EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...

U okviru lektire? :confused:

Suma sumarum, ja - nisam za. Iz nekoliko razloga. Ne znam samo za koji prvo da se uhvatim...
Prvo, po mom mišljenju, mnogi sa ove teme su previše zagriženi za EKV. I predlažu da EKV uđe u sve u šta (ne)može da uđe: u dokumentarac, u 5 knjiga, u lektiru, u naziv ulice... :confused: Već kad se samo ovako pobroji, ne čini li vam se preteranim? Imalo je i ima i dalje, mnogo vrednih umetnika, stvaralaca, umnih ljudi uopšte, pa se njihova infiltracija u sve živo ne razmatra. Niko od njih ne može ni da se uporedi sa EKV-om, pa ne zavređuje prostor u lektiri, ili već gde, ili...?
Koliko sam shvatila, te stihove EKV-a kao teme pismenih zadataka, zadavala je (jedna) žena koja ih privatno voli i sluša i studirala je sa Milanom. To već znači priličan subjektivizam, i svojevrsno nametanje ličnog ukusa. U okviru obaveznog gradiva.Mislim :neutral:, hajde sad :neutral:, ko voli Subu nek` ga ubaci u muzičko... Ko voli Sonju Savić, nek` o njoj napravi predmet na FDU...
Sumnjam da bi iko mogao da nađe neku objektivnu zamerku tome što je npr. Ana Karenjina u lektiri, a kad je u pitanju EKV, ne znam baš. :neutral:

Ne, već su me je oduvek zanimalo šta je Milan hteo da poruči kroz svoje tekstove pa sam zato krenu da ih tumačim.

Što se tiče EKVa i Milanovih moj stav je da bi ovo društvo bilo mnogo srećnije da takvi ljudi uđu u čitanke. Pri tom ne mislim samo na Milana već na sve one koji pevaju o LJUBAVI među ljudima, a ne o onima koji propagiraju mržnju.
Evo prvi negativan primer koji mi pada na pamet jeste "Otac nacije" koji je nedavno izdao knjigu "Vreme zmija" gde takoreći promoviše priču o "nižoj i višoj rasi" i ponovo vodi priču o "nebeskom narodu", a zanimljivo je da je i taj čovek bio na sahrani Milana Mladenovića. Što je na jednoj tribini "Peščanika" u šali rečeno: "Dobrica Ćosić je naš najznačajniji pisac sa prelaska iz 20. u 19. vek". Takvih primera u našim čitankama i istorijskim udžbenicima imaš koliko hoćeš i dogod nam se obrazovanje ne promeni nama će biti ovako i zato je važno ljude poput Milana i samog Milana ubaciti u sistem školstva, ali i u celo društvo u šta spadaju nazivi ulica, škola i slično...

Jođ nešto, što se tiče "Ane Karenjine" taj Tolstojev roman opisuje način života buržuazije u Rusiji tog vrema (mada ja lično više volim "Rat i mir") .Zato ne vidim problem ni da se Milanovi tekstovi uvrste kad oni opsisuju stanje u kom smo živeli, a usudiću se da kažem u kom suštinski još uvek živimo samo u blažem obliku nego devedestih. Uostalom to je i spomenuo Momćilo Rajin u filmu "Kao da je bilo nekad", a on je veoma kompetentan obzirom na to da je istoričar umetnosti.

Poslednja izmena:
Original postavio Sibil Vejn
A drugo....i da dobiju ulicu,dokumentarac,mesto u lektiri...nje to ni bitno.Onaj ko ih voli,voli ih i slusa.Ko ne,nikom nista.sve to nece promeniti lektira,ulica koja nosi ime,i sl.

Još da se nadovežem na prethodni post, ništa se ne mora, ali onda nemojte kasnije da se pitamo zbog čega živimo ovako kako živimo i zbog čega su uzori većini mladih sisate pevaljke i krimosi. Ja kad kažem Milan Mladenović ne msilim samo na pevača, tekstopisca, gitaristu EKVa (da ne kažem kantautora) već pored toga mislim na čitav niz sistema vrednosti koji stoji iza tog čoveka.
Kad bi to prebacio na dr Zorana Đinđića (o čijem pragmatičnom delovanju sam radio maturski rad 2007. godine) ja sam opet govorio ne smao o čoveku koji je bio doktor filozofije i premijer republike Srbije već i o čoveku koji je radio na tome da se afirmiše sistem vrednosti iza kog je on stajao.

