ЕТНИЧКИ ИДЕНТИТЕТ ДУКЉЕ И ЗЕТЕ

Vladika Rufim:
Ne bih rekao da ima Randjelovica.
Секто дукљанска

ЛАЖНЕ МЕСИЈЕ И ПРОРОЦИ

Поводом све масовније појаве разних секти, лажних пророка и видовњака, ове године су се Патријарх и архијереји наше Цркве у Божићној посланици с правом обратили верницима, указујући на штетност њиховог деловања.

Важно је напоменути да су за душу нашег човека подједнако погубне и разне хришћанске секте, а такође и источњачке, које се све више шире на нашим просторима. И једне и друге не нуде и не дају праву духовну храну и воду, већ затровану; не дају прави лек за лечење духовних болести, већ нуде отров. Све то чине смишљено да би лакше придобили лаковерне.

Gde se vi nadjoste da se zamlacjete sa ovim odbeglim bolesnikom iz "Laze Lazarevica", nije mi jasno.

Njegove teorije da su Srbi politicka nacija, zar vam nije jasno da vam lepo kaze kako su Motentoti upravo to, Milova kreacija u fazi pijanstva... pa jos i to da Srbi ne govore srpskim, vec pozajmljenim a uskoro ce tvrditi da se prica u Srbiji motentotski... itd, itd.

A otkud on zna sad da ja ne govorim jezikom plemena sa Uskrsnjih Ostrva.

Od Splacine su gori ovi koji se sa njim u kolo uhvate.

Nista strasno, mojim radnicima, u pomenutom centru za umno poremecene, ionako je mala plata a bilo bi veoma korisno malo promene pa da dobiju pacijente i iz Srbije sa motentotskim vizijama.

Poznato je jos da ovaj odbegli bolesnik svugde trazi svoje istomisljenike, kako bi mu bolesnicki dani brze prolazili (znate, samoca daje vizije, normalnom coveku sulude, ali njemu su to genijalne) i da sa njima razradjuje teorije, kako bi imao sto vise podataka ZA i PROTIV, tako ih i ovde nalazi:

http://www.bosnjastvo.com/forum/viewtopic.php?p=4741#4741 (interesantan je natpis na vrhu strane)

i ovde do mile volje razradjuju svoje vizije. Hteo bih da podsetim da je i njihov "Bozji" usranik i govnok znani kao Mudamed imao iste takve vizije (bio je epilepticar i isto se negde lecio, ne znam samo gde, jer su i njegovi doktori posle poludeli) kada je poceo da propoveda isravanje.

Dakle, licno sam zaduzen za vanredna dezurstva i pazljivo pratim ove prijavne liste koje postavlja Splacina, jer kako rekoh, imamo manjak pacijenata. Pa izvolite, lista se pravi.

P.S.

U jednom postu cak samog sebe pozdravlja (lepo pise: pozdrav za Splacinu) ovde se registrovao kao Gabor.

Wilkołak:
Hahaha, pa cuj Djeticu, no, sto vi kazem! Bilo bi lijepo kada bi u Crnu Goru pricali ovakvijem gorskim narecijem. Srbi nijesu uzeli od Crnogoraca jezik, jerbo junace, Crnogorci ne kazuju rijeci na ekavici no na ijekavici, djavle jedan! Hahahahaha..... Kako smesno zvuci.....tj. zvuci bas onako, JUNACKI !

Slazem se sa tobom Crow...deportacija je resenje...svi napolje! A za vize....eh vize....ma ogranicio bi im boravak u Srbiji na 15 dana...tj. da se javljaju u SUP svakih 15 dana (da ne emigriraju)....ne smemo da se igramo sa njima...

Uzgred, moji su od Bele Palanke tj. jedan ogranak porodice Randjelovic (Randjelovci, tako nas zovu). Ima li takvih tamo?

ima u Šljivovik :)
skoro da smo rod ;)
moja prababa otuda, al iz kolko se sećam ne iz te familije...

pa... super 8)
pozdrav zemljače

(pa lepo ja jednom pito odakle si, čuje se u glasu ;))

Kazanova:
Gde se vi nadjoste da se zamlacjete sa ovim odbeglim bolesnikom iz "Laze Lazarevica", nije mi jasno.

