Erdogan: Ako Srbija dirne BiH ili Kosovo imat će protiv sebe 100 miliona Turaka

1000011273.jpg

Autorska
Šta ima na ovo da kaže naš predsednik pobratim njegov kojem je skoro i ruku ljubio?
Gde je naš veleizdajnik za sve vekove i vekove da kometariše ovu Erdoganovu izjavu osim što kaže da ga je molio da ne proda dronove šiptarskim teroristima?
Za šta ga je posle ovog molio možete li barem da zamislite moji Srbi?
Recimo da je lik to rekao, kakve veze ima Vucic sa tim? Kada kazes molio, bas me interesuje na koji nacin je molio, u principu i ako je molio valjda shvatate da je Srbija mala drzava, prilicno slaba u svim segmentima jos od 90-ih. Mislim ne interesuje me ni Vucic ni bilo koja druga strana, operisao sam se od toga ali smorili ste vise sa tim, gde god neko nesto izjavi prva misao je gde je Vucic sta on kaze taj veleizdajnik. Sutra kada oterate Vucica i postavite nekog drugog da vodi drzavu taj ce se opet vaditi na Vucica kao i vi sa komentarima u fazonu idemo od dna, drzava je unistena, pa tako ce neki sledeci da prica, pa ce opet doci neki Vucic koji ne odgovara i sve tako u krug do kraja nasih zivota i ko zna jos koliko generacija unapred. Srbija je u ambisu jos od 90-ih, od raspada bivse drzave. Setite se 90-ih redova za mleko i hleb, inflacija i ko zna cega sve ne, to je jednostavno sve nas unazadilo ko zna koliko godina i zato smo slabi u odnosu na neke drzave i onda se moli u ovom konkretnom slucaju Turska. Meni licno sada da neko ponudi i kaze evo budi predsednik u Srbiji, BiH..itd.. Bez razmisljanja bih rekao NE HVALA. Smorili ste ali bas smorili sa tim Vucicem, verovatno ce i njegovo proci, ja bih sada smeo da se kladim kada postavite nekog novog da ce mu glavna tema biti za ceo njegov mandat da je drzava u prethodnoj vlasti dovedena do dna, da je unistena..itd.. Sledeci koji dodje vadice se na prethodnika kako nista nije uradio, prica u krug koja se vrti i koja ce da se vrti ko zna jos koliko.

Nikad on nama nije bio prijatelj
Nije nam bio ni neprijatelj. Naprotiv, kazao je onomad da će uticati da u Srbiju dođu turske investicije i nije slagao. Turske investicije su danas u tzv. užoj Srbiji veće nego u bosanskohercegovačkom entitetu Federacija BiH. Ali Oskar je u međuvremenu počeo da zvecka oružjem prema Kosovu, pravi vojnu paradu, podržava Izrael dok ovaj čini genocid, a propaganda protiv "muslimana" je odvrnuta na najjače.

A inače da te obavestim da su Turci nama po mentalitetu bukvalno najsličniji narod od svih naroda sa kojima se ne razumemo kada pričamo i nema razloga da ne budemo u prijateljskim odnosima sa Turskom. Naročito ti odnosi ne smeju da se kvare zbog podrške Oskarove propadandne mašinerije Dodikovom šovinizmu prema Bošnjacima ili zbog Republike Kosovo koja nije u Srbiji više od četvrt veka i čiju su nezavisnost implicitno ali de jure priznali i Oskar i njegovi ćaciji na severu te zemlje koji su prekjuče uredno izašli na izbore u organizaciji kosovskih državnih organa i glasali za filijalu SNS-a u Republici Kosovo.

Mi SRBIJANCI treba da gledamo samo sebe i svoje interese, a ne da sa jednom regionalnom supersilom kakva je današnja Turska, sa kojom delimo i deo zajedničke istorije kada nam je Stambol bio glavni grad, kvarimo odnose zbog šovinizma kosovarskih i bosanskih ćacija!

Tri investicije Vlade Turske u opštinu Svilajnac – Turske fabrike niču po Srbiji

U Paraćinu možda još jedan turski investitor?

Turski Erenli završava izgradnju fabrike u Leskovcu: izvoziće sve što naprave

Nova fabrika na 30.000 kvadratnih metara: Najveća turska investicija na zapadu Srbije

Turski Bony Socks planira otvaranje fabrike čarapa u Jagodini - U prvoj fazi posao za 700 ljudi

U Srbiji 1.300 turskih kompanija i više od 10.000 radnika

Eto i Rusija je veća sila od Turske pa ih se niko ne boji.
Zato što je postala mekana zadnjih godina. Turska pokazuje mišiće već preko 50 godina. Turska je X puta upadala u Siriju i Irak, što je jednako agresiji na te zemlje. Potukla je Grke na Kipru i okupirala sjeverni Kipar. Pomagala je Azerbejdžanu u ratu u Nagorno Karabahu. Turska je slala trupe i Libiju prije neku godinu itd. itd. Osim toga što Turska vodi ratove, ona ima i agresivan politički narativ.

