Енглески језик - учење, преводи и остало

• Začetnik teme Začetnik teme sreca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svim forumašima.
Kao sto pise i u naslovu teme zanimaju me iskustva ljudi koji su isli na kurseve engleskog u ovu školu?
meni se sviđa sto su to kursevi koji traju oko 4 nedelje i svaki radni dan postoje dvočasi, gde te bukvalno tih mesec dana kljukaju engleskim, i sto je dosta slican raspored predavanja (za metode neznam) kao i u skolama jezika u inostranstvu...
help ljudi treba da za 2.5 godine polazem IELTS test za konkurusanje za master preko, tako da moram naci neko resenje oko engleskog, znanje mi je tako na nekom naprednom pocetnickom nivou...

imaju neverovatan marketing ozbiljno svaki put kad idem od terazije ka zelenom vencu uvek mi se njihov flajer nadje u ruci ali nebitno zaboravi na njih , idi u british concul u beogradu i kod njih se raspitaj za sve oni ce ti sve lepo objasniti

Nije stvar u tome,ovo je FORUM,i znaci da ovde treba detaljno raspraviti temu.A ne,idi tamo i ...

Ja sam imala jako dobrih sajtova zapisanih bas za to sto trazis jer sam i ja to pre trazila. Ne mogu da se setim gde sam zabacila tu svesku pokusacu da nadjem, ali sam sve to pronasla po netu i raznim forumima. A inace ovaj odozgo je dobar. Pomaze metoda da ucis uz muziku, prevodis pesme i to, tako bogatis recnik. Vazna je komunikacija, sto vise pricaj. A dosta sam naucila tako sto sam gledala neki film ali na ogledalu tako da mi je bio prevod naopako te sam se vise morala oslanjati na svoje znanje a manje na prevod, to je jako dobar metod ucenja. Probaj mozda ti nesto pomogne a ja cu potraziti ovo :D

treba mi za mladjeg brata prevod sa srpskog na engleski ovaj sastav:

MOLIM SVE AKO MOZE NEKO DA MI POMOGNE I PREVEDE...unaprijed zahvalan
RASTANAK 8 RAZREDA

Sećate li se kako smo se sreli, upoznali i postali bliski? Bliski toliko da nas niko ne rastavi i preotme tajne i želje. Sećate li se svega?
Bili smo deca, jedno drugome strana nepoznata i daleka. Želeli smo da se časovi što pre završe da bismo pobegli od obaveza. Vreme je prolazilo. Svaki novi
dan u školi bila je nova radost i nova prilika da sretneš već znana lica i uzvratiš nečiji osmeh. Delili smo dobro i zlo. Zajedno smo lakše podnosili sve grdnje i
nepravde, zajedno smo bili jači!
A sada stojimo na raskrsnici sa bezbroj puteva i pitamo se kojim da krenemo. U meni se stalno javlja isto pitanje. Šta će se desiti ako odaberem pogrešan put,
slepu ulicu mog života? Da li će biti vremena da se okrenem i vratim na raskrsnicu? Ubeđujem sebe da više na to neću misliti.

treba mi za mladjeg brata prevod sa srpskog na engleski ovaj sastav:

MOLIM SVE AKO MOZE NEKO DA MI POMOGNE I PREVEDE...unaprijed zahvalan
RASTANAK 8 RAZREDA

Sećate li se kako smo se sreli, upoznali i postali bliski? Bliski toliko da nas niko ne rastavi i preotme tajne i želje. Sećate li se svega?
Bili smo deca, jedno drugome strana nepoznata i daleka. Želeli smo da se časovi što pre završe da bismo pobegli od obaveza. Vreme je prolazilo. Svaki novi
dan u školi bila je nova radost i nova prilika da sretneš već znana lica i uzvratiš nečiji osmeh. Delili smo dobro i zlo. Zajedno smo lakše podnosili sve grdnje i
nepravde, zajedno smo bili jači!
A sada stojimo na raskrsnici sa bezbroj puteva i pitamo se kojim da krenemo. U meni se stalno javlja isto pitanje. Šta će se desiti ako odaberem pogrešan put,
slepu ulicu mog života? Da li će biti vremena da se okrenem i vratim na raskrsnicu? Ubeđujem sebe da više na to neću misliti.

Ovo bih samo uradio nekom najbližem rođaku, inače 5 evra.

Do you remember how we met, got to know each other and became close to one another? So close that no one could set us apart and take away our secrets and wishes. Do you remember everything?

We were children, remote and unknown to each other. Wishing our classes would shortly end, just to run away without constraint. So time passed by.
At school, another day was another joy and another chance to see a familiar face to return a smile to. We shared good and bad. Together we endured any critic and injustice, together we stood stronger!

But now we stand at the crossroad of infinite paths and wonder which one to take. I ask myself again and again. What will become of me if I take the wrong turn? Will I have time to go back?

I keep reminding myself not to think about it.

---------------------------------------------

And, an advice for you.

Relax. The journey is much longer than you can imagine.

Do you remember when we first met and became so close? So close that nobody would ever set us apart and take away our secrets and wishes? Do you remember everything?
We were kids, strangers to each other and seemed to be so far away. We wanted classes to finish as soon as possible so we could escape from everything. The time has passed. Each day at school was a new joy and new opportunity to run into familiar faces and respond to smiles. We shared all the good and bad stuff. Together we were stronger, easily borne curses. And now we are standing at the crossroads with so many ways and wondering which one to choose. I keep asking myself the same thing all over again. What will happen if i choose the wrong way? Will there be enough time for me to turn around and get back to the crossroads? I keep telling myself i have to stop thinking about it.

Sta mislis? tnx

Do you remember how we met, got to know each other and became close to one another? So close that no one could set us apart and take away our secrets and wishes. Do you remember everything?

We were children, remote and unknown to each other. Wishing our classes would shortly end, just to run away without constraint. So time passed by.
At school, another day was another joy and another chance to see a familiar face to return a smile to. We shared good and bad. Together we endured any critic and injustice, together we stood stronger!

But now we stand at the crossroad of infinite paths and wonder which one to take. I ask myself again and again. What will become of me if I take the wrong turn? Will I have time to go back?

I keep reminding myself not to think about it.

---------------------------------------------

And, an advice for you.

Relax. The journey is much longer than you can imagine.

E brate da nije ovo malo advanced za 8. razred?

Rosetta Stone je ubedljivo najbolji program za ucenje svakog jezika.

Inace citaj knjige na Engleskom, gledaj filmove koje ne razumes, izvuci ces znacenje reci iz konteksta. Naravno to je moguce samo ako vec znas nesto.

A i vidim niko se nije setio da predlozi... Uzmi recnik brate i citaj, memorisi reci.
Sa kog linka da skinem rosetta stone?

ja sam to radila....... sa profesorom.....konverzacija je najbitnija.....kao kad uzimas casove iz engleskog, samo malo drugacije :) mogu ti dam broj od tog lika......
......meni je bilo najbitnije da se oslobodim straha kako cu da zvucim :) i onda sam sa njim samo pricala.......o svemu i svacemu...iskljucivo na engleskom! ne mogu da ti opisem koliko to znaci kada sa nekim cesto pricas engleski......i u pocetku te taj neko ispravlja, sve do momenta kada progovoris taj engleski kao da ga pricas svaki dan...... :) meni je isto neko preporucio ovaj nacin, navodno je to popularno u poslednje vreme :)

Back