Elitizam ili populizam

Snezana67:
Evo jednog sa slikom, pa jos i izvornom temom! Dobrodosao, Glasu razuma, Zaratustro, Zorobabele, Zoroastere... neko mora da bude i ozbiljan na ovom forumu i stavi pravu stvar na pravo mesto, mada preferira Haustor, sto nadasve cenimo :razz:

Drago mi je kad vidim da neko prepozna pravi istorijski okvir u kome se spominje moj nadimak. Većina na forumu nema pojma o njemu na koga se odnosi, a mala manjina me opet meša sa protagonistom Nietzscheovog dela.

O Zoroasteru sam pisao jedan seminarski i poprilično spada u moj domen interesovanja u orijentalistici.

etotako:
Snezana....to ti nas navlacis da ti dajemo komplimente, znam ja :)

Pametna si ti devojka (a i lepa, videh fotku), provalila si me.

Zarathustra:
Drago mi je kad vidim da neko prepozna pravi istorijski okvir u kome se spominje moj nadimak. Većina na forumu nema pojma o njemu na koga se odnosi, a mala manjina me opet meša sa protagonistom Nietzscheovog dela.

O Zoroasteru sam pisao jedan seminarski i poprilično spada u moj domen interesovanja u orijentalistici.

Odabrao si super nick, asocira na dobro drustvance, mislim na ove sto im imena pocinju na Z... :lol:

Zorobabel (Zorovavel), da ne bude zabune, nije onaj jevresjki vodja iz VI veka, vec veliki "jereticki" (citaj=dualisticki) ucitelj iz 12. veka, rodjen u Apuliji, pa prebegao u Jader (srednjovekovni Zadar), koji je do razaranja 1204. bio uporiste tzv. jeretika na ovim podnebljima (a razorili ga krstasi sa blagoslovom Inocentija III, predvodjeni Henrikom Dandolom). Inace, pripisuje mu se autorstvo izgubljene Tajne knjige, u kojoj je zapisano autenticno ucenje Arijanaca kojem je, kao i ostalim "jeretickim" ucenjima tog vremena (manihejci, katari, patareni, albizani, bogomili...), osnov dualisticka postavka sveta...

To je moja davnasnja sfera interesovanja i, ako bog da, jednog dana tema mog velikog i, nadam se, zivotnog romana.

:-P

Dobro, Betty, sto neces da se igras s nama? Najgora si od sve dece, samo da znas ;)

A i ne vidis se na profilu, kobajagi evo moje fotke, a ono reklama za hotel (ajd, priznaj, kolko ti placaju da ih reklamiras).

Dont_Break_The_Oath, pa ti stvarno licis na veliku bebu, ja mislila ti neki namrgodjeni i ozbiljan lik, a vidi ga samo :p

Ne vredi, kad nece Betty... Al bar smo sad svi stavili fotke u profile... he-he, i to je nesto, pa koga zanima, lepo ode na profil i vidi s kim ima posla i onda mu/joj stosta bude jasnije.

Have fun :lol:

E, pricala vec deset puta na forumu, dosadila i sebi.

Pitaj Miku za konkurs Matice srpske, to ti je najbolje. Prodjes tamo (ako je to dobro, naravno) i oni ti onda stampaju knjigu, a ziri cine 5 najjacih kriticara (ne znam da li je Mika i dalje u ziriju, ali je bio vekovima). Posle nemas problema za drugu, trecu... cim se pozoves na Prvu knjigu Matice srpske (tako se zove edicija), svi ti kazu: dobrodosla, znaci, ti si talentovana cim te Matica objavila...(to sam, ukratko, pricala par puta na forumu)

Konkurs im je svake godine do 31.12.

Raspitaj se, stvarno, kod Mike, Tihomira, Jerkova... pa ti si na izvoristu kontakata i linkova.

P.s. Vidi ovo, i ti azuriras, ja odgovorim na jedno i oma me saceka jos nesto dopunsko, dakle, Maticin konkurs je pod sifrom, za ljude do 27 g... sto ce reci da se skroz uklapas...

Ako mislis na Hallucinomana, on ima 30, pa mu je neuporedivo teze da dodje do izdavaca, te se ja ponudih da pokusam da ga povezem s jednim-dvoje koje znam... Niko ne voli 30+ :sad:

jau...Snežo, ja se uplašila tebe :P
Baš si strogo-erotska nekako :D
Sviđa mi se dilvljin pohotni avatar (ali ona to zna)
a reklamu mi niko ne plaća i nije reklama – to je slika na koje se lepo (ne)vidim, taman za Forum :mrgreen:
inače, noćenje sas doručkom 140 €, imaju i masažu u čokoladi :lol:

imam i ja masazu o cokoladi... imam brdo cistog kakao maslaca... stalno se mazem :)
sestra mi onomad donela iz laboratorije, pa ga ja sama topim u ulju, ali onako, izdasno

a kako tek mirisemmmm kao najekskluzivnija cokolada :P
eeeehhhh :P

ajde :)
ja btw. ćekam sapun, kupku i mleko za telo od čokolade....direktno iz Pariza :P Od nedelje verovatno će mi konačno dopanuti šaka xi xi xi xi :mrgreen:
kicking.gif

Betty:
ajde :)
ja btw. ćekam sapun, kupku i mleko za telo od čokolade....direktno iz Pariza :P Od nedelje verovatno će mi konačno dopanuti šaka xi xi xi xi :mrgreen:
http://jm.g.free.fr/smileys/cute_smileys/kicking.gif
kakao maslac je sjajan... ali oni ga u tim kozmetickim proizvodima ne stave tako izdasno i domacinski kao ja kada sama pravim mesavinu
inace, mora da se mesa jer je on u cvrstom stanju inace... pa i kada ga pomesas sa nekim uljem, on se ponovo stvrdne, zato ga pre kupanja stavljam u vrucuvodu, dok se okupam, on se otopi i spreman je za razmazivanje... njam, divan je... koza ga obozava... bar moja

Snezana67:
Slazem se, ali je tako. Jedino edicija Pegaz, Knjizevne omladine Srbije nije imala tu vrstu ogranicenja. No, oni vise ne postoje.
Valjda ce se te stvari promeniti kada malo vise razvijemo trzisnu ekonomiju... meni je taj princip potpuno nenormalan. Kakve veze ima koliko imas godina... mislim, ... Eko ne bi prosao... i to nekoliko puta :lol:

to je pomodarstvo
i budalaština
i ne znam što se toliko zameralo Nikoli Miloševiću što je pod stare dane napisao prvi roman?
Jeste, nije bio preteran, al daj majku mu...zato i nije odabrao da bude pisac!!!
Valjd amisle kad si mlad imaš bolji želudac za njihova sr.anja...
uh, iznervirala sam se

JBT ako se za udaju savetuje "ne pre 28" jer nismo psih. sazrele
zašto bi književna zrelost usledila ranije?!! Zašto??!

Back