubav i bez emocija!

Na more u CG ne idem godina (u stvari i ne idem na more). Zelja mi je da posetim Durmitor a jug, to me ne zanima!

Srecan Vam put, a kada proglasite nezavisnost proslavicu taj dan onako kako treba. Razvicu srpsku zastavu na terasi i bicu ponosan sto znam dokle sezu granice moje zemlje. Ne treba nama Srbima ni more ni kamen! Nama treba rad red i postovanje zakona! Ko hoce sa nama neka nam pridje, ko nece...neka se udalji.
Kada je Srbija bila jaca i imala mocne saveznike svi su zeleli da budu Srbi. Danas, kada smo pali niko ne zeli uz nas. Ima ona narodna "na mrtvog vuka i zec ostri zube". U redu...na muci se poznaju junaci, ali Srbija ima snage da se obnovi i digne na noge...ali onda nemojte prilazirti. Ne zelimo vas koji cete za tili cas promeniti veru i naciju. Srbin jednom, Srbin vazda!

Meni kod Crnogoraca smeta ta nabusitost i te price kako smo ih mi okupirali.... Ljudi koji to pricaju u CG me podsecaju na likove koji su slicne stvari pricali o Sloveniji i Hrvatskoj kada su se cepale. Sada su se uloge promenile! Ja mislim da smo mi Srbi izvukli pouku (valjda jesmo) iz svega sto nam se izdesavalo posle toga... Koliko vidim, vi srljate u tu pricu i prosto ne mogu da verujem da ce se ta prica ponoviti.

Isto tako, pojedinci se ponasaju kao da je CG na nivou Slovenije pa se kao busaju i razmecu kako ce im biti jos bolje. CG ne da nije na nivou Slovenije nego najpre moze da se uporedi sa Makedonijom! A Makedonija se odvojila 90-91 i jos uvek nije ni na pragu EU (iskreno). Nemoj ovo da razumes kao neku prikrivenu pricu i potajnu zelju da CG ostane u zajednici sa Srbijom.... Ne, ne nikako! Ja hocu da znam dokle je moje i to je sve! Kolika je tolika je, Srbija nema vremena da se zamajava sa CG ma kolika ona bila i ma koliko nas istorija povezuje. Srbiji se zuri i Srbija mora napred....sa CG ili bez nje....to je nebitno!

Ma to je bre propaganda Milove bagre.Cisto sumnjam da ce dobiti vise na referendumu tj. da ce izglasati nezavisnost,ali vec sam negde rekao namestice on da budu samostalni.Odigrace Milo kako njemu bude najvise odgovaralo

Juce mi je bio ujak iz CG i bas prica o tome.Ako se CG odvoji od Srbije onda ce sever CG traziti pripajanje sa Srbijom.Zvuci ludo i tesko izvodljivo,prakticno NEMOGUCE

Rujevit:
Juce mi je bio ujak iz CG i bas prica o tome.Ako se CG odvoji od Srbije onda ce sever CG traziti pripajanje sa Srbijom.Zvuci ludo i tesko izvodljivo,prakticno NEMOGUCE

To sto ce oni da se odvoje od nas to je najmanji problem, problem je u tome sto ce se oni sami posvadjati medju sobom, oni koji se osecaju Crnogorcima sa onima koji se osecaju Srbima. Mi se svadjamo i izumiremo, a drugi kolo vode.

mene ne interesuje stav medojevica po pitanju referenduma vec samo po pitanju ekonomije a meni se cini da ljudi koji slusaju milasa ponajmanje razmisljaju svojim glavama.pa on je tek od 98 za nezavisnu crnu goru.prije toga je zatvara i proganja ljude koji su se borili za tu ideju.sad na tv pokusavaju prikazat drugu pricu ali milo je tijesno saradjivao i sa slobom a kamoli sa bulatovicima i ostalim samo dok mu je to odgovaralo.

Besomar:
mene ne interesuje stav medojevica po pitanju referenduma vec samo po pitanju ekonomije a meni se cini da ljudi koji slusaju milasa ponajmanje razmisljaju svojim glavama.pa on je tek od 98 za nezavisnu crnu goru.prije toga je zatvara i proganja ljude koji su se borili za tu ideju.sad na tv pokusavaju prikazat drugu pricu ali milo je tijesno saradjivao i sa slobom a kamoli sa bulatovicima i ostalim samo dok mu je to odgovaralo.

Milo se sad pravi nevinasce, suruje sa Hrvatima, a zaboravlja da je zajedno sa Bulatovicem naredio prvi napad na Dubrovnik. Kao sad su veliki prijatelji. Hrvati i Albanci ce da mu boksuju nezavisnost, i sta posle? Niko o tome ne misli. Svi su slepi kod ociju.

postoji snimak dje milo postrojava jedinice i salje ih na dubrovnik i baniju.taj snimak je maknut iz tv stanica ali ga poneko jos ima.a bice crne gore i bez mila i bez svih nas
jedan tip koji je kasnije usra motku i proda ideju govorio je: POSTOJACE CRNA GORA DOK JE LOVCENA I DURMITORA DOK JE MORA POD BAROM I KOTOROM DOK JE SUNCA I GRAHOVCA.a izgleda da ce posve bit u pravu sto se tice sledece:NEMA CRNOJ GORI MIRA DOK JE MILA I MOMIRA.jedan je otisa a dako i drugi brzo.