Njegove teorije da su Srbi politicka nacija, zar vam nije jasno da vam lepo kaze kako su Motentoti upravo to, Milova kreacija u fazi pijanstva... pa jos i to da Srbi ne govore srpskim, vec pozajmljenim a uskoro ce tvrditi da se prica u Srbiji motentotski... itd, itd.

A otkud on zna sad da ja ne govorim jezikom plemena sa Uskrsnjih Ostrva.

Od Splacine su gori ovi koji se sa njim u kolo uhvate.

Nista strasno, mojim radnicima, u pomenutom centru za umno poremecene, ionako je mala plata a bilo bi veoma korisno malo promene pa da dobiju pacijente i iz Srbije sa motentotskim vizijama.

ko se s njim vata u kolo???
loše si nas shvatio brate.

nisam ja njemu repliciro, odgovorio sam nekom (sad se ne sećam ko je bio) da je preterano da 80% stanovništva srbije vuče korene dole,
da je to nekad bila propaganda nekog starijeg splačine

i da sam ponosni 100% Nemontenegrin!

ne vidim što se ja i zemljak vatamo u kolo s njim.
osim što bi njegove montenegrine trajno proterali...
mislim...

Običaji najbolje govore o jednom narodu.

Sahrana i svadba su dva temeljna događaja u svakom narodu.

Kod Srba se jede i pije na groblju. To je PRASTARI SRPSKI OBIČAJ KOJI NITI SPC NIJE USPJELA MAKNUTI ILI PROMIJENITI. samo je odadat pip, a sve ostalo je isto kao i prije nego što srbi primiše Pravoslavlje.

Kod Crnograca je potpuno drugačiji obred sahrane.

NE JEDE SE I NE PIJE NA GROBLJU.

I jedan prastari običaj, a to je LELEKANJE MUŠKARACA.

Kada čovjek prisustvuje sahrani u Crnoj Gori ili sahrani u Srbiji vidi jasno kolika je to razlika u temeljnim nacionalnim običajima.

Takođe i svadbe kod Srba i Crnograca se prilično razlikuju.

Kod Srba mladini i rođaci od mladoženje sjede odvojeno, svak za sebe slavi. Ko da nikada se sreli nisu ili se neće više nikada sresti. nakon svadbe stranci kao i prije svadbe.

Kod Crnogoraca prijatelji se izmiješaju i skupa slave. tako da se skoro nezna ko je čiji rođak. Nakon svadbe ko rod rođeni.

Tako gledajući ova dva temeljna narodna običaja čovjeku koji ima vlastitu pamet sve je jasno.

I dok je tako, CRNOGORSKI NAROD kako go Petrovići na stotine mjesta nazivaju biće ono što jest.

Kod Srba se jede i pije na groblju. To je PRASTARI SRPSKI OBIČAJ KOJI NITI SPC NIJE USPJELA MAKNUTI ILI PROMIJENITI. samo je dodat pop, a sve ostalo je isto kao i prije nego što Srbi primiše Pravoslavlje.

Kod Crnogoraca je potpuno drugačiji obred sahrane.

Kada čovjek prisustvuje sahrani u Crnoj Gori ili sahrani u Srbiji vidi jasno kolika je to razlika u temeljnim nacionalnim običajima.

Takođe i svadbe kod Srba i Crnogoraca se prilično razlikuju.

Kod Srba mladini i rođaci od mladoženje sjede odvojeno, svak za sebe slavi. Ko da nikada se sreli nisu ili se neće više nikada sresti. nakon svadbe stranci kao i prije svadbe.

Kod Crnogoraca prijatelji se izmiješaju i skupa slave. tako da se skoro nezna ko je čiji rođak. Nakon svadbe ko rod rođeni.

Tako gledajući ova dva temeljna narodna običaja čovjeku koji ima vlastitu pamet sve je jasno.

I dok je tako, CRNOGORSKI NAROD kako go Petrovići na stotine mjesta nazivaju biće ono što jest.

