EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ima ona prica da je oliver(nektarijevic, kkn), kad je isao u ameriku, dao tamo nekom produkcijskom mjenadzheru(ili kako vec, nismo li svi menadzheri? NE!) neke diskove EKV-a i pustao mu neke njiove stvari, a ovaj rekao nesto tipa "nista posebno" i "just another rock n roll band"...

pouka: meda je dobio shecer, jer se previse bockao secernom vunom...

Evo ovako.....Zelim da se zahvalim svim ljudima koji su postovali na ovoj temi.Trebalo mi je podosta vremena da sve procitam,ali svakako je vredelo.Kao velikom postovaocu EKV-a,poneke informacije i slike su mi mnogo znacile.Zato hvala:):):)

ima ona prica da je oliver(nektarijevic, kkn), kad je isao u ameriku, dao tamo nekom produkcijskom mjenadzheru(ili kako vec, nismo li svi menadzheri? NE!) neke diskove EKV-a i pustao mu neke njiove stvari, a ovaj rekao nesto tipa "nista posebno" i "just another rock n roll band"...

pouka: meda je dobio shecer, jer se previse bockao secernom vunom...

Eh, znam tu zanimljivu pricicu. A ima i ona koja kaze da dobri stari Greg (niti bilo ko drugi) nije najveci muzicki autoritet na ovom svetu. Nije mu se svideo EKV, pa sta? Normalno da se ne mogu svima svidjati. Na svetu ne postoji apsolutno nista sto svi ljudi vole ili postuju.

O secernoj vuni bolje da pricas na podforumu Zdravlje. Ovde bismo, mislim, ipak hteli da se zadrzimo na medinoj muzici.

Pozdrav iz ZG,
Htio bi ispricat nesto sto nije direktno vezano, ali je itekako obiljezeno EKV-om.

Rodjen sam (1973) - taman na vrijeme kada jos nije bilo kasno da se EKV dozivi uzivo na koncertima i bio sam na par njih u ZG (Dom Sportova, brucosijada ETF-a...)
To je jedini bend sa naseg govornog podrucja koji sam ikada slusao - zapravo, taj bend mi je opcenito najdraza muzika koju slusam (i ne samo muzika nego ideja, filozofija, poezija), a slusam dosta razlicito - od Joy Divisiona, Missiona, Cure preko AC/DC, Maidena, Rammsteina...

Zasto ovo pisem?
Djevojka koju poznajem od kasnih 80-tih koja je tada bila cura, a godinama kasnije i zena mojeg prijatelja s kojim sam isao u osnovnu skolu, a nastavio se druziti i poslije je isto obozavateljica EKV-a. Prestali smo se spletom okolnosti svi vidjat prije desetak godina (posao, obaveze), oni su se malo kasnije i rastali i vidio sam ju mozda jednom-dvaput godisnje u prolazu. Slucaj je htio da smo se (prije nekih 3 godine) vidjeli par puta u jednom kaficu sa nekim zajednickim prijateljima i cijela ekipa (a svi smo generacija) je nakon dugo vremena (10+godina) pocela vikendima opet izlaziti u klub koji je krajem 80-tih i pocetkom 90-tih u ZG bio mjesto gdje se pustala muzika tipa Sisters of Mercy, Mission, The Cure, Bauhaus i sl.
Godinu poslije "reuniona" te ekipe vidjeli smo kroz prozor kafica gdje smo izlazili plakat za "In Memoriam EKV" u KSET-u i sreci nije bilo kraja. Kupili smo karte, docekali taj dan (zapravo 2, jer su svirali 2 dana za redom) i otisli po prvi puta nakon dugo vremena cuti nesto sto bi nas moglo vratiti u "ono" vrijeme. Koncert je bio fenomenalan i definitivno se osjecala energija EKV-a. Te veceri su medjusobne simpatije te djevojke i mene kojih do par mjeseci prije nikada nije bilo (a znali smo se skoro 20 godina) prerasle u vezu koja i danas traje. Dapace, odlucili smo se na zajednicki zivot u upravo uredjujemo stan gdje cemo zivjet.
Jako smo sretni zbog cinjenice da nam je emotivni okidac bio upravo koncert vezan uz EKV. Godinu poslije je slijedio novi koncert istog benda, a evo, prije par dana isti takav u vecem prostoru ( http://www.mikrofonija.com/galerija/125 ).

