EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo, ja sam nešto pokušavao i napravio print za majicu:

20090427044331.jpg

http://www.vizioshop.com/majica_10646_EKV---Ekatarina-Velika/

Slova sam uzeo iz albuma posvećenom Milanu Mladenoviću, obojio ih u ljubičasto, a slika je poznata... Firči i Magi.
Nije nešto, ali potrudio sam se. Radim na još jednoj, sliku Magi sa albuma Par godina za nas.

Poslednja izmena:
Kад се већ помињу посебно Маргитина дела, није на одмет подсетити и на:
Кад кренем ка, Седам дана, Нисам мислио на то, Синхро, Земља, Пар година за нас

Kад се већ помињу посебно Маргитина дела, није на одмет подсетити и на:
Кад кренем ка, Седам дана, Нисам мислио на то, Синхро, Земља, Пар година за нас

Spomenula sam posebno Margitina dela, tj. delo zato sto je bilo reci o bendu Karlowy Vary, a samo je ona iz EKVa svirala tamo, koliko ja znam. Sve pesme koje si navela su mi jako drage. Ima dana kada slusam samo Sinhro ili Sedam dana. :heart: Mislila sam da je Par godina za nas, sto se muzike tice, Bojanova pesma.

Magi je svirala klavijature u tom bendu (negde oko '85-te, mislim).

http://www.discogs.com/artist/Karlowy+Vary

Verovatno ih ima i na Vikipediji.

Spomenula sam posebno Margitina dela, tj. delo zato sto je bilo reci o bendu Karlowy Vary, a samo je ona iz EKVa svirala tamo, koliko ja znam. Sve pesme koje si navela su mi jako drage. Ima dana kada slusam samo Sinhro ili Sedam dana. :heart: Mislila sam da je Par godina za nas, sto se muzike tice, Bojanova pesma.
Пар година за нас је Миланова и Маргитина. А, заборавих, Маргитина је и Она и он и он и ја.

Pozdrav ljudi! Kasnim sa iznenadjenjem za vas, nikako da to uradim... Mada imam jos pola sata posla, vec sam uradio sve, nego...

Ali dobro, nego da ispricam nesto. Idem ja danas Bulevarom i tamo medju svim onim ljudima ja vidim Theodora Yanni-ja, i prvo nisam bio siguran da je on, i onda kad je prosao, ja ga zvao, i on stao, okrenuo se, i onda sam 5-6 minuta hodao sa njim i pricao... Pricali neke stvari oko sviranja, glupo mi bilo da ga smaram sa nekim pitanjima, jedino sam ga pitao hoce li izaci Revisited 2, jer on je svirao na prvom, i on mi kaze da ne zna. I onda mi je rekao da on nije za to, i da je i protiv revisiteda 1. Onda sam ga pitao zasto je protiv, i rekao mi je da Milan to sve ne bi voleo...

Пар година за нас је Миланова и Маргитина. А, заборавих, Маргитина је и Она и он и он и ја.

Za Ona i on i on i ja stvarno ne znam. Za Par godina za nas na omotu pise da su tekst napisali Magi i Milan, a da je muziku uradio Bojan procitala sam - izgleda - na forum.hr.

Hehe, i ne baš sasvim. Milan je frontman, vođa banda i autor većine tekstova, ali daleko od toga da je on bio 90% banda do 1990. Malo je poznata činjenica da su "Par godina za nas" i "Ti si sav moj bol" muzički u potpunosti Bojanove pjesme. "Zemlja", "Sinhro", "Nisam mislio na to" i "7 dana" su kompletno Magine pjesme, i muzika i riječi. Još nekoliko sjajnih pjesama je Magi napisala riječi, a dosta pjesama je muzika bila zajednička. Od "Dum Duma" je sve bio Milan, mislim da je samo na "Neko nas posmatra" jedna pjesma koja je potpisana od svih, ali više reda radi.

To 14. jula 2008. godine kaze korisnik banderas (kurziv je moj). Da li je to istina ili ne, ja ne znam. Mada, moram da kazem da sam stekla utisak da je dobro poznavao clanove EKVa ili bar Magi. (Cini mi se da ju je on slikao sa voznom kartom u ruci na zel. stanici u Zagrebu.)

Pozdrav ljudi! Kasnim sa iznenadjenjem za vas, nikako da to uradim... Mada imam jos pola sata posla, vec sam uradio sve, nego...

Ali dobro, nego da ispricam nesto. Idem ja danas Bulevarom i tamo medju svim onim ljudima ja vidim Theodora Yanni-ja, i prvo nisam bio siguran da je on, i onda kad je prosao, ja ga zvao, i on stao, okrenuo se, i onda sam 5-6 minuta hodao sa njim i pricao... Pricali neke stvari oko sviranja, glupo mi bilo da ga smaram sa nekim pitanjima, jedino sam ga pitao hoce li izaci Revisited 2, jer on je svirao na prvom, i on mi kaze da ne zna. I onda mi je rekao da on nije za to, i da je i protiv revisiteda 1. Onda sam ga pitao zasto je protiv, i rekao mi je da Milan to sve ne bi voleo...

