Милунка Савић
Buduća legenda
- Poruka
- 35.890
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vizioshop radi solidne majice![]()
.....Je li, ko je taj Karlovy Vary?
Kад се већ помињу посебно Маргитина дела, није на одмет подсетити и на:
Кад кренем ка, Седам дана, Нисам мислио на то, Синхро, Земља, Пар година за нас
Пар година за нас је Миланова и Маргитина. А, заборавих, Маргитина је и Она и он и он и ја.Spomenula sam posebno Margitina dela, tj. delo zato sto je bilo reci o bendu Karlowy Vary, a samo je ona iz EKVa svirala tamo, koliko ja znam. Sve pesme koje si navela su mi jako drage. Ima dana kada slusam samo Sinhro ili Sedam dana.Mislila sam da je Par godina za nas, sto se muzike tice, Bojanova pesma.
Пар година за нас је Миланова и Маргитина. А, заборавих, Маргитина је и Она и он и он и ја.
Hehe, i ne baš sasvim. Milan je frontman, vođa banda i autor većine tekstova, ali daleko od toga da je on bio 90% banda do 1990. Malo je poznata činjenica da su "Par godina za nas" i "Ti si sav moj bol" muzički u potpunosti Bojanove pjesme. "Zemlja", "Sinhro", "Nisam mislio na to" i "7 dana" su kompletno Magine pjesme, i muzika i riječi. Još nekoliko sjajnih pjesama je Magi napisala riječi, a dosta pjesama je muzika bila zajednička. Od "Dum Duma" je sve bio Milan, mislim da je samo na "Neko nas posmatra" jedna pjesma koja je potpisana od svih, ali više reda radi.
Pozdrav ljudi! Kasnim sa iznenadjenjem za vas, nikako da to uradim... Mada imam jos pola sata posla, vec sam uradio sve, nego...
Ali dobro, nego da ispricam nesto. Idem ja danas Bulevarom i tamo medju svim onim ljudima ja vidim Theodora Yanni-ja, i prvo nisam bio siguran da je on, i onda kad je prosao, ja ga zvao, i on stao, okrenuo se, i onda sam 5-6 minuta hodao sa njim i pricao... Pricali neke stvari oko sviranja, glupo mi bilo da ga smaram sa nekim pitanjima, jedino sam ga pitao hoce li izaci Revisited 2, jer on je svirao na prvom, i on mi kaze da ne zna. I onda mi je rekao da on nije za to, i da je i protiv revisiteda 1. Onda sam ga pitao zasto je protiv, i rekao mi je da Milan to sve ne bi voleo...
Pozdrav ljudi! Kasnim sa iznenadjenjem za vas, nikako da to uradim... Mada imam jos pola sata posla, vec sam uradio sve, nego...
Ali dobro, nego da ispricam nesto. Idem ja danas Bulevarom i tamo medju svim onim ljudima ja vidim Theodora Yanni-ja, i prvo nisam bio siguran da je on, i onda kad je prosao, ja ga zvao, i on stao, okrenuo se, i onda sam 5-6 minuta hodao sa njim i pricao... Pricali neke stvari oko sviranja, glupo mi bilo da ga smaram sa nekim pitanjima, jedino sam ga pitao hoce li izaci Revisited 2, jer on je svirao na prvom, i on mi kaze da ne zna. I onda mi je rekao da on nije za to, i da je i protiv revisiteda 1. Onda sam ga pitao zasto je protiv, i rekao mi je da Milan to sve ne bi voleo...
Šibice,
dopadaju mi se majice.![]()
Zna li iko gde moze da se nadje EKV majca? Ne mogu nigde da nadjem?![]()
Da li hoćeš da kažeš da su Milanovi stihovi "plitka poezija" (u smislu da ne prodire u suštinu problema koji obrađuje i poruke koju šalje)- ("Plitka poezija" je naziv albuma Pekinšeke patke za one koji ne znaju)?? To te pitam zbog toga što kažeš "u pogledu ekv-a nema ništa filozofskog". Jedostavno zato tepa bih te zamolio da mi najmanje onoliko detaljno obrazložiš svoj stav kao što sam ja obrazložio svoj (pogledaj na prethodnoj strani). Reci mi o čemu po tebi peva Milan u pesmi "Neko nas posmatra"?
Što se tiče drugog dela slažem se sa tobom da je sve "prirodno-pošteno-realno" ali mislim da je to suviše suženo, ja bih pre rekao životno pošto onda obuhvatam i to što si ti naveo. Što opet samo po sebi ne pokazuje da se Milanovi tekstovi i filozofski. Da bi bili filozofski moraju postavljati životna pitanja, a time se opet vraćam na moj raniji post gde sam to i pokazao.
Moje mišljenje je da su Milan i ostali članovi EKVa, Šarla i Limunovog drveta (kao i drugi iz tog okruženja)imali veoma široke poglede na svet i da ih nisu sužavali već nasuprot da su ih produbljivali. Opet kažem, ovo je moje mišljenje sa kojim niko ne mora da se složi ali takođe bih voleo da mi drugi detaljno obrazlože svoje stavove koje iznesu na ovom forumu.