EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uvodjenje pesama EKV u čitanke.....ne mogu da verujem da je nekome uopšte pala na pamet takva glupost.

Molim te, obrazloži mi zbog čega je to za tebe glupost??? Kad u čitankama imaš i pesme koje promovišu stvari koje se graniče sa ljudskom glupošću i koje nas pokazuju kao večitu žrtvu.
Pre odogovra na moje pitanje zamolio bih te da pročitaš moje postove gde sam obrazlagao svoj stav ZA uvođenje stihova EKVa i drugih bendova u čitanke čisto zbog toga da se ne bi ponavljao.

Ti si mi na ovoj temi definitivno najzagriženiji. I najsubjektivniji.

P.S. Čemu vređanje čoveka? Direktno je nečim na tebe nasruno...? :confused:

Jesam najsubjektivniji, a to mu i jeste nadimak. Naišao sam u par tekstova (počeprkaj po netu).
Nasrnuo je na mog prijatelja (svi znate koga) koji ga je tužio, a ko je nasrnuo na mog prijatelja nasrnuo je i na mene.
P.S. Kao direktno nasrtanje na mene doživljavam i to kad neko nasrne na mog prijatelja.

Jesam najsubjektivniji, a to mu i jeste nadimak. Naišao sam u par tekstova (počeprkaj po netu).
Nasrnuo je na mog prijatelja (svi znate koga) koji ga je tužio, a ko je nasrnuo na mog prijatelja nasrnuo je i na mene.
P.S. Kao direktno nasrtanje na mene doživljavam i to kad neko nasrne na mog prijatelja.

I da mu jeste nadimak, neumesno je da ga ti tako oslovljavaš, jerbo ne kafenišeš s` njim svaki dan.

Dobro je da vidiš koliko si subjektivan, jer mi se vrlo često činiš zaslepljenim. :confused:

I da mu jeste nadimak, neumesno je da ga ti tako oslovljavaš, jerbo ne kafenišeš s` njim svaki dan.

Dobro je da vidiš koliko si subjektivan, jer mi se vrlo često činiš zaslepljenim. :confused:

99,9% stvari u životu činim svesno ustalom to je ona razlika između čoveka i amebe (ameba ima nagon, a čovek razum, a posledicom razuma (racio) se može doći i do intujicije koja je takoreći još uvek iracionalna). Da li ti se čini da sam zaslepljen zbog toga što stvari guram do kraja i što za njih stavljam valjanu argumentaciju (za kojom svakodnevno tragam)????
P.S. Nisam mu ja smislio taj nadimak već neko iz njegove okoline ja sam ga samo upotrebio isto kao što je za Margitu Stefanović nadimak Magi (pa kad ga napišem niko se ne buni), za Ivna Fece- Firči, za Ivicu Vdovića- VD...

Poslednja izmena:
99,9% stvari u životu činim svesno ustalom to je ona razlika između čoveka i amebe (ameba ima nagon, a čovek razum, a posledicom razuma (racio) se može doći i do intujicije koja je takoreći još uvek iracionalna). Da li ti se čini da sam zaslepljen zbog toga što stvari guram do kraja i što za njih stavljam valjanu argumentaciju (za kojom svakodnevno tragam)????
P.S. Nisam mu ja smislio taj nadimak već neko iz njegove okoline ja sam ga samo upotrebio isto kao što je za Margitu Stefanović nadimak Magi (pa kad ga napišem niko se ne buni), za Ivna Fece- Firči, za Ivicu Vdovića- VD...

Nadimci Debeli i Magi/Firči/VD nisu nadimci iste "sorte" da bi se jednako koristili. Pogotovu od strane ljudi koji ih ne poznaju.

Gde sam ja napisala da ti pišeš pod nekim "nesvesnim uticajima"? :confused:

Zaslepljen si tolikom količinom obožavanja. Po prirodi stvari, toliko fanovanje nekoga/nečega, vodi u iracionalnost i subjektivizam. A i očito ti prilično imponuje, ili šta već, to što ti je Fece prijatelj, jer nema posta a da to ne spomeneš. :confused: I verovatno veruješ u sve što ti on kaže, objasni, kako god, a i to ume da zaslepi. Suviše si unet u fanovanje EKV-a (i Đinđića). To značajno sužava racio. Imanje idola, generalno.

