Епидемија вируса H1N1-свињски грип

Баш као и 1976. године и данас ни реч не говоре о потенцијалним штетним дејствима вакцине.

Посебно нико не говори о одложеним штетним дејствима вакцине.

Форсирају вакцинисање против болести која се савршено савладава имунитетом.

Погледајте ове веродостојне снимке о томе како се манипулише људима и како су медији у служби свега тога.

...to pod 1 je naveo poljski premijer pre par dana kao razlog zasto poljska nece kupovati vakcine... ne znam da li se u medjuvremenu predomislio

...to pod 2 su rusi dokazali ali kao oni nemaju pojma... ta komponenta se vise ne koristi u vakcinama za decu iako navodno nije bila uzrok tog povecanja autizma od 1500X valjda da farmaceuttske kompanije ne bi placale odstetu
...pod 3 posle one panike u mexicu ovo u ukrajini mi bas fuj bljak
Доказали су, али знаш ваљда да Амерички индоктринираним ликовима Руски докази нису докази.:D;)

Сад ћу да ти линкујем филмић о томе како је прављена вакцина против дечије парализе.
Иако се знало да садржи у себи вирус који изазива леукемију, пуштена је у промет.
О вакцини говори један од справљача исте.;)
https://video.google.com/videoplay?docid=826250158096936400&hl=en#docid=-2595591335871572781

И ко после да верује у њихове вакцине наког свега што је измилело у јавност ових дана?

Уживај у филму.;)

Poslednja izmena:
2.Ово је највећа у низу лажи ( да не кажем- глупости) које си написао до сада..

U stvari, preskočio sam reč: lokalni medicinski i naučni časopisi, među kojima ima raznih stvari, zbog čega indeksiranje u PabMedu nije nikakav pečat istinitosti.

Kao primer i argumentaciju gore rečenog, ukazaću ti na gomilu ruskih "naučnih" radova koji promovišu hidrazin sulfat kao lek protiv raka, mađarske tekstove o "lakoj vodi", a ako pričamo o kvalitetu ne moramo čak ni da idemo do malih časopisa - uzmi Biochimica et Biophysica acta, pa mi reci da je i četvrtina tamo objavljenih stvari automatski verodostojna?

3.Не, не разумеш добро...Није пензионисани поштар него угледни лекар у пензији који износи конкретне податке.

Ok, ugledni lekar u penziji koji iznosi konkretne netačne podatke, zbog kojih ga onda urednici ispravljaju.

Ne menja činjenicu da si za ovo mislio da je pun naučni rad. :)

4.Ја ти рекох да си типични дипломац Гугл универзитета и немој, молим те да за озбиљне ствари користиш Гугл транслејтор...

Da li sada moramo da se takmičimo i po broju diploma? :confused:

И на крају, ја сам с тобом завршио...:hvala:

Jesi li? Ja sa tobom nisam. Od tebe i dalje da tražim te famozne dokaze o štetnosti vakcina koji su objavljeni u zvaničnim časopisima i indeksirani na Pabmedu. :)

Takođe ću iskoristiti priliku da te podsetim na ono što si pričao o Dr. Abbasu, i da još nisi ovde poslao nijedan primer njegovog teksta koji govori u korist tvojim izjavama, dok njegovi indeksirani radovi govore direktno protiv.

...to pod 1 je naveo poljski premijer pre par dana kao razlog zasto poljska nece kupovati vakcine... ne znam da li se u medjuvremenu predomislio

Ako je to uradio, onda njime upravlja panika, umesto naučnih informacija.

...to pod 2 su rusi dokazali ali kao oni nemaju pojma... ta komponenta se vise ne koristi u vakcinama za decu iako navodno nije bila uzrok tog povecanja autizma od 1500X valjda da farmaceuttske kompanije ne bi placale odstetu

Autizam se nije povećao 1500x, thimerosal ne izaziva autizam, i od ovih tvrdnju su odustali čak i njeni najglasniji zastupnici.

Znam, priča se da su Rusi dokazali, ali nisu. Možda ovo nije jasno. Nije se desilo da su Rusi nešto dokazali, ali im niko ne veruje. Ono što se jeste desilo je da se na internetu priča da su Rusi dokazali, ali u stvarnosti takvog dokaza nema ni u Rusiji niti igde drugde.