Georgije:

Kod Srba se jede i pije na groblju. To je PRASTARI SRPSKI OBIČAJ KOJI NITI SPC NIJE USPJELA MAKNUTI ILI PROMIJENITI. samo je dodat pop, a sve ostalo je isto kao i prije nego što Srbi primiše Pravoslavlje.

Kod Crnogoraca je potpuno drugačiji obred sahrane.

Takođe i svadbe kod Srba i Crnogoraca se prilično razlikuju.

alo krele...
a jel si siguran da srbi u paganska vremena nisu kao ostala braća pagani kremirali svoje mrtve?

tu naviku da zakopavaju svoje... severni narodi uglavnom nisu imali

Vidim da si i ti primjetio ove srpske običaje. Prastari su.

I Srbi ih imaju još iz vremena prije nego što su primili Pravoslavlje. odakle vode porijeklo i sa kojim vjerovanjima starih Srba su u vezi to neznam.

Vjerovatno nešto sa boginjom plodnosti, velikom majkom. U vezi je sa odnosom prema smrti i umrlome. Ali to trebaju već srpski istoričari odgovoriti. Odakle Srbima taj nacionalni običaj.

Kod Crnogoraca toga nema. Tražio sam po literaturi imali đe u svijetu da muškarci leleču.

Ali niđe nisam ništa našao. samo da je nešto slično bilo kod Albanaca. Naravno tog običaja više nema niti kod Albanaca.

Kod Crnogoraca je ostao i nije se mijenjao vjekovima.

A ima li gdje da ti svi *ebu oca mesto neceg zenksog? Nema nigde! U stvari, ima u CG...... i sta se dobija kada se ta dva saberu:

muskarci placu + verbalno svak svakome *ebe oca = X

Da vidimo koliko ste kreativni....sta to X moze znaciti...hajdemo narode!

Ma Montenegrini uopste nisu Sloveni...vec su samo primili Slovenski jezik koji im je nametnut od nadmocnijeg stanovnistva (Slovenskog).... :-) Bilo bi lepo kada bi ovu tezu da Montetoti nisu Sloveni povezali sa onom da su Makedonci potomci Aleksandra Velikog......hehehe Sve junaci co'ce!

Svaka vam cast.
Alal vam vera.
Divim vam se.
Nemam reci.

Samo napred, samo pljujte po Crnoj Gori.Samo se pitam okle je Stefan Nemanja(dje se rodio), zatim dje su koreni Karadjordja i na kraju krajeva odakle je poreklo Vuka Karadzica na kojeg se vidim svi pozivate?Ne znam samo koja je to srpska zemlja bila jedina slobodna kada su sve ostale potonule u Otomansko more?

Sto se tice onog psovanja majke koje je gore naveo Wikolak napisacu samo ovo da je kod Crnogoraca psovati majku isto sto i nekom pljunuti u lice, mozda cak i gore ali nemam dobar primer da navedem.

Ne mogu da verujem sta ste sve napisali gore.Deportacija!!!!!!!!!Ne mogu da verujem
Svaka vam cast

Razumi da mi je dosta Crne Gore! Vec 15 godina pricaju kako ce da idu....pa neka idu, ali nek povedu svoje sunarodnike! Za to kakvo je raspolozenje danas u CG prema Srbiji nisam kriva JA, vec su krivi ljudi koji tamo zive a koji su dozvolili da danas tamo vlada ko vlada! Oni su pljunuli i po Nemanji i po Vuku a ne JA !!! Nemoj da zamenjujes teze!

Ako se vec cepaju od nas, ja necu da sedim i da gledam Crnogorce kako u Srbiji uzivaju ista prava kao i ja! Ne ne, oni tog casa postaju stranci i prema njima se treba ophoditi bratski - kao prema strancima. Dosta mi je bratsva-jedinstva...ako nas ne vole, onda nas ne vole i sta ja tu mogu. Putujte da vas moje oci vise ne vide!

Srbija treba da se okrene buducnosti bez "bratske" Crne Gore. Izdrzali smo i teza vremena, pa izdrzacemo i bez njih. Narod dole treba da odluci kako ce i gde ce da zivi. To nije moj problem. To je problem Crnogoraca i oni odlucuju o tome!