@ekv_ns_m

Poštujem tvoje stavove i u mnogo čemu se slažem sa tobom,ali iskreno,mislim da treba da smanjiš doživljaje.Mnogo si ostrašćen.
Milan M. kao sistem vrednosti da,ali sama pomisao da se njegovi tekstovi uče i analiziraju u školama je smešna.Mrzi me da tražim adekvatnu argumentaciju....zatvorenost,droga itd.

Nema idole imam uzore!!!!! To sam već spomenu na temi. Nigde nisi napisala direktno ali zaslepljenost podrazumeva iracionalno delovanje.
Ni u šta ja slepo ne verujem (već svakodnevno preispitujem svoje stavove, ali i skoro svakog dana nailazim na potvrdu mojih stavova), a ni ne spominjem to u svakom postu (u spomenuo sam u ova poslednja dva i u onom gde sam rekao da mi je pomogao oko par teksotva što nemam zašto da krijem, a spominjao sam i Tanju Jovićević u ranijim postovima pa ti to nije zapalo za oko- pogotvo na ranijem delu teme).
Šta ćemo sa nadimkom Švaba koji ima Zoran iz El. orgazma da nije i on možda uvredljiv (asocijacija na nemačkog okupatora)???? Po čemu nije isto ako Švabin mogu da koristim kad pišem o El. orgazmu zašto kad pišem o ilićevoj knjizi ne bi koristio debeli???

@ekv_ns_m

Poštujem tvoje stavove i u mnogo čemu se slažem sa tobom,ali iskreno,mislim da treba da smanjiš doživljaje.Mnogo si ostrašćen.
Milan M. kao sistem vrednosti da,ali sama pomisao da se njegovi tekstovi uče i analiziraju u školama je smešna.Mrzi me da tražim adekvatnu argumentaciju....zatvorenost,droga itd.

Čoveče, koliko je umetnika bilo zatvoreno i povučeno u sebe??? Nebrojno mnogo njih, koliko su njih bili alkoholičari ili su bili na nekim psihoaktivnim supstancam. Pa opet se njihova dela izučavaju. Mocarta su bacili u jamu za gubave!!!! Pri tom da me pogrešno ne shvatiš drogu smatram najvećim zlom!!!!
EKV, Azra, YU grupa, Atomsko sklonište, Električni orgazam, Partibrejkersi, sve su to ljudi (članovi bendova) jednog sistema vrednosti za sve je njih zajednički pacifizam i ljubav prema drugim ljudima dogod se te vrednosti ne budu vrednovale u našem društvu neće biti bolje!!!

Poslednja izmena:
@ekv_ns_m

Da se ja pitam ja bih proterao autobus ovuda.

Nema idole imam uzore!!!!! To sam već spomenu na temi. Nigde nisi napisala direktno ali zaslepljenost podrazumeva iracionalno delovanje.
Ni u šta ja slepo ne verujem (već svakodnevno preispitujem svoje stavove, ali i skoro svakog dana nailazim na potvrdu mojih stavova), a ni ne spominjem to u svakom postu (u spomenuo sam u ova poslednja dva i u onom gde sam rekao da mi je pomogao oko par teksotva što nemam zašto da krijem, a spominjao sam i Tanju Jovićević u ranijim postovima pa ti to nije zapalo za oko- pogotvo na ranijem delu teme).
Šta ćemo sa nadimkom Švaba koji ima Zoran iz El. orgazma da nije i on možda uvredljiv (asocijacija na nemačkog okupatora)???? Po čemu nije isto ako Švabin mogu da koristim kad pišem o El. orgazmu zašto kad pišem o ilićevoj knjizi ne bi koristio debeli???

Više od 2 puta sam ja ovde pročitala da ti je Fece prijatelj. No, nije ni važno.

Sa nadimkom Švaba nećemo ništa. Nije isto što i Debeli. Meni je osloviti čoveka sa Debeli jednako kao da si ga oslovio sa Prasence ili Gicko. :confused: Na šta imaju "prava" ljudi njemu bliski. No, naravno, na tebi je kako ćeš se izražavati. Nema svrhe o tome raspravljati. Ja kažem da je meni lično neumesno. I interesantno je da si ga od svih nas baš ti tako oslovio, a pritom si i izrazito kontra njegove knjige.

Više od 2 puta sam ja ovde pročitala da ti je Fece prijatelj. No, nije ni važno.