...pod 3 posle one panike u mexicu ovo u ukrajini mi bas fuj bljak

Panika u Meksiku nije potpuno nezasnovana, pošto je broj žrtava prvobitno izgledao veoma veliki, i činilo se da se radi o jako opasnom virusu. Ovo u Ukrajini je druga priča.

Баш као и 1976. године и данас ни реч не говоре о потенцијалним штетним дејствима вакцине.

Osim što se pričalo o njima detaljno na prošlim stranicama ove teme. Ali valjda čim nije odmah tu, možemo da se pravimo da nije ni bilo.

Посебно нико не говори о одложеним штетним дејствима вакцине.

Odloženim štetnim dejstvima, kao što su...? Što je dokazano studijama od strane...? Urađenih...?

Форсирају вакцинисање против болести која се савршено савладава имунитетом.

Osim kod onih pola milona-milion koji svake godine umiru od nje. Ali koga briga za njih?

Погледајте ове веродостојне снимке о томе како се манипулише људима и како су медији у служби свега тога.

Jeste, sve je to jedna ogromna zavera... :roll:

И ко после да верује у њихове вакцине наког свега што је измилело у јавност ових дана?

Oni kojima je muka teorija zavere, i koji radije traže neke naučne informacije? Onima koji više veruju naučnim studijama nego pogrešno izvučenim zaključcima iz YouTube snimaka?

Osim što se pričalo o njima detaljno na prošlim stranicama ove teme. Ali valjda čim nije odmah tu, možemo da se pravimo da nije ni bilo.

Odloženim štetnim dejstvima, kao što su...? Što je dokazano studijama od strane...? Urađenih...?

Osim kod onih pola milona-milion koji svake godine umiru od nje. Ali koga briga za njih?

Oni kojima je muka teorija zavere, i koji radije traže neke naučne informacije? Onima koji više veruju naučnim studijama nego pogrešno izvučenim zaključcima iz YouTube snimaka?
Јеси погледао филмове?
Ниси.

Кад погледаш онај о вакцини против дечије парализе и вирусу који изазива леукемију, јави се.;)

Прича чика који је правио вакцину.

posle silnog citasnja i gledanja raznih novinskih i drugih clanaka...ubedjena sam da ovu vakcinu treba drzati sto dalje od svoje porodice...nek me neko ubedi u suprotno?:(

Па ево, ендонуклеаза се труди, није да се не труди.;)

Али без обзира на труд, не мора ни он да буде обавештен баш о свему.

Ето, поставила сам линк о вакцини против дечије парализе где је сам научник који је учествовао у прављењу вакцине признао да су знали да се у вакцини налази вирус који изазива леукемију, али су вакцину пустили у промет.

Каже човек '' та медицина је тад била прихватљива''. :eek: :eek:

Ендонуклеаза никако да сконта да ми немамо поверење у оне који праве вакцине.

A kako ti mozes da tvrdis da nije zavera i da vakcine nece nikoga ubiti :roll:

Zar nije otkriveno da su Ukrajinci zarazeni vakcinama

kao i kad je u pitanju spanska groznica....

Ako je to uradio, onda njime upravlja panika, umesto naučnih informacija.

Autizam se nije povećao 1500x, thimerosal ne izaziva autizam, i od ovih tvrdnju su odustali čak i njeni najglasniji zastupnici.

Znam, priča se da su Rusi dokazali, ali nisu. Možda ovo nije jasno. Nije se desilo da su Rusi nešto dokazali, ali im niko ne veruje. Ono što se jeste desilo je da se na internetu priča da su Rusi dokazali, ali u stvarnosti takvog dokaza nema ni u Rusiji niti igde drugde.

Panika u Meksiku nije potpuno nezasnovana, pošto je broj žrtava prvobitno izgledao veoma veliki, i činilo se da se radi o jako opasnom virusu. Ovo u Ukrajini je druga priča.

...more ne znam o kom se sastojku radi ali postoji izvestaj cds u kome se kaze da rusi u slobodnom prevodu nemaju pojma i da su oni radili istrazivanje na osnovu koga su to dokazali... ta cifra od 1500X je tacna ...ajde informisi se koliko je dece obolevalo od autizma pre i posle 91 ` i zasto se ta komponenta posle ruskih optuzbi ne koristi za decije vakcine... kao digli zavedeni roditelji frku pa da im udovolje

... i dosadni su, stalno izmisljaju nove bolesti i uvaljuju nam nove lekove...ovo sa vakcinama uopste nije naivno... more sampon za kosu se mora testirati pre masovne upotrebe a oni se bas osilili

Ја никад тако грчевито не бих бранила вакцину коју лично нисам испитала.