Po mom misljenju, oni treba zaista da otpotuju od nas, kako se u buducnosti odnosi izmedju CG i SR ne bi zasnivali na kojekakvim pricama o "okupaciji". Napred, idite i NE VRACAJTE SE!!!

Vladika Rufim:
Rujevit, ti si Crnogorac kakve srpske zemlje i ostale svetosavske bajke, kani se Srba i srpske bezvezne istorije.
Crnogorska istorija je neuporedivo veca.

p.s.
Crnogorci nijesu ni imali psovke dok se nijesu sreli sa srpskom kulturom.
Vuk Karadzic i drugi putopisci iz 19. vijeka nijesu zabiljezili nikakve psovke kod Crnogoraca.
One su uostalom bile i nemoguce.
Za neku psovku danasnjeg oblika odmah bi padale glave u staroj Crnoj Gori.
***** ti oca u vr prkna zar to nije crnogorska psovka u Srbiji je dupe a ne prkno

Znas sta Splacino u nekoliko komada, tj klonirani Splacino? Mislim da je ipak bolje da ti lepo ides medju svojom sabracom potucernjacima, jer ti je tamo mesto. Ako si istoricar, valjda lepo vidis da i oni izmisljaju neku svoju istoriju, pa eto tako i mi a ti lepo pusti na miru i Srbe i Crnogorce, tj Srbe koji zive u Crnoj Gori i nemoj vise da provociras i da izvodis vise dokaza, dokazao si mnogo sta a vidis da te ljudi jos samo na ovoj temi zayebavaju, vise ih uopste ne interesujes. I ja sam bio na nekim sajtovima i hteo sam sa poturicama da razmenim par misljenja medjutim, kako sam bio nepozeljan, izvinio sam se i odjavio. Tako i ti bi mogao da nadjes neki sajt, tj na ovaj nacionalni poturicki sajt (kao i ruzno pace sto je naslo svoje jato) i da pises do mile volje...

Ovde brate nisi pozeljan, valjda vidis i sam.

Kol'ko puta su trazili da te banuju, po koliko nikova se prijavljujes, sernjas, kenjas, mozda i dovodis neku bagru slicnu tebi da rpovociraju ovde i prave razdor izmedju jednog jedinog naroda koji sada zivi u 115 drzava na Balkanu a posle verujem da sve to prikazujes na Motentotskim sajtovima kao: Evo sta Srbi misle o nama Motentotima itd itd... i ja sam uvek stajao iza tebe, branio te, jer sam znao kakav si slucaj, da si slab sa zivcima, poremecen... nema ti leka.

Budi korektan, castan i posten i sam kazi: preterao sam!

Kako bi se ti osecao kada bih ja dosao kod tebe kuci, ti me lepo ugostio a ja izmisljam neke stvari i da te jos vredjam. Sta bi mi ti rekao?

Sta se ti vladiko bucas za tu Crnu Goru tolko kad ona nije vise vasa celo primorije su kupili stranci i ono sto je valjalo u unutrasnjosti mada malo sta valja a da one vrleti gde koze pod rucnom pasu su ostale vama pa tamo mozete opet da pravite plemena i novu Crnogorsku istoriju.Da ste malo vredniji stranci bi vas ostavili da fizikalisete za njih a posto niste vredni za vas tamo definitivno nema mesta.Bicete vi gori o Kurda veruj mi na rec.

Ovo ovde je govor mrznje izmedju dva ista naroda.Ako hoce da idu neka idu ali zato ne treba jebati majku onim Crnogorcima koji ostaju ovde, onima koji imaju drzavljanstvo Srbije i koji su rodjeni ovde.Bixemo nacionalna manjina kao i Madjari,Rumuni,Hrvati i to je to, ako to zelite.Ali da me neko vredja sto su mi koreni dolje e to bogami nece moci.Crna Gora i treba da ide posto trenitno nema nista zajednicko sa Srbijom i mozda je tako i bolje, da sacekamo neki novi trenutak kada se sve malo smiri i napravimo Srbiju sa svim njenim teritorijama, ali o tom potom,Ako ce da ide Kosovo nek ide ako oce i Crna Gora nek ide ako ce Vovodina nek ide, nek ostane samo Beogradski pasaluk, neka dodju opet neki Turci pa cemo se valjda opasuljiti i ponovo sastati.Ko zna zasto je sve ovo dobro sto se desava!?