Sa nadimkom Švaba nećemo ništa. Nije isto što i Debeli. Meni je osloviti čoveka sa Debeli jednako kao da si ga oslovio sa Prasence ili Gicko. :confused: Na šta imaju "prava" ljudi njemu bliski. No, naravno, na tebi je kako ćeš se izražavati. Nema svrhe o tome raspravljati. Ja kažem da je meni lično neumesno. I interesantno je da si ga od svih nas baš ti tako oslovio, a pritom si i izrazito kontra njegove knjige.

Naravno da sam kontra kad čovek odvali budalaštinu koja nema veze sa mozgom, konkretno mislim na to da bi Firčija trebalo poslati u Hag zbog "EKV revisiteda", a onda kao posledicu te "genijalne" misli dobiješ onu gurpu na FBu. Zatim, čovek je vlasnik "EKV recordsa" koji nije zaveden kod SOKOJa i ostalih nadležnih ustanova što znači da je pravno nevidljiv, a opet pod tim imenom je izdao CDe EKVa, a Danica Mladenović od toga nije imala nikakve koristi, a čak je i nju par puta napao u knjizi da bi paradoksalno administratorka grupe protiv Firčija obrazlagala da je jedini zakonski naslednik autorskog dela Milana Mladenovića, Danica Mladenović i time je napravila kontradikciju za tu grupu.
Naranvo da nije isto Švaba asocira na Zorana Radomirovića, a Debeli na Aleksandra Ilića ;) .
E, da zaboravio sam da ti odgovori. Naravno da mi imponuje obzirom da je trebalo zalužiti da mi čovek poput Firčija bude prijatelj, ali imponuje mi i za ostale prijatelje koji su oko mene zato što znam da su mi pravi (nema ih mnogo baš zbog mog stalnog isteravanja stvai na čistinu ali zato su uvek tu).

Poslednja izmena:
Naravno da sam kontra kad čovek odvali budalaštinu koja nema veze sa mozgom, konkretno mislim na to da bi Firčija trebalo poslati u Hag zbog "EKV revisiteda", a onda kao posledicu te "genijalne" misli dobiješ onu gurpu na FBu.

Oh, Gospode, ne vredi. :neutral:

Zašto tebe uopšte potresa to koje se sve i kakve grupe otvaraju? :confused: Ignoriši.

Gospodin autor knjige ima prava da u istoj iznese šta želi. Ima prava i da izjavi šta želi. Onaj na koga se "klevete" odnose, može da se brani ako želi i da dokazuje njihovu neosnovanost. Uopšte nije na tebi da rasuđuješ šta ima veze s` mozgom. Nisi ni Ilić, a ni Fece. I imaš vrlo malo godina, i celu EKV priču otkrivaš sa velikim vremenskim zakašnjenjem (jer si čini mi se imao 6 kad je Milan umro), da bi ocenjivao ko je tu kome šta, i ko je u pravu a ko ne. Posebno ne u formatu argumenata.

Čoveče, koliko je umetnika bilo zatvoreno i povučeno u sebe??? Nebrojno mnogo njih, koliko su njih bili alkoholičari ili su bili na nekim psihoaktivnim supstancam. Pa opet se njihova dela izučavaju. Mocarta su bacili u jamu za gubave!!!! Pri tom da me pogrešno ne shvatiš drogu smatram najvećim zlom!!!!
EKV, Azra, YU grupa, Atomsko sklonište, Električni orgazam, Partibrejkersi, sve su to ljudi (članovi bendova) jednog sistema vrednosti za sve je njih zajednički pacifizam i ljubav prema drugim ljudima dogod se te vrednosti ne budu vrednovale u našem društvu neće biti bolje!!!

Mislio sam na zatvorenost tekstova u smislu nerazumljivosti.

I niko nije osporio njihov pacifizam i ljubav prema drugim ljudima.....znači,ekstreman si do agresivnosti,uopšte ne možeš da prihvatiš drugačije mišljenje.

Mislio sam na zatvorenost tekstova u smislu nerazumljivosti.

I niko nije osporio njihov pacifizam i ljubav prema drugim ljudima.....znači,ekstreman si do agresivnosti,uopšte ne možeš da prihvatiš drugačije mišljenje.