Recimo da je lik to rekao, kakve veze ima Vucic sa tim? Kada kazes molio, bas me interesuje na koji nacin je molio, u principu i ako je molio valjda shvatate da je Srbija mala drzava, prilicno slaba u svim segmentima jos od 90-ih. Mislim ne interesuje me ni Vucic ni bilo koja druga strana, operisao sam se od toga ali smorili ste vise sa tim, gde god neko nesto izjavi prva misao je gde je Vucic sta on kaze taj veleizdajnik. Sutra kada oterate Vucica i postavite nekog drugog da vodi drzavu taj ce se opet vaditi na Vucica kao i vi sa komentarima u fazonu idemo od dna, drzava je unistena, pa tako ce neki sledeci da prica, pa ce opet doci neki Vucic koji ne odgovara i sve tako u krug do kraja nasih zivota i ko zna jos koliko generacija unapred. Srbija je u ambisu jos od 90-ih, od raspada bivse drzave. Setite se 90-ih redova za mleko i hleb, inflacija i ko zna cega sve ne, to je jednostavno sve nas unazadilo ko zna koliko godina i zato smo slabi u odnosu na neke drzave i onda se moli u ovom konkretnom slucaju Turska. Meni licno sada da neko ponudi i kaze evo budi predsednik u Srbiji, BiH..itd.. Bez razmisljanja bih rekao NE HVALA. Smorili ste ali bas smorili sa tim Vucicem, verovatno ce i njegovo proci, ja bih sada smeo da se kladim kada postavite nekog novog da ce mu glavna tema biti za ceo njegov mandat da je drzava u prethodnoj vlasti dovedena do dna, da je unistena..itd.. Sledeci koji dodje vadice se na prethodnika kako nista nije uradio, prica u krug koja se vrti i koja ce da se vrti ko zna jos koliko.
Glavno od svega je da nitko od njih nije uspio ni okreciti ono sto je Broz napravio

Zato što je postala mekana zadnjih godina. Turska pokazuje mišiće već preko 50 godina. Turska je X puta upadala u Siriju i Irak, što je jednako agresiji na te zemlje. Potukla je Grke na Kipru i okupirala sjeverni Kipar. Pomagala je Azerbejdžanu u ratu u Nagorno Karabahu. Turska je slala trupe i Libiju prije neku godinu itd. itd. Osim toga što Turska vodi ratove, ona ima i agresivan politički narativ.
Ozbiljna zemlja, ozbiljna vojska. Jbga.

Turci su upadali u Siriju i Irak kad su se te države raspale i kad je u njima bjesnio građanski rat.Što nisu prije raspada tih zemalja upadali?
Turci nisu potukli Grke na Kipru,nego su uzeli sijeverni dio Kipra gdje je bilo tursko stanovništvo.Što ne uzmu grčki dio kad su tako jaki? Uglavnom prijete sa sigurne udaljenosti.

Turci su upadali u Siriju i Irak kad su se te države raspale i kad je u njima bjesnio građanski rat.Što nisu prije raspada tih zemalja upadali?
Turci nisu potukli Grke na Kipru,nego su uzeli sijeverni dio Kipra gdje je bilo tursko stanovništvo.Što ne uzmu grčki dio kad su tako jaki? Uglavnom prijete sa sigurne udaljenosti.
Turci su organizovali napad i rušenje Sirije, dok su Rusi samo blejali.

Ti počeo ko Jovanka Jolić - a ljudi na fejsu su mi to potvrdili 😁

Opet je navodno, ali uspostavilo se da lik bukvalno uopšte nije rekao nego su pojedini Bosanci preveli kako im se sviđa. Lik je pričao o tome kako je bitno održati mir i stabilnost na Balkanu, pominjao i Kosovo i Bosnu i Srbiju ali ništa ni blizu ovoga kako piše u naslovu nije rekao
Чак и да то није рекао, он свакако тако мисли и то није ништа ново, то је већ стара прича.
https://www.dw.com/bs/bosanske-veze-sa-erdoganom/a-41421477

I da Grčka nema jaku vojsku.
Turci su prejaki,ali samo kad protivnik nema ništa jače kalaša i RPG.
Чак и да то није рекао, он свакако тако мисли и то није ништа ново, то је већ стара прича.
https://www.dw.com/bs/bosanske-veze-sa-erdoganom/a-41421477
Koji Turci gluposti.Trebalo im je par desetljeća da pobjede Kurde u Turskoj.
Molim vas da prestanete da igrate Riziko, i smatrate ga za ozbiljnu analizu bilo cega.

Mislim, imate preko 40 godina.

Srbija, Turska i Rusija su raspad diktatorska drustva, gde vladari unistavaju zivote svojih gradjana, i gde centralne vlasti nemaju blage veze sa ekonomijom, drustvom i zivotom.

Ako se ne dese smene vlasti, i iste se ne demokratizuju, progutace ih jad, beda i blato.

Hipotetički da krenu prvo bi naišli na Grčku koja je najozbiljnija zemlja na Balkanu u vojnom smislu. Grci bi im pružili najjači otpor, ali ipak bi bili poraženi kroz neki period. Nakon toga bi bez problema mogli pregaziti sve do Beča pa i dalje.

@Perperius @GrdobanS
Такав хипотетички сценарио би био изводљив једино ако би као у другом свјетском рату државе капитулирале скоро без испаљеног метка, никако другачије.

Turska je ozbiljna vojna sila. Druga po snazi u NATO paktu nakon Amerike. Pritom ima agresivnog neoosmanistu na vlasti. Svi susjedi Turske bi trebali biti zabrinuti, sigurno i jesu.
Najveci Erdoganovi neprijatelji su KSA i UAE.

Sa njima Vucic ima jako dobre odnose, i moguce da ga je Erdogan uhvatio spusteni gaca- dok mu prica intimno jedno, on se lize sa najvecim Erdoganovim neprijateljima.

Molim vas da prestanete da igrate Riziko, i smatrate ga za ozbiljnu analizu bilo cega.

Mislim, imate preko 40 godina.

Srbija, Turska i Rusija su raspad diktatorska drustva, gde vladari unistavaju zivote svojih gradjana, i gde centralne vlasti nemaju blage veze sa ekonomijom, drustvom i zivotom.

Ako se ne dese smene vlasti, i iste se ne demokratizuju, progutace ih jad, beda i blato.
Ja nemam, fali mi još 5. :)

Back