Посебно што се у штампи широм света говори о више врста вакцине, произведених чак од стране истих фармацеутских кућа.

Мада, можда ендонуклеаза има неке супервизорске способности :think:...шта знам...

Ovaj e-mail su u zadnje vreme dosta institucija dobile, tako da cu Vam napisati sve ono sto pise u njemu, inace pismo je napisano od strane farmaceuta. "Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istrazio sam vakcinu svinjskog gripa koju je nasa vlada kupila za nas (koristeci nas novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvodjaci vakcine protiv Svinjskog gripa zatrazili od vlade izuzece od mogucih tuzbi u slucaju da vakcine uzrokuju stetu na ljudima? Ako ste napravili vakcinu za koju znate da deluje, zasto bi vam onda bilo potrebno pravno izuzece u slucaju nezeljenih posledica na ljudima? Zar to nije veliki znak upozorenja za sve nas? Virus Svinjskog gripa je ubio 2/3000 ljudi ukupno. Obican grip ubija 40 000 ljudi godisnje, pa zasto se onda stitimo od Svinjskog gripa a ne od obicnog gripa? Da li to ima smisla? Zbog cega se onda podize ovolika panika? Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrzi 2 uzasno opasne stvari - jedna se zove THIMEROSOL. U njegovom sastavu je 50% zive. THIMEROSOL se veze na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje ostecenja mozga. Je li pametno ubrizgavati thimerosol, i dobiti ostecenje mozga, spustivsi pri tom IQ nza 10 bodova, kao i brojna druga ostecenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obicni grip? Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se SQUALENE. SQUALENE vara vas imuno sistem da pocne da ubija vase sopstvene celije, sto stvara autoimune bolesti kao sto su astma, multipla sclerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje jos nemamo naziv. Zar je pametno u sebe ubrizgati te stvari, kako bi se izbegao relativno blagi grip, poput svinjskog gripa?

Ako ste trudni zapitajte se ovo - zasto bi uzimali PANVAX, kada on sadrzi NEOMICIN SULFAT i POLYMYXIN B - od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vase nerodjeno dete - kako bi izbegli sta? Blagi grip, koji ubija 95% manje ljudi nego obican grip?

Ja sam strucnjak za kriticku analizu lekova i njihove ucinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dodje do mene sa spricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dodje blizu moje pordice jer cu uzeti iglu i njih probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!

OVA STVAR JE OTROV! NEMOJTE TO UZETI! Ne dozvolite da vasi prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da Vasa porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriji pita: "Zelite li ovu vakcinu, pitajte ga o Thimerosolu, o Squalenu, i zasto kompanija koja je to napravila zeli da ima pravno oslobodjenje od moguce tuzbe, i onda pogledajte njihova lica koja ce imati izgled tipa:" O, boze moj, pa Vi ste me izresetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor!" .....

Koliko ja znam, da bi neki lek mogao da se da u proizvodnju, da se prodaje i koristi, pre svega se prvo testira pa zatim treba da prodje neki niz godina, kako bi videli da li ima neki negativan uticaj na organizam, pa se TEK onda dobije dozvola za prozvidnju i prodaju od strane odgovarajucih organa. Koliko ja znam, Vakcina protiv Svinjskog gripa, je skoro proizvedena i nije izpunila ni jedan uslov od gore navedenih. Kako neko moze posle da vam garantuje da vam se nece nesto lose desiti? 'Ajde, mozda nece prvu godinu ni drugu, ali posle 5-10 godina? I posle treba tu vakcinu da primi novorodjence i sta posle?! Da ima neke defekte samo zbog toga sto su neke kompanije izumele "vakcinu" protiv navodno extra opasnog gripa, sto je u sustini samo naduvana prica, kako bi dobile sto vise novca? Zapitajte se malo o cemu se ovde u stvari radi.... P.S. Pogledajte ovaj link

Poslednja izmena:
1.U stvari, preskočio sam reč: lokalni medicinski i naučni časopisi, među kojima ima raznih stvari, zbog čega indeksiranje u PabMedu nije nikakav pečat istinitosti.