Ne ja prihvatam svačije mišljenje ali ga ne usvajam. Ti od mene tražiš da ga usvojim, a to nazivaš "prihvaćanjem mišljenja". Priča o ekstremizmu mi je smešna. Ekstremizam je bezargumetovano ugroziti čoveka (ja sam npr. naveo argumente protiv ilićeve knjige, a ne svoj stav obrazložiti valjanim argumentima),a i tebe bi zamolio da mi obrazložiš svoj stav koji poštujem kao tvoj stav ali da bi drugima koji te lično ne poznaju bio jasniji molim te obrazloži ga.

Što se tiče zatvorenosti u pesmama nisi upravu (to je jedan od stavova koje sam promenio do nedavno sam i ja doživljavao teksotve EKVa kao veoma nerazumljive ili kako ih ti nazivaš zatvorene). Potrudi se istražuj okolnosti pod kojima su pesme stvarane i doći ćeš do suštine. To je meni postalo jasno kad sam se približio kraju svog tumačenja tekstova koje još planiram da podvrgnem daljoj "kontroli" pre kačenja na ovaj forum ili objavljivanja na neko drugo mesto.

Pri tom znam da niko te naveden stvari ne ali ih i retko ko spominje kao deo sistema vrednosti, a upravo si ti tvrdio da stavljanje EKVa kao deo (pozitivnog) sistem vrednosti. (trenutno imam još par stvari vezanih za stvar sistema na umu samo da ih najbolje definišem i otkucaću ti ih)

Poslednja izmena:
Oh, Gospode, ne vredi. :neutral:

Zašto tebe uopšte potresa to koje se sve i kakve grupe otvaraju? :confused: Ignoriši.

Gospodin autor knjige ima prava da u istoj iznese šta želi. Ima prava i da izjavi šta želi. Onaj na koga se "klevete" odnose, može da se brani ako želi i da dokazuje njihovu neosnovanost. Uopšte nije na tebi da rasuđuješ šta ima veze s` mozgom. Nisi ni Ilić, a ni Fece. I imaš vrlo malo godina, i celu EKV priču otkrivaš sa velikim vremenskim zakašnjenjem (jer si čini mi se imao 6 kad je Milan umro), da bi ocenjivao ko je tu kome šta, i ko je u pravu a ko ne. Posebno ne u formatu argumenata.

Da imao sam 6 god. kad je Milan umro ali sam već 2 god. aktivno slušao EKV kad je Magi umrla. Što znači da 9 god. aktivno slušam i istražujem stvari vezane za EKV. Da li to znači da mi ne treba da izučavamo istoriju (kao klasičnu, kao istoriju umetnosti) ipak niko od nas se ije rodio kad su napisane "Ilijada" i "Odiseja" pa opet raspravljamo o njima (opet možeš da mi kažeš da nije to isto ali onda te molim da mi na široko obrazložiš). Raspravljamo i o odsnoima istorijskih ličnosti iako ih nikad nismo poznavali, a kamoli da smo bili njihovi savremenici i sve to činimo u formi argumenata ne napamet.

Uopšte me ne potresaju takve grupe, potresa me količina gluposti i mržnje koja proizilazi iz istih,a ako se na glupost i mržnju ne odreaguje na vreme dobije se to da je sasvim normalno fizički napasti nekog zato što drugačije misli. Zato sam na tu grupu odgovorio onim tekstom koji sam postavio ovde gde se nisam bavio grupom već sam napisao Firčijevu biografiju (ovde je spomnjanje iznuđeno :D ;) ).

Posotji ona priča iz vremena II Svetskog rata kada su fašisti krenuli na Rome niko se nije bunio, kada su krenuli na Jevreje niko se nije bunio, kada su krenuli na strance niko se ije buni. Kada su krenuli da traže domaće izdajenike unutar nemačkog naroda tad je bilo kasno da se bune. (Primer je namerno ekstreman ali suština je ta). (Odgovor na "Ignoriši")

Poslednja izmena:
Da imao sam 6 god. kad je Milan umro ali sam već 2 god. aktivno slušao EKV kad je Magi umrla. Što znači da 9 god. aktivno slušam i istražujem stvari vezane za EKV. Da li to znači da mi ne treba da izučavamo istoriju (kao klasičnu, kao istoriju umetnosti) ipak niko od nas se ije rodio kad su napisane "Ilijada" i "Odiseja" pa opet raspravljamo o njima (opet možeš da mi kažeš da nije to isto ali onda te molim da mi na široko obrazložiš). Raspravljamo i o odsnoima istorijskih ličnosti iako ih nikad nismo poznavali, a kamoli da smo bili njihovi savremenici i sve to činimo u formi argumenata ne napamet.