Zasto treba da se uvrste ti stihovi u redovan plan i program? Ako imate normalne profesore mozete da se dogovorite sa njima da popricate na nekom casu o stihovima ekv-a. Tako je trebalo da radimo na casu neke 2 deskriptivne Duciceve pesme i ja sam rekla da to nije u redu, da je zasluzio mnogo vise i dobila sam zadatak da spremim referat o njemu

Zasto treba da se uvrste ti stihovi u redovan plan i program? Ako imate normalne profesore mozete da se dogovorite sa njima da popricate na nekom casu o stihovima ekv-a. Tako je trebalo da radimo na casu neke 2 deskriptivne Duciceve pesme i ja sam rekla da to nije u redu, da je zasluzio mnogo vise i dobila sam zadatak da spremim referat o njemu

Zato što plan i program podrazumeva sistemsko rešenje,a ne individualno. Naravno svaka individualna reakcija je dobordošla i ona pokreće stvai ali u mnogo manjoj meri nego što sistem utiče, a kod nas je problem u sistemu koji treba da se dekodira, a on će se dekodirati kad se naše obrazovanje ne bude "šminkalo" kao što se sve ostalo "šminka" već da se suštinski menja (pogledati moj prethodni post).

Sve velike promene išle su sa nižih nivoa ka višima i zato je potrebno povesti inicijativu da bi se stvari promenile unutar samog sistema. Pri tom je uvek važno da se sistem ne odnosi prema masi već prema pojedincu kao zasebnoj individui. Pošto sve što je suprotno od toga vodi putem suprotnom ljudskoj prirodi. Zato kad govorim o mnoštvu ljudi nikad ne mislim na masu već na skup različitih individua okupljenih oko zajedničkog cilja!

Poslednja izmena:
U lektiru bih najpre uvela zbirku pesama Bore Djordjevica, to mi je odavno palo na pamet, a onda sam cula da je pesma Pogledaj dom svoj andjele, u citanci od prosle godine(ako nije dezinformacija). Nekoliko ljudi kojima sam to rekla pre par godina su mi govorili da to sto ja volim Boru ne znaci da treba da se izucavaju njegovi tekstovi u skoli. I eto, sad se i neko na polozaju da to proenjuje dosetio iste stvari. Kao osoba koja mnogo voli knjizevnost, koja zaista mnogo cita i koja se bavi izucavanjem iste(koliko mi vreme dozvoljava), moram da kazem da je Rat i mir mnogo vrednija knjiga od Ane Karenjine, koja je meni toliko dosadna da nisam mogla da je procitam do kraja. Takodje, profesorima se daje na izbor nekoliko dela iz odredjene knjizevno umetnicke epohe, a oni odredjuju koja ce se citati. Npr. Moja profesorka je izabrala da radimo Proces, a ne Starac i more(hvala joj na tome) i radili smo Tihi Don, a dosta ljudi koje poznajem nisu radili ovo delo. Sustina je u tome da casovi knjizevnosti ne treba da budu dosadni, nego kreativni. Takodje, za pismeni se mora dati tema iz dela koje je radjeno, ali mora se dati i slobodna tema(moja profesorka je davala vise njih). Za slobodnu temu samo ime kaze da je bira profesor. Hvala Bogu, pa ne daju svi profesori Prolece je stiglo u nas kraj. Moja rodjaka koja je profesor knjizenosti analizira sa decom pesme Nirvane i nekih drugih izvodjaca. Ucenici treba da zavole predmet, to je sustina, a ne rigidna struktura drzanja plana po svaku cenu.
Sto se ulice itd itsl tice, Sir Michael Philip "Mick" Jagger (tacka). Bitlsi imaju ulicu, svako ko dodje u Pariz ide da obidje Morisonov grob, svako ko dodje u Sijetl ode da obidje Hendriksov grob. Mi u Beogradu imamo ulicu Milentija Popovica, a da li neko zna ko je on? Kad saznate ko je pretpostavljam da cete misliti da taj nije zasluzio da ulica nosi njegovo ime.