Koje,,Milan to sve ne bi voleo"?
Sto je svirao onda na revisited1?

Ti neki ljudi koji su znali Milana Mladenovica ili
se nazivaju njegovim prijateljima,na znaci da ih je Milan za prijatelje smatrao
To bi samo on mogao da kaze...

Ja bi cak ipak rekao da se Milan nebih sa time slagao.,na strani sam Yannija..
-Ipak Revisited je fantastican.,ja ga stvarno cesto slusam,i jedva cekam revisited 2..:heart:

Da li hoćeš da kažeš da su Milanovi stihovi "plitka poezija" (u smislu da ne prodire u suštinu problema koji obrađuje i poruke koju šalje)- ("Plitka poezija" je naziv albuma Pekinšeke patke za one koji ne znaju)?? To te pitam zbog toga što kažeš "u pogledu ekv-a nema ništa filozofskog". Jedostavno zato te :dontunderstand: pa bih te zamolio da mi najmanje onoliko detaljno obrazložiš svoj stav kao što sam ja obrazložio svoj (pogledaj na prethodnoj strani). Reci mi o čemu po tebi peva Milan u pesmi "Neko nas posmatra"?
Što se tiče drugog dela slažem se sa tobom da je sve "prirodno-pošteno-realno" ali mislim da je to suviše suženo, ja bih pre rekao životno pošto onda obuhvatam i to što si ti naveo. Što opet samo po sebi ne pokazuje da se Milanovi tekstovi i filozofski. Da bi bili filozofski moraju postavljati životna pitanja, a time se opet vraćam na moj raniji post gde sam to i pokazao.
Moje mišljenje je da su Milan i ostali članovi EKVa, Šarla i Limunovog drveta (kao i drugi iz tog okruženja)imali veoma široke poglede na svet i da ih nisu sužavali već nasuprot da su ih produbljivali. Opet kažem, ovo je moje mišljenje sa kojim niko ne mora da se složi ali takođe bih voleo da mi drugi detaljno obrazlože svoje stavove koje iznesu na ovom forumu.

. Reci mi o čemu po tebi peva Milan u pesmi "Neko nas posmatra"? -To znaš i sam a ovo nije kviz.

Svatko tko ima oči i uši taj može i da čuje i da vidi i ako ima usta može ida priča rodijače naravno ako ima muda.

Svaka čista duša smeta na ovom svitu i svaka je obiležena i prognana od Isusa krisa pa i prije.

Ja se slažem da to je filozofija .

I tvrdim da je filozofija mrtva.

Milan je samo piva ono što je vidijo .

Ali brate mili triba imat muda pa realno gledat.

A i leđa jer od nekih udaraca pucaju kosti.

Sa vetrom uz lice je album nadahnut Ivanovim --Jovanovim evanđeljem to sam skužijo kad se jednom kasno posle subotnje pijanke i cjelonoćnog slušanja ekv-a zaputih u crkvu na nediljnu misu.

nemojte mi zamirit zbog gramatike ja sam dite iz jednog malog Hercegovačkog sela i na radu sam u gradu.

Pozdrav iz Zagreba.

Poslednja izmena:
Milan je bio jedan veliki čovik i jedan veliki duhovni vođa.

Nažalos što smo mi prokleti pa nije ima kome biti vođa isto ko ni Branimir Štulić.

Rđava smo mi vojska.

Podlaci i licemjeri.

Kao svi mi volimo EKV a Magi je skapala ko kerče kraj puta.

I VD isto.

Sve puno neki fanova kao volimo EKV a niko ne sljedi Milanova načela -poštenja-ljubavi -pravde.

Mnogi se furaju da odsviraju pokoji rif od EKV-a samo da povale koju pičkicu.

Većina nas je licemjerna i nismo zaslužili ni slušati te stihove ni tu Božanstvenu melodiju.

Pozdrav još jednom i oprostite mi na gorčini koju sam prolio.

Ja upoznala juce devojcicu od 12 godina,slusa Ekv. Dadadadada :D ozbiljno.
Bili su popularni,i sad su.Dosta njih u mojoj skoli ih vole.Ja nisam odslusala bukvalno nijednu pesmu,u stvari,ne,gresim,jesam jednu.Ne secam se sad imena. :rumenko: Dopala mi se.Ali Crvena jabuka je :heart: i Ejv ne moze da se poredi sa njima.
Mozda bih ih i volela,da ih ne slusaju svi. :neutral:

Back