Uopšte me ne potresaju takve grupe, potresa me količina gluposti i mržnje koja proizilazi iz istih,a ako se na glupost i mržnju ne odreaguje na vreme dobije se to da je sasvim normalno fizički napasti nekog zato što drugačije misli. Zato sam na tu grupu odgovorio onim tekstom koji sam postavio ovde gde se nisam bavio grupom već sam napisao Firčijevu biografiju (ovde je spomnjanje iznuđeno :D ).

Posotji ona priča iz vremena II Svetskog rata kada su fašisti krenuli na Rome niko se nije bunio, kada su krenuli na Jevreje niko se nije bunio, kada su krenuli na strance niko se ije buni. Kada su krenuli da traže domaće izdajenike unutar nemačkog naroda tad je bilo kasno da se bune. (Primer je namerno ekstreman ali suština je ta). (Odgovor na "Ignoriši")

Ti se upuštaš u komentarisanje nekih privatnih momenata cele priče. Tipa, da li je, ko i kako "zavrnuo" Danicu. Kako je Ilić regulisao EKV records, šta je isplaćivao, šta nije... To nema nikakve veze sa npr. komentarisanjem Mocartovog stvaralaštva, iako nisi živeo "paralelno" sa njim. Pritom, sve iznosiš sa apsolutnom uverenošću, ili kao provereno kod Fecea.

Poslednja izmena:
Ti se upuštaš u komentarisanje nekih privatnih momenata cele priče. Tipa, da li je, ko i kako "zavrnuo" Danicu. Kako je Ilić regilusao EKV records, šta je isplaćivao, šta nije... To nema nikakve veze sa npr. komentarisanjem Mocartovog stvaralaštva, iako nisi živeo "paralelno" sa njim. Pritom, sve iznosiš sa apsolutnom uverenošću, ili kao provereno kod Fecea.

Ali ima veze sa ilićevim "stvaralaštvom" i rekao sam u tom kontekstu. On je napao Firčija koji je stvarao zajedno sa Milanom itd. , a ovo za Danicu Mladenović sam naveo pošto je nju ilić naveo u knjizi, a i spominjali su je u onoj bezveznoj grupi pa sam je naveo u ta dva konteksta. Hvala ti što si tražila obrazloženje čisto da ne bude nejasnoća ;) . Pri tom nije provereno kod njega. Sve je provereno na netu daj mi vremena i okačiću ti linkove. Zanimljivo mi je to da Firčija napadaju iz tabloida kao što je "Alo" i tih linkova je bilo ovde,a brane ilića eto to mi je recimo dovoljan dokaz da zaslužim da je Firči u pravu i to sam sad još potvrdio na više načina kod mene nema slepog vervanja ali ima intujitivnih zaključaka na osnovu ranijeg iskustva.

To kako je Ilić reguslisao EKV records nije privatna stvar već javna ako ga nije regulisao na pravni način i time je pravno nevidljiv znači i da ne plaća porez ovoj državi, a to je već javna stvar kao i zakidanje za austorska prava. Isto tako branim i Tanju Jovićević od zakidanje City recordsa kad su izdali kompilaciju Oktobra 1864., princip je isti sa tim što je mitorvić svirao bas u jednom periodu Oktobra 1864. pa ima pravo na deo ali nema pravo da uzme tuđi deo .

Poslednja izmena:
Naravno da sam kontra kad čovek odvali budalaštinu koja nema veze sa mozgom, konkretno mislim na to da bi Firčija trebalo poslati u Hag zbog "EKV revisiteda", a onda kao posledicu te "genijalne" misli dobiješ onu gurpu na FBu. Zatim, čovek je vlasnik "EKV recordsa" koji nije zaveden kod SOKOJa i ostalih nadležnih ustanova što znači da je pravno nevidljiv, a opet pod tim imenom je izdao CDe EKVa, a Danica Mladenović od toga nije imala nikakve koristi, a čak je i nju par puta napao u knjizi da bi paradoksalno administratorka grupe protiv Firčija obrazlagala da je jedini zakonski naslednik autorskog dela Milana Mladenovića, Danica Mladenović i time je napravila kontradikciju za tu grupu.