Milunka, bravo za tvoju drugaricu.:)

U lektiru bih najpre uvela zbirku pesama Bore Djordjevica, to mi je odavno palo na pamet, a onda sam cula da je pesma Pogledaj dom svoj andjele, u citanci od prosle godine(ako nije dezinformacija).

Prvi put ovo čujem.

Kao osoba koja mnogo voli knjizevnost, koja zaista mnogo cita i koja se bavi izucavanjem iste(koliko mi vreme dozvoljava), moram da kazem da je Rat i mir mnogo vrednija knjiga od Ane Karenjine, koja je meni toliko dosadna da nisam mogla da je procitam do kraja.

Anu Karenjinu nisam navela jer je smatram najboljom knjigom u okviru lektire. Prva mi je pala na pamet. Mada je meni lično, knjiga dobra. Najdosadnija mi je Derviš i smrt. Nisam nijednom uspela da je pročitam do kraja, a silno sam se trudila i pokušavala više puta. Tako bi i EKV sigurno mnogima bio dosadan. Svako delo nekom je dosadno i nedopadljivo, a nekom fantastično. Uvođenje EKV-a u čitanke ne bi značilo interesantnost srpskog kao predmeta, jer je sve stvar individualnog ukusa. Na kraju, meni je Milanovo pesništvo ipak "komplet" sa muzikom. I njemu je bilo.

Sustina je u tome da casovi knjizevnosti ne treba da budu dosadni, nego kreativni.

Niko nije ni napisao suprotno. Čas iz svakog predmeta treba da bude kreativan na svoj način.

Ucenici treba da zavole predmet, to je sustina, a ne rigidna struktura drzanja plana po svaku cenu.

Problem je u tome što se držanje plana poistovećuje sa dosadom. :neutral: I postojeći plan može da se realizuje tako da bude zanimljiv, apropo novina i osveženja u radu koja su naravno uvek dobrodošla. Novine i osveženja intrigiraju zapravo samo dok imaju taj status. Pogotovu mlađu decu. Kad bi Nirvana ušla u redovan plan i program, vremenom bi se izjednačila po interesantnosti sa svim onim "klasičnim" knjigama koje su do tad obrađivane.

Sto se ulice itd itsl tice, Sir Michael Philip "Mick" Jagger (tacka). Bitlsi imaju ulicu, svako ko dodje u Pariz ide da obidje Morisonov grob, svako ko dodje u Sijetl ode da obidje Hendriksov grob. Mi u Beogradu imamo ulicu Milentija Popovica, a da li neko zna ko je on? Kad saznate ko je pretpostavljam da cete misliti da taj nije zasluzio da ulica nosi njegovo ime.

To za ulicu nisam spomenula sa namerom da se načinje diskusija o tome zašto ulica nije odobrena, već zato što mislim da se realno preteruje u tome šta sve EKV zavređuje i gde sve treba da se nađe (A govorim kao neko ko voli EKV). Mada je činjenica da Srbiju ne smatram primitivnom zemljom jer nije odobrila ulicu Milana Mladenovića. Što sam nažalost kojekuda pročitala nakon te informacije o neodobrenosti. U stilu - sve dok ne budemo imali ulicu sa njegovim imenom, ovako će nam biti. Jao, dajte, molim vas. :roll: Na Facebook-u tek ima diskusija koje su mi smešne samo tako... "ko je protiv Revisiteda, ne shvata njegovu ideju i nameru". :roll: Danas izgleda nema stava. Već - ili shvataš ili ne shvataš. :roll: Preterivanje mi je i to silno potenciranje njihove human(itarn)osti, propagacije mira u doba nemira... Pa, zar to nisu najnormalnije i najobičnije stvari, koje su za očekivati od nekog ko je javna ličnost? :neutral: Bajone je, recimo, održao preko 2000 humanitarnih koncerata :eek:, pa nit` ko o njemu sada piše, nit` ga ko sluša, a čovek je izvrstan i kvalitetan muzičar. I pride je živ. Zbog toga verovatno i manje interesantan. :neutral:

Poslednja izmena:
Nisam ni ja mislila da bi pesme Bore Djordjevica ili EKAa svima bile zanimljive, to je naravno stvar ukusa. Eto, meni se bas dopada Dervis i smrt;) Nego sam htela da kazem ,da je kod nas sve, a narocito skolski program toliko ustaljeno i ne dozvoljava se nikakvo osvezenje. Pa u tom smislu mislim da je dobro sto ima ljudi koji daju neuobicajene teme za pismeni i uvode nove pisce. A humanitarne koncerte su drzali mnogi, ne bih to nazvala kriterijumom za bilo sta.:confused:

Nisam ni ja mislila da bi pesme Bore Djordjevica ili EKAa svima bile zanimljive, to je naravno stvar ukusa. Eto, meni se bas dopada Dervis i smrt;) Nego sam htela da kazem ,da je kod nas sve, a narocito skolski program toliko ustaljeno i ne dozvoljava se nikakvo osvezenje. Pa u tom smislu mislim da je dobro sto ima ljudi koji daju neuobicajene teme za pismeni i uvode nove pisce. A humanitarne koncerte su drzali mnogi, ne bih to nazvala kriterijumom za bilo sta.:confused:

Humanitarne koncerte ne dovodim u vezu sa ulaskom u lektiru, ako si me tako shvatila. :confused: :confused: Kažem samo da se EKV preterano veliča u kontekstu humanosti, a milion ljudi se nigde i nikad ne spominje, a dali su na tom planu mnogo više. To sam htela reći. Više govorim o nerealnosti fanova EKV-a.

Kod nas školstvo generalno jeste "tradicionalno", ali meni se čini da se profesori ipak prilično trude da tu tradiciju inoviraju. Mlađe generacije pogotovu. Moji makar jesu. Mi smo još kod učiteljice lektiru radili tako što smo odabirali priču koju smo hteli i obrađivali je i analizirali za domaći. Imao si "dozvolu" da pune 4 godine čitaš šta hoćeš.

Ja nekako nemam ništa protiv nijedne knjige koja je u lektiri, bila mi dosadna ili ne, jer je reč o klasicima, koje u suštini treba pročitati. I obično te knjige ako ne pročitaš kad im je "vreme", nikad kasnije ne uzmeš u ruke. Mene i dalje grize taj nepročitani Derviš. :lol:

Spomenula si "ne bih to nazvala kriterijumom za bilo šta", a govorimo o nastavi i lektiri, pa mi nije jasno šta si htela reći i kako si me shvatila. :confused:

U smislu da ne bih nazvala kriterijumom za spominjanje izvodjaca kao takvog. A i u smislu humanosti i humanitarnosti. EKV ne posmatram sa tog humanitarnog aspekta. Da su bili humanisti, bili su. Nazalost, nije uvek ono sto je normalno i zdravorazumski(mislim na propagiranje mira od strane javnih licnosti) u praksi tako. Ima dosta muzicara koji su zagovarali rat i pevali pesme pune mrznje.

U smislu da ne bih nazvala kriterijumom za spominjanje izvodjaca kao takvog. A i u smislu humanosti i humanitarnosti. EKV ne posmatram sa tog humanitarnog aspekta. Da su bili humanisti, bili su. Nazalost, nije uvek ono sto je normalno i zdravorazumski(mislim na propagiranje mira od strane javnih licnosti) u praksi tako. Ima dosta muzicara koji su zagovarali rat i pevali pesme pune mrznje.

Ne mislim ni ja da je to kriterijum za spominjanje izvođača kao takvog. Ali, ako se već govori o tom "kriterijumu", ima izvođača koji su više zavredeli spominjanje u tom kontekstu. To htedoh reći. ;)

Ni ja EKV ne posmatram sa tog "humanitarnog" aspekta, ali, mnogi izgleda posmatraju.