Vidim da je u temi bilo rijeci i o tetovazama vezanim uz EKV, pa da pokazem i nase - prije nekih mjesec dana je cura istetovirala ledja, a prije 2 dana i ja podlakticu. Izgled simbola je kao na ploci Par godina za nas jer nismo htjeli geometrijski pravilne oblike kao sto su (na primjer) na ploci "Ljubav".

Eto, ispricavam se na poduljem postu, ali osjetio sam potrebu to reci na mjestu gdje ima EKV fanova.

TETOVAŽA JE EXTRAAAA!Baš mi se sviđa!:cao::zaljubljena:

'Oce li i Aca da zapeva koju?

aca_ilic.jpg

Ja procitala A. Zikic umesto A. Ilic... :)

A bio bi red da Aca otpeva koju. Vi iz NGa nemojte da skrtarite na baksisu. Treba coveku para da kupuje sendvice rok zvezdama kako bi napisao jos dela visoke umetnicke vrednosti.

Da ne gresim dusu, svaka njemu cast sto je uz Magi bio onda kada su je se mnogi klonili. Ali da je morao o tome da napise knjigu - nije. Ja sam procitala samo nekoliko delica, i to nasumice. Ipak, bili su dovoljni da zakljucim sledece:
1. A. Ilic nema spisateljskog talenta;
2. A. Ilic se nije potrudio ni lektora da nadje (isto vazi i za izdavaca (osim ako je on i izdavac, ne secam se));
3. A. Ilic ne postuje tudju intimu, tj. intimu svojih pokojnih prijatelja;
4. zbog svega navedenog u tackama 1-3, monah Arsenije je u A. Ilicu dobio dostojnog konkurenta.

Zaista ne znam sta je autor zeleo da postigne tom knjizicom - da oda pocast Magi kao umetnici sigurno nije, da predoci mladim narastajima posledice uzimanja droge nije bas uspeo (ako zelite da se vasoj deci ogadi i sama pomisao na drogu, dajte im Trejnspoting (mada ne bih rekla da je Velsov cilj bio vaspitno-obrazovne prirode)). To je, naravno, samo moje misljenje. Ako je neko (uslovno receno) uzivao u Vrati unatrag - odlicno (za citaoca i A. Ilica).

haj_ho_lec_gou! , evo jedne slicice za tebe. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ljudii,kad sam pre neko vece kupovala kokice kod Filozofskog,prodavacica se mnogo obradovala kad je videla moju ekv majicu:D....

I pocela zena da pevusi Ti si sav moj bol:)......Kaze,ne moze da veruje da neko od omladine slusa njih........Bas je bilo lepo popricati sa nekim starijim o tome.:)

Svirka je razbijala!!!

Prvo su nastupila 2 benda, "Manisent i mentalnost" iz Bg-a, i nisu mi se nešto dopali, negotinski "Super Plan" koji su po meni dosta bolji, i super su zvučali.

A onda je došao IQV...Elem, pre njih sam slušao EKV tribute za koji su svirali M.Milivojevic, Ćima i Jani (Tanja Jovicevic, da ne zaboravim), a ovde su bili ljudi koji nisu nikad svirali sa EKV-om.

Opšti utisak je da su ovi prošli mnogo bolje zvučali, ali da meni se više svidja glas pevača IQV-a.

Elem, bilo je super (još da sam uspeo da smuvam jednu devojku bilo bi još bolje :))

/////

Dana ima neka tribina o EX-YU rocku, i promocija knjige Vrati Unatrag. Gosti su Bane Lokner i A. Ilić...nešto me mrzi da idem na to...

Poslednja izmena:

Back