Niko nas ne može na silu “pinkovizovati”. Ako neko gleda određenu tv stanicu, to nije zato što mu je nametnuta (jer je izbor tv kanala veliki), već zato što ga ista interesuje/privlači. Probajte da dižete revoluciju na sajtu novina koje čitate, kao što sam jednom ja probala, i videćete da to ne prolazi. Vlasnici imaju svoja merila i svoje interese a na nama je da biramo hoćemo li biti stado u oboru ili preskočiti ogradu.
Ne tako davno pročitala sam u jednom časopisu kako će izgledati forumi u budućnosti:
svaki korisnik će imati svoj forumski identitet (ime, adresu, bračni status, zaposlenje) a neke stvari će vremenom nadograđivati (širiti porodicu, napredovati u karijeri, sticati nove prijatelje). Forumi će ličiti na virtuelne gradove, a korisnici će se, poput likova iz igrica, kretati po tom prostoru i međusobno komunicirati. Pa ko voli, nek izvoli. Kič? Verovatno, ali će se uvek naći oni kojima se to dopada samo kao zabava i ubijanje vremena; međutim, i oni koji će ostaviti značajniju misao/trag.
Funkcionalnih i estetskih utisaka verovatno ima koliko i korisnika foruma – nekoliko desetina hiljada. Ne razumem kako integritet ličnosti može biti ugrožen aktuelnim izgledom foruma (kičastim ili ne-kičastim), ali ako postoje sugestije za boljitak izgleda i funkcionisanja foruma, uvek se mogu proslediti Administraciji ili okačiti na za to predviđenoj temi
http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/313-Pitanja
Molim vas da ovu diskusiju ne koristite kao poligon za stvari koje nisu u vezi sa temom.