Realno gledano kad bi stihovi ekv-a postali lektira, moralo bi da se uvrsti jos mnogo pesnika-muzicara. Ima toliko divnih tekstova u ex yu muzici. Ipak je bolje da to ostane tako kako je, da se radi samo ako predloze profesori ili ucenici. Jer ni mnogi knjizevno priznati pisci ne zauzimaju dovoljno mesta u skolskoj lektiri. Koliko se rade Ilijada i Odiseja (mi smo makar vrlo malo radili) a koja je njihova vrednost? Svidja mi se to sto profesori daju takve teme, ali uvodjenje toga kao obaveznog gradiva je stvarno nerealno. Jedino da uvedu nov predmet sa tekstovima pesama pa da se prica o svim tim tekstovima, ima jos mnogo lepih

Ja na "trag pod levom miškom" gledam kao na to da Milan na taj način izražava svoju jedinstvenost jer kaže "Ja sam dečak iz vode/ imam trag pod levom miškom" jednostavno taj "trag podlevom miškom" je ono po čemu ćeš ga prepoznati i po čemu ćeš znati da je on baš ta osoba.
Koliko vidim analizirao si dosta toga, pa bih te zamolio da te analize postaviš, čisto da vidim na šta se svodi sve.

P.S.Kad smo kod lektira, Čiča Gorio je zakon.

Koliko vidim analizirao si dosta toga, pa bih te zamolio da te analize postaviš, čisto da vidim na šta se svodi sve.

P.S.Kad smo kod lektira, Čiča Gorio je zakon.

U ovom trenutku ne mogu da postavim to ali postaviću čim dođe vreme za to pošto sam krenuo da radim na jednom projektu vezanom za EKV ali ne bi još ništa govorio o tome pošto je suviše rano tako da na postavljena pitanja u vezi toga neću odgovarati. Ako te zanima još stvari pitaj me konkretno pa možda i meni daš neku novu ideju ;) .

P.S. Meni je Kafkin "Proces" bio omiljena lektira.

Realno gledano kad bi stihovi ekv-a postali lektira, moralo bi da se uvrsti jos mnogo pesnika-muzicara. Ima toliko divnih tekstova u ex yu muzici. Ipak je bolje da to ostane tako kako je, da se radi samo ako predloze profesori ili ucenici. Jer ni mnogi knjizevno priznati pisci ne zauzimaju dovoljno mesta u skolskoj lektiri. Koliko se rade Ilijada i Odiseja (mi smo makar vrlo malo radili) a koja je njihova vrednost? Svidja mi se to sto profesori daju takve teme, ali uvodjenje toga kao obaveznog gradiva je stvarno nerealno. Jedino da uvedu nov predmet sa tekstovima pesama pa da se prica o svim tim tekstovima, ima jos mnogo lepih

Šta bi falilo da se nešto tipa Janjatovićeve zborke pesama sa ex-yu prostora uvrsti u lektiru? Tu konkretno mislim na zbirku pesama pod nazivom "Pesme bratstva i detinjstva", ali ništa ne bi falilo ni da se skupi tim relevantnih ljudi npr. Peca Popvoć, Petaj Janjatović, Momčilo Rajin i još par ljudi i da oni naprave zbirku ex-yu rock pesama kao lektiru za 7. ili 8. razred OŠ.
Što se tiče mog iskustva vezanog za "Ilijadu" i "Odiseju" moja profesorica je posvetila veoma mnogo vremena tim delima kao i "Epu o Gilgamešu".