Rujevit:
Ovo ovde je govor mrznje izmedju dva ista naroda.Ako hoce da idu neka idu ali zato ne treba jebati majku onim Crnogorcima koji ostaju ovde, onima koji imaju drzavljanstvo Srbije i koji su rodjeni ovde.Bixemo nacionalna manjina kao i Madjari,Rumuni,Hrvati i to je to, ako to zelite.Ali da me neko vredja sto su mi koreni dolje e to bogami nece moci.Crna Gora i treba da ide posto trenitno nema nista zajednicko sa Srbijom i mozda je tako i bolje, da sacekamo neki novi trenutak kada se sve malo smiri i napravimo Srbiju sa svim njenim teritorijama, ali o tom potom,Ako ce da ide Kosovo nek ide ako oce i Crna Gora nek ide ako ce Vovodina nek ide, nek ostane samo Beogradski pasaluk, neka dodju opet neki Turci pa cemo se valjda opasuljiti i ponovo sastati.Ko zna zasto je sve ovo dobro sto se desava!?

A sto si se ti nasao tako uvredjen? Prvo, prica o samostalnosti potice bas od tvojijeh iz Crnu Goru, a nama je preslo preko glave da slusamo kojekakve budalastine, pa ako hoce da idu....NEK IDU, JEDVA CEKAM !!!

Drugo, ja ocekujem da ova vlada posle rascepa sa minijaturnom drzavicom CG donese UKAZ po kome ce svi oni Crnogorci koji zive u SER moci da biraju da li ce da se isele u maticnu zemlju ili ce da potpisu "izjavu o lojalnosti republici Srbiji" i tako apliciraju za drzavljanstvo iste. Naravno, ovo se verovatno nece odnositi na tebe, posto si rodjen u Srbiji, ali svakako treba da se odnosi na sve one koji su rodjeni u CG a zbog posla ili obrazovanja borave u SER. Svi oni koji to ne budu uradili MOGU i TREBAJU biti tretirani kao strani drzavljani, sto automatski i postaju odvajanjem CG... Nema tu zle krvi....to su korektni diplomatski odnosi! Molim lepo, cist racun, duga ljubav! Crnogorci su vec odavno postavili tablu "Dobrodosli u CG" i rampu (kod Prijepolja) te ne vidim razlog zasto i mi ne bi uzvratili istom merom!

Ja hocu da znam gde su granice moje zemlje tj. kao sto sam vec napisao "dokle je moje". Hocu da znam koliko nas ima, koje je sredstvo placanja a koja zastava i koja himna! Ako nasa "braca" toliko zude da odu.......zasto JA, SRBIN treba da ih sprecavam? Nema razloga! Samo napred. To sto Crnogorci koji zive u Srbiji to ne zele....to je druga stvar. Ja nemam nista sa tim i to oni treba da se dogovore sa svojim sunarodnicima u CG.

Uzgred, Rujevit, ti si Srbin ili Srbin iz CG?

Pa kao sto vidite, Motentoti bi se otcepili, samo ako Srbija pokrene tu inicijativu. U tome je stvar.

Yebe ih Beogradski sporazum, koji kaze da onaj kji pokrene inicijativu, taj mora ponovo da uplacuje danak u UN i raznorazne organizacije, smao narkoman Ceda i ona Ciganstura Batic se zalazu za "samosalnu Srbiju" tj, seru a ni sami ne znaju o cemu. Ma Cedina skola.

Splacina je jedan potucernjak i na pomenutom sajtu, bas sam citao njegove komentare, neskriveno izrazava mrznju prema svojoj naciji, koje se odrice, tj, Srbima.

I ja predlazem da vise niko njemu ne odgovara, ma koliko bio isprovociran njegovom gluposcu...

Pa valjda vidite koji je to bolesnik i sta umislja?

Back