Ti se upuštaš u komentarisanje nekih privatnih momenata cele priče. Tipa, da li je, ko i kako "zavrnuo" Danicu. Kako je Ilić regulisao EKV records, šta je isplaćivao, šta nije... To nema nikakve veze sa npr. komentarisanjem Mocartovog stvaralaštva, iako nisi živeo "paralelno" sa njim. Pritom, sve iznosiš sa apsolutnom uverenošću, ili kao provereno kod Fecea.

Verovatnro misliš na ovaj komentar kad kažeš "provereno kod Fecea" da je provereno naveo bi ti već o tome nisam razgovarao sa njim ima mnogo boljih tema o kojima ću razgovarati sa njim kad se vidim nego da proveravam ono što mogu i sam da zaključim kad vidim ko i šta piše (opet se vraćam na "Alo" ali i na druge teksove i informacije vezane za tu temu).

Poslednja izmena:
Zaslepljen si tolikom količinom obožavanja. Po prirodi stvari, toliko fanovanje nekoga/nečega, vodi u iracionalnost i subjektivizam.

Suviše si unet u fanovanje EKV-a (i Đinđića). To značajno sužava racio. Imanje idola, generalno.
Извини, ако смем да питам, а да се не схвати погрешно: а зашто си ти, ипак толико опседнута тиме да је неко заслепљен, склон идолатрији...? :think:
Мислим, пошто си нас који смо за то да се стихови EKV уврсте у школску анализу одмах и искључиво прогласила острашћенима и склонима слепом обожавању, а ниси ми одговорила на оно питање: да ли је могуће да мене стварно сматраш склоном идолатрији, и с обзиром да такву олаку оцену доживљавам чак и као неку врсту - увреде, јер сам од таквих ствари светлосним годинама далеко, ево користим прилику да га поновим. :)

Зашто је смешна? :think: Хајде, ипак, дајте неки аргумент, али прави, зашто то не би могло ући у школске анализе.

Pa,bez muzike se gubi suština...barem ja tako mislim.
A s druge strane,pretpostavljam da dosta pesama stvarno ima veze sa dopom,tako da bih ja ipak EKV zaobišao što se školskog programa tiče....:) eto,najviše zbog toga.

Ajd sad udrite.....:lol:

Iscitavajuci sve ovo, ipak sam resila da se ukljucim...

Pocela bih od tekstova Ekatarine u citankama... Ja sam za, naravno, ali ne zato sto sam subjektivna, vec zato sto vidim realne razloge za to... Ako biste po parametrima za proucavanje jednog knjizevnog dela, proucili Milanove tekstove, verujem da bismo se svi slozili da postoje valjani razlozi da se oni nadju u citankama... Ne bih ostavila po strani ni hermeticnost, ni visesmislenost, ni taj mrak i crnilo koje se provlaci i uopste sve bodlerovske motive, cak mislim da su jednako vazni kao i motivi ljubavi, slobode, mira i sta bismo vec sve tamo mogli pronaci... Svi oni upravo i cine to njegovo delo takvim kakvo je, zapravo - cine ga vrednim...
Bez potcenjivanja bilo koga, dobar deo generacije po klupama zeva i kopa nos i kada se rade Andric i Dostojevski, ali za one koji se interesuju za knjizevnost upravo bi ovakvi tekstovi bili osvezenje, jer ne postoji kriticar koji je rekao da "plavi glas iz plave kutije" znaci to i to i tacka, niti postoji takav profesor koji bi na kraju casa mogao da kaze "a pravo znacenje je...", vec postoji mnogo razlicitih misljenja koja na kraju mogu da se uoblice u jedno tumacenje... Licno smatram da bi se isto moglo primeniti na sva dela, ali samim tim sto postoje kritike koje daju tumacenja, malo slobode ima u onom "produzenom citanju"... Ja se na svakom pismenom radujem temi koja mi pruza slobodu razvijanja dalje filozofije, i dok god Milanovi stihovi podsticu kreativnost u tim pismenim zadacima, ne vidim sta ima lose u tome... Moze biti samo pozitivno sto ce se mozda neko raspitati odakle stihovi, pa krenuti u dalja istrazivanja ili sta vec... Rok poezija nije manje vredna samo zato sto je rok poezija... Da Milan nije bio i muzicar, vec samo pesnik, da li bi se onda bunili protiv uvodjenja u citanke ili kako je ovde predlozena sjajna ideja, u lektire...? Kao da i medju ljudima koji inace slusaju ove muzicke pravce postoji takav neki odnos, umesto da smo bas mi ti koji zastupamo stihove koji nam u nekom trenutku mnogo znace... Narodne lirske, koliko i epske pesme su opevane, epske su upravo uz gusle i nastale, pa dosle do svih nas i bile su obelezje te generacije, r'n'r je obelezje neke druge generacije, zasto da ostane negde u cosetu, ako zavredjuje paznju... Zar je poezija propracena muzikom manje vredna?! Vi ljudi onda ne volite muziku... Jedno tezi drugome, ali neretko i samo za sebe dovoljno vredi...
Pomenuli ste "Dervis i smrt", za mene izvrsnu knjigu, ne tako mnogo radnje, ali brdo misli, razmisljanja, razlicitih filozofija i tumacenja zivota, knjiga koja te prosto primorava da razmisljas dalje... mozda je konfuzna i teska za citanje i razumevanje, ali zar to i nije posebna draz jednog dela, kada te podstice da dalje razmisljas o njemu... Ako ti pisac sve kaze, jasno i nekim ustaljenim frazama, ja ne vidim sta od tog dela ja dobijam sem jedne recke na tefteru procitanih knjiga...
Razlicito svi gledamo na ovo, ali zaista ne mislim da je preterivanje, mnogo je pisaca novijeg doba koji su zasluzili da se nadju negde u planu i programu, a po meni je Milan neizostavno medju njima... Ne bih vise da duzim, dosta je vec toga receno...

