Dobar deo populacije je saznao kvaziinformacije koje šire teoretičari zavere i profiteri. Tipičan primer je ono pismo "farmaceuta" Blejloka, koje se pojavilo koliko puta samo ovde na ovoj temi?
A šta će da radi majka ako im deca završe sa oštećenjima nervnog sistema usled vode i vazduha? Koliko dokaza da skvalen i timerozal nisu otrovni je potrebno pre nego što se panika stiša? Pogledaj prethodne poruke za detaljnu obradu ove dve supstance (od koje je jedna sveprisutni prirodni sastojak svihj ćelija u ljudskom organizmu, a druga se pokazala bezopasnom nakon gomile veoma detaljnih studija). 

Ja molim za primere te nauke ovde već nedeljama, i najbolje što su uspeli do sada da mi pokažu je da je jedan penzionisani lekar iz Danske postavio pitanje urednicima jednog Danskog časopisa. 
Ostalo su prosto tvrdnje (kao ova o skvalenu) koje nemaju veze sa mozgom.
Ono što je nazanimljivije je da se bez trunke sumnje veruje ljudima koji zarađuju novac na osnovu panike protiv vakcina, a pritom se profit vidi kao očigledan uzrok "zavere" onih koji se zalažu za vakcine. 
Tako imamo:
...organizaciju koja tvrdi (pogrešno) da vakcine uzrokuju autizam, i koja zarađuje milione dolara organizujući konferencije na kojima nadrilekari prodaju nadrilekove protiv autizma. 
Ali, ne, u njih ne treba sumnjati!
Čovek koji nikada nije nikakve veze imao sa vakcinacijama ili imunologijom, i koji tvrdi stvari koje se protive osnovnoj biohemiji i farmakologiji - to je izvor kome treba bezrezervno verovati, pravi nezavisan stručnjak. Ignorisaćemo činjenicu da on prodaje svoj "health report", i da prodaje utoliko više koliko veću paniku podigne. 
Za kratku analizu njegovih tvrdnji, pogledaj ovde, pa mi reci gde je on u pravu, a gde ja grešim, konkretno:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=11651513&highlight=blejloka#post11651513
Čovek koji prodaje nadrilekove protiv "trovanja vakcinama", za silne pare. Drži predavanja o vakcinacijama, kao promociju svojih "lekova" (koji, naravno, uopšte ne funkcionišu). 
Ne, profit nije faktor ovde. Ovo su NEZAVISNI STRUČNJACI, koji automatski govore istinu.