Skolarinu ce Crnogorci u Srbiji da placaju isto kao i srbijanski drzavljani.Kao sto to rade Njemci u Italiji,Slovenci u Spaniji,Englezi u Francuskoj itd.itd...Zar ti to nije jasno???
Bio si dijete za vrijeme milosevicevih ratova??E bas super,ali i lose...jer nikad neces moci da uzivas u svakom glupavom i dosadno trenutku zivota jer nikad nijesi sjedio u rovu.A ja sam za to vase Srpstvo dva puta (2X) nosio pusku,misleci da se borim za neke druge ideale.I bio sam spreman da poginem,da svi poginemo..do jednog,ali nismo,sreca.Sta je sa onih 250 000 mrtvih i 4 000 000 bez krova nad glavom??

Bijeli Ocnjak:
Skolarinu ce Crnogorci u Srbiji da placaju isto kao i srbijanski drzavljani.Kao sto to rade Njemci u Italiji,Slovenci u Spaniji,Englezi u Francuskoj itd.itd...Zar ti to nije jasno???

Epa nema kako se to kaže i jare i pare. Ili nezavisnost ili kinta.

Daleko smo mi od EU, i zajedno i posebno, tako da ne daj sebi lažnu nadu da ce status u Srbiji da vam bude isti kao i do sada.

Koštunicu bas ne gotivim, ali koliko vidim iz njegovih dosadašnjih poteza, čim postanete nezavisni, status će odmah da se promeni. Pazi šta ti kazem. I nema razloga da se više raspravljamo oko toga. Čuće se i videće se! Uskoro! Pa onda možemo da nastavimo sa daljom pričom.

Bijeli Ocnjak:
Bio si dijete za vrijeme milosevicevih ratova??E bas super,ali i lose...jer nikad neces moci da uzivas u svakom glupavom i dosadno trenutku zivota jer nikad nijesi sjedio u rovu.A ja sam za to vase Srpstvo dva puta (2X) nosio pusku,misleci da se borim za neke druge ideale.I bio sam spreman da poginem,da svi poginemo..do jednog,ali nismo,sreca.Sta je sa onih 250 000 mrtvih i 4 000 000 bez krova nad glavom??

Svaka tebi cast ako je istina to sto pricas ALI za istu ovu Srbiju su krvavili i ginuli i nasi dedovi! Ostavljali koste po Drini, Albaniji i po ko zna kojim frontovima! Krvavili su dedovi i za Hrvatsku i Makedoniju pa ja u tim zemljama nemam status drzavljanina i ne mogu da studiram tamo kao njihov gradjanin.

Jedno je politika a drugo ekonomija! Vidis, mi smo bili deca kada se to desavalo, ali sta mislis, da nas ne bi terali u vojsku da smo bili punoletni? Ti mislis da smo mi postedjeni i da smo se izvukli od obaveze? Ne nismo! Za vreme bombardovanja sva muska deca starija od 14 godina su MORALA da imaju licnu kartu! Zbog cega? Zbog toga sto je u opciji bila i totalna mobilizacija koja obuhvata sve muske osobe koji imaju izmedju 14 i 65 godina! Zasto su hteli opstu mobilizaciju? Jer su hteli da slavno poginemo za nesto! Opstom mobilizacijom bi podigli ukupno 1.4 miliona vojnika!

Nema vise emocija druze! Sto je bilo, bilo je! U CG medijima Srbija se vec odavno prikazuje kao okupator i zavojevac i tenzije se dizu. Ja ne zelim da ratujem za CG jer od toga nece i ne moze biti nista.

Ukoliko se cepamo....onda se cepamo! Nema specijalnih veza, nema studiranja za dzabe NEMA NICEGA! Imate svoje fakultete, studirajte tamo, ionako hvalite tu vasu drzavu.....predstavljate je k'o Sloveniju.... U redu, radite tamo sta znate i umete a ovde cete biti stranci....KAD TAD!

Dragi moji Crnogorci, pa sta vi mislite? Da cete i dalje studirati kod nas i finansirati se iz budzeta republike Srbije? Moze. Samo ako mi letujemo kod vas za dzaba tj. da se nasi troskovi tamo dole na moru pokrivaju iz budzeta Crne Gore.

Samo vi pustajte masti na volju. Uostalom, sta se toliko brinete za to. Zar vam Milo ne obecava standard kao u Sloveniji, a mozda jos bolji cim postanete nezavisni? Tad ce ta skolarina koja je u Srbiji predvidjena za strance za vas biti sica. Kad se to desi, ma kakva Srbija, vi cete da studirate na Oksvordu i Kembridzu, a mi cemo za vas da budemo gola sirotinja.

Eržebet Batori:
Dragi moji Crnogorci, pa sta vi mislite? Da cete i dalje studirati kod nas i finansirati se iz budzeta republike Srbije? Moze. Samo ako mi letujemo kod vas za dzaba tj. da se nasi troskovi tamo dole na moru pokrivaju iz budzeta Crne Gore.

Samo vi pustajte masti na volju. Uostalom, sta se toliko brinete za to. Zar vam Milo ne obecava standard kao u Sloveniji, a mozda jos bolji cim postanete nezavisni? Tad ce ta skolarina koja je u Srbiji predvidjena za strance za vas biti sica. Kad se to desi, ma kakva Srbija, vi cete da studirate na Oksvordu i Kembridzu, a mi cemo za vas da budemo gola sirotinja.

Tridzo, bas tako. Nego sta uradi ti kod Atlagica?

Back