Sto se tice Iliceve knjige, vec sam postovala svoje razloge "protiv" i to se zasigurno nece menjati, a upravo procitah i govor Lidije Nikolic koja je dala jedan od boljih komentara sta je to sto tu knjigu cini tako losom...
I grozna mi je ta podela na 'firchijevce' i 'ilicevce', mislim da je uvreda za sve clanove Ekatarine koji su se okupili oko jedne zajednicke poruke, a to je ljubav... Uostalom, zar mogu da se mere zasluge jednog i drugog... I grozno mi je to pljuvanje po Firchiju na sve strane, jer da je tako odvratan kao u pricama, ne bi bio toliko postovan od Magi i Milana, prvenstveno, a onda i od ostalih clanova te ekipe... Pustite coveka koji nicim nije zasluzio bilo ciju mrznju na miru, jer ako malo bolje razmislite, on je taj koji je donekle ziveo sa njima i doziveo smrt svih tih njemu bliskih ljudi... Kanite se prica o njegovom licemerju, ako ni jednom niste porazgovarali sa njim, jer bi jedino tada shvatili koliko on jos uvek zivi tu pricu i koliko iskreno veruje u sve to... Nije on kriv ni za Maginu smrt, ni sto je ta prica dozivela takav kraj, on samo pokusava dalje da zivi svoj zivot, i ne moze da se otrgne od toga cega je bio deo, jer je to ostao deo njega... Nije on neko kome treba nase sazaljenje niti moja ili bilo cija odbrana, dovoljno ima dugacak jezik da se sam brani :), ali osetila sam potrebu u celoj ovoj diskusiji napomenem da on ipak zauzima bitno mesto u celoj ovoj prici i nije nikako sasluzio da se stavlja u isti kos sa doticnim gospodinom Ilicem... Zar i on treba da umre, pa tek onda dobije necije postovanje?!?!

Dosta od mene, za sad... :)

Uh, vi se vec ispricaste dok sam ja privela ovaj jedan kraju :D

Uzmi zbirku pesama EKV-a, procitaj je naglas, razmisli o onome sto si cuo dok si govorio i shvatices da se sustina nije izgubila, kao ni poeticnost jezika...
Ti tekstovi sa muzikom grade jedinstvo, zato sto su u nekim slucajevima i nastajali zajedno, ali kao sto bih mogla slusati instrumentale, isto tako bih i mogla citati poeziju... I zasebno nose isti kvalitet, to i jeste ono sto u mojim ocima EKV izdvaja od ostalih... Privukli su me i recima i zvukom, sto nije tako cesta pojava...

Back