2. Ok, ugledni lekar u penziji koji iznosi konkretne netačne podatke, zbog kojih ga onda urednici ispravljaju.

3. Ne menja činjenicu da si za ovo mislio da je pun naučni rad. :)

4. Jesi li? Ja sa tobom nisam. Od tebe i dalje da tražim te famozne dokaze o štetnosti vakcina koji su objavljeni u zvaničnim časopisima i indeksirani na Pabmedu. :)

5. Takođe ću iskoristiti priliku da te podsetim na ono što si pričao o Dr. Abbasu, i da još nisi ovde poslao nijedan primer njegovog teksta koji govori u korist tvojim izjavama, dok njegovi indeksirani radovi govore direktno protiv.

1. Када си у живом блату, што се више копрцаш, све дубље тонеш...Дакле...
Постоје специјализовани медицински магазини у којима осване по који користан савет, информације и новости из света медицине, и интервјуји са стручњацима, то ти је први ниво "локалног часописа" који нема статус научно-стручног чаописа. Затим иде стручно-научни часопис домаћег значаја, на територији одређене државе и то ти је други ниво " локалног часописа". Затим, следеће у класификацији је научно-стручни часопис међународног значаја...И на крају, највиши ниво научно-стручног часописа чији се оригинални радови (original articles) индексирају са СЦИ.

2.А сада је и "угледни лекар у пензији" а не обичан пензионер који игра шах у парку и храни голубове? На основу чега тврдиш да су његови подаци нетачни? Добро је, поправљаш се, почео си, макар парцијално да признајеш грешке...:)

3.Нити сам мислио, нити сам уопште написао да је "пун научни рад"!? Јеси ли ти чуо за сажетак (abstract)!?:)

4.За то мораш мало да сачекаш. Нежељени и штетни ефекти нису само црвенило и оток на месту убода, већ и много озбиљнији за које треба време да протекне и да се ураде озбиљна истраживања...Видимо се догодине у исто време...:)

5. Пусти Абаса, ја сам ти рекао за њега; ниси ми ни хвала рекао...:)

И стварно би људи само мало требало да мућну главом:

Проглашена епидемија, а нема ни 300 потврђених случајева. :think:

Procenjuje se da je obolelo 20 000 - 30 000 ljudi u Srbiji. Ne moze biti usred tolike pandemije i podataka o hiljadama obolelih u nasem okruzenju da u Srbiji bude tek tristotinak obolelih. Tih 300 slucajeva su laboratorijski potvrdjeni, odnosno u tim slucajevima je dokazano da je uzrok bolesti virus H1N1. Ne postoje kapaciteti da se svaki slucaj svinjskog gripa na takav nacin potvrdjuje.

Drago mi je da je dobar deo populacije saznao istinu, Ne vakcinisati se.

Ipak, ono sto je najvaznije je dozvoliti ljudima da naprave informisan izbor, bez prisile.
Oni koji potiskuju informacije su odgovorni, tipa ovog admina analiticara, koji zabaranjuje iznosenje naucnih cinjenica i svega sto se protivi vakcinaciji, pod izgovorom teorija zavera i pseudoterapija. Sta ce raditi majke ako im deca zavrse sa ostecenjima nervnog sistema od skvalena i timerosala.

Postoji citava cvrsta nauka protiv vakcina koja se ignorise, a prihvata se obicno smece i dogma, u koju su lekari indoktrinisani za vreme studija. Zato sto onim sta ce se uciti na fakultetima upravljaju farmaceutske kompanije i svaki seminar i specijalizaciju oni finansiraju. Sukob interesa je vise nego ocit, zasto bi oni dali lekarima informacije koje bi im smanjile profit. Lekari koji imaju visoke pozicije u kljucnim ustanovama poput americkog FDA-ja, imaju deonice u farmaceutskim kompanijama, a oni koji nemaju obecano im je radno mesto u njima u slucaju da dobiju otkaz zbog neodgovornosti, korupcije ili gresaka. Ono sto je, jos bitno naglasiti da je vecina lekara iskrena, i iskreno zeli da pomogne ljudima, samo sto nisu imali gde da nauce celu istinu. Mogao bih da napisem citavu knjigu do koje dubine ide ova prica.

U svrhu informisanja ljudi ovde su intervjui tri vodeca americka eksperta na temu H1N1 i Vakcina.

