gost 268930
Poznat
- Poruka
- 8.832
Nzm da li je ovo bas pravo mesto to je al hitno mi treba da se sledece recenice stave u pravi oblik i da mi neko objasni sve zasto je tako : Who / know /how / answer /my quisteon /in this group . 2. Hurry, your mum / come back / at 12. o clock / so we must / put /all the toys away . 3. What / you tell / linda / do / an hour ago / 4. Please / let / me / know / when / John / arrive . i ova treba u pasi stanje 5. A new cure / against /insommia / find / this year . Znaci reci su poredjane kako treba,samo su bitne neke popravke i staviti u pravi oblik tj. vreme .
1. Who knows how to answer my question in this group? (obican Present Simple)
2. Hurry,your mom is coming back at 12 o'clock..so we must put all the toys away... (Present Continous "future meaning" ...koristi se za nesto sto ce se sigurno desiti u buducnosti,recimo odlazak kod ljekara ako je zakazano,ili dolazak s posla u tacno odredjeno vrijeme)
3. What did you tell Linda to do an hour ago? (Past Simple,zbog vremenske odrednice za proslo vrijeme "an hour ago")
4. Please,let me know when John arrives... (Present Simple "future meaning",koristi se za utvrdjene dogadjaje tipa rasporedi voznje,letova i sl...)
5. A new cure against insomnia has been found this year. (pasiv Present Perfect-a)
Poslednja izmena:
)
Samo da javim polozio sam english
,jos samo Srle da kaze sta je bilo i svi smo 

Ne znam engelskI!