U lektiru bih najpre uvela zbirku pesama Bore Djordjevica, to mi je odavno palo na pamet, a onda sam cula da je pesma Pogledaj dom svoj andjele, u citanci od prosle godine(ako nije dezinformacija). Nekoliko ljudi kojima sam to rekla pre par godina su mi govorili da to sto ja volim Boru ne znaci da treba da se izucavaju njegovi tekstovi u skoli. I eto, sad se i neko na polozaju da to proenjuje dosetio iste stvari. Kao osoba koja mnogo voli knjizevnost, koja zaista mnogo cita i koja se bavi izucavanjem iste(koliko mi vreme dozvoljava), moram da kazem da je Rat i mir mnogo vrednija knjiga od Ane Karenjine, koja je meni toliko dosadna da nisam mogla da je procitam do kraja. Takodje, profesorima se daje na izbor nekoliko dela iz odredjene knjizevno umetnicke epohe, a oni odredjuju koja ce se citati. Npr. Moja profesorka je izabrala da radimo Proces, a ne Starac i more(hvala joj na tome) i radili smo Tihi Don, a dosta ljudi koje poznajem nisu radili ovo delo. Sustina je u tome da casovi knjizevnosti ne treba da budu dosadni, nego kreativni. Takodje, za pismeni se mora dati tema iz dela koje je radjeno, ali mora se dati i slobodna tema(moja profesorka je davala vise njih). Za slobodnu temu samo ime kaze da je bira profesor. Hvala Bogu, pa ne daju svi profesori Prolece je stiglo u nas kraj. Moja rodjaka koja je profesor knjizenosti analizira sa decom pesme Nirvane i nekih drugih izvodjaca. Ucenici treba da zavole predmet, to je sustina, a ne rigidna struktura drzanja plana po svaku cenu.

Milunka, bravo za tvoju drugaricu.:)

Da samo sa borinim sepsama bi se moralo dobro paziti, ja delim njegov period rada pre respada i posle raspada. Pošto je čovek totalno puk'o za u toku rata pa je i napravio pesmu sa onim fašistom bajom malim knindžom (
) i ostale njegove bljuvotine koje je izdao u poslednjih 10 do 15 godina.
Uz to je on pravi primer širenja mržnje,a to je radio i u ono vreme kada su Milan, Gile, Cane i ostali napravili "Rimtutituki"!!!!!!

Poslednja izmena:
Eh, kada gledam iz ove pozicije (a osećam se dosta moglo bi se reći zrelije nego kada sam kucala na početnim stranama ove teme, tj bivše) vidim da nije realno uvodjenje EKV-a u čitanke.
Ako mi ne možemo nakon toliko godina da zaista shvatimo šta se htelo reći, kako će neki djak, ili prof. koji to prvi put čita?
I slična pitanja...

rock_sastanak2.gif

ROCK SASTANAK

U okviru projekta IZADJI IZ KRUGA 13. maja zakazan je ROCK SASTANAK sa bendom Superplan pored koga će nastupiti i bend Manisent i mentalnost iz Beograda, a specijalni gosti biće IQV band (tribute to Ekatarina Velika) iz Novog Sada. 14.Maja biće održana promocija knjige VRATI UNATRAG autora Aleksandra Ilića i njegovog i našeg gosta Branislava Baneta Loknera koji je i recezent knjige. Takodje istog dana otvoriće se izložba sa prispelim radovima konkursa DEČAK IZ VODE, dok je muzička podrška grupa FlatOut.

U sklopu projekta „Izađi iz kruga“, Krajinsko udruženje muzičara_KUM

raspisuje

literarni i likovni konkurs na temu
„Dečak iz vode“

Tema je inspirisana pesmom „ Oči boje meda“, grupe Ekatarina Velika.
Najbolji radovi biće nagrađeni i prikazani u okviru Izložbe u Todorčetovom konaku, 14.05.2009,od 19h
i na našem sajtu.
Radovi mogu biti štampani, u rukopisu, ili crtežu.Obavezno navesti ime, prezime i kontakt telefon.

////////////////////////////////////////////////////////

Ovo se sve održava u mom Negotinu. već sam bio na njihovoj (tribute benda) pša mi je drag što ću opet imati tu priliku.

Medjutim, vezano za knjigu "Vrati unatrag", želeo bih da Vas pitam koja bih pitanja mogao postaviti dotičnom, pošto sam već video da su neki ranije davali argumentovane činjenice koje su osporavali kvalitet knjige. Hvala.