*
, Njujorski pedijatar, drzao predavanja u vezi vakcinacije. Realno objasnjava sustinu problema.

Informisite se, posle ce biti kasno.

Poslednja izmena:
Drago mi je da je dobar deo populacije saznao istinu, Ne vakcinisati se.

Ipak, ono sto je najvaznije je dozvoliti ljudima da naprave informisan izbor, bez prisile.
Oni koji potiskuju informacije su odgovorni, tipa ovog admina analiticara, koji zabaranjuje iznosenje naucnih cinjenica i svega sto se protivi vakcinaciji, pod izgovorom teorija zavera i pseudoterapija. Sta ce raditi majke ako im deca zavrse sa ostecenjima nervnog sistema od skvalena i timerosala.

Postoji citava cvrsta nauka protiv vakcina koja se ignorise, a prihvata se obicno smece i dogma, u koju su lekari indoktrinisani za vreme studija. Zato sto onim sta ce se uciti na fakultetima upravljaju farmaceutske kompanije i svaki seminar i specijalizaciju oni finansiraju. Sukob interesa je vise nego ocit, zasto bi oni dali lekarima informacije koje bi im smanjile profit. Lekari koji imaju visoke pozicije u kljucnim ustanovama poput americkog FDA-ja, imaju deonice u farmaceutskim kompanijama, a oni koji nemaju obecano im je radno mesto u njima u slucaju da dobiju otkaz zbog neodgovornosti, korupcije ili gresaka. Ono sto je, jos bitno naglasiti da je vecina lekara iskrena, i iskreno zeli da pomogne ljudima, samo sto nisu imali gde da nauce celu istinu. Mogao bih da napisem citavu knjigu do koje dubine ide ova prica.

U svrhu informisanja ljudi ovde su intervjui tri vodeca americka eksperta na temu H1N1 i Vakcina.

*
, Njujorski pedijatar, drzao predavanja u vezi vakcinacije. Realno objasnjava sustinu problema.

Informisite se, posle ce biti kasno.
Веровао или не, на овој теми смо о штетним дејствима вакцине причали управо ми, доктори: Саша_Бгд, Андреавк, и моја маленкост. Лобисти за вакцинацију су неуробиолози и фармацеути (на овој теми) који се видно труде да умање значај штетног дејства вакцине.
Дакле, нису доктори баш толико индоктринирани и да не умеју да искористе знање које су стекли на факултету.
Истина, признајем да ни у једном уџбенику нисмо могли прочитати ништа о штетности вакцина, само објашњење механизма дејства (што је сасвим доста да се схвати да вакцине нису превише сигурно средство лечења) , али наши професори су се трудили да нам, макар једном, провуку те чињенице кроз вежбе и предавања.

Друго, не требају нама у Србији мишљења странаца. Имамо ми и наше стручњаке који врло често имају много више знања од западних јер нам је и систем образовања обухватнији.

Само, из неког разлога, никако да позову праву особу у медије која би објаснила све појединости- и које су ране нежељене последице (питање је да ли и њих знамо, с обзиром да се ради о мутираном вирусу, а не о класичном вирусу који изазива сезонски грип који од године до године измени пар гена и то је све), да призна да се о касним још увек не може говорити, затим прича о вакцинисању трудница- ја још увек не чух да се труднице смеју вакцинисати- чак је стриктно забрањено, а испада да овог пута морају да се вакцинишу (:eek:)...е, тек кад неко на тај начин, темељно разради причу, можемо говорити о вакцинисању или невакцинисању на личну одговорност. До тад, из непознатог разлога, држе народ у заблуди.

Procenjuje se da je obolelo 20 000 - 30 000 ljudi u Srbiji. Ne moze biti usred tolike pandemije i podataka o hiljadama obolelih u nasem okruzenju da u Srbiji bude tek tristotinak obolelih. Tih 300 slucajeva su laboratorijski potvrdjeni, odnosno u tim slucajevima je dokazano da je uzrok bolesti virus H1N1. Ne postoje kapaciteti da se svaki slucaj svinjskog gripa na takav nacin potvrdjuje.
Јесте, процењује се да је толика цифра.

Али не заборави дефиницију епидемије: проглашава се тек кад оболи 10% популације !

10% популације у Србији је око 600 хиљада људи, а не 20-30 хиљада.

Па се ја опет питам одакле им храбрости да се играју с таквим стварима јер би неко заиста могао да им постави шкакљиво питање: како они знају да ће бити епидемија, јер јасно је да епидемије још увек нема?!

Poslednja izmena:
2.А сада је и "угледни лекар у пензији" а не обичан пензионер који игра шах у парку и храни голубове? На основу чега тврдиш да су његови подаци нетачни? Добро је, поправљаш се, почео си, макар парцијално да признајеш грешке...:)

Знаш ли шта је мени упало у очи у тој причи, тачније у ендонуклеазином оспоравању тачности тврдње тог хирурга кји се бави самосталним истраживањем?

То што му је прво оспорио кредибилитет !

''он је хирург који је из фармације могао само да узме по неки час''

Класичан Амерички приступ, као из филма.
Стари лекар је сведок , ендонуклеаза је адвокат одбране (вакцина), читаоци су порота.
Поента је прво урушити кредибилитет сведока јер након тога, макар рекао и највећу истину на пленети, неће му се веровати.;)

Тако се манипулише људима, па чак и широким народним масама, па се у Америчком систему деси и да окорели убица буде ослобођен кривице.

За неке је и истина релативна.;)

Da li vakcine rade?

Ne kod beba: Pregledanjem vise od 51 studije koja je ukljucivala vise od 294,000 dece otkrilo se da "nema dokaza da je vakcinisanje dece starotsti 6-24 meseca vakcinama protiv gripa efikasnije od placeba. Kod dece preko 2 godine, bilo je efikasno samo u 33% slucajeva u sprecavanju gripa.. Reference: Vaccines for preventing influenza in healthy children." The Cochrane Database of Systematic Reviews. 2 (2008).

Ne kod dece sa astmom: Studija 800 dece sa astmom, gde je samo jedna polovina bila vakcinisana, a druga nije primila vakcinu protiv gripa. Dve grupe su poredjene prema posetama klinici, hitnoj pomoci (Emergency Department), i hospitalizacijama zbog astme.
ZAKLJUCAK: Studija nije pruzila dokaze da vakcina protiv gripa sprecava pojacavanje pedijatrijske astme. Reference: “Effectiveness of influenza vaccine for the prevention of asthma exacerbations.” Christly, C. et al. Arch Dis Child. 2004 Aug;89(8):734-5.

Ne kod dece sa astmom (2):: "Inaktivirana vakcina protiv gripa, Flumist, ne sprecava hospitalizacije vezane za grip, kod dece. posebno one sa astmom...Stavise, Deca koja dobiju vakcinu protiv gripa su pod vecom sansom za hospitalizaciju od dece koja nisu dobila vakcinu. Reference: The American Thoracic Society’s 105th
International Conference, May 15-20, 2009, San Diego.

Ne kod odraslih: U pregledu 48 izvestaja koji su ukljucivali 66,000 odraslih, "Vakcinacija zdravih odraslih osoba smanjuje rizik od gripa za samo 6% i smanjuje broj propustenih radnih dana za manje od jedan dan (0.16) dana. Nije smanjila broj ljudi koji trebaju da idu u bolnicu ili uzmu bolovanje. Reference: “Vaccines for preventing influenza in healthy adults." The Cochrane Database of Systematic Reviews.

Ne kod starijih:: I pregledu 64 studije od 98 sezona gripa, za starije koji zive u centrima za zbrinjavanje, vakcine protiv gripa nisu uticale na zastitu od gripa. Za starije koji su ziveli u zajednici, vakcine nisu bile (znacajno) efikasne protiv gripa, ILI ili pneumonije. Reference: “Vaccines for preventing influenza in the elderly.” The Cochrane Database of Systematic Reviews. 3(2006).

Eto imate naucne zurnale iz kojih je izvadjeno, cista tvrda nauka.

Poslednja izmena:

OK. sa tim se slazem da ima mnogo vise obolelih...ali gde su oni ...ja jutros isla u dom zdravlja...cekaonica prazna...znaci mi smo nacija koja grip preboli na nogama....to je razlog vise da nam nije potrebna vakcina....mozda sam ga i prelezala...jer stalno imam po neki od simtoma ali nisam se uplasila jer nije strasno...doktorica kaze da tek kad predje temperatura 38 onda da se javljamo...nisam za to isla ali sam usputno pitala...vredi se informisati...

Back