Vidim da se ovde vodi zanimljiva diskusija, pa da se pridruzim.
Takodje smatram da je uvodjenje Ekv-a u lektiru nerealno, mislim, odgovaralo bi nama, koji cenimo njihovu muziku, ali sta cemo sa onim ostatkom, kojima je mozak ispran od stvari koje sad ne bih spominjala. Na casu Srpskog jezika smo trebali da izaberemo neku pesmu po nasem izboru, izabrah "Oci boje meda". Mozete da zamislite kako je to izgledalo.
Bolje da ne spominjem da se vise od pola razreda smejalo, dok su drugi zevali, cackali noseve i klatili se na stolicama. Jednostavno ne verujem da neko moze tako da reaguje (odnosno ne reaguje) na jednu takvu pesmu. :confused:

rock_sastanak2.gif

ROCK SASTANAK

U okviru projekta IZADJI IZ KRUGA 13. maja zakazan je ROCK SASTANAK sa bendom Superplan pored koga će nastupiti i bend Manisent i mentalnost iz Beograda, a specijalni gosti biće IQV band (tribute to Ekatarina Velika) iz Novog Sada. 14.Maja biće održana promocija knjige VRATI UNATRAG autora Aleksandra Ilića i njegovog i našeg gosta Branislava Baneta Loknera koji je i recezent knjige. Takodje istog dana otvoriće se izložba sa prispelim radovima konkursa DEČAK IZ VODE, dok je muzička podrška grupa FlatOut.

U sklopu projekta „Izađi iz kruga“, Krajinsko udruženje muzičara_KUM

raspisuje

literarni i likovni konkurs na temu
„Dečak iz vode“

Tema je inspirisana pesmom „ Oči boje meda“, grupe Ekatarina Velika.
Najbolji radovi biće nagrađeni i prikazani u okviru Izložbe u Todorčetovom konaku, 14.05.2009,od 19h
i na našem sajtu.
Radovi mogu biti štampani, u rukopisu, ili crtežu.Obavezno navesti ime, prezime i kontakt telefon.

////////////////////////////////////////////////////////

Ovo se sve održava u mom Negotinu. već sam bio na njihovoj (tribute benda) pša mi je drag što ću opet imati tu priliku.

Medjutim, vezano za knjigu "Vrati unatrag", želeo bih da Vas pitam koja bih pitanja mogao postaviti dotičnom, pošto sam već video da su neki ranije davali argumentovane činjenice koje su osporavali kvalitet knjige. Hvala.

Pogledaj ovaj tekst ( http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7111 ) mada sam njega već kačio na ovu temu. Mislim da ti je on najbolja priprema za pitanja upućena Debelom (aleksandru iliću).

Eh, kada gledam iz ove pozicije (a osećam se dosta moglo bi se reći zrelije nego kada sam kucala na početnim stranama ove teme, tj bivše) vidim da nije realno uvodjenje EKV-a u čitanke.
Ako mi ne možemo nakon toliko godina da zaista shvatimo šta se htelo reći, kako će neki djak, ili prof. koji to prvi put čita?
I slična pitanja...

Zašto bi morao profa prvi put da čita??? Ionako stalno idu po nekim seminarima vezanim za reformu školstva. Onda bi mogli i da organizuju semonar na kom bi govorili o ex-yu rock pesmama, a da seminar drži neko od gore navedenih relevantnih ljudi za ex-yu rock scenu. Kao što sam već jednom rekao ne radi se tu o nikome lično već se radi o promeni sistema, trenutno je tema školstvo i obrazovni sistem, ali jednako je loše stanje i u ostalim segmentima društva (mediji, sport, kultura...).

U ovom trenutku ne mogu da postavim to ali postaviću čim dođe vreme za to pošto sam krenuo da radim na jednom projektu vezanom za EKV ali ne bi još ništa govorio o tome pošto je suviše rano tako da na postavljena pitanja u vezi toga neću odgovarati.

Mislim da ti je on najbolja priprema za pitanja upućena Debelom (aleksandru iliću).

Ti si mi na ovoj temi definitivno najzagriženiji. I najsubjektivniji.

P.S. Čemu vređanje čoveka? Direktno je nečim na tebe nasruno...? :confused:

Back